Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
man1242
Member

Повідомлення

waryag: 28.06.2025 08:32
Plush_Dragon: 27.06.2025 17:11Чекаємо нейронне сжимання текстур. Оце має бути БІМБА.
Але це не точно! :rotate:
Ну если верить последним демо то текстурки почетче будут, уже хороший бонус от технологии.
Ektalion
Member

Повідомлення

xIIImaL: 28.06.2025 02:32 Это телек , а не моник . походу изза этого и устают глаза
Пропонуєш усім , хто грає на ТВ викинути його і купити монітор?

Може справа в налаштуваннях ТВ ? Ні ?
0kie
Member

Повідомлення

man1242: 28.06.2025 01:21даже с таа натив
Основной корень зла - это TAA:
Это неотключаемо в подавляющем большинстве игр. У меня тот же Сталкер-2 мерцает мелкими текстурами.
Dremjke
Member

Повідомлення

Earanak: 27.06.2025 20:10Ну и через Lossless Scaling играл в Elden Ring
tornadox: 27.06.2025 22:31тихше, тихше, в нас тут про це не говорять! Тема табу, селяни не мають знати про фреймген за 120грн ще й від українського розробника.
kairo: 27.06.2025 23:24Lossless Scaling класний фреймген, але в першу чергу для тих ігор, які не мають рідного ФГ. По якості він звісно програє повноцінним рішенням.
Точно! Дякую, що нагадали! Як раз в Elden Ring пограю з >60fps
До речі, зараз знижка на цю прогу :beer:
tornadox
Member

Повідомлення

kairo: 27.06.2025 23:24 Lossless Scaling класний фреймген, але в першу чергу для тих ігор, які не мають рідного ФГ. По якості він звісно програє повноцінним рішенням.
Та от тільки "повноцінні рішення" працюють лише в купці нових ігор. Ну, круто коли він є в якійсь "технодемці", яка тільки-но вийшла, але що далі? Чекати півроку поки можна буде реально грати? :-/

Я ж тестив інший сценарій - коли знижуєш реальний FPS до 45–60, а потім підтягуєш до 90 через LS. І отримаєш менше тепла, менше споживання - ідеально, якщо ти на портативі, без кондея, чи живишся від батареї.

На відео, яке тут скинули, добре видно - навантаження нижче, артефактів теж менше.

І ще, LS працює там, де FG навіть не снився. Ось приклад:

Як на мене - хейт до LS можливий хіба що від фанбоїв, які вірять у зелену маркетингову єресь.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

shad_1985: 28.06.2025 00:16
Enjthesilence: 27.06.2025 23:31І гірший за smooth motion нвідії, не знаю чи працює він не на картах 5000 серії
Не знаю як на 4000 серії але на 5000 smooth motion повне амно))) в КП2077 і програє Lossless Scaling
спойлер
Ох і тест, «ай донт рекомендет» нема замірів затримки кадру, навіть зума зі слоумошеном щоб показати «артефакти» зображення. Я кажу що він кращий, тому що тестив самостійно.

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
tornadox: 28.06.2025 11:10
kairo: 27.06.2025 23:24 Lossless Scaling класний фреймген, але в першу чергу для тих ігор, які не мають рідного ФГ. По якості він звісно програє повноцінним рішенням.
Та от тільки "повноцінні рішення" працюють лише в купці нових ігор. Ну, круто коли він є в якійсь "технодемці", яка тільки-но вийшла, але що далі? Чекати півроку поки можна буде реально грати? :-/

Я ж тестив інший сценарій - коли знижуєш реальний FPS до 45–60, а потім підтягуєш до 90 через LS. І отримаєш менше тепла, менше споживання - ідеально, якщо ти на портативі, без кондея, чи живишся від батареї.

На відео, яке тут скинули, добре видно - навантаження нижче, артефактів теж менше.

І ще, LS працює там, де FG навіть не снився. Ось приклад:

Як на мене - хейт до LS можливий хіба що від фанбоїв, які вірять у зелену маркетингову єресь.
смуз моушн працює в іграх без фг, за алгоритмом схожим з лс тільки ще й використовує апаратні можливості блеквелів. А так для всіх інших карт звичайно ЛС норм тема, хоча якість і затримки проти останнього длсс гірші
так хочу додати, що в деяких дуже старих іграх смуз моушн не працює, бо таких ігор нема в базі просто, тут ЛС також має перевагу, інше питання нащо в таких іграх потрібен фреймген) особисто юзав фг тільки в 2х іграх: Сталкер 2 і КБ77, все, це не магічна пілюля, щоб перетворити 40 фпс на 80, це більше історія про перетворити 70-90 на нормальний фпс для хайгц моніторів, юзати фг з 40 фпс - маразм.
Earanak
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 28.06.2025 11:17юзати фг з 40 фпс - маразм.
Я на 4650G играл в ПоЕ2 на релизе, он с разогнанным iGPU и памятью, на минималках выдавал 20-25FPS, в 720p. Losless Scaling в х3 генерации давал хоть и много артефактов (гостинга) и было всё в киселе, но играть становилось прям на порядок комфортнее. Так что думаю все же обобщать не стоит, бывают вот такие исключения, когда даже на скудном оригинальном фреймрейте ФГ может снижать уровень боли ))

Кстати забавно что при таких раскладах он убирал достаточно много лишнего шума в замесах. Все эти проджектайлы, молнии, стрелы и прочие эффекты которые нельзя было отключить он как бы местами смазывал, в общем играть было ощутимо комфортнее и по плавности и по немного разгруженному визуалу. Конечно, не под все стили игры и классы такой вариант подошёл бы. Мувмент в ПоЕ2 вынуждает на некоторых классах много уворачиваться и наоборот видеть все что в тебя летит. И все же.
Lorichic
Member

Повідомлення

Earanak: 28.06.2025 12:01Я на 4650G играл в ПоЕ2 на релизе, он с разогнанным iGPU и памятью, на минималках выдавал 20-25FPS, в 720p. Losless Scaling в х3 генерации давал хоть и много артефактов (гостинга) и было всё в киселе, но играть становилось прям на порядок комфортнее. Так что думаю все же обобщать не стоит, бывают вот такие исключения, когда даже на скудном оригинальном фреймрейте ФГ может снижать уровень боли ))
На встройке тоже работает? У меня с 8500G в BF1 70 кадров, чувствуется дискомфорт, а вот в BF4 ~150 fps и ни каких проблем, хотя первая игра больше нравится
qziua
Member

Повідомлення

Блін, у всіх коментуючих дискомфорт, понабирали всяких хе3де, рудеонів, встройок, на телеках бавляться і розмірковують про новітні технології...прогрес не туди...ужос :dontknow: :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

man1242: 28.06.2025 07:29Глазки кстати тоже могут уставать от шима оледа шима нету а глаза устают
Без генерации ШИМ не работает?)
DuckRider
Member

Повідомлення

0kie: 28.06.2025 10:02
man1242: 28.06.2025 01:21даже с таа натив
Основной корень зла - это TAA:
Это неотключаемо в подавляющем большинстве игр. У меня тот же Сталкер-2 мерцает мелкими текстурами.
Не будет таа - не будет длсс с фреймгеном, всё это уйдет на лоуэнд, ибо будет слишком заметно, что качество просело, потому при хуанге такого не произойдет.
kairo
Member

Повідомлення

Dremjke: 28.06.2025 10:25Як раз в Elden Ring пограю з >60fps
Я його із LS в режимі 144 ФПС і пройшов, бо Міядзакі невідомі такі футуристичні технології, як фреймген та DLSS.
Earanak
Member

Повідомлення

Lorichic: 28.06.2025 12:35 На встройке тоже работает?
Ну да, работало. Конечно уже не помню всех настроек, но их там и немного. Помню только что включал перформанс режим в Lossless Scaling, без него все очень плохо было. Ну в смысле ещё хуже становилось :gigi:
DDt
Member

Повідомлення

Earanak: 28.06.2025 16:36
Lorichic: 28.06.2025 12:35 На встройке тоже работает?
Ну да, работало. Конечно уже не помню всех настроек, но их там и немного. Помню только что включал перформанс режим в Lossless Scaling, без него все очень плохо было. Ну в смысле ещё хуже становилось :gigi:
помню решил проверить как оно будет работать на ноуте с райзеном типа 4600 со встройкой, БГ 3 выдавал что-то до 30к/с, с LS получалось намайнить больше фпс, но инпутлаг тааааакой..... я не знаю как в такое можно играть, и это ещё БГ 3 не такая динамичная как ПОЕ :/
Earanak
Member

Повідомлення

DDt, именно потому я и сделал уточнение :
Earanak: 28.06.2025 12:01Конечно, не под все стили игры и классы такой вариант подошёл бы. Мувмент в ПоЕ2 вынуждает на некоторых классах много уворачиваться и наоборот видеть все что в тебя летит. И все же.
OFFTOP
Я играл на FobGun билде Лучницы, но играл как турелька. Прошел пол экрана, зажал стрельбу вдаль, прошел еще пол экрана и собрал лут, и так повторять до бесконечности, разумеется бегал легкие мапки без надува лютого. А фоном себе смотрел стримы/фильмы/сериальчики, т.е на игре не концентрировался. Ну это разумеется была вынужденная мера, у нас тогда света сутками не было так что играл с зарядных станций день и ночь )) Просто основной комп даже на всех ужимах лимита, андервольтах и прочих экономиях сжирал все равно втрое быстрее заряд у станций чем этот 4650G без видяхи. Конечно Last Epoch, Diablo IV, PoE1 куда лучше работали на том компе, да и всякие там Factorio только так заходили... Но я тогда хотел страдать и мучатся :lol:
Draqoon
Member

Повідомлення

Актуально для ручних пк :super:
На стаціонарі все виключаю крім фрісінку, а ручний пк поки не купив, думаю... :rolleyes:
tornadox
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 28.06.2025 11:17смуз моушн працює в іграх без фг, за алгоритмом схожим з лс тільки ще й використовує апаратні можливості блеквелів. А так для всіх інших карт звичайно ЛС норм тема, хоча якість і затримки проти останнього длсс гірші
так хочу додати, що в деяких дуже старих іграх смуз моушн не працює, бо таких ігор нема в базі просто, тут ЛС також має перевагу, інше питання нащо в таких іграх потрібен фреймген) особисто юзав фг тільки в 2х іграх: Сталкер 2 і КБ77, все, це не магічна пілюля, щоб перетворити 40 фпс на 80, це більше історія про перетворити 70-90 на нормальний фпс для хайгц моніторів, юзати фг з 40 фпс - маразм.
Маразм - це бездумно повторювати, що написали в презентації Nvidia, і при цьому намагатись знецінити будь-який інший підхід. Те що ти юзав FG в 2-3 іграх - ок, твоє право, але не треба з цього робити якусь загальну істину.

Я юзаю LS там, де це дає користь - менше споживання, менше шуму, і FPS комфортний. І головне - це працює хоч де, а не в "обраних" новинках, які підписались на абонемент.

Кожен має право юзати те, що дає реальний результат, і що краще під реальну ситуацію користування.

А включати фреймген під старі ігри де стоїть лок на 30 фпс або емулятор, це типу теж єресь по вашим міркам? :shuffle:

Відправлено через 13 хвилин 55 секунд:
kairo: 28.06.2025 16:21невідомі такі футуристичні технології, як фреймген та DLSS.
Не валяй дурного, DLSS, FG, FSR, XESS і т.д. це все костилі які першим ділом пхнуть в криві технодемки. Ці технології зазвичай нормально працюють на нових відеокартах лише, де насправді вони не дуже потрібні.

Elden не написаний на анрілі де достатньо закинути DLSS плагін і зібрати проект. Там свій рушій і така робота може бути далеко не пріоритна для команди розробників. В таких проектах головне це хороша оптимізація під консоль і тв, а не робота під монітор на 360герц.
fizik419
Junior

Повідомлення

tornadox: 29.06.2025 01:25 Маразм - це бездумно повторювати, що написали в презентації Nvidia, і при цьому намагатись знецінити будь-який інший підхід. Те що ти юзав FG в 2-3 іграх - ок, твоє право, але не треба з цього робити якусь загальну істину.

Я юзаю LS там, де це дає користь - менше споживання, менше шуму, і FPS комфортний. І головне - це працює хоч де, а не в "обраних" новинках, які підписались на абонемент.

Кожен має право юзати те, що дає реальний результат, і що краще під реальну ситуацію користування.
LS підходить хіба що для відосів на ютубі, грать з ним неможливо.
man1242
Member

Повідомлення

Читаю и слезы на глазах, либо троли кормятся либо глупость гародят иза не возможности сравнить на руках все технологии. Я лично проблемы с артефактами генерации встречал только в индиане в начальной локе с джунглями там ореолы возле деревьев были если в упор смотреть и в фф16 на фоне неба гостинг за оружием был при резком повороте, ну тут уже больше вопрос импут лага в углу а это только у фрейм гена нвидиа топ на данный момент. Ждём рефлекс2, если брать за пример валорант то там уменьшение импут лага на 50% но это только в сценарии если упор в гпу.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

tornadox: 29.06.2025 01:25
Enjthesilence: 28.06.2025 11:17смуз моушн працює в іграх без фг, за алгоритмом схожим з лс тільки ще й використовує апаратні можливості блеквелів. А так для всіх інших карт звичайно ЛС норм тема, хоча якість і затримки проти останнього длсс гірші
Маразм - це бездумно повторювати, що написали в презентації Nvidia, і при цьому намагатись знецінити будь-який інший підхід. Те що ти юзав FG в 2-3 іграх - ок, твоє право, але не треба з цього робити якусь загальну істину.

А включати фреймген під старі ігри де стоїть лок на 30 фпс або емулятор, це типу теж єресь по вашим міркам? :shuffle:

Відправлено через 13 хвилин 55 секунд:
kairo: 28.06.2025 16:21невідомі такі футуристичні технології, як фреймген та DLSS.
Не валяй дурного, DLSS, FG, FSR, XESS і т.д. це все костилі які першим ділом пхнуть в криві технодемки. Ці технології зазвичай нормально працюють на нових відеокартах лише, де насправді вони не дуже потрібні.

Elden не написаний на анрілі де достатньо закинути DLSS плагін і зібрати проект. Там свій рушій і така робота може бути далеко не пріоритна для команди розробників. В таких проектах головне це хороша оптимізація під консоль і тв, а не робота під монітор на 360герц.
тіп, в мене куплений ЛС, я його юзав 1 раз в грі де нема "сз". В "Елдені" непотрібен длсс плагін для роботи "смуз моушена"
спойлер
а в іграх де він є, він показує меншу системну затримку, все. і "смуз моушн" працює не в обраних новинках, а в великій кількості ігор, це не "фреймген" з меню ігрових налаштувань. ще раз, якщо в тебе блеквел гпу, ти спокійно майже в кожній грі можеш увімкнути "смуз моушн", який дає більш стабільне зображення, а найголовніше менший інпутлаг за ЛС, тому що там додається ще апаратні можливості 5000 серії.
Відповісти