byaka: ↑
26.06.2025 16:30У мене були все тiж асуси та мсi середього рiвня: геймiнги,стрiкси та одна evga ftw. Iз останiх взяв asus dual rtx4060ti
Спасибо за информацию!
Но что-то тут не то: Asus ROG STRIX 3080/4080 брали десятками за эти годы - всё работало без проблем.
Про 4060 ничего не скажу, тем более про DUAL... наверное в этом дело: младшие модели ниже хх80 и с двумя кулерами - это же совсем другое множество видях.
Щоб ви розумiли, чим потужнiша вiдеокарт тим бiльше на нiй "музичних" котушок може опинитися.Якщо на rtx4060 з малопотужними 4 фазами проблеми, то що робити де цих котушок 10
Це ще квiточки, асус недавно випустив музичний монiтор ASUS ROG Strix XG27ACS,рекомендую почитати вiдгуки на розетцi.
Востаннє редагувалось 26.06.2025 17:20 користувачем byaka, всього редагувалось 1 раз.
Це ще шо таке. В мене такий монітор, ніякої музики не чув.
Ось такий цiкавий продукт.
цитати з розетки:
"coil whine в режимі очікування"
"Жахливий coil whine в режимі очікування"
"Засвіти\глоу, писк дросселів, кольоропередача, матеріали задньої кришки"
"Чути маленький писк коли монітор вимкнений"
"Писк БЖ в сплячому режимі"
"Засветы, писк в дежурном режиме"
"IPS, Coil Whine, вбудований БЖ"
"Звук струму від вбудованого блока живлення на вимкнутому моніторі"
26.06.2025 17:22По такi логiцi зараз назрiває бут на реддiтi у власникiв RX9070XT, тому що там тих котушок найбiльше.Таке враження що ви взагалi не в темi.
Какое отношение к вышеперечисленным мною видяхам NVIDIA за последние 5 лет имеет новая (март 2025 года) карточка RX 9070XT ?
И что значит "бут на реддiтi"? Это собственники AMD? Они уволят инженеров-разработчиков?
26.06.2025 17:22По такi логiцi зараз назрiває бут на реддiтi у власникiв RX9070XT, тому що там тих котушок найбiльше.Таке враження що ви взагалi не в темi.
Какое отношение к вышеперечисленным мною видяхам NVIDIA за последние 5 лет имеет новая (март 2025 года) карточка RX 9070XT ?
И что значит "бут на реддiтi"? Это собственники AMD? Они уволят инженеров-разработчиков?
Я вам розповiдаю про вiдеокарти з потужною системою живлення та проблемою coil whine,яка є нетiльки в вiдеокартах,RX9070XT я навiв для прикладу.
Iнженери амд тут нi до чого,краще почитайте що таке coil whine.
Востаннє редагувалось 26.06.2025 17:36 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
26.06.2025 17:35Я вам розповiдаю про вiдеокарти з потужною системою живлення та проблемою coil whine
Сколько видеокарт вы лично протестировали за последние 5 лет? Вы сотрудник СЦ или проф. тестер? Можно ссылки на публикации на профильных сайтах? С интересом ознакомлюсь.
26.06.2025 17:35Я вам розповiдаю про вiдеокарти з потужною системою живлення та проблемою coil whine
Сколько видеокарт вы лично протестировали за последние 5 лет? Вы сотрудник СЦ или проф. тестер? Можно ссылки на публикации на профильных сайтах? С интересом ознакомлюсь.
ой не смiшiть мене,краще ознайомтеся що таке coil whine
Матерiалiв вистачає,перший що був в гуглi https://www.overclockers.co.uk/blog/what-is-coil-whine/
п.с. непотрiбно бути iнженером щоб знайти iнформацiю в гуглi про те як влаштований дроссель i чому вiн може видавати рiзнi неприємні звуки.
Отправлено спустя 27 минут 48 секунд:
Striker: ↑
26.06.2025 17:22byaka
Жодного засвіту немає, пікселі сам перевіряв в самому Telemart перед покупкою, а дроселі я щось не чув. Також пощастило, напевно.
В монiторах зазвичай coil whine зустрічаються рiдше тому що там в рази меньше котушок в бж
byaka У мене старий монітор самсунг t220. Вже конденсатори два перепаяв, не працював. А от в режимі очікування мигає світлодіод і в такт з ним піщить якась котушка (дружина не чує цей звук), я встаю і сенсорною кнопкою вимикаю монітор.
Може є перевірений рецепт "залиття дроселів суперклеєм"?.
До чого це, не Всі чують частоти від 15 кілогерц і вище!
Востаннє редагувалось 26.06.2025 18:24 користувачем Mihanja80, всього редагувалось 1 раз.
Mihanja80: ↑
26.06.2025 18:19byaka У мене старий монітор самсунг t220. Вже конденсатори два перепаяв, не працював. А от в режимі очікування мигає світлодіод і в такт з ним піщить якась котушка (дружина не чує цей звук), я встаю і сенсорною кнопкою вимикаю монітор.
Може є провірений рецепт "залиття дроселів суперклеєм"?.
До чого це, не Всі чують частоти від 15 кілогерц і вище!
Рiзнi котушки пропускають рiзний струм,бж в монiторах не дуже потужнi,тому i шуму вiд котушок мiнiмум.Для прикладу монiтор споживає ~20-30W ,а потужна вiдеокарта 200-300W що в 10 раз бiльше.Також сам тон шуму теж може буди рiзним, у когось це пicк,а у когсь це нiби звук електробритви
Востаннє редагувалось 26.06.2025 18:28 користувачем byaka, всього редагувалось 1 раз.
Я намагаюсь довести те, що дві однаково піщащих ВК у різних людей.
Один чує 12-20 кілогерц, інший не чує високі частоти і воно його не "напрягає". Зважайте на цей фактор! Для того і приклад вище навів. І колонки s-90 маю перероблені, і хтось не чує вище 12 кілогерц а мені, іноді, аж вухо ріже.
26.06.2025 18:28
Один чує 12-20 кілогерц, інший не чує високі частоти і воно його не "напрягає". Зважайте на цей фактор! Для того і приклад вище навів. І колонки s-90 маю перероблені, і хтось не чує вище 12 кілогерц а мені, іноді, аж вухо ріже.
26.06.2025 18:28
А я навів приклад в повній тиші, ніч, Комендантська година і піск монітора який мене аж бісить, а дружина не чує!
Згідно статистики, чим старше людина, тим нижчу частоту "чує".
Відправлено через 50 секунд:
спойлер
20 кілогерц з народження не всі чують.
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Звідси і половина обговорень.
Дякую за розуміння, пруфи самі знайдете, не маленькі.
А я навів приклад в повній тиші, ніч, Комендантська година і піск монітора який мене аж бісить, а дружина не чує!
Це зрозумiло,але свист котушок це тiльки один з звукiв якi можуть відтворювати дроселi.Зазвичай звук електробритви чують всi.
Востаннє редагувалось 26.06.2025 19:00 користувачем byaka, всього редагувалось 1 раз.
26.06.2025 18:43
Це зрозумiло,але свист котушок це тiльки один з звукiв якi можуть видавати дроселi.
Радий що це зрозуміло, низькочастотні звуки можливо є, але я не стикався з дорогими ВК , намагався обгрунтувати високочастотний "піск" котушок/дроселів який не всі чують.
Дякую за розуміння.