Noctua випустила нове покоління високоефективного 120-мм вентилятора NF-A12x25

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.06.2025 16:21
bclogin: 24.06.2025 15:38
Перший Ноктуа (80 мм) придбав ще 2007 року. Потім, у 2010-му придбав ще 3х120.
Два з них досі тихенько працюють у домашній робочій станції.
Щодня.
Вже 15 років :up:
10 років тому купив Залман за 120 гривень який і досі працює, це щось означає?
Якийсь Діпкул або Арктикт будуть працювати точно так же довго тільки коштуватимуть при цьому 200 гривень.
Але звісно якщо ти мільйонер купити можна.
Але якщо ні - краще ці гроші вкласти у ССД чи оперативку :dontknow:
Знаю я все эти по 120грн. Они то работают, только вопрос какой звук они при этом выдают. Если бы ты недельку посидел с системником с топовыми вентиляторами, к дешёвому торохтящему/шуршащему/гудящему барахлу ты бы не вернулся. Я сам в десятых годах с недоумением смотрел на Noctua и критиковал за цену, внешний вид и т д. И я просто решил купить ради интереса, энтузиазма, что ли. Сейчас всё охлаждение (кроме видяхи и БП) организовано от этой компании. Даже не буду спорить про других авторитетных топовых производителях. Уверен что и у них всё в порядке с этим. Я про то что кто попользовался с оптимально настроенным охлаждением от топовых брендов, больше никогда не будут сравнивать с дишманом по 200грн и говорить что это одно и то же.
Vlaad13
Member

Повідомлення

tablestikus: 24.06.2025 16:34
MAKKACIN: 24.06.2025 16:31 tablestikus
є люди в кого упор в міні і супер тихо тому напевно ноктуа завжди буде в тренді) А для мене то оверпрайз) :-/
Я з естетичної точки зору купляв по 1600грн вентилятори в новий корпус - не жалкую)
тобто обмеження по бюджету у вас не було і ви купили для естетичного виду Нокту замість Lion li? :insane:
kairo
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 24.06.2025 16:30думка про те що купуючи за 800-1500 грн комплект від арктік(наприклад) на 3-5 кулерів, скрутивши оберти в сумі вийде і тихіше і холодніше чим від 1 ноктуа
Я собі взяв комплект 5шт Arctic P14 Max за 1800 грн. Планую повертати і на заміну замовив 2шт. be quiet! Silent Wings Pro 4 140 мм за 2000 грн(ціна за пару). Проблема P14 Max, в тому, що в них хоч і заявлені мінімальні оберти 400, по факту, до 600-700 обертів вентилі не стабільні та видають неприємні звуки, після 700 все проходить, але шум вентилів вже відчутний. Мені таке не підходить. Noctua NF-A14x25 G2 PWM за 3700 грн(ціна за пару), для мене вже перебір. Брав для радіатора.
Востаннє редагувалось 24.06.2025 16:51 користувачем kairo, всього редагувалось 2 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Afit: 24.06.2025 16:41
Vlaad13: 24.06.2025 16:21
10 років тому купив Залман за 120 гривень який і досі працює, це щось означає?
Якийсь Діпкул або Арктикт будуть працювати точно так же довго тільки коштуватимуть при цьому 200 гривень.
Але звісно якщо ти мільйонер купити можна.
Але якщо ні - краще ці гроші вкласти у ССД чи оперативку :dontknow:
Знаю я все эти по 120грн. Они то работают, только вопрос какой звук они при этом выдают. Если бы ты недельку посидел с системником с топовыми вентиляторами, к дешёвому торохтящему/шуршащему/гудящему барахлу ты бы не вернулся. Я сам в десятых годах с недоумением смотрел на Noctua и критиковал за цену, внешний вид и т д. И я просто решил купить ради интереса, энтузиазма, что ли. Сейчас всё охлаждение (кроме видяхи и БП) организовано от этой компании. Даже не буду спорить про других авторитетных топовых производителях. Уверен что и у них всё в порядке с этим. Я про то что кто попользовался с оптимально настроенным охлаждением от топовых брендов, больше никогда не будут сравнивать с дишманом по 200грн и говорить что это одно и то же.
в мене звичайні корпусні комплектні вентилятори працюють абсолютно безшумно вже другий рік
скоріше за все так будуть працювати ще років 8
вже давно всі нормальні фірми навчилися робити ці вертушки і у всіх вони +- однакові
тому не бачу сенсу в покупці кулька за 1700 гривень
повторюсь - якщо ви мільонер і любите просто викидати гроші з вікна то звісно ви можете собі таке купляти
dead_rat
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.06.2025 16:49
в мене звичайні корпусні комплектні вентилятори працюють абсолютно безшумно вже другий рік
Вам же вже пояснили, що «безшумно» в кожного своє. Можливо від вашого безшумно камради на стінку полізуть.

Доречі, сильно впливає де ви живете, в центрі міст такий фоновий шум 24/7, що навіть шумний пк абсолютно непомітний. А от хто за містом - там чути як метелик пукне.

ПС. Так, в мене теж Ноктуа і БіКвайт
Vlaad13
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.06.2025 16:54
Vlaad13: 24.06.2025 16:49
Вам же вже пояснили, що «безшумно» в кожного своє. Можливо від вашого безшумно камради на стінку полізуть.

Доречі, сильно впливає де ви живете, в центрі міст такий фоновий шум 24/7, що навіть шумний пк абсолютно непомітний. А от хто за містом - там чути як метелик пукне.

ПС. Так, в мене теж Ноктуа і БіКвайт
що таке безшумно я гарно розумію - бо мешкаю в спальному районі
також я собі спеціально вибирав 4070 яка була б найтихішою з усіх, та і комп у мене з 2006 року
можливо це просто Лі ставить гарні корпусні вертушки - але коли я кажу безшумно, це значить безшумно :dontknow:
так у бікваєт теж вертушки тихі - але потік повітря там дуже слабий
Telcontar
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.06.2025 16:21 10 років тому купив Залман за 120 гривень який і досі працює, це щось означає?
Брав корпусні Arctic 140mm, один почав торохтіти через 1,5 роки. Добре, що взяв пару запасних комплектом. А от Ноктуа на проці у старому компі працює вже 9 років без нарікань.
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Они, вроде, недавно запускали уже новую линейку вентиляторов?
Sanьka
Member

Повідомлення

white_noise: 24.06.2025 15:19сумніваюсь що ти знаешь, тому дивись: на максимальних обертах NF-A12x25 G2 PWM видає 102.1 CFM при 22.6 дБА в той час коли PH‑F120T30_BG - 100.9 CFM при 39.7 дБА а це грьобаний літак на взльоті! і все одно повітряний потік менше, а коштує твой Т30 при цьому 2222,00 грн
А ще ніхто не враховує, що Т30 мають товщину 30мм і не всюди влізуть.
Наприклад я ледве впихнув свої нойсблокери еЛуп (там чутка більше 25) так щоб колба відкривалась.
І по ціні на хотлайні вони по 1900грн.
Походу всі норм вентилі в цю ціну.
VRoman
Member

Повідомлення

Интереснее видеть график потока воздуха/сопротивления/шума. А тут маркетологи вместо шума давление показывают, чтобы всё красиво выглядело.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

фірмовий какашковий колір за усі гроші світу :laugh:
yariksom
Member

Повідомлення

Добре, класний вентилятор! За тку ціну можна найняти гастербайтера щоб тобі місяць в блок дув, ще і з більшим ефектом.
Не має стільки коштувати вентилятор - крапка.
Відеокарта також не має коштувати більше 700 доларів за топ.
Бойкот їм.

яК вам гасло? :lol:
Afit
Member

Повідомлення

Звезда S0-2: 24.06.2025 17:19 Они, вроде, недавно запускали уже новую линейку вентиляторов?
Да, но то были такие же 140мм. А это 120 вышли
Enjthesilence
Member

Повідомлення

kairo: 24.06.2025 16:49
MAKKACIN: 24.06.2025 16:30думка про те що купуючи за 800-1500 грн комплект від арктік(наприклад) на 3-5 кулерів, скрутивши оберти в сумі вийде і тихіше і холодніше чим від 1 ноктуа
Я собі взяв комплект 5шт Arctic P14 Max за 1800 грн. Планую повертати і на заміну замовив 2шт. be quiet! Silent Wings Pro 4 140 мм за 2000 грн(ціна за пару). Проблема P14 Max, в тому, що в них хоч і заявлені мінімальні оберти 400, по факту, до 600-700 обертів вентилі не стабільні та видають неприємні звуки, після 700 все проходить, але шум вентилів вже відчутний. Мені таке не підходить. Noctua NF-A14x25 G2 PWM за 3700 грн(ціна за пару), для мене вже перебір. Брав для радіатора.
be quiet! Silent Wings Pro 4 ось ці топчик прям, максимальна тиша і ефективність.
evenmore
Member

Повідомлення

>>уровень шума
Допустим, сам вентиль достаточно качественный, и паразитных звуков нет. Важна ещё и тональность звучания воздушного потока (и это вкусовщина). А она зависит от взаимодействия конкретной крыльчатки с препятствиями (радиаторами, пылевыми фильтрами, стенками самых разных типов) сзади и спереди.
Лично мне не понравились а12х25 на радиаторах сжо и с фильтром спереди, а15 с фильтром спереди, и а20 снизу-вверх.
Усреднённо би квает св3/4 больше нравятся как корпусные.
+Felix+
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.06.2025 16:49 в мене звичайні корпусні комплектні вентилятори працюють абсолютно безшумно вже другий рік
Не "вже другий рік", а лише другий рік :rotate:
2 роки живуть практично любі вентилі, і то дивлячись з якою ефективністю і в якому середовищі.
Може у вас стерильне безпильне середовище, і ви включаєте комп 3 год на добу і то не кожен день, а вентилі крутяться на мінімалках, тому це взагалі не показник.
MqM
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 24.06.2025 17:47 фірмовий какашковий колір за усі гроші світу :laugh:
Чекав хто перший напише дебільний комент
Пс не перший раз помічаю, як ви завжди чимось незадоволені.
Співчуваю, що у вашому дитинстві не було шоколаду і какао, а тільки сільський навоз :weep:
q1nex
Member

Повідомлення

Чёрные опять джва года ждать?
Востаннє редагувалось 24.06.2025 19:01 користувачем q1nex, всього редагувалось 1 раз.
MqM
Member

Повідомлення

+Felix+: 24.06.2025 18:57
Vlaad13: 24.06.2025 16:49 в мене звичайні корпусні комплектні вентилятори працюють абсолютно безшумно вже другий рік
Не "вже другий рік", а лише другий рік :rotate:
2 роки живуть практично любі вентилі, і то дивлячись з якою ефективністю і в якому середовищі.
Може у вас стерильне безпильне середовище, і ви включаєте комп 3 год на добу і то не кожен день, а вентилі крутяться на мінімалках, тому це взагалі не показник.
Я думаю в людини, яка робить постійно будівельні ремонти вдома та при тому використовує пк - будь який здасться
Filabatya
Member

Повідомлення

якщо хтось бажає: поміняю свою ТРУ д15 на блек версію без доплати з вашого боку :up:
Відповісти