Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
Бумик
Member
Зараз DDAFH,хоча так розумію,це ні о чому не скаже.
Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
Та опісля чексуму зависає зараза,клава вимикається.Гарно,що хоч кожного разу хотсвапити не потрібно - з цією нерідною флехою мамця робить,тільки в біосі іншу модель пише.
Та опісля чексуму зависає зараза,клава вимикається.Гарно,що хоч кожного разу хотсвапити не потрібно - з цією нерідною флехою мамця робить,тільки в біосі іншу модель пише.
-
Reshacker
Member
Спробуй добавити ключ /f , тоєсть шоб було отак awdflash.exe bios.bin /py /sn /cc /cp /cd /fБумик: ↑ 19.06.2025 21:41 Зараз DDAFH,хоча так розумію,це ні о чому не скаже.
Тіки не впевнений що 5,5 розуміє цей ключ, він скоріше для 6 і вище.
-
Бумик
Member
Reshacker
Я зараз 77 версію закинув флешера,спробую.
Відправлено через 8 хвилин 31 секунду:
Воно так вже хвилин 10 і тільки блимає смужка та далі процес не йде.
Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Фуф,помолився та й ресетнув комп.Нічого не зтерлося,комп завантажився.Що далі робити,не знаю.
Відправлено через 56 секунд:
Мабуть,методом втика флешер підбирати потрібний?
Я зараз 77 версію закинув флешера,спробую.
Відправлено через 8 хвилин 31 секунду:
Ввів ці ключі на версіі 77,ось що видає.Мабуть,зависон.Флешці тепер гаплик?Reshacker: ↑ 19.06.2025 21:49 Спробуй добавити ключ /f , тоєсть шоб було отак awdflash.exe bios.bin /py /sn /cc /cp /cd /f
- спойлер
Воно так вже хвилин 10 і тільки блимає смужка та далі процес не йде.
Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Фуф,помолився та й ресетнув комп.Нічого не зтерлося,комп завантажився.Що далі робити,не знаю.
Відправлено через 56 секунд:
Мабуть,методом втика флешер підбирати потрібний?
-
Reshacker
Member
Зависон схоже на верифікації і тут уже не чексум а мабуть різний ІД плат.Як на мене останнє що можна спробувати версію флешера 8,94 і замість /f вбити ключ /gan.
awdflash.exe newbios.bin /py /sn /cc /cp /cd /gan
Ключ /gan прошиває навіть з чужим ІД/чексум .
Не думаю що з флешкою щось сталося,перезапишеться.
Скачати можна тут https://www.wimsbios.com/awardflasher.jsp#gsc.tab=0
Але це уже на свій ризик,невідомо як поведе себе новіший флешер з старою платою.
awdflash.exe newbios.bin /py /sn /cc /cp /cd /gan
Ключ /gan прошиває навіть з чужим ІД/чексум .
Не думаю що з флешкою щось сталося,перезапишеться.
Скачати можна тут https://www.wimsbios.com/awardflasher.jsp#gsc.tab=0
Але це уже на свій ризик,невідомо як поведе себе новіший флешер з старою платою.
Востаннє редагувалось 19.06.2025 22:34 користувачем Reshacker, всього редагувалось 3 разів.
-
Бумик
Member
Мені ще одна думка спала - читав,що при прошивці материнки старої в людини комп зависав,він тоді перед прошивкою зробив Clear CMOS, то потім прошилося.Але на якій мамці,не згадаю.Вже заблукав в цьому морі інформаціі.
-
radical
Member
Флешка 12 вольтова
https://www.alldatasheet.com/datasheet- ... 1BX-T.html
почитайте мануал, якщо там є джампери для конфігурації напруги для запису флешки, сконфігуруйте їх відповідно мануалу, може, там на 5В вони стоять.
Ну й перевірте, чи не заблокована флешка від запису взагалі, таке теж буває.
https://www.alldatasheet.com/datasheet- ... 1BX-T.html
почитайте мануал, якщо там є джампери для конфігурації напруги для запису флешки, сконфігуруйте їх відповідно мануалу, може, там на 5В вони стоять.
Ну й перевірте, чи не заблокована флешка від запису взагалі, таке теж буває.
-
offece-trader
Member
Надо закинуть программатор в бот который чекает цены через монетки, дождаться когда будет минимальная цена и купить за кристаликиspoglyadach: ↑ 19.06.2025 02:11Поділіться методою як придбати за них той програматор бо в мене їх більше 15к тих монеток
-
spoglyadach
Member
Так а має якусь назву той бот і де його шукати?
-
offece-trader
Member
Думал в личку кинуть, но потом решил вдруг кому еще будет интересноspoglyadach: ↑ 21.06.2025 00:59Так а має якусь назву той бот і де його шукати?
https://t.me/AliOlesiaDiscountBot
-
Бумик
Member
Стосовно прошивки флеш для материнки ATC 5000 на іншій материнці.
Вже *роздуплився*,як його шити.
Спробував спочатку цю флеш прошити на робочій мамці її ж біосом.Все норм прошивається,та комп робить,як і з рідною флешкою.
Потім перешиваю її під материнку АТС 5000. Та тут стопор.Начебто прошивається,але фіналізація трохи інша,пропонує натиснути F 10 наприкінці.
Ось відео.
Потім вилазить 41 та знов 0D.
По сигналах спікеру начебто помилка відеокарти та ОЗУ.Пробував міняти купу плашок,як SD RAM,так і SIMM 72.Чотири відекокарти спробував,які в мене є PCI -шні.
Також ставив ISA відеокарти,нічого не змінюється.Помилка одна й та ж,що з відеокартою,що без.
Також шив не одну версію біоса,а цілих три.Може вони там на Ретровебі *биті*,вже не знаю,що гадати.Де завантажити в іншому місці,не знайшов.
Сорь за багато тексту.
Вже *роздуплився*,як його шити.
Спробував спочатку цю флеш прошити на робочій мамці її ж біосом.Все норм прошивається,та комп робить,як і з рідною флешкою.
Потім перешиваю її під материнку АТС 5000. Та тут стопор.Начебто прошивається,але фіналізація трохи інша,пропонує натиснути F 10 наприкінці.
Ось відео.
- спойлер
- спойлер
Потім вилазить 41 та знов 0D.
По сигналах спікеру начебто помилка відеокарти та ОЗУ.Пробував міняти купу плашок,як SD RAM,так і SIMM 72.Чотири відекокарти спробував,які в мене є PCI -шні.
Також ставив ISA відеокарти,нічого не змінюється.Помилка одна й та ж,що з відеокартою,що без.
Також шив не одну версію біоса,а цілих три.Може вони там на Ретровебі *биті*,вже не знаю,що гадати.Де завантажити в іншому місці,не знайшов.
Сорь за багато тексту.
-
radical
Member
Оті два зелененькі сектори в кінці означають, що бутблок не прошився, спробуйте з ключем /wb
на двох платах з різними чипсетами він, природно, може бути різний.
на двох платах з різними чипсетами він, природно, може бути різний.
-
Бумик
Member
З цим ключем wb видало отаке
- спойлер
-
spoglyadach
Member
offece-trader
Дякую, найближчим часом затєстуємо що воно реально вміє
Відправлено через 1 годину 28 хвилин 28 секунд:
А я правильно розумію, що відстань між ніжками кондьора напряму залежить від його габаритів, мова саме про полімери. Ну тобто умовно є розмір 8х11.5 та 10х12.5 і окрім різниці в самих параметрах, саме по типорозміру корпусів який вписується в якийсь стандарт, там же є і стандарти по відстані між ногами. Звісно є даташити на більшість кондьорів, але ось саме на пару моделей полімерів такий даташит що там просто вказані якісь параметри ніжок для всіх номіналів серії. Тому й таке запитання виникло, може хтось щупав великий асортимент полімерів і щось підкаже
Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
Voodoo-тєрєбонькєри тут?
Дякую, найближчим часом затєстуємо що воно реально вміє
Відправлено через 1 годину 28 хвилин 28 секунд:
А я правильно розумію, що відстань між ніжками кондьора напряму залежить від його габаритів, мова саме про полімери. Ну тобто умовно є розмір 8х11.5 та 10х12.5 і окрім різниці в самих параметрах, саме по типорозміру корпусів який вписується в якийсь стандарт, там же є і стандарти по відстані між ногами. Звісно є даташити на більшість кондьорів, але ось саме на пару моделей полімерів такий даташит що там просто вказані якісь параметри ніжок для всіх номіналів серії. Тому й таке запитання виникло, може хтось щупав великий асортимент полімерів і щось підкаже
Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
-
Бумик
Member
Зараз точнісінько така робить в парі з набортним відео ATI Rage PRO Turbo 8 Mb на мамці слот 1 та процом s370 Селерон 800
Толком ще не тестував профіт від Вуду,бо в Квейкі 2 Фрапс не робить.Треба Анреал завантажити та спробувати.
Відправлено через 16 хвилин 47 секунд:
Може хто підкаже модель материнки сокет 370? Гуглив по картинці,та знайшло дуже схожу (мабуть,одна модель,тільки ревізії різні ) що продалась на Віоліті (та що зправа).Але й там модель не вказана,тобто ,нонейм.
На платі ніяких ознаків,що могли б ідентифікувати її.
-
spoglyadach
Member
Материнка чергова жертва уніфікації виробництва
Це щось типу Shuttle якогось мені нагадує
Це щось типу Shuttle якогось мені нагадує
-
mklm
Member
праворуч pc partner 815as3-960c
ліворуч pc partner 815ebas3-208c
продавались під марками pc partner, sapphire, manli, super grace, silver star, aska, octek, та ще мільйон торгових марок які власне належать pc partner. можливо і oem для когось роблений
ліворуч pc partner 815ebas3-208c
продавались під марками pc partner, sapphire, manli, super grace, silver star, aska, octek, та ще мільйон торгових марок які власне належать pc partner. можливо і oem для когось роблений
-
Бумик
Member
mklm
Дуже Вам вдячний.
Але дивлюсь,ті партнери всі жовті,а в мене чорна дошка.
А от пошук у Гуглі по картинці зовсім відстойний.Воно нічого не знайшло.
Тепер буду *курити*,чого вона не робить,при старті смужечки тільки.Це й навіть проц не проходить ПОСТ.Може треба з меншою частотою поставити,бо влупив Селерон 1000 (який був під рукою).
Дуже Вам вдячний.
А от пошук у Гуглі по картинці зовсім відстойний.Воно нічого не знайшло.
Тепер буду *курити*,чого вона не робить,при старті смужечки тільки.Це й навіть проц не проходить ПОСТ.Може треба з меншою частотою поставити,бо влупив Селерон 1000 (який був під рукою).
-
radical
Member
Бумик
1000 чи 1000А ?
Не всі мамки на 815 працюють з туалатинами
1000 чи 1000А ?
Не всі мамки на 815 працюють з туалатинами
-
Бумик
Member
radical
Звичайний 1000,копермайн.З ним ресет не знімався,встановив Селерон 466 ,ресет знімається,але далі діло не йде.Все також чотири смужки на пост карті.
Напруга на проц подається,а на 1000 не було.Джампери частоти шини на авто.
Відправлено через 9 хвилин 54 секунди:
Звичайний 1000,копермайн.З ним ресет не знімався,встановив Селерон 466 ,ресет знімається,але далі діло не йде.Все також чотири смужки на пост карті.
Напруга на проц подається,а на 1000 не було.Джампери частоти шини на авто.
Відправлено через 9 хвилин 54 секунди:
Про що воно пише?Типу порівняти та змінити чексум?А як це зробити?Ніяк не хоче бут блок переписувати.
-
spoglyadach
Member
Спробуйте хотсвапнути бівас на іншій материнці, або з бекапом рідного або навіть краще на якусь донорську підходящу за об'ємом мікросхему. Думаю з цього краще почати після заміру основних напруг, хоча чотири полоски на посткарті це поганий знак