Gigabyte H370N WiFi (проблема з збереженням налаштувань)

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Crossbow
Member

Повідомлення

Вітаю!
І прошу підказати, що за дичина відбувається у мене з платою і збереженням налаштувань вентиляторів у BIOS.
:banghead: :banghead: :banghead:

Дано:
мат.плата Gigabyte H370N WiFI, ось така: https://www.gigabyte.com/ua/Motherboard ... IFI-rev-10

проблема:
в BIOS налаштовую криву вентиляторів, або просто задаю один із "пресетів" - Normal, Full Speed або навіть Manual (роблю свою криву), після чого зберігаю налаштування (F10 > Enter), після перезавантаження - завжди стоїть на Silent і хоть кілка на голові теши.... але буде знову Silent, щоб я не робив.

Плата має Dual Bios - і можливо саме тут треба "копати" ?
спойлер
Зображення
Зображення
BIOS був версії F14 - проблема була.
Оновився до F16 (останній) - проблема так і залишилась.

Інші налаштування в BIOS запам'ятовує, а налаштування вентиляторів - не хоче.

Прошу поради.
Дякую за увагу!
Rex
Member

Повідомлення

Якийсь софт в Відні не може встановлювати профіль Сайлент за замовчуванням?
Чи воно збивається навіть якщо просто перезапустити пк і одразу зайти в біос, не вантаживши вінду?
В останньому випадку схоже на якийсь баг самого біоса. Навіть не знаю. Скинути все в дефолт, витягти батарейку, прошити іншу версію
Crossbow
Member

Повідомлення

Rex: 21.06.2025 19:46Якийсь софт в Відні не може встановлювати профіль Сайлент за замовчуванням?
ні.
Я в BIOS налаштував, зберіг, тут же перезавантаження (при збереженні), знову заходжу - Silent...
До Windows там дуже далеко і система стерильна.
Rex: 21.06.2025 19:46Чи воно збивається навіть якщо просто перезапустити пк і одразу зайти в біос, не вантаживши вінду?
саме так
Rex: 21.06.2025 19:46В останньому випадку схоже на якийсь баг самого біоса. Навіть не знаю. Скинути все в дефолт, витягти батарейку, прошити іншу версію
все це вже зроблено. Тому і прошу пораду, може хтось стикався з подібним багом.
Shpoker
Member

Повідомлення

Crossbow
встречал такое у гиги, но давно (времена сендибриджа). что помню - установил какую-то их родную приблуду под венду для управления системой, там были и настройки вентиляторов, нарисовал там такую-же кривую и она потом реально появилась в биосе.
(а вообще пытался биос перемычкой сбросить и по новой попробовать?)
Crossbow
Member

Повідомлення

проблему вже вирішив :beer:

Згадав, що чув щось подібне від одного поважного комрада. :learn:

Причина ось:
спойлер
Зображення
Після вимикання цьої "штуки" (тут нецензура мала би бути) - все стало ОК.

Всім мирного неба!
Відповісти