Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
sensey
Member

Повідомлення

Megaclite: 17.06.2025 18:35
sensey: 17.06.2025 18:28 Ох і засрали тему. Сторінок 20останніх потрібно перенести в окрему тему про податки та оптимізація податкового навантаження. Хлопці читайте книжок більше. А то сміх бере. :gigi: :gigi:
По темі: продаю плату на олх, подзвонив "клієнт" згодом перейшли на телеграм для спілкування і далі прилітає таке:

Зображення
Як тобі ілон маск :laugh: :laugh: :laugh:
"пропускну способність Pcie16" вбило :lol:

таких зразу слати в магазин
Це тільки частина. Там далі було про, а де купив, який стан покажи скріншоти. Я до кінця не дійшов....
Ще один клоун-любитель зробити доставку і не забирати. Причому спочатку здався серйозним дядькою в розмові по телефону. Схема така замовити і потім коли приїде морозитись. спочатку день-два думав може щось талося, чи то прибив шахед чи то ракета в сраку залетіла, бо трубку звісно не бере, повідомлення читає але не відповідає. набираю з іншого номеру:
-Ало це пан Ігор?
-Так, а хто це?
-Це так помилсь.... кладу слухавку значить живий. Сенсу запитувати: чого не забирає і слухати брехні, що ось-ось, не бачу.
Чернов Ігор Ігорович
+380633716256
м.Київ відділення НП296
WindizlA
Junior

Повідомлення

sensey: 17.06.2025 18:50
Megaclite: 17.06.2025 18:35
"пропускну способність Pcie16" вбило :lol:

таких зразу слати в магазин
Це тільки частина. Там далі було про, а де купив, який стан покажи скріншоти. Я до кінця не дійшов....
Ще один клоун-любитель зробити доставку і не забирати. Причому спочатку здався серйозним дядькою в розмові по телефону. Схема така замовити і потім коли приїде морозитись. спочатку день-два думав може щось талося, чи то прибив шахед чи то ракета в сраку залетіла, бо трубку звісно не бере, повідомлення читає але не відповідає. набираю з іншого номеру:
-Ало це пан Ігор?
-Так, а хто це?
-Це так помилсь.... кладу слухавку значить живий. Сенсу запитувати: чого не забирає і слухати брехні, що ось-ось, не бачу.
Чернов Ігор Ігорович
+380633716256
м.Київ відділення НП296
Хоча це рідкість, але бувають і такі випадки. Це можуть робити конкуренти, щоб "заморозити" ваш товар на кілька днів, або просто люди, які отримують задоволення, створюючи іншим проблеми.
vovse
Junior

Повідомлення

Tim: 17.06.2025 16:52 Начали еще палки в колеса вставлять,блочат все обьявы где больше 1 товара в обьявлении однотипного. Последние пол года такого не было.
Похоже запустили искусственной интеллект который определяет по фото, сколько одного товара в кадре.
sensey
Member

Повідомлення

WindizlA: 17.06.2025 19:02
Ще один клоун-любитель зробити доставку і не забирати. Причому спочатку здався серйозним дядькою в розмові по телефону. Схема така замовити і потім коли приїде морозитись. спочатку день-два думав може щось сталося, чи то прибив шахед чи то ракета в сраку залетіла, бо трубку звісно не бере, повідомлення читає але не відповідає. набираю з іншого номеру:
-Ало це пан Ігор?
-Так, а хто це?
Чернов Ігор Ігорович
+380633716256
м.Київ відділення НП296
Хоча це рідкість, але бувають і такі випадки. Це можуть робити конкуренти, щоб "заморозити" ваш товар на кілька днів, або просто люди, які отримують задоволення, створюючи іншим проблеми.
Більш за все другий варіант.
Fuuuuuuury
Junior

Повідомлення

sensey: 17.06.2025 18:28 Ох і засрали тему. Сторінок 20останніх потрібно перенести в окрему тему про податки та оптимізація податкового навантаження. Хлопці читайте книжок більше. А то сміх бере. :gigi: :gigi:
По темі: продаю плату на олх, подзвонив "клієнт" згодом перейшли на телеграм для спілкування і далі прилітає таке:

Зображення
Продавав старий тел на android 6 по низу ринку для моделі, жінка випитувала за нього хвилин 10 після почала за підтримуваність застосунків говорить, що ось треба privat24 , youtube , telegram , viber і ще щось.. "Якщо поставите і все буде працювати то я візьму."
Не питання, встановив, якось працюють, після каже - "це добре, дякую, а чи можна прошивку оновити на кастом, бо я чула, що так роблять і телефон краще працює"? Кажу та можна, ви ж брать будете? "Так буду".
Ну то добре, зроблю. Витратив час, перепрошив, встановив все по новій. Пишу - "ось, все прекрасно працює, додатки літають. Як замовите то відпишіть, відправлю в той же день."
Отримую відповідь: "Дякую вам велике, вже не треба"

Буває? Нажаль буває :)

Більше такого не роблю, додаток то можу поставить по проханню, але не більше. Не один просив перепрошить, кажу, якщо ви серйозно налаштовані - 100 грн і займаюсь, просто так цього робити не буду. Після цих слів покупця, як не було. Витрачений час на покупця часто не приносить нічого окрім витраченого часу, більше користі від рандомного покупця, який замовить без питань олх доставкою і запитає: "Коли відправите?"
tablestikus
Member

Повідомлення

sensey: 17.06.2025 18:28 По темі: продаю плату на олх, подзвонив "клієнт" згодом перейшли на телеграм для спілкування і далі прилітає таке:

Зображення
Це старий олх прикол, при цьому ти день промучишся, а він не купить і заюзає твої відео і скріни для продажу повітря.
Fuuuuuuury
Junior

Повідомлення

sensey: 18.06.2025 00:21

З недавнього випадок, коли замовили без повідомлення в ОЛХ в глибинку Чернівців.. ну добре, замовлень немає то відправлю. Відправив, чекаю день-два і нічого. Телефоную - номер вимкнений, вайбера-телеграма немає.. По гетконтакт - жінка, а відправляв на чоловіка. Зрозуміло, лохонувся.
Посилка повернулась назад, уже і відправив іншому. Тут в олх пише ця жінка, що замовила до цього, чи я відправив? Відповів, як є. Вона "ой, та я не бачила" "ой, а чого там номер не той, що треба" "ой, та я вам кошти поверну за відправку" "відправте ще раз" . А номер чого вимкнений? "Не знаю, номер оцей треба"
Ostin
Member

Повідомлення

Щоб розбавити вашу тему з "поганими покупцями", кілька слів про продавців. Все в цьому місяці, за останні два тижні.
Шукаю річ в себе місті. Знайшов продавця, продавець ніби не новий, історія продажів є, все таке. Уточнюю, де забрати товар. Товар за містом, геть незручно туди їхати. Уточнюю, чи можна в місті якось перетнутись. Можна, жінка буде там-то тоді-то. Дивлюсь по карті - знову якісь виселки за містом. Ок кажу, так незручно, відправляйте мені поштою, вже на пошті перевірю. У відповідь - щось не те з платежами зараз, краще з рук в руки. Причому в оголошенні доставка і все таке. Окей, не хочеш - не треба)
Знайшов з іншого міста, історія продавця така собі, але по опису те, що треба. Купую наложкою, бо на картці немає всієї суми. Просить 150 задатку. На, тримай, відправляй туди-то тому-то, телефон такий-то. Приходить смс від нп - товар десь в якихось ібенях, до сплати стільки-то. Ок, думаю, може смс лажає. Йду у відділення нп, кажу має бути посилка, але смс дивна, каже що товар "десь там". Так, кажуть на пошті, товар десь там.
Два тижні купівлі - товар не купив, і мінус 150 на рівному місці. :rotate: Вочевидь, треба тільки з лох-доставкою брати, наука буде.
taos
Junior

Повідомлення

У кого не работает в данный момент олх ?
vovse
Junior

Повідомлення

https://www.olx.ua/uk/myaccount/profile/
Зображення

Ну от ліміти і покращення в олх прийшли
https://business.olx.ua/stan-avtoryzova ... em-na-olx/
- до 200 000 грн на місяць, до 50 продажів на місяць, до 100 регулярних продажів протягом кварталу (кожного місяця), а також якщо загальний оборот накопичувально не перевищує 400 000 грн.

правда тепер буде нонсенс особа приватна, але платні оголошення у неї будуть з поміткою бізнес :lol:
sensey
Member

Повідомлення

Fuuuuuuury: 18.06.2025 08:20
sensey: 18.06.2025 00:21
З недавнього випадок, коли замовили без повідомлення в ОЛХ в глибинку Чернівців.. ну добре, замовлень немає то відправлю. Відправив, чекаю день-два і нічого. Телефоную - номер вимкнений, вайбера-телеграма немає.. По гетконтакт - жінка, а відправляв на чоловіка. Зрозуміло, лохонувся.
Посилка повернулась назад, уже і відправив іншому. Тут в олх пише ця жінка, що замовила до цього, чи я відправив? Відповів, як є. Вона "ой, та я не бачила" "ой, а чого там номер не той, що треба" "ой, та я вам кошти поверну за відправку" "відправте ще раз" . А номер чого вимкнений? "Не знаю, номер оцей треба"
Читай уважно це.
-Ало це пан Ігор?
-Так, а хто це?
Чернов Ігор Ігорович
+380633716256
м.Київ відділення НП296
Як бачиш в нього і телефон "правильний" і повідомлення "в вайбер читав".
AFU_power
Member

Повідомлення

-Ало це пан Ігор?
-Так, а хто це?
Чернов Ігор Ігорович
+380633716256
м.Київ відділення НП296
Конкуренти щоб заморозити оголошення просто кидають скарги з декількох акаунтів і зносять оголошення.
sensey
Member

Повідомлення

Ostin: 18.06.2025 09:47 Щоб розбавити вашу тему з "поганими покупцями", кілька слів про продавців. Все в цьому місяці, за останні два тижні.
Шукаю річ в себе місті. Знайшов продавця, продавець ніби не новий, історія продажів є, все таке. Уточнюю, де забрати товар. Товар за містом, геть незручно туди їхати. Уточнюю, чи можна в місті якось перетнутись. Можна, жінка буде там-то тоді-то. Дивлюсь по карті - знову якісь виселки за містом. Ок кажу, так незручно, відправляйте мені поштою, вже на пошті перевірю. У відповідь - щось не те з платежами зараз, краще з рук в руки. Причому в оголошенні доставка і все таке. Окей, не хочеш - не треба)
Знайшов з іншого міста, історія продавця така собі, але по опису те, що треба. Купую наложкою, бо на картці немає всієї суми. Просить 150 задатку. На, тримай, відправляй туди-то тому-то, телефон такий-то. Приходить смс від нп - товар десь в якихось ібенях, до сплати стільки-то. Ок, думаю, може смс лажає. Йду у відділення нп, кажу має бути посилка, але смс дивна, каже що товар "десь там". Так, кажуть на пошті, товар десь там.
Два тижні купівлі - товар не купив, і мінус 150 на рівному місці. :rotate: Вочевидь, треба тільки з лох-доставкою брати, наука буде.
Ви мабуть на різних мовах спілкувалися. :laugh: :laugh:

Відправлено через 6 хвилин 53 секунди:
AFU_power: 18.06.2025 17:27

Конкуренти щоб заморозити оголошення просто кидають скарги з декількох акаунтів і зносять оголошення.
Цілком може бути... особливо коли ще фото твої... В мене таке було просить фото кращої якості в месенджері і зникає. Думаю:"Бог з ним". Коли через певний час моє оголошення видалено. Починаю шукати і натикаюсь на оголошення, таке як у мене, тільки фото мої ті, що раніше відправляв клієнту... І кінці кінців той акк заблочили і видалили хоч він був на рекламі.
Fuuuuuuury
Junior

Повідомлення

sensey: 18.06.2025 17:27
Fuuuuuuury: 18.06.2025 08:20

Читай уважно це.
-Ало це пан Ігор?
-Так, а хто це?
Чернов Ігор Ігорович
+380633716256
м.Київ відділення НП296
Як бачиш в нього і телефон "правильний" і повідомлення "в вайбер читав".
Я загалом про неадекватного покупця написав, а не конкретно по твоєму випадку)
sensey
Member

Повідомлення

Fuuuuuuury: 18.06.2025 17:36

Я загалом про неадекватного покупця написав, а не конкретно по твоєму випадку)
Ти процитував моє повідомлення, от я і подумав, що до мого повідомлення має відношення. :beer: :gigi:
Fuuuuuuury
Junior

Повідомлення

Комісія 2% + 40 грн тільки для угод з Післяоплатою

З червня запущене тестування, в рамках якого до частини продавців, які використовують OLX Доставку з опцією “Оплата у відділенні” Нова пошта - може бути застосований збільшений розмір “Комісія OLX”

https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... 0%BD%D1%96
leonid4d
Junior

Повідомлення

Fuuuuuuury: 18.06.2025 18:55 Комісія 2% + 40 грн тільки для угод з Післяоплатою

З червня запущене тестування, в рамках якого до частини продавців, які використовують OLX Доставку з опцією “Оплата у відділенні” Нова пошта - може бути застосований збільшений розмір “Комісія OLX”

https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... 0%BD%D1%96
уже б просто отключили
SEREGAFOX
Member

Повідомлення

Ещё "непонятка" от новой поРчи/ОЛХ. Вместо 30 тыс, зашло 29 999 за товар на карту. С ...... ? Оно то вроде та 1 грн на фоне всей суммы и немного, НО, с каждого так , с из оборотами в день .... И так за "воздух" гребёт то ОЛХ и новая, так ещё и это ....
NFS-Racer
Member

Повідомлення

SEREGAFOX
больше похоже на комиссию банка
SEREGAFOX
Member

Повідомлення

NFS-Racer
До сег дня, ни разу мой банк , никаких комиссий с олх/новой поРчи не брал, и сообщений/уведомлений от банка, на списание этой 1 грн , тоже нет и в выписке тоже ее нет
Відповісти