нехай роботу з малими файлами прокачують.
Он Kioxia обіцяє 10 млн IOPS в наступному році що в 4 рази більше топових ссд зараз https://itc.ua/ua/novini/kioxia-gotuye- ... -nayavnyj/
Правда це для серверів. Але поступово щось і клієнтським перепаде
Дійсно, що на практиці нові PCIe мало що дають. Мєлкоблочка рішаєaaleksandrenko: ↑ 16.06.2025 12:12 Пропоную обговорити NVMe-накопичувачі з підтримкою PCIe 6.0 для ПК вийдуть не раніше 2030 року, вважає голова Silicon Motion
нехай роботу з малими файлами прокачують.
Он Kioxia обіцяє 10 млн IOPS в наступному році що в 4 рази більше топових ссд зараз https://itc.ua/ua/novini/kioxia-gotuye- ... -nayavnyj/
Правда це для серверів. Але поступово щось і клієнтським перепаде![]()
SK hynix Platinum P41NUN4AG: ↑ 16.06.2025 16:07 До мене тільки мамка з PCI-e 5.0 їде, т.щ. нікуди не поспішайте![]()
А якщо без жартів, то в мене зараз є тільки 500 Гб SATA-шний Samsung і настав час переїжджати на NVMe.
Що можете більш-менш адекватне порекомендувати на 2 Tb серед PCI-e 4.0/5.0 за співвідношенням ціна/вихлоп? Без якогось зовсім вже дешману.
Одним оком придивляюся до Samsung 990 PRO, іншим - до MSI Spatium 570 PRO FROZR, а ось ціна Samsung 9100 PRO поки що трохи відлякує. WD та Kingston поки особливо не дивився.
Не перепаде. Тих NVMe, що є зараз, вистачає з головою в користувацькому сегменті. В серверному також все окей.aaleksandrenko: ↑ 16.06.2025 12:12Правда це для серверів. Але поступово щось і клієнтським перепаде
Это хорошо для длинных очередей запросов. А вот с очередью в 1 запрос они по-прежнему в три раза медленнее старого-доброго Intel 905P у которого было всего пол миллиона IOPSmaytuxa: ↑ 16.06.2025 22:44 в інтерв'ю цікава інфа, що нвідія бажає зараз від виробників розробки 100 Mil IOPS.
"because right now they are aiming for 100 million IOPS — which is huge".
але вартість досягнення таких показників - теж huge.
Взяв lexar nq790 2tb на алі за 96 баксів(але зараз ціна в тому магазі вже усі 120). Кешу десь 500ГБ, швидкість заявлену в бенчах дає. Короче топ за свої гроші.NUN4AG: ↑ 16.06.2025 16:07 До мене тільки мамка з PCI-e 5.0 їде, т.щ. нікуди не поспішайте![]()
А якщо без жартів, то в мене зараз є тільки 500 Гб SATA-шний Samsung і настав час переїжджати на NVMe.
Що можете більш-менш адекватне порекомендувати на 2 Tb серед PCI-e 4.0/5.0 за співвідношенням ціна/вихлоп? Без якогось зовсім вже дешману.
Одним оком придивляюся до Samsung 990 PRO, іншим - до MSI Spatium 570 PRO FROZR, а ось ціна Samsung 9100 PRO поки що трохи відлякує. WD та Kingston поки особливо не дивився.
Взяв на розпродажі колись 905p. Але в підсумку і не помітив профіту від дрібних блоків. То мабуть нішевий випадок, де є перевага.VRoman: ↑ 17.06.2025 00:23Это хорошо для длинных очередей запросов. А вот с очередью в 1 запрос они по-прежнему в три раза медленнее старого-доброго Intel 905P у которого было всего пол миллиона IOPS
На рахунок аліку- цього разу пощастило. Щодо типу пам'яті- та мені всеодно, працює, досить швидко. Ресурс закінчиться явно пізніше ніж стане неактуальним мій ноут або знадобиться більше місця
Где вам пси 5 не хватает? Потратят сейчас они миллионы на разработку, выпустят ссд по 20.000грн+ , вы ж первый в каментах напишите-да пошли они находятся с таким ценркиом буду на 5м сидетьcurious user: ↑ 16.06.2025 13:13 "Жріть, що дають." голова SM
Змилуйтеся. Я тільки на 512гб(pcie3.0) купив. Я за зменшення цін/збільшення об'ємів ссд, а то ціна тільки росте.Buldozer.: ↑ 17.06.2025 10:28Где вам пси 5 не хватает? Потратят сейчас они миллионы на разработку, выпустят ссд по 20.000грн+ , вы ж первый в каментах напишите-да пошли они находятся с таким ценркиом буду на 5м сидетьcurious user: ↑ 16.06.2025 13:13 "Жріть, що дають." голова SM![]()