Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
l-m
Member

Повідомлення

oversteve: 16.06.2025 11:27в динаміці тим більше незамітна
Е ні, як раз в динаміці часто й гірше якість та бувають артефакти, як-от гостинг.
oversteve
Member

Повідомлення

l-m: 16.06.2025 11:34
oversteve: 16.06.2025 11:27в динаміці тим більше незамітна
Е ні, як раз в динаміці часто й гірше якість та бувають артефакти, як-от гостинг.
з генератором так, а якщо просто масштабування і не якийсь екстремальний варіант типу з 720р в 4к тягнути, то зазвичай все ок
man1242
Member

Повідомлення

oversteve: 16.06.2025 11:37
l-m: 16.06.2025 11:34
з генератором так, а якщо просто масштабування і не якийсь екстремальний варіант типу з 720р в 4к тягнути, то зазвичай все ок
в играх с подержкой генератора х3 или х4 проблем 0 вообще, вот в старых релизах где генерация х2 там есть огрехи если вглядыватся по кадрово
oversteve
Member

Повідомлення

man1242: 16.06.2025 12:10 в играх с подержкой генератора х3 или х4 проблем 0 вообще, вот в старых релизах где генерация х2 там есть огрехи если вглядыватся по кадрово
все залежить від базової кількості кадрів, якщо вона велика і візуальна різниця в русі між реальними кадрами незначна, то відповідно і проміжні кадри будуть більш адекватні
man1242
Member

Повідомлення

oversteve: 16.06.2025 12:13
man1242: 16.06.2025 12:10 в играх с подержкой генератора х3 или х4 проблем 0 вообще, вот в старых релизах где генерация х2 там есть огрехи если вглядыватся по кадрово
все залежить від базової кількості кадрів, якщо вона велика і візуальна різниця в русі між реальними кадрами незначна, то відповідно і проміжні кадри будуть більш адекватні
шлейфы на каком-то фоне или шото подобное пролетает бывает в старых релизах а вот в новых где новая генерация с коробки вообще не разу не замечал или не увидел, в том же думе за 30ч просто огонь все. В киберпанке тоже пушка работает, халф лайф ртх тоже огонь.
oversteve
Member

Повідомлення

man1242: 16.06.2025 12:16 шлейфы на каком-то фоне или шото подобное пролетает бывает в старых релизах а вот в новых где новая генерация с коробки вообще не разу не замечал или не увидел, в том же думе за 30ч просто огонь все
так там як раз базовий фпс високий, я без генератора проходив, то на моїй 4070с за всю гру ні разу фпс менше 60 не просів з беленсд апскейлом до 4к :dontknow:
Zealoth
Member

Повідомлення

Mixx: 15.06.2025 15:09 6. Фрейм генератори - непотрібне сміття, яке або погіршує відгук, або додає додаткові артефакти, або не дає нічого якщо вимкнути лічильник фпс, на який так наярює частина місцевої фауни, переважно новореги з повним зеро в плані технічних знань, як не дивно :gigi:
Ага,как же,оказывается сейчас надо иметь инженерное образование что бы видеть разницу между условными 45 и 70 кадрами. Такое впечатление что пишущие такое либо на самом деле не щупали генератор вживую, либо намеренно пишут чушь.

Отправлено спустя 3 минуты 54 секунды:
Nouriel: 15.06.2025 12:57 мсі вантуз чи шадов яке і ворогу не побажвєш
Вот тут обидно стало
Вкладення
вап-.jpg
Геральт
Member

Повідомлення

oversteve: 16.06.2025 11:27 от це основний момент - ви в ігри граєте чи збільшені кропи розглядаєте? при апскейлі до 2к-4к різниця мінімальна, в динаміці тим більше незамітна
в динаміці там ще й свої артефакти додаються. А кропи, бо коли я 2 некропнуті картинки поруч поставлю і скажу, що "отут мило", то ж не повірять і запитають "де?". Мало того, мені не кожний натив подобається, часто треба рішейдами допилювати. А тут ще й апескейл, фу..
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 15.06.2025 16:45
Mixx: 15.06.2025 16:13
Знаєте, що найсмішніше? Як я і написав, людина маніпулювала затримкою за допомогою увімкнення-вимкнення рефлексу, ви самі дали посилання на те, що підтверджує те, про що я написав вище.

Підтверджує ЩО? Цифри подивіться.
Натів з рефлексом - 19,1 мс, 149 кадрів
Фреймген х2 - 20,3 мс, 219 кардів
Фреймген х4 - 24,8 мс - 355 кадрів

ОБОЖЕ, НУ ЯК ЖЕ НЕМОЖЛИВО ГРАТИ З ФРЕЙМГЕНЕРАТОРОМ! НА ЦІЛИХ 0,7мс БІЛЬШЕ ЗАТРИМКА!! СТРАШНЕ!!!!!!!!11111 :facepalm:
У ваших 149 кадрiв затримка бiльша за затримку 60фпс(16ms),тобто це вже не iндеальний результат з додатковою затримкою.
Нагадаю що 150 кадрiв це 6 ms затримки
Бiльшiсть людей помiчають рiзницю мiж 60 фпс та 100фпс в управлiннi, хоча там лише 6ms рiзницi в затримцi
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 16.06.2025 17:44
GreenMile: 15.06.2025 16:45 Підтверджує ЩО? Цифри подивіться.
Натів з рефлексом - 19,1 мс, 149 кадрів
Фреймген х2 - 20,3 мс, 219 кардів
Фреймген х4 - 24,8 мс - 355 кадрів

ОБОЖЕ, НУ ЯК ЖЕ НЕМОЖЛИВО ГРАТИ З ФРЕЙМГЕНЕРАТОРОМ! НА ЦІЛИХ 0,7мс БІЛЬШЕ ЗАТРИМКА!! СТРАШНЕ!!!!!!!!11111 :facepalm:
У ваших 149 кадрiв затримка бiльша за затримку 60фпс(16ms),тобто це вже не iндеальний результат з додатковою затримкою.
Бiльшiсть людей помiчають рiзницю мiж 60 фпс та 100фпс в управлiннi, хоча там лише 6ms рiзницi в затримцi
Вам треба спочатку розібратись, що таке летенсі (про яке була мова вище) і що таке фреймтайм, про який ви пишете зараз. І те і інше вимірюється в мілісекундах але є нюанс (с)
Mihanja80
Member

Повідомлення

Хочете посміятися?
Приїхала 5060 в Неділю, вдень, поки синочок (скоро 21 рочок) спав, я відюху 1660 ti на цю поміняв (я там попутно біос ковиряв, скидаючи нагрів процесора).
Дитина всю ніч в доту грала, різниці в доті не відчула Взагалі. :weep:
Я йому щойно признався в такій "підставі", зайшов в раст, каже файно, на максималках тепер нормальний fps.

Так що 1660ti ще рано списувати на пенсію, ще вона свою роботу робить :super:

Бо коли знаєш що в тебе краща відюха, починаєш шукати плюси. А коли не знаєш і не бачиш різниці, то є реальність!
:beer:
спойлер
є знижка з того ж клік, може комусь потрібно.

але є нюанс (с)

Офігенний анекдот про "Ребе, що таке маленький нюанс"
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.06.2025 18:20
byaka: 16.06.2025 17:44
Вам треба спочатку розібратись, що таке летенсі (про яке була мова вище) і що таке фреймтайм, про який ви пишете зараз. І те і інше вимірюється в мілісекундах але є нюанс (с)
Я i не говорив що це одне i те саме.Я говорив про додаткову затримку яка може бути i бiльшою в залежносi вiд вашого пк.В таких умовах увiмкнення генератора може бути дуже вiдчутним в планi затримки.

Отправлено спустя 3 минуты 20 секунд:
Mihanja80: 16.06.2025 18:21 Хочете посміятися?
Приїхала 5060 в Неділю, вдень, поки синочок (скоро 21 рочок) спав, я відюху 1660 ti на цю поміняв (я там попутно біос ковиряв, скидаючи нагрів процесора).
Я йому щойно признався в такій "підставі", зайшов в раст, каже файно, на максималках тепер нормальний fps.

Бо коли знаєш що в тебе краща відюха, починаєш шукати плюси. А коли не знаєш і не бачиш різниці, то є реальність!
спойлер

але є нюанс (с)

Всiм би такого дбайливого батька ;)
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 16.06.2025 18:36
GreenMile: 16.06.2025 18:20 Вам треба спочатку розібратись, що таке летенсі (про яке була мова вище) і що таке фреймтайм, про який ви пишете зараз. І те і інше вимірюється в мілісекундах але є нюанс (с)
Я i не говорив що це одне i те саме.Я говорив про додаткову затримку яка може бути i бiльшою в залежносi вiд вашого пк.В таких умовах увiмкнення генератора може бути дуже вiдчутним в планi затримки.
А може і не бути. Давайте обійдемось без вигаданих аргументів про якусь міфічну "більшість", яка щось там відчуває, особливо на якихось офісних мишах і клавіатурах :D Тут всі так люблять оперувати цим "аргументом", а по факту все навпаки: відчувають це 1,5 задроти, а іншим пофігу взагалі, зате картинка плавніша.
Так цікаво спостерігати тенденцію, коли нвідя викотила ФГ, всі на нього так срали я прям не можу, затримки неможливі, ко-ко-ко, як в це грати (звісно від тих хто той ФГ тільки на ютюбі бачив), потім його викотила АМД і... шось вже не такі радикальні :-P
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.06.2025 18:54
А може і не бути. Давайте обійдемось без вигаданих аргументів про якусь міфічну "більшість", яка щось там відчуває, особливо на якихось офісних мишах і клавіатурах :D Тут всі так люблять оперувати цим "аргументом", а по факту все навпаки: відчувають це 1,5 задроти, а іншим пофігу взагалі, зате картинка плавніша.
Так цікаво спостерігати тенденцію, коли нвідя викотила ФГ, всі на нього так срали я прям не можу, затримки неможливі, ко-ко-ко, як в це грати (звісно від тих хто той ФГ тільки на ютюбі бачив), потім його викотила АМД і... шось вже не такі радикальні :-P
Ну чому вигаданих,вiнда зі своїми 100500 процесами генерують не маленьку затримку, що потiм навiть в лаги виливається,а тести зазвичай проводять на майже чистих вiндовсах де навiть робочого софту не стоїть
l-m
Member

Повідомлення

Геральт: 16.06.2025 16:26 А кропи, бо коли я 2 некропнуті картинки поруч поставлю і скажу, що "отут мило", то ж не повірять і запитають "де?". Мало того, мені не кожний натив подобається, часто треба рішейдами допилювати. А тут ще й апескейл, фу..
Смішно, але тобі ДЛСС4 сподобається якщо спробуєш — він доволі відчутно навертає додаткової "чіткості", що аж місцями майже у пікселізацію скочується, як раз все як ти любиш :gigi:

Мені от це не дуже подобається, більш лагідний ФСР4 приємніше на моє око.
Vader
Member

Повідомлення

l-m
Да ти шо..Что то ты лепишь такое...несуразное..Ты видать длсс 4,только на картинках видел.. :lol:
man1242
Member

Повідомлення

l-m: 16.06.2025 20:18
Геральт: 16.06.2025 16:26 А кропи, бо коли я 2 некропнуті картинки поруч поставлю і скажу, що "отут мило", то ж не повірять і запитають "де?". Мало того, мені не кожний натив подобається, часто треба рішейдами допилювати. А тут ще й апескейл, фу..
Смішно, але тобі ДЛСС4 сподобається якщо спробуєш — він доволі відчутно навертає додаткової "чіткості", що аж місцями майже у пікселізацію скочується, як раз все як ти любиш :gigi:

Мені от це не дуже подобається, більш лагідний ФСР4 приємніше на моє око.
Мне тоже нравится мерцание обтектов и артефакты при движении, это так лампово а мыло вместо картинки :yes: Подлый хуанга очередной раз лешил приятной фичи обычных пользователей :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
GreenMile: 16.06.2025 18:54
У амд будет лучше, его еще нету и будет где-то там но оно там уже лучше !
shnok
Member

Повідомлення

Mihanja80: 16.06.2025 18:21 Хочете посміятися?

спойлер

але є нюанс (с)

Якщо у вас 1080п і залочений фпс то різниці не буде. Ви б ще кс 1.6 запустили і шукали різницю
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт: 16.06.2025 16:26
oversteve: 16.06.2025 11:27 от це основний момент - ви в ігри граєте чи збільшені кропи розглядаєте? при апскейлі до 2к-4к різниця мінімальна, в динаміці тим більше незамітна
в динаміці там ще й свої артефакти додаються. А кропи, бо коли я 2 некропнуті картинки поруч поставлю і скажу, що "отут мило", то ж не повірять і запитають "де?". Мало того, мені не кожний натив подобається, часто треба рішейдами допилювати. А тут ще й апескейл, фу..
якщо суто ріскейл без фанатизму і без фреймгену, то майже всюди все ок і без артефактів :dontknow:
Mihanja80
Member

Повідомлення

shnok
Я не знаю що таке "залочений фпс", точніше де його фіксувати.
Оновив драйвер, оптимізував всі встановлені ігри в інвідія апп (там є і дота2). Монітор 144 герца включено в настройках дисплея.
Я не граю років 5 в ігри.
Закрито