Процесори Intel Nova Lake‑S запропонують від 12 до 52 ядер, а рівень TDP сягатиме 150 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Lorichic
Member

Повідомлення

alexeygalas: 16.06.2025 16:58ще раз впевнився що арроу не потрібно міняти
А что были сомнения менять\не менять, пол года попользовался core ultra, что уже не устраивает?...интел проц. выпустила, что даже фанаты не знают чего с ним теперь делать :-/
alexeygalas
Member

Повідомлення

Earanak: 16.06.2025 17:16Я тоже в этом уверен. На 100%. Только речь про это не шла в моих сообщениях.
Я і не оскаржував, там все справедливо і вірно. Просто імхо не бачу приводів для паніки від цих значень

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Lorichic: 16.06.2025 17:18А что были сомнения менять\не менять, пол года попользовался core ultra, что уже не устраивает?
Не знаю щодо фанатів, я знаю що з ним робити і він служитиме до середини DDR6. І я ним задоволений на всі сто.
Я здається ніде ні разу не писав, що він не влаштовує.

Відправлено через 9 хвилин 36 секунд:
Nekros: 16.06.2025 17:18у красних робочих лошадок. А тепер красні стали і робочими лошадками
В тому то і проблема, що не були і не стали. Ну, для пакетних паралельних обчислень в 32 потоки без UI годяться, ок. Але для решти роботи на робочому столі в ОС відзивчивість і стабільність в UI все ще уступає через проблеми із RAM. AM4 мало ці проблеми і в AM5 нічого поки що не змінилось. Буде AM6 - побачимо. Але поки що - ні. Не можу я назвати їх "робочими лошадками". Хотів би, але поки що - ні.
Earanak
Member

Повідомлення

alexeygalas, так это от задач сильно зависит где их можно назвать рабочими лошадками а где нет. В сфере архивиза АМД всегда было массовым явлением, еще со времен Phenom X6, в отличии от Интела, который то был слишком дорогим то не сильно лучше в рендере. По отзывчивости и моим тестам 9950X3D примерно на уровне 12900К вышел в 3Ds Max, лично мне этого уровня достаточно что бы не плеваться. В ОС проблем не обнаружил никаких перейдя с 13900KF. А то начитался тут на форуме всяких кулстори про залипания в многопоточной нагрузке, проблемы с копированием, про стендбай память, но на деле оказалось все так же как и у Интела было :dontknow: Собственно потому у меня даже идеи не возникает работать на 13900КF а играть на 9950X3D, в этом просто нету смысла, в моем случае.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Earanak: 16.06.2025 17:37А то начитался тут на форуме всяких кулстори про залипания, проблемы с копированием, про стендбай память, но на деле оказалось все так же как и у Интела было
Ну все, що ти перерахував і в мене не траплялось. ОКРІМ якраз залипань (мікро фрізи курсору миші, дуже рідко зображення). Які, коли "пощастить", переходять у мовчазний виліт програми. І знав би ти, як приємно втратити 2 год роботи за 1 сек. Не передати.
Я розумію, що може і софт такий, але іншого немає. І працювати саме в ньому.

Adobe в принципі помийного рівня софт, де деви срати хотіли на стогін користувачів на форумі, і навіть з відеокартами іноді сквірт може зробити (Camera RAW 17+ через декілька хвилин роботи забиває весь VRAM до повного відвалу відео драйвера, натомість 16 працює нормально)
Але після AM4 і навіть коротких тестів на 9800X3D - на 1851 він себе поводить плавно. І я навіть не знав, що він може так плавно працювати 6 годин без перерви без закривання Adobe Bridge. А виявляється може.
Востаннє редагувалось 16.06.2025 17:49 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 2 разів.
Earanak
Member

Повідомлення

У меня никаких фризов, вылетов и прочих проблем нету. Только при сбросе стендбай памяти фриз с залипанием мышки, как это и было на Интеле. Все работает плавно и отзывчиво, даже когда фоном рендрится сцена сжирающая 155гб ОЗУ на пониженном приоритете. Я вообще про такое явление как вылеты софта или фризы забыл еще во времена перехода с FX-8350 на 6800К. С тех времен у меня ни один комп не страдал зависаниями-фризами, вылетами и какими либо проблемами. Если конечно не говорить про каличные игры на UE5, там то фризы как были так и остались :lol:

Я что-то не так делаю ? )) Не ну мейби это из за того что у меня оттюнячена память и PBO с курвой подкручены, всякие там Power Down отключены, LatencyKiller включены. В стоке на JEDEC я не юзал АМД (и не собираюсь), может там когда в Аиде 110ns Latency и будет курсор залипать :gigi: Хм... А ведь если так подумать, я как раз с перехода с FX-8350 начал разгонять процы и память тюнячить, совпадение что у меня с тех времен все отлично работает, не знаю :think:
Востаннє редагувалось 16.06.2025 17:55 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
anatolikostis
Member

Повідомлення

Як і в попередників, підтримка технології Hyper-Threading відсутня у всіх типів x86-ядер.
тот самый предел на кремнии, который уже.

Отправлено спустя 2 минуты 58 секунд:
Earanak: 16.06.2025 17:04 3950X/5950X 105TDP * 1.35 = 140W PPT
7950X/9950X 170TDP * 1.35 = 230W PPT

12900K/13900K/14900K/285K - 125TDP * 2 = 250W PL2
А тут получается будет 300W PL2, если они не сменят конечно расчет TDP -> PL2 :think:
Threadripper PRO 3975WX -- TDP: 280 W -- PPT: 287 W :gigi:
самый правильный получается?
Earanak
Member

Повідомлення

anatolikostis: 16.06.2025 17:51Threadripper PRO 3975WX -- TDP: 280 W -- PPT: 287 W :gigi:
самый правильный получается?
Самый честный выходит ))

Интел даже на HEDT я так смотрю идет по такой же схеме.
Intel W-3175X - 255 TDP -> 510W PL2 :horror:
Alexsandr
Member

Повідомлення

Количество ядер растет. Только зачем? Кроме как нескольких специфических задач утилизировать их буквально некуда. Лучше бы однопоток т.к. куча операций все равно упирается в 1 поток и он пока главный.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Але не забуваємо, що це все RUMORED. Знаючи Intel - все в останній момент може помінятись )) І к-ть ядер і TDP
dext
Member

Повідомлення

Nekros: 16.06.2025 16:59 Може тому що 170w на кришці амд це насправді 200w з бутсом, а 150w на кришці інтелу це насправді 300w? Ніколи такого не було, так? :gigi:
Які ви PL1/PL2 виставити в біосі - такі і будуть, саме AMD вигадала "профілі" з умовним множником TDP 1.35 для своїх ЦП
MAKKACIN
Member

Повідомлення

А можна 2 або 4 таких нормальних кінських ядра по 10ГГц кожне?) :D :idea: :puzzle:
Kotya
Member

Повідомлення

Те що мертве - померти не може.
Як там доля ринку?
Продовжуйте...
Earanak: 16.06.2025 17:53Интел даже на HEDT я так смотрю идет по такой же схеме.
Єдиний раз коло воно було супер круте і цікаве, то на старті - 1366.
Зараз взагалі тредріпери в студію (море варіантів) і забути.
ІМНО
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

А навіщо 32 енергоєфективних ядра в Core 9 в десктопі, Дядя Джуниор? :rotate: :D

16P+32E+4LP+3ULV :laugh:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Lucas55: 16.06.2025 19:0516P+32E+4LP+3ULV
Як на мене, для сучасного софту (при умові що всі будуть юзати умовний API для планувальника або ОС буде правильно визначати) якраз краще робити 6P + 64e. Десктопу і основній програмі на передку 6 великих ядер було би достатньо, а все інше на фоні або паралелити якщо потрібно більше - на менші ядра. І цим великим ядрам найбільший буст, частоти і кеш
Nekros
Member

Повідомлення

Lucas55: 16.06.2025 19:05 16P+32E+4LP+3ULV :laugh:
Може це розвод гоїв у дусі інтелу, адже у амд по слухам буде 24/48, і треба що би цифри були вище :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
alexeygalas: 16.06.2025 19:11 Десктопу і основній програмі на передку 6 великих ядер було би достатньо, а все інше на фоні або паралелити якщо потрібно більше - на менші ядра. І цим великим ядрам найбільший буст, частоти і кеш
Малі ядра інтелу не мають підтримки усіх інструкцій великих тому все паралелити не вийде :gigi:
s1nedus
Member

Повідомлення

Пофиг на то tdp, лишь бы в играх производительность была. Вон arrow lake экономный и в программах топчик, и нафиг он никому не нужен если игры идут еле еле на нем
dext
Member

Повідомлення

alexeygalas: 16.06.2025 19:11 Як на мене, для сучасного софту (при умові що всі будуть юзати умовний API для планувальника або ОС буде правильно визначати) якраз краще робити 6P + 64e. Десктопу і основній програмі на передку 6 великих ядер було би достатньо, а все інше на фоні або паралелити якщо потрібно більше - на менші ядра. І цим великим ядрам найбільший буст, частоти і кеш
Саме так, якщо б ще додати якісь матричні розширення та перетворити E-ядра на повноцінні уніфіковані EU-GPU та збільшити іх кількість до 128+ зі збереженням когерентного доступу до RAM - був би топ B-)
heidfeld
Member

Повідомлення

Мне интересно, что амд и интел будут делать дальше с такими темпами наращивания ядер? Игрунам 16 потоков с головой, даже с избытком, а игруны главные потребители мощных цп. И вот зачем им покупать 52х ядерного монстра? если всем будет хватать даже и3?
Nekros
Member

Повідомлення

heidfeld: 16.06.2025 19:35 Мне интересно, что амд и интел будут делать дальше с такими темпами наращивания ядер? Игрунам 16 потоков с головой, даже с избытком, а игруны главные потребители мощных цп. И вот зачем им покупать 52х ядерного монстра? если всем будет хватать даже и3?
А навіщо зараз купляють многоядерні проци? Чому не і3? :gigi:
Відповісти