Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
tablestikus
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.06.2025 01:01
Gold_Star: 15.06.2025 00:58Мова про те, що не все так спрощено до банального "підключіть кабель та натисніть ВКЛ"
И еще раз:

* подключаем кабель HDMI или DP к монитору 4K (кабель соответствующей версии)
* ставим драйвер монитора в Win 11 (цветовые пространства SDR и HDR)
* включаем одной кнопкой HDR в Win 11
* включаем HDR в мониторе
* включаем HDR в игре

Что я принципиально забыл? Что не позволит играть в HDR режиме? Зачем усложнять?
А в мене нема вмикання HDR в моніторі - він сам автоматично вмикається як в вінді вмикаєш. Є тіки можливість типу HDR обрати.
Djay
Member

Повідомлення

Djay: 15.06.2025 00:26 Приветствую! Помогите с выбором монитора, желательно до 10 000.
Ато совсем запутался в этих подсветках и матрицах. Нужен 2К, до 180 Герцогов с Фри, Джи-синком для синглов. Ну отклик вроде у всех сейчас минимальный.
Рассматривал 2 модели, Acer Nitro VG272UV3bmiipx Black (UM.HV2CD.302) и Samsung Odyssey G5 S27CG550 Black (LS27CG550EIXCI) (хотя не особо выгнутый экран хотелось бы).
У кого из знакомых не спрошу, все советуют разные модели))
Vader
Member

Повідомлення

tablestikus
В вас як виглядають режими hdr?

Отправлено спустя 34 минуты 4 секунды:
Djay
Потому что,ни кто из ваших знакомых,ни чего кроме своего одного монитора не видел..и быстрее всего понятия не имеют вообще...
Я не пойму,что вам мешает посмотреть обзоры,например 5 топ бюджетных мониторов..Весь ютуб,интернет завален такими видео..
Выбираете какой то монитор из списка и тогда,более глубоко его изучаете..
Как правило,в обзорах будут одни и те же ауцайдеры и победители..Так что выбор модели,будет очевиден..

Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
Djay
На 27 дюймов мониторе-вы выгнотости какой то явно не ощутите,я вам говорю,как бывший владелец samsung odyssey g 7.
Djay
Member

Повідомлення

Отправлено спустя 34 минуты 4 секунды:
Djay
Потому что,ни кто из ваших знакомых,ни чего кроме своего одного монитора не видел..и быстрее всего понятия не имеют вообще...
Я не пойму,что вам мешает посмотреть обзоры,например 5 топ бюджетных мониторов..Весь ютуб,интернет завален такими видео..
Выбираете какой то монитор из списка и тогда,более глубоко его изучаете..
Как правило,в обзорах будут одни и те же ауцайдеры и победители..Так что выбор модели,будет очевиден..

Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
Djay
На 27 дюймов мониторе-вы выгнотости какой то явно не ощутите,я вам говорю,как бывший владелец samsung odyssey g 7.
[/quote]

Посмотрел кучу обзоров. Тоже самое, Реккомендуют в основном Сяоми за 16к. А вот до 10ки разнобой.
Свегер
Member

Повідомлення

Djay
Djay: 15.06.2025 09:01 У кого из знакомых не спрошу, все советуют разные модели))
Можливо, тому що, якихось сильних відмінностей між моніторами одного цінового діапазону, ви навряд чи помітите.
Декілька місяців тому, Avenger80, купив AOC Q27G4X - досить хороший варіант, гадаю, можете такий розглянути.
Avenger80, розкажіть будь ласка, як він вам в користуванні, і чи можна такий порекомендувати?
Також читав, що
Xiaomi 2K Gaming Monitor G27Qi, якщо із недорогих, також хороший варіант, але лише рік гарантії на нього дають.
...
Щодо ваших варіантів, то вони, досить різнобічні. Acer, плоский IPS - по відгукам, про якість виражені недоліки нічого не пишуть, тому, варіант начебто норм.
Самсунг - це вже гнутий VA монітор, із нюансів, можливе розмиття зображення в динамічних сценах - це все специфіка бюджетних VA матриць, тому, краще почитайте відгуки, як із цим моментом. Та й відгуків на розетці на нього вистачає, гадаю, можете самі почитати і вирішити чи підійде він вам...
Щоб ви не обрали, бажано, протягом 14-ти днів, ретельно перевірити на недоліки биті пікселі/виражені сильні засвічення/глоу/розмиття руху зображення/можливо, якісь нерівномірності відтінків кольорів і тд., поки у вас буде можливість для повернення
Artem_M
Member

Повідомлення

Nutbar: 15.06.2025 02:24 Спробуйте змінити гру з повноекранного режиму відображення на віконний без рамки.
Цей метод допоміг. Дякую!
І всім іншим, хто писав коментарі теж дякую.
Принаймі тепер я отримав все, чого очікував від oled.
tablestikus
Member

Повідомлення

Vader: 15.06.2025 10:07 tablestikus
"True Black 400" та "До 1000 нит"
Artem_M
Member

Повідомлення

tablestikus: 15.06.2025 12:20
Доречі, чим вони відрізняються візуально?
У мене так само, я увімкнув 1000...
tablestikus
Member

Повідомлення

Artem_M: 15.06.2025 12:24
Доречі, чим вони відрізняються візуально?
У мене так само, я увімкнув 1000...
Суб'єктивно "до 1000 ніт" - дуже з яскравістю перебирає.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Це я так розумію вони узагальнили усі настройки HDR в дві категорії: один з найбільш точним відображенням HDR контенту (статична яскравість, HGIG on, автоматичний підбір палітри) та інший для "візуального пакращення" там, де з метаданними HDR накосячили.

Отправлено спустя 10 минут 49 секунд:
Nutbar: 15.06.2025 02:24Так дійсно ж достатньо. Ба більше, там і налаштовувати нема чого. Якщо вінда бачить, що монік підтримує HDR то пропонує його увімкнути. Одна кнопка.
Це все чудово. Але сам по собі HDR це не просто "одна тицька щоб зробити вау", часто треба індивідуально усе підналаштувати в залежності від а) того, як хоче бачити користувач; б) коли ремастеринг HDR не зовсім був вдалий та потрібно самому підбирати настройки; в) для точного відображення задумки автора та під калібрування. А потім ще гру додатково калібрувати під ваші настройки HDR. Тут взагалі немає одного "єдино правильного стандарту", під який би усе зводилось (я вже мовчу про різницю між HDR10+ та Dolby Vision), щоб HDR контент однаково показувався прямо на любому екрані, де є регламентований HDR. Тому і є такі випадки, коли людина включить усе однією кнопкою а потім скаже "фе, муйня якась, мій старий іпс був кращий" і піде на форуми писати що OLED та HDR випалюють очі червоним тінтом :rotate:

Отправлено спустя 10 минут 16 секунд:
Nutbar: 15.06.2025 02:24Секту тих, хто реально порівнював і тих, хто надивився відосиків на ютубі
Тоді ось тримайте відосик з ютубу, де людина світить професійним освітленням прямо на "дзеркальний QD-OLED" та не розуміє чому світло в ньому ніби впитується, а не відблискує назад :laugh:
спойлер
Особисто як власник і матового і "кришталево дзеркального" екранів скажу, що для світлої кімнати навіть з непрямим розположенням екрану до вікна матове покриття ВЗАГАЛІ не зроблене для поглинання яскравого світла, а замість якогось відображення буде просто видна світла пляма на екрані.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.06.2025 13:56ле сам по собі HDR це не просто "одна тицька щоб зробити вау", часто треба індивідуально усе підналаштувати в залежності від а) того, як хоче бачити користувач; б) коли ремастеринг HDR не зовсім був вдалий та потрібно самому підбирати настройки; в) для точного відображення задумки автора та під калібрування. А потім ще гру додатково калібрувати під ваші настройки HDR. Тут взагалі немає одного "єдино правильного стандарту", під який би усе зводилось (я вже мовчу про різницю між HDR10+ та Dolby Vision), щоб HDR контент однаково показувався прямо на любому екрані, де є регламентований HDR.
Не усложняйте и не выдумывайте :) И более того - не пугайте нормальных пользователей - нет уже давно никакой магии в HDR и никаких сложностей нет в его включении :-P

Конечно и это очевидно - на разных экранах режим HDR будет выглядеть по разному. Ну и что из этого? Юзер подвигает ползунки настроек в игре и получит желаемую картинку по своему вкусу - и всё! И больше никаких проблем!

Про профессиональную калибровку цветов/экранов - ну такое... имхо, 0,1% пользователей этим занимается.
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.06.2025 15:27Не усложняйте и не выдумывайте И более того - не пугайте нормальных пользователей - нет уже давно никакой магии в HDR и никаких сложностей нет в его включении
Як скажете, пан "Ай как просто" ;)
Оскільки ми знаходимось на профільному форумі, тому рекомендую глибше ознайомитися з цією темою та розуміти як взагалі працює ця технологія, з чого вона складається та куди потрібно "воювати", щоб зображення на вашому екрані виглядало найкращим образом в залежності від формату контенту.
Вінсент, зажиґай

FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.06.2025 15:35Вінсент, зажиґай
О... видосики от блогеров с трубы - ну да :) это же истина в последней инстанции :D

Кстати, о чем мы спорим? Я утверждаю, что нет никакой магии во включении HDR под виндой 11 - ну вот реально одна кнопка + драйвера монитора (SDR и HDR) и все современные игры подхватят HDR - ну да, в каждой игре надо немного подвигать ползунки под качества своего экрана, освещение в комнате и личные предпочтения. Разве не так? Есть еще некие "тайны"? :rotate:

p.s. Я прекрасно знаю про проф. калибровку экранов и всё, что с нею связано, но мы же сейчас про ИГРЫ и интересы 99% юзеров.
Mixx
Member

Повідомлення

Всім привіт.

Шукаю монітор 31-32", 4к, 100+гц(можна і менше, якщо воно того вартує), IPS.

Зараз сиджу на HP x27q (27", 2к, швидка матриця, непогана калібровка з заводу, ціна на момент покупки була всього 300 баксів).

Хочеться щось подібне до теперішнього НР, тільки більше і з 4к розширенням.

На оледи не дивлюсь, ціни все ще неадекватні, та і вигорання нікуди не ділось.

Хто в темі моніторів, порадьте конкретні моделі, або куда копати в виборі, і що краще обходити?

Бюджет? ну хай буде +-30к.
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.06.2025 16:03p.s. Я прекрасно знаю про проф. калибровку экранов и всё, что с нею связано, но мы же сейчас про ИГРЫ и интересы 99% юзеров.
Спойлер: в жодному відео не показується як проводити калібровку, оскільки для професійної калібровки потрібне відповідне обладнання :rotate:
FirstTDM: 15.06.2025 16:03Разве не так? Есть еще некие "тайны"?
Так, дивіться, вивчайте, дізнавайтесь нове. Послухайте людину, яка професійно займається настройкою дисплеїв і пояснює елементарну базу дуже доходчиво і просто :)

PS: Після того, як уважно переглянете увесь матеріал по базовій настройці SDR/HDR/DV, рекомендую також цього ігроблогера, який займається настройкою HDR безпосередньо в самих іграх. Повірте, тут нічого складного немає, але краще знати ніж взагалі не розуміти ;)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.06.2025 16:10рекомендую також цього ігроблогера, який займається настройкою HDR
Угу... как только спрошу что-то конкретное - так сразу же отсылка к видосикам блогера :lol: Ну всё правильно - те кто не знают что и как работает - снимают видео и поучают других... а на элементарные вопросы ответить не могут... :D

Отправлено спустя 7 минут 10 секунд:
Mixx: 15.06.2025 16:09Шукаю монітор 31-32", 4к, 100+гц(можна і менше, якщо воно того вартує), IPS.
Dell G3223Q - IPS хороший игровой монитор 144Гц + HDR600...
Dell UltraSharp U3223QE - IPS отличный универсальный монитор UltraSharp 60Гц + HDR400... это не игровой монитор, но для сингла ААА вполне нормально...
Dell UltraSharp U3225QE - IPS Black дорого, но шикарно... 120 Гц + HDR600...
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.06.2025 17:53как только спрошу что-то конкретное - так сразу же отсылка к видосикам блогера
У вас десь були конкретні питання? ;) Не забувайте що багато людей тут вперше купують монітор з HDR і наслухавшись розумників, у яких все працює автоматом, приходять сюди з підозрою про брак в моніторі, хоча проблема неочевидним образом фікситься запуском гри в HDR через віконний режим із-за кривої реалізації HDR в вінді :laugh:
Тому давайте ви просто не будете заважати людям своїм "уаааася шо ти мнє тут паааріш" і тихенько продовжите нахвалювати ваші Делли на IPS. Добро? :beer:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.06.2025 18:12У вас десь були конкретні питання?
Да, конечно - у меня по прежнему есть конкретный вопрос - где расположена "секретная кнопка" включающая HDR в винде, но не рабочем столе винды? Так ведь утверждалось в виде неравенства? :)
Gold_Star: 15.06.2025 18:12із-за кривої реалізації HDR в вінді
Хм... а что кривого в реализации HDR в Win 11? Ну кроме тонкостей цветокоррекции в различных пространствах? Чем страдает конкретный пользователь, который просто включает HDR в винде и спокойно играет?
Gold_Star: 15.06.2025 18:12Тому давайте ви просто не будете заважати людям
Я кому-то мешаю расхваливать блогеров (мешаю бизнесу!?), делящимися своими тайными знаниями про магически сложный HDR в винде? Что - никак каналы в трубе не удается раскрутить? А ведь что нельзя выразить словами - никакое видео не поможет... :rotate:
Gold_Star: 15.06.2025 18:12Делли на IPS.
Что не так с серией Dell UltraSharp? С интересом выслушаю обоснованную критику.
Artem_M
Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.06.2025 18:12 фікситься запуском гри в HDR через віконний режим із-за кривої реалізації HDR в вінді :laugh:
Доречі, а в віндовс 11 все так само, як і в 10? Чи краще?
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.06.2025 18:22Да, конечно - у меня по прежнему есть конкретный вопрос - где расположена "секретная кнопка" включающая HDR в винде, но не рабочем столе винды? Так ведь утверждалось в виде неравенства?
Будь де. В реєстрі, в конфігах, в модах які напряму працюють з драйверами, обходячи настройки HDR у вінді. Оскільки очевидним фактом є те, що на даний момент HDR в вінді не є монолітно стабільним, про "автоматичну роботу через одну кнопку" говорити поки що рано, саме тому можливі і такі казуси, що робочий стіл може не працювати автоматом в HDR, бо черговим оновленням щось було зламано. А якщо би ви подивился уважно матеріал від Вінсента, то 100% зрозуміли би, що увімкнення HDR на ігрових консолях так само не являється опцією увімкнення HDR навіть в системі, бо завжди для цього є окремний пунктик (HDR Always on / HDR on supported games).
FirstTDM: 15.06.2025 18:22Хм... а что кривого в реализации HDR в Win 11?
Так перед вами був приклад же :lol: І це тільки один із, бо нюанси можуть вилазити різні в процесі експлуатації
FirstTDM: 15.06.2025 18:22Ну кроме тонкостей цветокоррекции в различных пространствах? Чем страдает конкретный пользователь, который просто включает HDR в винде и спокойно играет?
:apes: Перечитайте ще раз мою відповідь до Nutbar
FirstTDM: 15.06.2025 18:22Я кому-то мешаю расхваливать блогеров (мешаю бизнесу!?), делящимися своими тайными знаниями про магически сложный HDR
Ви маєте щось проти розповсюдження матеріалу з відкритих джерел для вивчення і аналізу? :laugh: Чи просто неприємно, коли ваші "совєти" не несуть в собі цінності та користі, особливо коли про них не питають?
FirstTDM: 15.06.2025 18:22Что не так с серией Dell UltraSharp? С интересом выслушаю обоснованную критику.
Без поняття, не мав і нічого говорити не буду. Я би з радістю вислухав те, що ваші Делли на IPS нічим не гірші за OLED, бо ви так це побачили вживу :gigi:

Отправлено спустя 11 минут 19 секунд:
Artem_M: 15.06.2025 18:42Доречі, а в віндовс 11 все так само, як і в 10? Чи краще?
Ну 10 ніби офіційно вже не отримує нових фішок, тому фіксити щось не пов'язане з безпекою точно вже не будуть (настирливо рекомендуючи перейти на 11). Та й статистика користування 11 віндою в стімі росте з кожним місяцем, тому в першу чергу усі драйвера та ігрові функції будуть заточувати вже під неї.
Відповісти