3DMark отримав версію для комп’ютерів з macOS на основі API Metal

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
TheDmytrius
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить 3DMark отримав версію для комп’ютерів з macOS на основі API Metal

І для чого? Маємо великий асортимент заліза? Хочемо балчики порівняти з немаківським залізом? Маємо Jailbreak для оверклокінгу?
f24gun69
Member

Повідомлення

Мало лі мотлоху портовано на макі ? Напріклад, офісний пакет від майкрософту, або фотошоп від адобе ?
ніхто з маководів при здоровому глузді цими програмами не користується. Нехай буде вам шкода чи що? :lol:
MqM
Member

Повідомлення

f24gun69: 13.06.2025 20:26 Мало лі мотлоху портовано на макі ? Напріклад, офісний пакет від майкрософту, або фотошоп від адобе ?
ніхто з маководів при здоровому глузді цими програмами не користується. Нехай буде вам шкода чи що? :lol:
Фотошопом не користуються? Ну ну розкажіть про популярну альтернативу на Маці, я як дизайнер послухаю :popcorn:
waryag
Member

Повідомлення

TheDmytrius: 13.06.2025 19:18 І для чого? Маємо великий асортимент заліза? Хочемо балчики порівняти з немаківським залізом? Маємо Jailbreak для оверклокінгу?
Щоб накрутити балів. :lol:
Denvys5
Member

Повідомлення

f24gun69: 13.06.2025 20:26офісний пакет від майкрософту
Портували
Працює - повна срань, я раніше гадав що то на вінді офіс калічний - помилявся.
f24gun69
Member

Повідомлення

MqM: 13.06.2025 20:34
f24gun69: 13.06.2025 20:26 Мало лі мотлоху портовано на макі ? Напріклад, офісний пакет від майкрософту, або фотошоп від адобе ?
Фотошопом не користуються? Ну ну розкажіть про популярну альтернативу на Маці, я як дизайнер послухаю :popcorn:
Гугель вам на допомогу, шановний " дизайнер" ( особисто не користуюсь ні фотошопам ні аналогами, бо не " дизайнер", срач роздмухувати не буду )

Платні аналоги Photoshop
Acorn - просунутий аналог Photoshop для Mac з простим інтерфейсом.
Pixelmator – функціональний аналог Photoshop для Mac. ...
Sketch - аналог Photoshop для веб-дизайнерів.
PaintShop Pro - аналог Photoshop для креативного дизайну.
Affinity Photo - аналог Photoshop для професійних дизайнерів
anatolikostis
Member

Повідомлення

ну кто-то же должен будет бегать по чатам и рассказывать, что снова "видеоядро" или сам "СоК" мака целиком снова какого-то в клочья порвал в "синем-бенче", ой, извините в 3дмарке.... :laugh:
1234waltz
Member

Повідомлення

Denvys5: 13.06.2025 20:42
f24gun69: 13.06.2025 20:26офісний пакет від майкрософту
Портували
Там завжди і було + обмежена частково функціональність. "Ібо нєфіг" давати яблочникам повноцінний продукт, який потрібен для стимулювання продажів ліцухи самої Windows.
AFU_power
Member

Повідомлення

1234waltz: 13.06.2025 22:24
Denvys5: 13.06.2025 20:42
Портували
Там завжди і було + обмежена частково функціональність. "Ібо нєфіг" давати яблочникам повноцінний продукт, який потрібен для стимулювання продажів ліцухи самої Windows.
Все там чудово працює, пан просто не осилив
Scoffer
Member

Повідомлення

Denvys5: 13.06.2025 20:42Портували
Бо це не той офіс шо на вінді, кодова база інша, спільна з тою шо була на він мобайл і зараз на відроїді. Чому в МС вирішили шо макбук то мобілка - не знаю. :D
1234waltz
Member

Повідомлення

f24gun69: 13.06.2025 22:08 Гугель вам на допомогу, шановний " дизайнер" ( особисто не користуюсь ні фотошопам ні аналогами, бо не " дизайнер", срач роздмухувати не буду )

Платні аналоги Photoshop
Правда в тому, що такий корпоративний монстр як Адобі це "пром.стандарт", у якого є продукти для всього креатива. При тому взаємно інтегровані та постачаємі з сервісами. Чого в жодному "аналогу для фрілансерів" немає і існувати не буде, в силу економічних причин. https://www.adobe.com/ua/products/catalog.html#

Якщо казати саме про Фотошоп (який є всього лиш одним з багатьох продуктів), то придатний до використання і маючий хочаб від 50% до 75% функціоналу Фотошопа - тільки Affinity. Знаю, бо закупав від компанії їх пакети дизайнерам для базових потреб, іншою шляпою типу "не маючий аналогів аналог фотошопа" вони відмовлялись користуватись через відсутність функцій та сумісність.
Найсмішніше, що самі пакети Affinity сто років як кросс-платформа. Бо розробникам їсти хочеться і довелось робити порт на Windows, доречі прекрасно працюючий та неймовірно швидкий.

Інше сурогати вузькоспеціалізовані або аналоги інших продуктів Адобі.
PaintShop Pro - найорніший пункт вашого списку :lol: :lol: :lol: Це історично windows-only продукт, якому років більше ніж мені (майже такий старий як і Фотошоп). Corel® PaintShop Pro is only supported on Windows® System Requirements Windows® 11, Windows® 10 (recommended version 1903 or later with the latest service pack (64-bit editions)* Звісно ви можете купити ліцуху Шиндоушс, запустити в паралелс десктоп і там встановити PaintShop Pro. Але сорян. https://www.paintshoppro.com/en/product ... tech-specs
Sketch - ого, воно ще живе навіть після переповзання плагінописців для скетча в Фігму та появи там міграції. Здивований.
Denvys5
Member

Повідомлення

AFU_power
кулсторі
аутлук може посеред дня вирішити "я більше імейли не завантажую поки ти мене не перезавантажиш, але я тобі про це не скажу"
напевне то я не пізнав емейзінг експірієнсу, не осилив насолодитись
в яблучників смаки специфічні
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

А під Linux не зробили, хоча в Steam користувачів з Linux вдвічі більше за користувачів macOS.
Scoffer
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
От коли з'явиться стандартизований лінукс, тоді і зроблять. Під яку DE робити? Ба більше, під який графік шел і менеджер вікон?
AFU_power
Member

Повідомлення

Denvys5: 13.06.2025 22:59 AFU_power
кулсторі
аутлук може посеред дня вирішити "я більше імейли не завантажую поки ти мене не перезавантажиш, але я тобі про це не скажу"
напевне то я не пізнав емейзінг експірієнсу, не осилив насолодитись
в яблучників смаки специфічні
В юзерів аутлука певно теж, коли в макосі є поштовий клієнт і є опенсорсні типу тандербьорда :gigi:
item2
Member

Повідомлення

Scoffer: 14.06.2025 01:07 SergiusTheBest
От коли з'явиться стандартизований лінукс, тоді і зроблять. Під яку DE робити? Ба більше, під який графік шел і менеджер вікон?
Не зрозумів. Додатки написані під різні бібліотеки інструментів (GTK, Qt) працюють на усіх DE, лінуксах. А 3DMark лише має запускати графічні тести написані під Vulkan, який не залежить від конкретної DE. Також майже всі перейшли або переходять на Wayland. В кінці кінців 3DMark існує під Android-Лінукс, де теж зоопарк оболонок. Ну і розробники самі сказали, що планують портувати свій софт на Лінукс. У Лінукс стандартизоване ядро (API), але не графічні оболонки.
Scoffer
Member

Повідомлення

item2
Працюють, тільки виглядають як гівно. Від софту за гроші зазвичай очікують іншого. А для контори-розробника це додаткові витрати.
GetOutTheWay
Member

Повідомлення

Denvys5: 13.06.2025 22:59 аутлук може посеред дня вирішити "я більше імейли не завантажую поки ти мене не перезавантажиш, але я тобі про це не скажу"
навіть на 8Гб М1 з мульйоном таблиць в екселі аутлук ніколи таким не робив. А разовий затуп який ви зловили експонувати на всіх таке діло..
MqM
Member

Повідомлення

f24gun69: 13.06.2025 22:08
MqM: 13.06.2025 20:34

Гугель вам на допомогу, шановний " дизайнер" ( особисто не користуюсь ні фотошопам ні аналогами, бо не " дизайнер", срач роздмухувати не буду )

Платні аналоги Photoshop
Це ви просто накидали список з інтернету? Хоч функціонал знаєте? Я щось впевнений ці програми про які вперше чують більшість дизацнерів не дотягують до функціоналу та зручності ФШ. А судячи з вашого глузливого відношення до фш, то ви ним серйозно не користувалися

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Scoffer: 13.06.2025 22:51
Denvys5: 13.06.2025 20:42Портували
Бо це не той офіс шо на вінді, кодова база інша, спільна з тою шо була на він мобайл і зараз на відроїді. Чому в МС вирішили шо макбук то мобілка - не знаю. :D
через arm процесори, пішли найлегшим шляхом
Scoffer
Member

Повідомлення

MqM: 14.06.2025 13:28через arm процесори,
Ні, на старому макі що на х86 було те ж саме. Ймовірно макомобільний офіс - з самого початку мультиплатформа, а звичайний намертво прикручений до вінди.
Відповісти