Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
walkman3000
Member

Повідомлення

Nutbar: 06.06.2025 01:18Premium та Premium Pro це не технології, а сертифікація
така ж сама фігня з екранами, калман/пантон/долбі сертіфаєд, а заходиш на сайт в веріфаєд девайс, а там шось більшості того всього немає. ну про різну сертіфаєд калібровку в дешевих проартах всі знають
Melofon
Member

Повідомлення

А вы думаете современные свундбары работают в моно? :gigi: Там и стерео и долби атмос и долби сураунд и всякие другие долби могут быть ;) для улучшения пространственного звука, да и они звучат вполне себе, но звук зависит от цены, дешевые круто звучать не могут, а звук встроенных в монитор динамиков это та ещё шляпа, хотя уже есть варианты вроде даже с третьим низкочастотным динамиком, но это довольно редкая фишка, вот там может ещё более менее но все равно хуже нормальных колонок или саундбара, у моего профильного есть динамики но я его брал точно не ради них, просто так совпало что они здесь были, раз попробовал и забыл, это ещё ладно когда не успел купить ничего со звука то можно пересидеть пару дней и только этим они и полезны.
tablestikus
Member

Повідомлення

Ось апдейт свіжий після 15 місяців користування оледом в жорсткому режимі який навряд чи хтось буде робити в реальному житті.
Кому лінь дивитися - все у чувака ок.

FarCry
Member

Повідомлення

tablestikus
Имею OLED монитор (Asus - 2024) и OLED телевизор (Panasonic - 2021). Так же имеется второй телевизор у знакомых (Panasonic - 2019)

У себя обе панели использую с виндой. Игры, фильмы, интернет, офисные программы, видео монтаж. Все функции OLED Care, Pixel Orbiter и тд. отключены. Единственное что настроил - это разные обои с таймером и заставки после 5 минут простоя. Результат - никакого выгорания, вообще, ни на йоту.

У знакомых телик используется на 80% реально для просмотра телевидения. У них за 6 лет выгорели логотипы самых часто используемых телеканалов. :gigi:
Понятное дело, что за это время уже поменялось несколько поколений экранов и с актуальной моделью эффект был бы намного меньше.
Ambrelka
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 05.06.2025 19:45 Отримав свій MSI MAG 271QP QD-OLED X24.
Оновив прошивку через фірмову утиліту по DP порту без проблем.
Покриття екрану глянцеве.
Політ все влаштовує, буду активно тестувати далі :)
Налаштовував кольори по цьому відео
за сколько брал?
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Ambrelka: 11.06.2025 15:07
aaleksandrenko: 05.06.2025 19:45 Отримав свій MSI MAG 271QP QD-OLED X24.
Оновив прошивку через фірмову утиліту по DP порту без проблем.
Покриття екрану глянцеве.
Політ все влаштовує, буду активно тестувати далі :)
Налаштовував кольори по цьому відео
за сколько брал?
в телемарт був за 23.755грн плюс кешбек летішопс 285 грн.
23.470 виходить
Доставка безкоштовна.

Переживав що олед буде більше на очі давити, але ці дні користуюсь і мені навпаки менше давить на очі.
обої темні, в браузері також темний режим і піселі не яскрово світяться, в той же час коли IPS стабільно світиться завжди.
Ambrelka
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 11.06.2025 15:43
Ambrelka: 11.06.2025 15:07

за сколько брал?
в телемарт був за 23.755грн плюс кешбек летішопс 285 грн.
23.470 виходить
Доставка безкоштовна.

Переживав що олед буде більше на очі давити, але ці дні користуюсь і мені навпаки менше давить на очі.
обої темні, в браузері також темний режим і піселі не яскрово світяться, в той же час коли IPS стабільно світиться завжди.
Я себе между этим и корсаром выберал взял корсар иза того что QD-oled краснит на белом и на корсаре есть быстрая зарядка и USB hub . По поводу того что глаза меньше болят от олед чем от ips есть ттакое. У меня от Ips слезы шли как бы я его не настраивал а тут все ок
Gold_Star
Member

Повідомлення

Чесно, я навіть не знаю який довбень пустив у народ легенду що олед випалює очі, враховуючи що яскравість тих оледів довгий час зрівнювалась з бюджетними LCD, а шим був хіба що на перших ітераціях амоледу, де усе заточувалось під енергозбереження
tablestikus
Member

Повідомлення

Ambrelka: 12.06.2025 17:41 QD-oled краснит на белом
А це як?
Vader
Member

Повідомлення

tablestikus: 12.06.2025 22:00
Ambrelka: 12.06.2025 17:41 QD-oled краснит на белом
А це як?
А не як..В мене нічого не краснить..що там було накручено в налаштуваннях в людини я не знаю..
tablestikus
Member

Повідомлення

Vader: 12.06.2025 22:19
А не як..В мене нічого не краснить..що там було накручено в налаштуваннях в людини я не знаю..
Я не можу зрозуміти що це може значити і як виглядати)
walkman3000
Member

Повідомлення

tablestikus: 12.06.2025 22:21
Vader: 12.06.2025 22:19 А не як..В мене нічого не краснить..що там було накручено в налаштуваннях в людини я не знаю..
елементарно, неналаштований профіль/температура

Отправлено спустя 1 минуту 17 секунд:
Vader: 12.06.2025 22:19 А не як..В мене нічого не краснить..що там було накручено в налаштуваннях в людини я не знаю..
елементарно, неналаштований профіль/температура

Отправлено спустя 2 минуты 58 секунд:
walkman3000: 12.06.2025 22:42
елементарно, неналаштований профіль/температура+ багато плутає холодний білий та теплий
Gold_Star
Member

Повідомлення

walkman3000: 12.06.2025 22:45елементарно, неналаштований профіль/температура
Та навіть кольорова палітра. Новачок голову зламає поки розбереться в тих усіх BT.709, BT.1886, BT.2020, DCI-P3, де яку застосовувати в SDR та HDR :gigi:
walkman3000
Member

Повідомлення

Gold_Star: 12.06.2025 22:48
walkman3000: 12.06.2025 22:45елементарно, неналаштований профіль/температура
Та навіть кольорова палітра. Новачок голову зламає поки розбереться в тих усіх BT.709, BT.1886, BT.2020, DCI-P3, де яку застосовувати в SDR та HDR :gigi:
моє улюблене це холодний білий/теплий білий :gigi:
FarCry
Member

Повідомлення

tablestikus: 12.06.2025 22:21 Я не можу зрозуміти що це може значити і як виглядати)
Зкручений профіль це одне... Там прикол в самій матриці, навіть коли вона вимкнена. В темному приміщенні проблем немає, а от в світлому...
спойлер
Зображення
Тому я і сам купляв WOLED, а не QD-OLED.
Gold_Star
Member

Повідомлення

walkman3000: 13.06.2025 00:47моє улюблене це холодний білий/теплий білий
Народна байка гласить, що натуральний білий неможливий на QD-OLED, бо у виключеному стані колір поляризаційного скла віддає рожевизною :gigi:
Не дивно що кінескопні та плазмові ТВ зникли як явище - там взагалі був молочний сірий, якщо судити по виключеному екрану :laugh:
tablestikus
Member

Повідомлення

FarCry: 13.06.2025 10:21
tablestikus: 12.06.2025 22:21 Я не можу зрозуміти що це може значити і як виглядати)
Зкручений профіль це одне... Там прикол в самій матриці, навіть коли вона вимкнена. В темному приміщенні проблем немає, а от в світлому...
спойлер
Зображення
Тому я і сам купляв WOLED, а не QD-OLED.
І що саме я мав побачити на цьому фото?
FarCry
Member

Повідомлення

tablestikus
Зліва - WOLED / Справа - QD-OLED
Зображення
Якщо не бачите різницю, то взагалі не парьтесь. Вам буде комфортно на любому моніторі. :)
Vader
Member

Повідомлення

FarCry
И что?Какая разница в выключеном?Что вы хотите обьяснить,я не пойму..Слева случайно моник не полуматовый?(сатиновый).То что один светлее,другой темнее? :dontknow: Каким образом это влияет на картинку?

Отправлено спустя 6 минут 23 секунды:
FarCry
Еханый бабай,я не посмотрел сразу!!Я его смотрел в магазине перед покупкой своего..Это корсар,типа с антибликовым..Так там сатиновое покрытие!!Оно весь кайф от оледа забирает!!Можете мне даже ничего не рассказывать!Я все это видел в живую!
odessitmws
Member

Повідомлення

Vader: 13.06.2025 12:51Какая разница в выключеном?
ну как бы олед и берут что бы на черном были выключенные пиксели и был чистый черный, а не фиолетовый :rolleyes:

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Vader: 13.06.2025 12:58Так там сатиновое покрытие!!Оно весь кайф от оледа
ага
Відповісти