Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

ви уточнюйте за штучу чи пару
Entar
Member

Повідомлення

MSiAventador: 12.06.2025 16:02 Тож купивши гарний зовнішній цап ви отримаєте 2 варіанти:
1) АЦП примусово заганяє звук під ДСП каток і всі гроші за зовнішній гарний ЦАП йдуть коту...
2) АЦП відсутній тому звук з дорогого зовнішнього ЦАПа йде на сміттєві динамікі де ви отримаєте звук гірший за вбудований ЦАП+ДСП ...
Це все дуже добре, але тут питання в тому, що якщо:
а) Вже є недорогий зовнішній ЦАП smsl m3
б) Планується до покупки цап fiio k11 (може r2r, може ні, буду слухати)
То чи буде толк підключення їх до цапу, порівняно з підключенням до умовно встройки.

ЦАП береться не тільки для колонок але й для навушників.
DEVES
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.06.2025 16:10 ви уточнюйте за штучу чи пару
Официальная цена в Украине тех же Kali Audio LP-UNF около 15000грн за пару. (~$350)
Из этого следует, что заявления типа "500-600 доларів" не имеет основания
Ostin
Member

Повідомлення

Entar: 12.06.2025 16:15То чи буде толк підключення їх до цапу, порівняно з підключенням до умовно встройки
Ось людина написала, що для моделі S3000 Pro толку не буде. Конкретно ваш цап і ваші колонки не перевіряли, тому...
Евгений King: 12.06.2025 02:47Що на Едіки не тикай, різниця мінорна, зазвичай зумовлена рівнем гучності і тільки.
Що Apple DAC, що більш трохи модні і дорожчі звукові (AE-7, EVGA NU, Phoebus, SXFI AMP, SupremeFX Hi-FI etc..) , що просто включити їх по S/PDIF чи USB, різниці нуль.
Кардинальна різниця тьльки якщо ткнути їх в якийсь ALC2XX\8XX, отам прямо чутно що не звук, а каша. Все інші звукові починаючи від ALC1200 і навіть бюджетні DAC - вбудований ЦАП-АЦП витягують +- на один рівень звуку.
PS: все сказане, це відносно власних S3000 Pro, може у більш бюджетних рішень залежність від тракту більша, та з 3000ками я поки жодного разу нічого кардинального не почув.
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
DEVES: 12.06.2025 16:21Kali Audio LP-UNF
А це вже не мусорні? Чому ви так вирішили? Власники едіфаєр теж свої колонки хвалять, і позитивних відгуків в мережі повно.
Є якась об'єктивна причина вважати одні динаміки менш мусорними за інші, окрім відгуків в інтернетах?
DEVES
Member

Повідомлення

Ostin: 12.06.2025 16:28
DEVES: 12.06.2025 16:21Kali Audio LP-UNF
А це вже не мусорні? Чому ви так вирішили? Власники едіфаєр теж свої колонки хвалять, і позитивних відгуків в мережі повно.
Є якась об'єктивна причина вважати одні динаміки менш мусорними за інші, окрім відгуків в інтернетах?
Потому что есть множество положительных отзывов и обзоров от людей, которые профессионально занимаются звуком(!) и имеют соответствующие знания и образование.

Відправлено через 5 хвилин :
На мой взляд, Kali Audio LP-UNF и Kali Audio MM-6 (Pair) это просто имба и яркий пример того, как за довольно умеренные деньги из мониторов сделать удобные в использовании с отличными характеристиками бытовые мультимедийные колонки.
Ostin
Member

Повідомлення

DEVES: 12.06.2025 16:38На мой взляд, Kali Audio LP-UNF и Kali Audio MM-6 (Pair) это просто имба
Дякую, взяв на замітку.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 12.06.2025 16:02АЦП примусово заганяє звук під ДСП каток і всі гроші за зовнішній гарний ЦАП йдуть коту...
Та хто ж гарний цап буде до Едиків купиваті, але у будь-якому випадку чим ліпше зовнішній сигнал, тим вони ліпше будуть грати, не можуть вони грати однаково. Інша справа, що туди немає сенсу тулити гарний цап. Цікаво було б Едіки 2000/3000 послухати з непоганим цапом
Hotspur
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.06.2025 16:10 ви уточнюйте за штучу чи пару
за пару зі знижками. я про нові

Відправлено через 45 секунд:
Entar: 12.06.2025 16:15То чи буде толк підключення їх до цапу, порівняно з підключенням до умовно встройки.
треба знати модель встройки
torny
Member

Повідомлення

Які норм динамики для сабу? Нещодавно помітив окремий сигнальний вихід з усілку на саб. Замислився про збірку сабу, матеріали є, лишилось з динаміками опредилитися. 50-100 Вт.
l-m
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.06.2025 18:05
MSiAventador: 12.06.2025 16:02АЦП примусово заганяє звук під ДСП каток і всі гроші за зовнішній гарний ЦАП йдуть коту...
Та хто ж гарний цап буде до Едиків купиваті, але у будь-якому випадку чим ліпше зовнішній сигнал, тим вони ліпше будуть грати, не можуть вони грати однаково. Інша справа, що туди немає сенсу тулити гарний цап. Цікаво було б Едіки 2000/3000 послухати з непоганим цапом
Таке враження що ти не зрозумів що MSiAventador написав.
Якість обмежена вбудованим АЦП, вище його голови не стрибнеш. Та й немає у цьому ніякого сенсу, адже варіант АЦП-ДСП-ЦАП по якості завжди буде програвати ДСП-ЦАП (це коли на колонки одразу цифру посилаєш).
Так що можуть вони грати однаково.
Можливо якійсь конфігурації з зовнішнім ЦАПом буде конкретній людині цікавіше забарвлення/АЧХ/тощо, але такий саморобний фільтр, це, м'яко кажучи, неефективне вкладення грошей.
Radio Bay
Member

Повідомлення

До речі, не факт, що цей цап SUV взагалі туда тулити треба. От не факт, що буде краще ніж по цифрі напряму
vitamir
Member

Повідомлення

Не розумію, навіщо під'єднувати S2000\S3000 до будь-чого крізь аналоговий вхід, якщо вони мають досить якісний SP DIF приймач?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Наскільки я пам'ятаю, там розподілена цифрова та аналогово частина

Відправлено через 10 хвилин 33 секунди:
Edifier S3000Pro Speakers - Marantz CD65 II SE CDT - Sugden SDA-1 DAC
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.06.2025 22:05Наскільки я пам'ятаю, там розподілена цифрова та аналогово частина
ні

Відправлено через 21 секунду:
vitamir: 12.06.2025 21:41 Не розумію, навіщо під'єднувати S2000\S3000 до будь-чого крізь аналоговий вхід, якщо вони мають досить якісний SP DIF приймач?
це правильне питання
vitamir
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.06.2025 22:05
Наскільки я пам'ятаю, там розподілена цифрова та аналогово частина
Пагано пам'ятаєте. Там від виходу в напрямку входу:
1)поканальний пополосний підсилювач в класі Д
2)цифровий кросовер і DSP
3) на нього цифровий сигнал іде від приймача SP DIF або від АЦП,якщо сигнал подається на аналоговий вхід.
То навіщо вам зайві перетворення аналог\цифра?
Hotspur
Member

Повідомлення

vitamir: 12.06.2025 23:12То навіщо вам зайві перетворення аналог\цифра?
всі мої претензії що немає кнопки виключити DSP
Radio Bay
Member

Повідомлення

vitamir: 12.06.2025 23:12цифровий кросовер і DSP
І що? Корегує АЧХ.
vitamir: 12.06.2025 23:12на нього цифровий сигнал іде від приймача SP DIF або від АЦП,якщо сигнал подається на аналоговий вхід.
Звідкіля інфа?
vitamir: 12.06.2025 23:12То навіщо вам зайві перетворення аналог\цифра?
Мені ні до чого, а от у знайомого 2000 з Топінгом 90 грає, йому так більше подобається.
І вище цікавий сетап

Що до мене, я взагалі не бачу сенсу для себе купувати акустику з цапом на борту, до цап, це те, що будує звук.
От вище біла відповідь людини, яка годувала АЦП цапом та була задоволена. Навіщо? Для задоволення, бо так більше подобається.
Тут я завжди пропоную не бути диванними теоретиками, а увімкнув, послухав, зробив висновки
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.06.2025 23:49Тут я завжди пропоную не бути диванними теоретиками, а увімкнув, послухав, зробив висновки
це якщо вистачає кваліфікації :rotate: це не так працює
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 13.06.2025 00:06е якщо вистачає кваліфікації
Висшої технічної освіти с РЕ, яка дозволить правильно підключити 4 RCA роз'ми та не закоротити між собою виходи цапа L → R? :D

До річі, я зовсім не впевнений, що є взагалі сенс використовувати, наприклад, 1855 з цапом. Та було б цікаво 1855 як є проти, наприклад, 1700 з Шіітом. Було б цікаво. З типа моїм теж було б цікаво. Наскільки він змінить картину, практичного сенсу не має, так, розваги :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 13.06.2025 00:35До річі, я зовсім не впевнений, що є взагалі сенс використовувати, наприклад, 1855 з цапом.
так. тому я за 1700 :D
Відповісти