А у некоторых в сисоников вообще вентилятора нет, вот это уровень
Новини
Останні статті і огляди
be quiet! випустила лінійку «золотих» блоків живлення Pure Power 13 M стандарту ATX 3.1
-
Melofon
Member
snapdragon999
-
login55
Member
у сісоніка взагалі термальний контроль добре збалансований. у моєму БП часто й на 50% потужності вентиль не стартує, з урахуванням доброго обдуву всередині корпуса.
- спойлер
-
Melofon
Member
login55
Там все зависит от температуры окружающей среды и как вы сказали с учётом обдува внутри корпуса если этот обдув доходит и до бп, а так ещё зависит каким боком стоит вентилятор ведь можно поставить вентилем вверх так и вентилем вниз, производители рекомендуют для полу-пассива вентилем вверх для естественной конвекции, у меня например нельзя поставить вентилем вверх и стоит вниз поэтому я выключил полу-пассив, но т.к. у меня стоит очень тихий бикваетовский вентиль с максимальными 1100 об/мин то его не слышно ни в простое ни в нагрузке, для титаниум бп его оборотов достаточно, но я бы не парился если бы он был даже голдовый, у сисоников и так температуры слишком низкие с их родными вентилями, то есть есть запас для снижения этих самых оборотов посредством замены вентилятора на более низкооборотистый.
Там все зависит от температуры окружающей среды и как вы сказали с учётом обдува внутри корпуса если этот обдув доходит и до бп, а так ещё зависит каким боком стоит вентилятор ведь можно поставить вентилем вверх так и вентилем вниз, производители рекомендуют для полу-пассива вентилем вверх для естественной конвекции, у меня например нельзя поставить вентилем вверх и стоит вниз поэтому я выключил полу-пассив, но т.к. у меня стоит очень тихий бикваетовский вентиль с максимальными 1100 об/мин то его не слышно ни в простое ни в нагрузке, для титаниум бп его оборотов достаточно, но я бы не парился если бы он был даже голдовый, у сисоников и так температуры слишком низкие с их родными вентилями, то есть есть запас для снижения этих самых оборотов посредством замены вентилятора на более низкооборотистый.
-
kairo
Member
Напівпасив має як свої переваги, так і недоліки. З вимкненим вентилятором йде сильніший нагрів компонентів, та всього корпусу ПК. В мого БЖ шум від вентиля на 50% навантаження(500 Вт) - 8 дБ. Це треба вухо до решітки БЖ прикласти, щоб почути хоч щось. На рахунок ігор, мій попередній Чіфтек перекрикував своїм вентилем інші компоненти, коли навантаження доходило до 80% від номіналу. Він реально ревів.snapdragon999: ↑ 12.06.2025 06:34А у меня в сисоньке вентиль вообще не включается в лёгкой нагрузке, вот это уровень, а в играх со звуком по барабану на вентилятор.kairo: ↑ 11.06.2025 15:54 Маю bq Straight Power 12 1000W. Повністю задоволений, кулер БЖ взагалі не чутно.
-
snapdragon999
Member
5 лет работает и окkairo: ↑ 12.06.2025 12:24Напівпасив має як свої переваги, так і недоліки. З вимкненим вентилятором йде сильніший нагрів компонентів, та всього корпусу ПК. В мого БЖ шум від вентиля на 50% навантаження(500 Вт) - 8 дБ. Це треба вухо до решітки БЖ прикласти, щоб почути хоч щось. На рахунок ігор, мій попередній Чіфтек перекрикував своїм вентилем інші компоненти, коли навантаження доходило до 80% від номіналу. Він реально ревів.snapdragon999: ↑ 12.06.2025 06:34
А у меня в сисоньке вентиль вообще не включается в лёгкой нагрузке, вот это уровень, а в играх со звуком по барабану на вентилятор.
-
kairo
Member
В мене Чіфтек за $70 теж 5 років працював і я його далі продав. Це не те, що б досягнення))snapdragon999: ↑ 12.06.2025 12:325 лет работает и ок
P. S. Навіть тема про БЖ не може обійтись без срачів на тему, чий бренд кращий
-
FirstTDM
Member
Ну такое... теоретически верное, но практически бесполезное...kairo: ↑ 12.06.2025 12:24Напівпасив має як свої переваги, так і недоліки. З вимкненим вентилятором йде сильніший нагрів компонентів, та всього корпусу ПК.
Вот сейчас работаю только с документами - кулера на БП и видяхе остановлены... работают только 3 в корпусе на 300 rpm и на 450 для CPU... тишина...
Температуры MB=29, CPU=35, GPU=37... как бы вряд ли это можно назвать "сильніший нагрів компонентів"
-
snapdragon999
Member
у меня с i5 12400 и 3060 не во всех играх даже запускался и так года 3 пока не поменял,с 12700к и 4070 супер запускаеться всегда в играх ,про обычную работу я вообще молчу ,там нагрузка для него никакая,он чуть теплый .Может оно конечно и надежнее чтоб постоянно вентиль крутился ,но за приличные деньги должен быть гибридный режимFirstTDM: ↑ 12.06.2025 12:42Ну такое... теоретически верное, но практически бесполезное...kairo: ↑ 12.06.2025 12:24Напівпасив має як свої переваги, так і недоліки. З вимкненим вентилятором йде сильніший нагрів компонентів, та всього корпусу ПК.![]()
Вот сейчас работаю только с документами - кулера на БП и видяхе остановлены... работают только 3 в корпусе на 300 rpm и на 450 для CPU... тишина...
Температуры MB=29, CPU=35, GPU=37... как бы вряд ли это можно назвать "сильніший нагрів компонентів"
А про straight power 11 частенько видел отзывы что через год сдох тупо блок ,даже у одного человека хотел вентиль от него приобрести поставить вместо хонг хуа в сисоньке.
Спросил его что ты делал ,может нагрузку давал ,нет ,просто выключил комп и больше он не включился.
-
kairo
Member
Так ви своїми корпусними вентилями вбили саму ідею пасивного режиму БЖ. Сенс полупасиву в тому, що при мінімальному навантаженні можна добитись абсолютної тиші. В мене при звичайній експлуатації ПК чи легких іграх усі корпусні вентилі вимкнені.FirstTDM: ↑ 12.06.2025 12:42Ну такое... теоретически верное, но практически бесполезное...kairo: ↑ 12.06.2025 12:24Напівпасив має як свої переваги, так і недоліки. З вимкненим вентилятором йде сильніший нагрів компонентів, та всього корпусу ПК.![]()
Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Так в них 10 років гарантії. Навіщо людині розбирати свій дохлий БЖ, якщо його можна здати в сервіс по гарантії. Він явно не десять років тому його купував.snapdragon999: ↑ 12.06.2025 12:47 А про straight power 11 частенько видел отзывы что через год сдох тупо блок ,даже у одного человека хотел вентиль от него приобрести поставить вместо хонг хуа в сисоньке.
Спросил его что ты делал ,может нагрузку давал ,нет ,просто выключил комп и больше он не включился.
В інтернеті можна найти купу відгуків про те, що здохли БЖ тих чи інших виробників, того ж Сісоніка. Це аргумент рівня "бабка сказала".А про straight power 11 частенько видел отзывы что через год сдох тупо блок
Востаннє редагувалось 12.06.2025 13:00 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
snapdragon999
Member
он его на лохе продавал ,видно в гарантии отказано было ,точно уже не помню .Мне нужен был только вентиль 135 ммkairo: ↑ 12.06.2025 12:57
Так в них 10 років гарантії. Навіщо людині розбирати свій дохлий БЖ, якщо його можна здати в сервіс по гарантії. Він явно не десять років тому його купував.
- спойлер
-
kairo
Member
Зрозуміло, невигадані історії про які неможливо мовчати)) Якщо продавав замість того, щоб занести в сервіс, скоріш за все сам його і вбив.snapdragon999: ↑ 12.06.2025 12:59 он его на лохе продавал ,видно в гарантии отказано было ,точно уже не помню .Мне нужен был только вентиль 135 мм![]()
Востаннє редагувалось 12.06.2025 13:03 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
FirstTDM
Member
Да ну... большой корпус всегда надо немного проветривать, а 140 мм кулера на минимальных оборотах это и есть "добитись абсолютної тиші"kairo: ↑ 12.06.2025 12:57Так ви своїми корпусними вентилями вбили саму ідею пасивного режиму БЖ.
Все выключены? Даже один на выдув сзади выключен? Ну... наверное... не вижу особого смысла в этом - большие кулера на минимальных оборотах реально абсолютно бесшумные...kairo: ↑ 12.06.2025 12:57В мене при звичайній експлуатації ПК чи легких іграх усі корпусні вентилі вимкнені.
-
snapdragon999
Member
Можно найти,но я чето не встречал ни разу .Не хочу конечно перехвалить его,но единственные жалобы были на вентиль ,который шуршитkairo: ↑ 12.06.2025 12:57
В інтернеті можна найти купу відгуків про те, що здохли БЖ тих чи інших виробників, того ж Сісоніка. Це аргумент рівня "бабка сказала".
-
kairo
Member
Абсолютно безшумні, це 0 дБ. Ніякий вентиль навіть на найнижчих обертах не буде працювати абсолютно безшумно. Якщо у вас працює три вентиля, то ніякого сенсу в пасиві немає, навпаки краще вже включити актив, все одно ви той вентиль не будете чути за корпусними.FirstTDM: ↑ 12.06.2025 13:03Да ну... большой корпус всегда надо немного проветривать, а 140 мм кулера на минимальных оборотах это и есть "добитись абсолютної тиші"kairo: ↑ 12.06.2025 12:57Так ви своїми корпусними вентилями вбили саму ідею пасивного режиму БЖ.
Все выключены? Даже один на выдув сзади выключен? Ну... наверное... не вижу особого смысла в этом - большие кулера на минимальных оборотах реально абсолютно бесшумные...kairo: ↑ 12.06.2025 12:57В мене при звичайній експлуатації ПК чи легких іграх усі корпусні вентилі вимкнені.
-
snapdragon999
Member
нормальные вентили на минимальных оборотах не слышно ,смысл их отключать? Если конечно ты не златоухий ))Вообще какая то если честно политика биквайта слегонца непонятная ,в павер зоне есть гибридный режим,который в линейке ниже ,в стрейж павер и дарк павер нема.Маркетинг ?kairo: ↑ 12.06.2025 12:57
Так ви своїми корпусними вентилями вбили саму ідею пасивного режиму БЖ. Сенс полупасиву в тому, що при мінімальному навантаженні можна добитись абсолютної тиші. В мене при звичайній експлуатації ПК чи легких іграх усі корпусні вентилі вимкнені.
-
kairo
Member
Ось Seasonic Focus GX850 помер за місяцьsnapdragon999: ↑ 12.06.2025 13:04Можно найти,но я чето не встречал ни разу .Не хочу конечно перехвалить его,но единственные жалобы были на вентиль ,который шуршитkairo: ↑ 12.06.2025 12:57
В інтернеті можна найти купу відгуків про те, що здохли БЖ тих чи інших виробників, того ж Сісоніка. Це аргумент рівня "бабка сказала".Если производитель дает 10 лет гарантии и делает гибридный режим значит он не очкует за свои блоки и полностью уверен .
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... _fault_or/
Seasonic Focus PX 550 - 3 місяці.
https://forums.tomshardware.com/threads ... c.3792290/
Три Сісоніка померло пів року. Топікстартер пише, що якість вже не та.
https://forum.level1techs.com/t/3-faile ... ier/167823
Два Сісоніка за пару годин
https://linustechtips.com/topic/892994- ... se/page/2/
Ще один помер за пару місяців.
https://www.facebook.com/groups/fpcgsup ... 764911460/
Ще один
https://www.amazon.com/review/RPARYFEJJ ... B077916ZZV
Ще
https://www.sevenforums.com/hardware-de ... -turn.html
Ще
https://windyweather.net/2020/01/15/power-supply-died/
Ще
https://forums.anandtech.com/threads/dead-psu.2622313/
І як так можу продовжувати безкінечно. Треба реальна статистика, а не о це "я бачив в інтернетах".
Востаннє редагувалось 12.06.2025 13:26 користувачем kairo, всього редагувалось 2 разів.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Тем временем Сиси со своими шарудящими вентиляторами:kairo: ↑ 12.06.2025 13:09Якщо у вас працює три вентиля, то ніякого сенсу в пасиві немає
А корпусные могут быть реально бесшумными (зависит от режима и бюджетов).
-
snapdragon999
Member
3 человека на весь мир ,фокус то вообще бюджетка ,может проплаченные какие то хейтерыkairo: ↑ 12.06.2025 13:14Ось Seasonic Focus GX850 помер за місяцьsnapdragon999: ↑ 12.06.2025 13:04
Можно найти,но я чето не встречал ни разу .Не хочу конечно перехвалить его,но единственные жалобы были на вентиль ,который шуршитЕсли производитель дает 10 лет гарантии и делает гибридный режим значит он не очкует за свои блоки и полностью уверен .
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... _fault_or/
Seasonic Focus PX 550 - 3 місяці.
https://forums.tomshardware.com/threads ... c.3792290/
Три Сісоніка померло пів року. Топікстартер пише, що якість вже не та.
https://forum.level1techs.com/t/3-faile ... ier/167823
Ще один помер за пару місяців.
https://www.facebook.com/groups/fpcgsup ... 764911460/
І як так можу продовжувати безкінечно. Треба реальна статистика, а не о це "я бачив в інтернетах".
Востаннє редагувалось 12.06.2025 13:24 користувачем snapdragon999, всього редагувалось 1 раз.
-
kairo
Member
То це вже питання до Сісоніка, що вони ставлять барахло замість нормального вентиля. Я підозрюю, що різниця в закупівельній ціні між дешманським вентилем та пристойним в районі 1-2 баксів.acm_fan: ↑ 12.06.2025 13:15Тем временем Сиси со своими шарудящими вентиляторами:kairo: ↑ 12.06.2025 13:09Якщо у вас працює три вентиля, то ніякого сенсу в пасиві немаєА корпусные могут быть реально бесшумными (зависит от режима и бюджетов).
- спойлер
На рахунок корпусних, я їх в повній тиші навіть на мінімалках можу почути, якщо захочу. При цьому почутки вентиль БЖ, ну це реально треба вухо під нього підставляти, так як він захований знизу корпусу ПК. Моя думка, пасивний режим в БЖ, це вже реально для тих, хто хоче добитись абсолютної тиші в ПК(якщо не буде різних імпульсних писків, таке теж буває), в іншому випадку, вентиль блока не можливо буде почути за корпусними, ЦП, відеокарти. У випадку із Сісоніками, це реально костиль, типу маємо шуршащі вентилі, але маємо полупасив, щоб вони до 30% не працювали.
-
snapdragon999
Member
Я задал вопрос в поддержку ,сказали что у них патент на 135 мм вентиляторы ,а их не многие производят ,поэтому ставят китайские,по эффективности он хороший и гидродинамический подшипник имеет ,но на фоне остальных его слышно.kairo: ↑ 12.06.2025 13:23
То це вже питання до Сісоніка, що вони ставлять барахло замість нормального вентиля. Я підозрюю, що різниця в закупівельній ціні між дешманським вентилем та пристойним в районі 1-2 баксів.