Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
legioner
Member

Повідомлення

GreenMile
WOT на ультра :beer:
ну ще можливо поганяти в CS 2

Vlaad13
Я не заядлий геймер, сталкер 2 не граю, мені і перший не зайшов. Головне щоб нові ігри можна було запустити, полазити в менюшці, вийти і забути :gigi:
Zealoth
Member

Повідомлення

Maxhope: 11.06.2025 18:41 может кому будет интересно , уже месяц использую ZOTAC RTX 5070Ti AMP Extreme INFINITY
А для чего на ней доп разьем слева от кнопки биоса?
GreenMile
Member

Повідомлення

legioner: 11.06.2025 20:33 GreenMile
WOT на ультра :beer:
ну ще можливо поганяти в CS 2
Для цього 1660ті/1660супер ще вистачить, то ж шукайте такі, кращого в цю ціну точно не буде.
Filabatya
Member

Повідомлення

legioner
rx6600 ще шукайте як альтернативу
GreenMile
Member

Повідомлення

Filabatya: 11.06.2025 21:47 legioner
За 3500 грн? :think:
Filabatya
Member

Повідомлення

хіба Хотспур з дисконтом продасть :gigi:
vsx
Member

Повідомлення

Filabatya: 11.06.2025 21:47 legioner
за такие деньги можно только 580 найти, и не та которая интел)
Filabatya
Member

Повідомлення

трохи помилився) мав на увазі просту 5700, її хоч надіюсь за 4к тепер можна купити?
isusik63
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.06.2025 00:16 трохи помилився) мав на увазі просту 5700, її хоч надіюсь за 4к тепер можна купити?
Врятли :-/
lewerlin
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.06.2025 00:16її хоч надіюсь за 4к тепер можна купити?
За 4к - в стані "завтра здохне". 5000-серію взагалі протипоказано купувати. 1660 знайдіть краще.
Melofon
Member

Повідомлення

1660супер/Ти от 4500-5000, 1660 от 4000, дешевле не видел, но если и есть за 3500 то явно не просто так, с нерабочими вентилями например. 1650/супер можно поискать за 3500 и их тоже для танков на ультрах хватает.
Maxhope
Member

Повідомлення

Zealoth
ARGB подсветка для синхронизации с материнкой
Zealoth
Member

Повідомлення

Maxhope: 12.06.2025 16:19 Zealoth
ARGB подсветка для синхронизации с материнкой
Понял, только не понял зачем. У меня 3080 суприм и томагавк б450 через драгон центр без доп разьемов синхронизировали подсветку.
Maxhope
Member

Повідомлення

Zealoth
без понятия , я его даже не подключал)
alumem
Member

Повідомлення

Zealoth
Что бы не ставить всякий мусор типо этих драгонцентров
legioner
Member

Повідомлення

1650 не варто дивитись?
shnok
Member

Повідомлення

legioner
В мене перед цим була 1650 супер, продав за 3200грн. Грав на той момент в фулл хд практично все, Алан вейк 2 було близько 40фпс. Між 1650 та версією супер велика різниця, тому краще дивись в її сторону.

Отправлено спустя 47 секунд:
Якщо вже бюджет зовсім маленький.
avesaddd
Junior

Повідомлення

Поставив 5070. горить червоний. БП 600w 80 PLUS BRONZE. Гугл каже що з живленням проблеми наче як. на фото видно що підключено через перехідник, і разгалудженим кабелем х2 6+2. При покупці я розумів шо на свої максималки відяха працюваті з моїм БП не зможе, тому також планував міняти БП. Зараз планував максимум на 150W її використовувати. В новинки не граю, тож не критично для мене було б. Але те що вона така розумна і тупо навіть не запуститься... що скажете? реально может навіть не запускатись через БП старий і покупка нового БП допоможе? Дякую! :beer:
спойлер
Зображення
Cherniga
Member

Повідомлення

avesaddd: 13.06.2025 00:54 що скажете? реально может навіть не запускатись через БП старий
так, звичайно може
avesaddd
Junior

Повідомлення

avesaddd: 13.06.2025 00:54 Поставив 5070. горить червоний. БП 600w 80 PLUS BRONZE. Гугл каже що з живленням проблеми наче як. на фото видно що підключено через перехідник, і разгалудженим кабелем х2 6+2. При покупці я розумів шо на свої максималки відяха працюваті з моїм БП не зможе, тому також планував міняти БП. Зараз планував максимум на 150W її використовувати. В новинки не граю, тож не критично для мене було б. Але те що вона така розумна і тупо навіть не запуститься... що скажете? реально может навіть не запускатись через БП старий і покупка нового БП допоможе? Дякую! :beer:
спойлер
Зображення
Запустив відяху навіть з старим БП. як виявилось червоний діод має світитись при використанні перехідника + підключеного живлення і гаснути при запуску ПК. а вже при використанні напряму від БП діод вже не світиться.
спойлер
https://rog.asus.com/support/faq/1049767/
відштовхуючись від того шо це норма поставив стару відяху і змінив в біосі PCIe з авто на конкретне значення. Advanced > PCI config > Gen3 і в Advanced > SystenAgent config > PCIe x16 Gen4 ( в чому різниця і чого там максимум 3 а там 4 я не знаю ). Поставив нову, включив, все так же було ноль реакції, коли вже хотів вирубати то зявилась картинка - відразу робочий стол. коли зніс і встановив дрова то вже норм загружалось і з Лого материнки і в біос можна було зайти і загрузка вінди шла нормально. Може кому корисно буде :)
Закрито