Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Entar
Member

Повідомлення

tablestikus: 11.06.2025 17:30 Підключити і послухати.
Це зрозуміло, а на що саме звертати увагу? За відсутності такої ж моделі колонок поряд.
Filabatya
Member

Повідомлення

щоб грали онаково, це вже половина успіху :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 11.06.2025 17:23Як максимально якісно перевірити справність 100%-ну колонок?
Звернути увагу на фон можна тільки через час, пізно увечері в абсолютній тиші, та потім ти його чуєш увесь час, є таке :)
Важливо звернути увагу

Послухати, поклацати, перевірити усі входи, чи не шумлять потеціометри покрутити. Пульт поклацати, чи все працює
За запитом «edifier 1700» нічого не знайдено :(
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.06.2025 18:00 Звернути увагу на фон можна тільки через час, пізно увечері в абсолютній тиші, та потім ти його чуєш увесь час, є таке :)
Важливо звернути увагу

Послухати, поклацати, перевірити усі входи, чи не шумлять потеціометри покрутити. Пульт поклацати, чи все працює
За запитом «edifier 1700» нічого не знайдено :(
Дякую!)
Я додав їх в корзину, спробував оплатити і вони пропали :)
Вже пів року думав виловити на них акцію, схоже доведеться купувати за повний прайс. Жадібнувато, тут радили брати не за повну ціну)
Filabatya
Member

Повідомлення

за повний прайз вже треба на 1855 дивитися, читав кацапський 4пда там писали що між с версією і звичайними невелика різниця в підсиленні, окрім наявності виходу на саб що для телевізора є маст хев. наче тут писали що 1700 грають те що подаш а 1855 вже через свій цап :rolleyes:
на клас вище оприділіться актив чи пасив, якщо друге готуйте бабло :up:
Востаннє редагувалось 11.06.2025 18:28 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
Entar
Member

Повідомлення

Filabatya: 11.06.2025 18:09 за повний прайз вже треба на 1855 дивитися, читав кацапський 4пда там писали що між с версією і звичайними невелика різниця в підсиленні, окрім наявності виходу на саб що для телевізора є маст хев
Ну я так дивився відгуки і огляди на 1700bts, то наче "топ за свої гроші" можна зробити висновок. З урахуванням того, що місце на столі де ПК - обмежене, і вони туди влазять, а більші сильно не влізуть, думаю все-ж віджлобити і брати.

У телевізора в мене зараз стоять 2750 db, наче непогано, круті баси, але в перспективі (мабуть після війни вже) хотів би радикально підвищити клас акустики.

P.S. Перечитав ще 7 сторінок "взад", бачу що з одної сторони 1855 "наче грають краще", а з іншої в них цап свій, в той час як на звук в 1700 бтс буде впливати цап зовнішній...
Трохи тепер розгублений)
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 11.06.2025 18:21Ну я так дивився відгуки і огляди на 1700bts, то наче "топ за свої гроші"
так. все сильно краще в рази дорожче

Відправлено через 52 секунди:
Entar: 11.06.2025 18:21P.S. Перечитав ще 7 сторінок "взад", бачу що з одної сторони 1855 "наче грають краще", а з іншої в них цап свій, в той час як на звук в 1700 бтс буде впливати цап зовнішній...
тільки 1700. свій ЦАП якщо колонки дешевше 1000 доларів і його не можна виключити це бред
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 11.06.2025 18:09за повний прайз вже треба на 1855 дивитися, читав кацапський 4пда там писали що між с версією і звичайними невелика різниця в підсиленн
Підтримаю, от можна як завгодно відноситися до таких тестів, але 1855, на мій вух, самі правильні по середині. От там порівняльний 1855 проти 1700 нижче.
От підвизгує на мене середина на 1700, особливо на дудках, а вони там не різкі ще, без агресивної атаки.
На 1855 все норм, м'якенько відпрацьовує. Моя суб'єктивна думка, на істину не претендую.
1855 проти 1700
Мій улюблений трек на комфортну середину, от тут пілянути по вухах може інколи. Фоном можу слухати хоч по циклу
Entar: 11.06.2025 18:21в той час як на звук в 1700 бтс буде впливати цап зовнішній...
Забий, просто забий, норм все буде

Відправлено через 1 годину 12 хвилин 52 секунди:
Був якось колосрач диваних теоретиків про застосування цапу у Genelec 83xx, спостерігав, типа ні АЦП, ні, не можна туди цапа по аналогу. Пішов на HeadFi.org, спіймав двох власників. Один слухає по мануалу, приймає цифру (AES), інший по аналогу, тому можна вмикати аналог у таких сетапах без проблем
Тиц
Hi, Max. I no longer own Genelec’s, but had great results using an external DAC and the Genelec analog inputs.
After much swapping back and forth between analog and digital inputs to the Genelec’s, I found I preferred the analog inputs for enjoyable listening.
Sound quality is excellent either way, but the analog input offered much better soundstaging, and precise instrument/performer location.
Крім того ніхто не знає як конкретно 1855 побудовані у середині.
Entar: 11.06.2025 18:21Трохи тепер розгублений)
Не розумію, в тебе вже є інші Едіки та цап. Ти їх сам не можеш по аналогу увімкнути зі своїм цапом та послухати, що отримаєш?
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.06.2025 20:32Був якось колосрач диваних теоретиків про застосування цапу у Genelec 83xx, спостерігав, типа ні АЦП, ні, не можна туди цапа по аналогу. Пішов на HeadFi.org, спіймав двох власників. Один слухає по мануалу, приймає цифру (AES), інший по аналогу, тому можна вмикати аналог у таких сетапах без проблем
не та цінова лінійка
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 11.06.2025 21:28не та цінова лінійка
Лана, трохи інша думка, але не тема для холівара, немає сенсу. От нехай Entar підключить свій цап до своїх же Едиків та розповість нам. Ото й буде момент істини.
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.06.2025 23:14 От нехай Entar підключить свій цап до своїх же Едиків та розповість нам. Ото й буде момент істини.
+1
Евгений King
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.06.2025 23:14
Hotspur: 11.06.2025 21:28не та цінова лінійка
Лана, трохи інша думка, але не тема для холівара, немає сенсу. От нехай Entar підключить свій цап до своїх же Едиків та розповість нам. Ото й буде момент істини.
Що на Едіки не тикай, різниця мінорна, зазвичай зумовлена рівнем гучності і тільки.
Що Apple DAC, що більш трохи модні і дорожчі звукові (AE-7, EVGA NU, Phoebus, SXFI AMP, SupremeFX Hi-FI etc..) , що просто включити їх по S/PDIF чи USB, різниці нуль.
Кардинальна різниця тьльки якщо ткнути їх в якийсь ALC2XX\8XX, отам прямо чутно що не звук, а каша. Все інші звукові починаючи від ALC1200 і навіть бюджетні DAC - вбудований ЦАП-АЦП витягують +- на один рівень звуку.

PS: все сказане, це відносно власних S3000 Pro, може у більш бюджетних рішень залежність від тракту більша, та з 3000ками я поки жодного разу нічого кардинального не почув.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.06.2025 02:47Що Apple DAC, що більш трохи модні і дорожчі звукові (AE-7, EVGA NU, Phoebus, SXFI AMP, SupremeFX Hi-FI etc..) , що просто включити їх по S/PDIF чи USB, різниці нуль.
Головне, що цікаво, внутрішній цап Едиків проти непоганого зовнішнього по аналогу

Також чекаємо, як Entar підключить свої Едіки до свого ж цапу. В нього все у руках, а він питає. Там ще не зрозуміло, як 1855 сконструйовані, аналогова частина незалежна чи ні. Може Депо може відповісти, якщо забажає, звісно
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.06.2025 20:32 Підтримаю, от можна як завгодно відноситися до таких тестів, але 1855, на мій вух, самі правильні по середині. От там порівняльний 1855 проти 1700 нижче.
От підвизгує на мене середина на 1700, особливо на дудках, а вони там не різкі ще, без агресивної атаки.
На 1855 все норм, м'якенько відпрацьовує. Моя суб'єктивна думка, на істину не претендую.

Забий, просто забий, норм все буде
Тобто фактично мій вибір між 1700бтс і 1855, і в ідеалі в гарних умовах послухати обидва варіанти, але як я розумію в темі більшість стверджують що 1855 краще?

Я якби не спеціаліст і готовий довіритися думчі форумчан, єдине що мене турбує, що на 1700бтс набагато більше відгуків, оглядів, і вони всі хороші.
+ якщо брати 1855 то де краще брати з хотлайну? Я бачу більшість магазинів там по ньому схожі на сірі.
Radio Bay: 11.06.2025 20:32 Не розумію, в тебе вже є інші Едіки та цап. Ти їх сам не можеш по аналогу увімкнути зі своїм цапом та послухати, що отримаєш?
Не зрозумів. То ж інші едіки, взагалі іншого формату, великі :)

Отправлено спустя 2 минуты 14 секунд:
Filabatya: 11.06.2025 18:09 наче тут писали що 1700 грають те що подаш а 1855 вже через свій цап :rolleyes:
От тут і виникає питання, що краще буде? Тут багато в темі писали що свій цап то погано, тому що будь який базовий цап краще встроєного. Коротше кажучи вибір між 1700бтс і 1855 :)

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
Radio Bay: 11.06.2025 23:14 От нехай Entar підключить свій цап до своїх же Едиків та розповість нам. Ото й буде момент істини.
Що конкретно треба порівняти?
Звук з моїх 2750 через телевізор по оптиці, зі звуком через цап smsl 3 по аналогу?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 12.06.2025 12:26Що конкретно треба порівняти?
Звук з моїх 2750 через телевізор по оптиці, зі звуком через цап smsl 3 по аналогу?
В тебе є 2 стандартних шляхи підключення:

- Із встріки по оптиці
- USB → SLMS → аналог → Едіки

Так ти змоделюєш реальній шлях підключення, але з іншими колонками
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.06.2025 12:45 Так ти змоделюєш реальній шлях підключення, але з іншими колонками
Ціль експерименту - перевірити, наскільки зміна підключення з оптики телевізора на цап вплине на звучання, вірно?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 12.06.2025 12:58Ціль експерименту - перевірити, наскільки зміна підключення з оптики телевізора на цап вплине на звучання, вірно?
З того з чого будеш слухати. З компа ж.

Відправлено через 1 годину 12 хвилин 11 секунд:
Entar: 12.06.2025 12:26але як я розумію в темі більшість стверджують що 1855 краще?
До речі, не вигадуй, за 1885 проти 1700бтс топлю тільки я і моя аргументація дуже суб'єктивна :)
MSiAventador
Member

Повідомлення

Просто нагадаю що в сучасній активній акустиці дешевий ЦАП але потужний ДСП який катком вирівнює АЧХ будь-яких сміттєвих динаміків.
І тому в оглядах на ютубах ця акустика грає +/- прийнятно.
Тож купивши гарний зовнішній цап ви отримаєте 2 варіанти:
1) АЦП примусово заганяє звук під ДСП каток і всі гроші за зовнішній гарний ЦАП йдуть коту...
2) АЦП відсутній тому звук з дорогого зовнішнього ЦАПа йде на сміттєві динамікі де ви отримаєте звук гірший за вбудований ЦАП+ДСП ...
Ostin
Member

Повідомлення

MSiAventador: 12.06.2025 16:02сміттєві динамікі
То де починаються не сміттєві динаміки в активній акустиці? Без катка, звісно ж.
Hotspur
Member

Повідомлення

Ostin: 12.06.2025 16:05То де починаються не сміттєві динаміки в активній акустиці?
500-600 доларів
Відповісти