FAQ по звуковым картам

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

l-m: 05.06.2025 22:45Яка може бути змова при такому розкиді цін?
Дійсно крайнощі, як байки про аудіофілів, яки мати рідну продадуть за кабель у $1000 :D

З аудіотехнікою все просто. Її купують на надлишкові від загальнобюджетних витрат коштів, коли вважають, що цей звук того вартий, купують не коробочку, а звук. Якщо це не перший девайс, то купують люди, яким є з чим порівняти. В мене, наприклад, Musician Pegasus і я вважаю, що він коштує своїх грошей. Послухав, приняв рішення і це зовсім не перший девайс в мене

Prescot478: 05.06.2025 23:18незрозуміло лиші з чого беруться такі захмарні прайси
Це хайенд, то не масовий ринок. Мабуть хтось таки купує, якщо компанія жива і мабуть не перший рік. Хайенд то окрема тема
Prescot478: 05.06.2025 22:30мабуть існує якась змова
Люди, коли не розуміють в чому справа, вигадують теорії змов. Не подобається за мільйон купуй за 200, нема 200 купуй на 50 от і всю змова :)
Ostin
Member

Повідомлення

Prescot478: 05.06.2025 22:30мабуть існує якась змова
Тут насправді вирішує цільова аудиторія. Тобто формально ніби змови немає, але якщо подумати, вона трохи є.
Для прикладу, були телефони LG з гарними цапами і вилизаним програмним забезпеченням. Тобто це були гарні аудіопристрої, цілком конкурентні з спеціалізованими плеєрами та цапами. Але націнка за їх аудіоможливості була символічною. Бо цільова аудиторія смартфонів чхати хотіла на той звук в своїй більшості. Тобто гарний цап продавався за копійки і всім було все одно.
Якщо ж взяти б можливості тих же телефонів, та помістити їх в окремий прилад з програмним забезпеченням у вигляді аудіоплеєра чи настільного цапа - воно коштувало б сотні доларів. Чому так? Бо цільовою аудиторією будуть авдіофіли-ентузіасти, для яких потратити пару сотень на звук як з гірки бігти.
Тому я повторюсь, формально змови немає, ринок відкритий, бери що хочеш. Але по факту якщо товар для ентузіастів аудіо, то ціна відразу кратно множиться, бо ринок до цього готовий.
Сама вартість комплектухи в усіх цапах копієчна і не має взагалі суттєвого відношення до кінцевої ціни.
Якось так :rotate:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 06.06.2025 08:45Сама вартість комплектухи в усіх цапах копієчна і не має взагалі суттєвого відношення до кінцевої ціни
Ну так вартість комплектухи майже в усіх речах копійковий порівняно в фінальною ціной, приклади:

- https://baseusukraine.com.ua/ru/kuhonny ... ro-chernyy
- https://tramontina-ua.com/nozh-povarsko ... y-20-3-sm/
- https://stanley-ua.com/ua/product/termo ... camp-035l/
- https://hard.rozetka.com.ua/ua/intel-bx ... 396293232/

Речі з навколо, хоча проц в мене не той. Ще є гроші на проектування, розробку, підприємство, офіс, рекламу, модернізацію, зарплатні, податки тай заробити щось треба.
diman510
Member

Повідомлення

Radio Bay: 06.06.2025 11:22
Ostin: 06.06.2025 08:45Сама вартість комплектухи в усіх цапах копієчна і не має взагалі суттєвого відношення до кінцевої ціни
Ну так вартість комплектухи майже в усіх речах копійковий порівняно в фінальною ціной, приклади:

- https://baseusukraine.com.ua/ru/kuhonny ... ro-chernyy
- https://tramontina-ua.com/nozh-povarsko ... y-20-3-sm/
- https://stanley-ua.com/ua/product/termo ... camp-035l/
- https://hard.rozetka.com.ua/ua/intel-bx ... 396293232/

Речі з навколо, хоча проц в мене не той. Ще є гроші на проектування, розробку, підприємство, офіс, рекламу, модернізацію, зарплатні, податки тай заробити щось треба.
Купують не комплектуху а інженерне рішення.
feson
Member

Повідомлення

diman510: 07.06.2025 13:43 Купують не комплектуху а інженерне рішення.
Аудіофілія - це хобі - як яхти або конний спорт.

Це завжди - дорого бо цільова аудиторія на хобі грошей не зажимає..... :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 55 секунд:
Купив якусь приблуду для своєї яхти - або кабель за 1000 у.е. для своєї системи різниці немає......бо і там і там ціни не адекватні... :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

diman510: 07.06.2025 13:43Купують не комплектуху а інженерне рішення.
Ні усі його розуміють, я дуже поверхнево, я купую звук. Здебільшого у багатьох так. З певного досвіду ніхто не купує без прослуховування або можна прислухатись до порад, коли ти розумієш, що з людиною на одній хвилі та порада повинна давати досвідчена людина. Перш за все вона повинна вміти описати словами переваги, чому воно ліпше грає. Коли людина у якої був Pegasus говорить, що Taurus, це більш аналітичній та детальній Пегас, я його розумію, що накидує більше деталей та простіру із збереженням характеру подачі. Варто чи та варто то $4K це вже інше питання. В мій сетап точно ні, до такої ж балалайки і все інше потрібно, грубо кажучи, рівня Dynaudio Contour.
feson: 07.06.2025 17:23Аудіофілія - це хобі - як яхти або конний спорт.
Так, хоча я вважаю себе меломаном, Я не бздю при вигляді USB кабеля за $500 і не фаназую з них, мене мій Neotech NEUB-1020 повністю влаштовую роки 3-4, вже міг змінити 10 разів, в мене навіть є список на подивитися. Та й зараз час такий, що не до кабелів
Filabatya
Member

Повідомлення

контур то новий конфіденс? такий ж тугий?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.06.2025 02:07контур то новий конфіденс? такий ж тугий?
Ні контура та конфінеденси завжди були різними лінійками. А тугі Дині завжди. Контура не слухав, Конфіденси так. Колонки які потребують окремого ставлення, інша частина тракта, примешенная. От Конфіденси Таурусами можна годувати, я про цапи :)
Filabatya
Member

Повідомлення

контура нижчі, я подумав що вони щось нове вже випустили)
lewerlin
Member

Повідомлення

Prescot478: 05.06.2025 22:30Читаю гілку стосовно ЦАПів дивлюсь на їх ціни і ніяк неможу второпати, чому ці аналого-дігітальні перетворювачі такі коштовні, ну перетворити детальніше звук це не є надто складне завданя щоб дерти за них такі кошти, мабуть існує якась змова, або свій напівпровідниковий опек що би на простих речах нагрівати купу коштовних банківських знаків !???
Поцікавтесь, як працює перетворення в цап. Сам процес вимагає дуже жорстких допусків в характеристиках компонентів(для мультибіту там взагалі жесть). А чим жорсткіші допуски на виробництві - тим вище вартість. І росте воно по експоненті. Інженери, здатні з таким грамотно працювати, на грушах не ростуть - відповідно коштують не дешево. Ще додана вартість. От в нас вже поріг дай боже, що ріже масовість(а малі тиражі - ще плюс вартість на одиницю). І вся тема плавно перетікає в нішевий ринок. Далі вже вище описали.
Ostin: 06.06.2025 08:45Для прикладу, були телефони LG з гарними цапами і вилизаним програмним забезпеченням. Тобто це були гарні аудіопристрої, цілком конкурентні з спеціалізованими плеєрами та цапами. Але націнка за їх аудіоможливості була символічною.
LG давали символічну націнку, бо так зірки зійшлися, що Мерідіан їм вважай нахаляву все те робила. Я в іншому топіку розписував.
А до V30/G6 включно, там були просто цапи, без особливого тюнінгу, сам ЦАП(чіп) не такий вже й дорогий. В ті часи бюджетні смарти з АК траплялись.
tablestikus
Member

Повідомлення

Я он захотів дуже послухати як у мене заграє MUSICIAN Pegasus II, але його так і не везуть щось в Україну. А брати за фуллпрайс з-за кордону кота в мішку зовсім не тягне(
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.06.2025 02:44контура нижчі, я подумав що вони щось нове вже випустили)
Вони заапдейтили усі лінійки
tablestikus: 08.06.2025 08:37але його так і не везуть щось в Україну
Нажаль зараз тут туго із купівельною спроможністю громадян, тому з прослуховуванням проблеми, не вкладають гроші, щоб тримати товар на складі, хоча здається у ErainEar є перший. Говорять різниця невелика, але другий трохи ліпший, ті хто порівнював.
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay
Так, у Era є перший. Може на нього якось зізрію зв'язатися щодо тесту.
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 08.06.2025 12:58Так, у Era є перший. Може на нього якось зізрію зв'язатися щодо тесту
Так, це шлях. Я ж орієнтуюсь на порівняльні відгуки. Другий трохи ліпше, але не вау, перший на другий міняти не має сенсу, перший дає повне розуміння що до чого, а за те, щоб послухати я двома руками за, тільки свої вуха
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 08.06.2025 12:58Може на нього якось зізрію зв'язатися щодо тесту
Тільки слухай на акустиці, бо в навушниках сцена то не сцена, та бас не бас
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 09.06.2025 15:06
tablestikus: 08.06.2025 12:58Може на нього якось зізрію зв'язатися щодо тесту
Тільки слухай на акустиці, бо в навушниках сцена то не сцена, та бас не бас
Нє, ну це ясно, бо сенсу їх на навушниках тестувати ніякого)
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 09.06.2025 16:21Нє, ну це ясно, бо сенсу їх на навушниках тестувати ніякого)
Я про всяк випадок, бо "Бойся отзывов от человека в наушниках" :)
Нікому не в образу, тут не той варіант
tablestikus
Member

Повідомлення

Але блін, мені тут Topping D10s пропонують новенький за $60. Чи варто спробувати, чи нема сенсу ним заморачуватися?
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 10.06.2025 16:11Але блін, мені тут Topping D10s пропонують новенький за $60. Чи варто спробувати, чи нема сенсу ним заморачуватися?
Якщо дивитися у клас "Пегасів" або десь там, то викинуті гроші. Це коробочка ні про що, лише побавитися для загального досвіду
Востаннє редагувалось 10.06.2025 16:32 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 10.06.2025 16:27
tablestikus: 10.06.2025 16:11Але блін, мені тут Topping D10s пропонують новенький за $60. Чи варто спробувати, чи нема сенсу ним заморачуватися?
Якщо дивитися у клас "Пегасів" або десь там, то викинуті гроші
Ну я дивився з точки зору того що пегас треба домовлятися слухати, витягувати штуку баксів з кишені, а тут 60 баксів взяти не тестячи аля хай буде.
Відповісти