Покупець отримав рис і макарони замість GeForce RTX 5090 за $3000

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Ektalion
Member

Повідомлення

Sanьka: 09.06.2025 16:30 І всі ж прекрасно розуміють що історії про несправну розетку і неправильний струм то лапша. Людина бачить що не бомжатнік і все нормально. Чого паритись?
13.6. Якщо вага відправлення становить більше ніж 30 кг і не замовлено додаткову
послугу «До дверей», то Одержувач самостійно забезпечує отримання відправлення від
автомобіля ТОВ «НОВА ПОШТА».

13.7. Якщо замовлено додаткову послугу «До дверей», то доставка відправлення
здійснюється лише до дверей Одержувача (квартири, офісу, приватного будинку, складу).
Переміщення відправлення по приміщенню Одержувача представник ТОВ «НОВА ПОШТА»
Я два тижні тому отримував ТВ. Тільки після довготривалого переконання погодились занести в КВАРТИРУ. Де я його розпакував і оглянув.

Більше скажу, був натяк від мене на додаткову винагороду, проігнорували.
Fen1xz
Member

Повідомлення

Аціо: 09.06.2025 07:37
acm_fan: 09.06.2025 07:01
Правила надо знать (перевозки и осмотра).
На НП (в отделении) открывать можно, а вот дома (при получении курьером) - нельзя (притом довольно давно).
https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/ ... ervice.pdf стр 27 (на этот момент) - термозбіжна плівка и далее по тексту.
Це не так - вас дурять, адже за законом України - усі тех. складні товари дозволені до огляду, розпакування, перевірки на працездатність, і що там пише Нова Пошта неважливо, зверніться у поліцію та Нову Пошту оштрафують на 50-80млн.
В магазине, дома, на лавочке в парке договаривайтесь с продавцом и открывайте что хотите согласно закону. Почта в первую очередь перевозчик и её первоочередная задача доставить товар из пункта А в пункт Б в целости и сохранности. Если товар приехал целый, то осматривать можно со многими ограничениями по ссылке выше: 16.7. «Огляд відправлення». Не устраивают такие условия - до свиданья, покупайте в другом месте, пользуйтесь другими перевозчиками.
Причем мне и в Мист не давали открывать посылки если они запаянные. Ехал телефон неделю-полторы, приехал курьер сказал "он в пленке - открывать нельзя, платите потом делайте что хотите, если не нравиться я поехал дальше".
А те ссылки про штраф они вообще про финансовый мониторинг новапея, а не про получение посылок. Хоть читайте что скидываете.
Sanьka
Member

Повідомлення

Fen1xz: 09.06.2025 17:05Если товар приехал целый,
А як зрозуміти цілий він чи ні, не оглянувши?
Коли працював в продажах, то були випадки пробитого тв. На коробці дірочка розміром зі шпицю велосипеда, навіть не помітиш якщо спецом не вдивлятися, а всередині пробитий екран .
Клієнт отримав, не оглянув, забрав. Все - сам собі буратіна, НПошті нічого не докажеш, страховка не діє якщо забрав.

Тому підповідь на " Не подобається , я поїхав!" так! Їдь собі. Це дешевше ніж потім втратити всю суму. Приїде інший з яким все нормально можна буде оглянути.
Fen1xz
Member

Повідомлення

Sanьka: 09.06.2025 17:40
Fen1xz: 09.06.2025 17:05Если товар приехал целый,
А як зрозуміти цілий він чи ні, не оглянувши?
Коли працював в продажах, то були випадки пробитого тв. На коробці дірочка розміром зі шпицю велосипеда, навіть не помітиш якщо спецом не вдивлятися, а всередині пробитий екран .
Ну так осматривать можно если упаковка и условия перевозчика это позволяют. Телевизор если он просто скотчем заклеян - открывай смотри, включай если на отделении, то для телевизора даже можешь флешку вставить для проверки матрицы. Я писал про то что есть ограничения на осмотр, всё что угодно делать, а курьер пускай ждет, как некоторые думают нельзя. То что кому-то там курьер что-то разрешил в обход правил это просто курьер молодой-неопытный попался. Один раз попадет на оплату посылки со своего кармана сразу будет таких хитрых сбривать на подходе. :laugh:
Ektalion
Member

Повідомлення

Fen1xz: 09.06.2025 18:12 То что кому-то там курьер что-то разрешил в обход правил это просто курьер молодой-неопытный попался. Один раз попадет на оплату посылки со своего кармана сразу будет таких хитрых сбривать на подходе. :laugh:
Я вчора те саме сказав. попався ризиковий кур'єр. Мені прямим текстом сказала людина - у мене немає бажання попадати на гроші. Якщо ви щось зламаєте, я буду крайній, бо немає свідків.

В тих же штатах кур'єр взагалі не париться. Лишає коло дверей і йде.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

acm_fan: 09.06.2025 07:01Правила надо знать (перевозки и осмотра).
На НП (в отделении) открывать можно, а вот дома (при получении курьером) - нельзя (притом довольно давно).
https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/ ... ervice.pdf стр 27 (на этот момент) - термозбіжна плівка и далее по тексту.
там написано:
Під час огляду відправлення забороняється:
Відкривати відправлення в упаковках, які мають такі методи контролю
першого розкриття (дозволяється проводити тільки зовнішній огляд на відсутність
пошкоджень):
− термозбіжна плівка (за винятком комп’ютерної, електронної, оптичної продукції
та аксесуарів, що входять до їх вмісту) – це різновид пакувальних плівок, особливістю
яких є здатність скорочуватися під впливом температури і приймати форму
пакувального виробу;
talex
Member

Повідомлення

одно время, при пересылке перевозчиками, не редко вместо ноутов приезжали доски или кирпичи)))правда тогда в пленку никто коробки не заматывал
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

yuriy_dd: 09.06.2025 18:47там написано:
Вы всё прочитали?
Під час огляду відправлення забороняється:
Відкривати відправлення в упаковках, які мають такі методи контролю
першого розкриття (дозволяється проводити тільки зовнішній огляд на відсутність
пошкоджень):
− термозбіжна плівка (за винятком комп’ютерної, електронної, оптичної продукції
та аксесуарів, що входять до їх вмісту) – це різновид пакувальних плівок, особливістю
яких є здатність скорочуватися під впливом температури і приймати форму
пакувального виробу;
Комп железо (у нас тут и форум, и новость с обсуждением про это) - можно. И даже нужно. "Запаяных" процов Intel со шлифованными или пересаженными крышками хватало ещё до ковида. Про ВК vs кирпич я вообще молчу, проц-то хоть как-то видно :gigi:
Можно - в отделении. На отделениях отказников тоже хватает, пока их не попросить перечитать правила.
Дома - нельзя. Коробка целая? Целая. До свидания. Дальше с продавцом разбирайтесь сами если что не так.
Да, мне тоже разрешили распечатать монитор, но вот включать сказали уже стоп, это не к почте - целый, не битый? Я поехал (давненько уже). С тех пор вряд ли добрее стали курьеры. Выше уже немало и по делу написано про них.
Пан, который с курьером вместе 65 ТВ проверял, - скажите спасибо что его вообще доставили до помещения. Потому как крупногабарит только до подъезда (ворот). А дальше уже не их (НП) парафия.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

висновок - не купувати такі коштовні речі віддалено на сервісах типу ЛОХ або хфорумах типу тутешнього ;)
тільки повна реальна перевірка на місці або у 100% перевірених продаванів :yes:
Аціо
Member

Повідомлення

OldGoodGames
Fen1xz
Спробуйте ще раз у сенсово наслідкові зв'язки, чи то чисто трололо, а тоді зрозумів.
daesz
Member

Повідомлення

Аціо: 09.06.2025 10:26Ви самі себе читали? Це якраз і стимулює - виробляти та продавати більше
Те, скільки ви виробляєте - немає ніякого зв'язку із тим, який є попит. Якщо попит є на 100 одиниць товару, а ви виробили 500. Ніяка магія вам не дасть +400 покупців.
І відповідно, ніхто не буде брати на себе виробництво яке включає мільйон різних ризиків, щоб зе соплі в кишеню відстібнути, бо йому от так захотілось, щоб брати надподабки з надприбутків. Капіталізм так не працює. І саме тому Україна - це країна третього світу, а не першого. І з людьми які підтримують такі закони - нею і залишиться.
Аціо
Member

Повідомлення

daesz: 10.06.2025 07:49
Аціо: 09.06.2025 10:26Ви самі себе читали? Це якраз і стимулює - виробляти та продавати більше
Те, скільки ви виробляєте - немає ніякого зв'язку із тим, який є попит. Якщо попит є на 100 одиниць товару, а ви виробили 500. Ніяка магія вам не дасть +400 покупців.
І відповідно, ніхто не буде брати на себе виробництво яке включає мільйон різних ризиків, щоб зе соплі в кишеню відстібнути, бо йому от так захотілось, щоб брати надподабки з надприбутків. Капіталізм так не працює. І саме тому Україна - це країна третього світу, а не першого. І з людьми які підтримують такі закони - нею і залишиться.
Так Україна і не живе у парадигмі законів світової торгівлі, тут і сперечатись немає за що.
В Україні якраз діє СРСР з підпали за х200% х300% вартості,
мене тільки трохи дивує чому цей комунізм хтось капіталізмом сприймає?
Хоча вам не здається що приклад 100-500 одиниць та ринку ІТ трохи, зовсім трішечки недоречний?
Чи всі на смак однакові фломастери?
big_bang
Member

Повідомлення

А уявіть на секунду, що десь у паралельному всесвіті якийсь хлопчина замовив макарони, а йому надіслали відеокарту.

Звичайний вечір у місті Мікротон-9. Хлопчина на ім’я Лук'ян сидить у своєму кубічному модулі — типовій квартирі майбутнього: один стілець, один екран, Wi-Fi до мозку, і холодильник, що співає пісні про капусту.
Голодний. Замовляє:
"Макарони з грибним соусом. Без штучного інтелекту, будь ласка."
Рівно через 3 хвилини в дронопоштовий слот щось гупає. Він підбігає, відкриває — коробка. Замість ароматної пасти — відеокарта. Потужна. Металева. RTX 5090.
— "Що за... Може, це новий вид пасти?" — з надією каже Лук’ян, згрібаючи її з коробки на тарілку.
Але поки він ламає голову, у повітрі з’являється голограма:
"Вибачте за плутанину. Через збій у системі штучного обслуговування замовлення №4371 було замінено на об'єкт: Відеокарта. Ми дякуємо вам за терпіння. І — смачного геймінгу."
waryag
Member

Повідомлення

Аціо: 09.06.2025 09:05Ну це як дивитись, хтось бачить що "узяла своє", а хтось бачить що коли між правилами Нової Пошти та законодавством країни виникли розбіжності Нова Пошта була змушена змінити свої правила, сплатити штраф, встановити свої правила відповідно закону країни. Сподіваюсь потрібні аналогії ви провести в змозі.
Держава успішно закриває очі на законність там, де це їй вигідно. За прикладами далеко ходити не треба. До нормальної правової системи нам дуже далеко.
Krovatka
Member

Повідомлення

leif: 08.06.2025 11:19 у нас на ОЛХ так вже давно роблять, була колись подібна історія і тут на форумі описана. чи то консервацію якусь домашню поклали чи ще щось, вже не пам'ятаю точно
Мне на olx телефон обратно приезжал без блока камер)) сразу и не заметил, когда следующий покупатель проверял, вылезло что камеры вообще не работают, а по итогу оказалось, что их физически снял человек на новой почте :gigi: самсунг с20 ультра кажется был. Слабо представляю как вообще это можно провернуть :gigi:
Відповісти