Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
isusik63
Member

Volodya811: 07.06.2025 10:14
daesz: 07.06.2025 02:28

cs : +30%
starfield : +29%
diablo 4 : +31%
tlou 1 : +36%
cp77 : +95%
re4 : +37%
cod : +38%
tarkov : +24%
forze 5 : +55%
rdr2 : +27%
hogwarts : +10%
f1 : +36%
swj survivor : +26%
bdo : +48%
witche3 : +11%

На 5060 - різниця буде ще вища. І це все без ФГ.

Не те що 2060с з 24гб :lol:
Коментарі під відео почитайте від людей, більшість яких пише, що немає суттєвої різниці між 2060с, 3060 і 4060. Яка різниця, чи в грі карта видає 30 або 40 ФПС, якщо жодна з них в певних сценаріях не тягне стабільних 60 ФПС? Або яка різниця, що в 2060с видає в грі 118 ФПС, а 4060 - 142 ФПС?
Простий народ зараз став розумніший і блогерам не так просто продати 4060. Причина: багато людей заливають геймплеї на своїх системах на Ютуб з лічильником ФПС. От у мене в грі Батлфілд 2042 на "лоу" в 1080р мій ПК тягне 120-150 ФПС. Я шукаю в Ютубі відео геймплея від людей з приблизно таким процесором, але з картою 4060. І що я бачу - приріст ФПС 10-15%. І навіщо мені міняти шило на мило, і замість 120 ФПС мінімум отримати всього 130-140 ФПС? Щоб понтанутися тут на форумі? Є сенс, коли уже буде під 200 ФПС або більше.
:lol:
То есть Интел арку б580 (почти тоже самое что и 2060s) вы рассматриваете а 4060 нет? :lol:
Вы всегда можете взять карту на клас выше (если прирост производительности в 20% вас не устраивает .
В комментах люди сидят на 1060 и пишут что во все играют и кайфуют :lol: ,
Вы тоже везде пишите что Интел-божественен , а АМД-гамно , но как правило большинство с вами не согласны (все прекрасно понимают что для вас Интел стал фетишом ) :gigi:

(Сексуа́льный фетиши́зм — разновидность сексуального поведения, при котором источником и стимулом для полового влечения становятся неодушевлённые предметы: ИНТЕЛ, одежда, обувь, вещи, сделанные из определённого материала, части тела человека или аномалии частей тела и т. п., а также действия конкретного характера с ними.) :lol:
daesz
Member

oversteve: 07.06.2025 10:28 чи ви думаєте, що інтел буде благодійністю займатися і буде дешево продавати карти з продуктивністю дорожчих карт?
100% так і думає. Інтел - це ж корпорація бобра яка точно десятиліттями не випускала 4 ядра, 4 потоки, міняючи сокет кожні 1.5 покоління і от зараз залетить на гпю ринок з "вертухана" на 360* і обвалить ціни на маркет :lol:
Striker
Member

Stalker 2. Включив FSR4 в Адреналіні. Якщо в налаштуваннях гри вимкнути, то буде умовно 67 фпс в Native (при -30% power, 240 Вт), якщо вкл, то 80 фпс в Native (поставив лок на 80 фпс для збереження енергії). І при цьому споживання не 237-240 Вт, а 115-130 Вт, і картинка ідентична, різниці не помітив. :rotate:
Тобто, виходить, що і споживання в 2 рази менше, і буст фпс при тій же якості. Це взагалі легально? :laugh:
Якщо зняти лок, то буде 110-120 фпс, але споживання вже 240 Вт.
Якщо включати FSR на Якість, то це жахіття.
спойлер
Изображение

Изображение
p.s. спробував різні варіанти, золота середина - лок 90 фпс, споживання при цьому 150-160 Вт. На 80 фпс трохи не вистачає швидкодії, на 90 чудово відчувається, а на 110-120 фпс взагалі ідеально, але 240 Вт.
Human being
Junior

Striker
Плюс меньші температури карти. :super:
alumem
Member

Striker
Поздравляю, вы познакомились с технологией апскейлинга
FirstTDM
Member

Striker: 08.06.2025 12:15спробував різні варіанти,
* золота середина - лок 90 фпс, споживання при цьому 150-160 Вт.
* На 80 фпс трохи не вистачає швидкодії,
* на 90 чудово відчувається,
* а на 110-120 фпс взагалі ідеально, але 240 Вт.
Ну вот просто интересно - а в чем смысл этих усилий? Чем быстрее видяха тем больше энергии она потребляет - так это же аксиома, разве не так?

И еще вопрос - а что "плохого" в 240 Вт, если "фпс взагалі ідеально" ?
byaka
Member

Striker: 08.06.2025 12:15 Stalker 2. Включив FSR4 в Адреналіні. Якщо в налаштуваннях гри вимкнути, то буде умовно 67 фпс в Native (при -30% power, 240 Вт), якщо вкл, то 80 фпс в Native (поставив лок на 80 фпс для збереження енергії). І при цьому споживання не 237-240 Вт, а 115-130 Вт, і картинка ідентична, різниці не помітив. :rotate:
Тобто, виходить, що і споживання в 2 рази менше, і буст фпс при тій же якості. Це взагалі легально? :laugh:
Якщо зняти лок, то буде 110-120 фпс, але споживання вже 240 Вт.
Якщо включати FSR на Якість, то це жахіття.
спойлер
Изображение

Изображение
p.s. спробував різні варіанти, золота середина - лок 90 фпс, споживання при цьому 150-160 Вт. На 80 фпс трохи не вистачає швидкодії, на 90 чудово відчувається, а на 110-120 фпс взагалі ідеально, але 240 Вт.
Вiтаю в клубi,власники зелених карт вже 5 рокiв грають з DLSS ;)
Але так, для амд це прорив :D
Striker
Member

FirstTDM: 08.06.2025 15:58Ну вот просто интересно - а в чем смысл этих усилий? Чем быстрее видяха тем больше энергии она потребляет - так это же аксиома, разве не так?

И еще вопрос - а что "плохого" в 240 Вт, если "фпс взагалі ідеально" ?
Зараз літо, менше гріється кімната і економія електроенергії. На 90 фпс мені комфортно грати, ще здвинув на -60мВ, то ще менше тепер їсть.
byaka: 08.06.2025 16:03Вiтаю в клубi,власники зелених карт вже 5 рокiв грають з DLSS
А нічого, що я до цього грав кілька років на RTX? :facepalm: І отой ще dlls 3 я включав в CP77, Hogwarts і мені взагалі не зайшло, а тут взагалі різниці не бачу на fsr4, тільки в Native. Може я десь туплю і щось не розумію, 100% роздільна здатність, фреймген наче вимкнутий, а звідки беруться фпс - загадка. :D
byaka
Member

Striker: 08.06.2025 16:24
byaka: 08.06.2025 16:03Вiтаю в клубi,власники зелених карт вже 5 рокiв грають з DLSS
ще dlls 3 я включав в CP77, Hogwarts і мені взагалі не зайшло, а тут взагалі різниці не бачу на fsr4, тільки в Native.
Дуже дивно, тому що в оглядi digital foundry говорили що fsr4 десь на рiвни dlss2-3

Цiкавий факт, я тут недавно встановив the first descendant, просто випадково тицяв налаштування i так вийшло що увiмкнув генератор амд i побачив здоровений шлейф за напiв прозорим бекайтемом на спинi персонажа,якого взагалi небуло з генератором nVidia.Але зовсiм недавно мене тут адепти амд запевняли що генератор вiд амд кращий :laugh:
FirstTDM
Member

Striker: 08.06.2025 16:24Зараз літо, менше гріється кімната і економія електроенергії. На 90 фпс мені комфортно грати, ще здвинув на -60мВ, то ще менше тепер їсть.
Я вот по доброму - без никакой критики...

Т.е. кто-то покупает старшие видяхи/процессоры за $NNN, а потом "економія електроенергії"

Ну... не знаю, что и сказать... как-то оно всё странно выглядит...
Podolyanin
Member

Треба вже сайт перейменовувати в Underclockers, бо якщо раніше мірялися розгонами проців і відях +20-30%, то зараз навпаки - хто більше скине напруги :weep:
Теж не розумію цих приколів купляти потужну карту, а потім трястися над споживанням, якщо це критично, то навіщо купляти таку карту :dontknow:
Striker
Member

Ви на приколі чи що. :lol: Економія енергії то чисто бонус, я ж написав, що зараз спекотно, 150 Вт буде менше гріти кімнату чим 240 чи 340 Вт. І навіть просто який сенс палити 300, якщо на 150 все те ж саме.

Відправлено через 8 хвилин 34 секунди:
p.s. по-ходу то в мене включена генерація кадрів, бо в ютубі на старих відео там знаходиться генератор, а в мене зараз просто пише FSR 3.1. Але менше з тим, різниці в якості картинки я не бачу. Хоча в самому Адреналіні вимкнена генерація, не врубаюсь)
FirstTDM
Member

Podolyanin: 08.06.2025 17:38Теж не розумію цих приколів купляти потужну карту, а потім трястися над споживанням, якщо це критично, то навіщо купляти таку карту
Полностью поддерживаю! :beer:
Striker: 08.06.2025 17:45150 Вт буде менше гріти кімнату чим 240 чи 340 Вт.
Смешно... ну вот реально смешно... :lol:

А встройка - еще меньше будет "гріти кімнату" :rotate:

Вот можно просто ВСЁ выключить из розетки и никаких проблем!

Напоминаю, что мы на форуме overclockers, а никак не на собрании "партии зеленых" или сходке дауншифтеров... B-)
Striker
Member

FirstTDM
Не пиши фігню і не ганьбися. Пішов далі грати на 150 Ватах, а ти можеш всі 300 запустити, якщо тобі це зігріє душу)
FirstTDM
Member

Striker: 08.06.2025 18:48Пішов далі грати на 150 Ватах
Всё! Понял! Вопросов больше нет! Главное в видяхах - это 150 Вт (а не качество картинки, не разрешение экрана 4К, не опции DLSS/FG...), а я "наивный" думал, что мы боремся за макс фпс... :rotate:
Striker
Member

FirstTDM
Ти просто форумний троль. Ніхто ніде не казав, що це найголовніше. Якість картинки в мене чудова, якщо ти читаєш по діагоналі і не відразу зрозумів. 4к на 2к моніторі, в тебе все логічно, так.
FirstTDM: 08.06.2025 18:58не опции DLSS/FG
Тут взагалі випав, півторінки тільки про це і мова, а він найрозумніший і це сюди втулив)
isusik63
Member

Palit pro gaming rtx3070 8gb (стоял последний vBios от pro gaming)
FurMar2 x64 видит её как Palit jetStream OC 3070
Перешил разных 5 шт vBios от pro gaming не чё не поменялось , вернулся на самый последний .
GPUz говорит что ето Palit pro gaming rtx3070 8gb :)
Это глюк FurMar2 x64 :gigi: ?
Timedemo
Member

Striker: 08.06.2025 17:53 Ви на приколі чи що. :lol: Економія енергії то чисто бонус, я ж написав, що зараз спекотно, 150 Вт буде менше гріти кімнату чим 240 чи 340 Вт. І навіть просто який сенс палити 300, якщо на 150 все те ж саме.

Відправлено через 8 хвилин 34 секунди:
p.s. по-ходу то в мене включена генерація кадрів, бо в ютубі на старих відео там знаходиться генератор, а в мене зараз просто пише FSR 3.1. Але менше з тим, різниці в якості картинки я не бачу. Хоча в самому Адреналіні вимкнена генерація, не врубаюсь)
коли спекотно, то що 150вт то 300вт хреново, для цього є обладнання у вигляді кондиціонеру.
luckygamerks
Member

FirstTDM: 06.06.2025 20:53
Volodya811: 06.06.2025 20:011. У людини станом на сьогодні є відеокарта 4070 Супер, яка на рівні 5070 і тягне усі сучасні ігри.
Угу... а 4070 на уровне 3070... а 3070 "почти такая же" как 20хх... :D

Я з вами не згоден.
У тої ж 4070 був не такий і поганий буст продуктивність, суттєве падіння енергоспоживання і непоганий dlss. А що нам принесла 5070? І тут дійсно можна лаяти тіх людей, що вони не обновились на 4000 лінійку, а чекали 5000. Тому, що люди не чекали, що їх так жорстко розведуть з новим поколінням. І зараз мене тут дружно засруть, розкажуть, що це не так. Але маємо, що маємо. І дійсно з таким апгрейдом іноді варто чекати, але тут є друга сторона, у нас війна, ще й Трампампам чудить і багато інших факторів, які не грають нам на користь. А Говорячи про інтел, я б не сказав, що вони з відеокартами не досягли успіхів. Давайте дивитися тверезо на речі, за достатньо короткий проміжок часу на фоні конкурентів, які вже багато років на цьому ринку, вони зробили величезний стрибок, навіть апскелінг раніше за червоних почали підтягувати. І взагалі не треба забувати, що рівень зарплат у людей в середньому не такий і високий і як тут часто прийнято на форумі писати, що якщо мало отримуєте, то ваші проблеми. Є багато важливих професій у яких платня не дуже висока в той же час саме ті хто пишуть не підуть працювати не вчителем не лікарем і т.д. Чекаю ваших мінусів, розповідей про ждунів та іншу лабуду.
Striker
Member

Timedemo: 08.06.2025 21:33коли спекотно, то що 150вт то 300вт хреново, для цього є обладнання у вигляді кондиціонеру.
Дякую, я не знав. :facepalm:
Я от тільки не можу збагнути, я граю в Сталкер 2 в 90 фпс і не жарю відеокарту зайвий раз, мені комфортно, відеокарті комфортно, от тільки чомусь на форумі комусь некомфортно від цього.
Закрыто