+ меньше жре не 350+ вт а десь 260вт,GreenMile: ↑ 02.06.2025 18:15 Основні переваги 4070тіс над 3080ті - це наявність ФГ і більше пам'яті. Чи вартує воно 13к доплати - то вже самі вирішуйте, тут у кожного своя математика.
Новини
Останні статті і огляди
Rtx 3080 ti vs rtx 4070 ti super
-
SKYJAKER
Member
-
Nutbar
Member
FirstTDM
Всі фішки DLSS крім FG доступні на будь-якій RTX карті:
Що отримає ОР:
плюс 15-20% до фпс
плюс трохи економії на споживанні електрики
плюс гарантію
мінус 13000 гривень
Звучить якось не дуже. На мою думку, міняти треба, якщо зі старою картою щось не так, бо оці +20% взагалі відчутно не буде. Краще ще трохи додати і дивитись щось більш потужне.
Всі фішки DLSS крім FG доступні на будь-якій RTX карті:
- спойлер

Що отримає ОР:
плюс 15-20% до фпс
плюс трохи економії на споживанні електрики
плюс гарантію
мінус 13000 гривень
Звучить якось не дуже. На мою думку, міняти треба, якщо зі старою картою щось не так, бо оці +20% взагалі відчутно не буде. Краще ще трохи додати і дивитись щось більш потужне.
-
FirstTDM
Member
Ну вот не надо мне рассказывать что там и где доступно - я переходил сам с 3080 на 4080 и прекрасно видел, что фишки DLSS 4 не так работают на 30хх, как на 40хх - это факт... смотрим на числа и видим рост в среднем с 62 фпс до 114 фпс:Nutbar: ↑ 02.06.2025 21:10Всі фішки DLSS крім FG доступні на будь-якій RTX карті:
- спойлер
-
-
Ozumat
Junior
4080 это не 4070 
-
Nutbar
Member
FirstTDM
Цікавий у вас ресурс, довелось через VPN заходити.
Запитаєте у авторів, як так вийшло, що в сусідньому огляді
Цікавий у вас ресурс, довелось через VPN заходити.
Запитаєте у авторів, як так вийшло, що в сусідньому огляді
- спойлер

-
FirstTDM
Member
Кому-то что-то мерещится в графиках? В инете их много разных... мои числа при замене 3080 на 4080 были примерно такие же
50% vs 86%

- спойлер
-
Про VPN - не понял... захожу из Киева без проблем...
Угу.... а ASUS TUF 4070 Ti Super O16G - это не 4070Ozumat: ↑ 02.06.2025 22:514080 это не 4070
-
daesz
Member
Так, але не зовсім : у новіших серій ВК - новіші (потужніші) версії РТ та тензорних ядер від чого вони більш ефективно працюють із тими всіма фічами.Nutbar: ↑ 02.06.2025 21:10Тобто, з точки зору фіч, різниця виключно у FG.
-
Nutbar
Member
От тільки в автора не 3080 на 10Гб, а 3080Ti. В 4к з RT без DLSS це особливо принципово. Та й сценарій для карт такого рівня абсолютно нереальний. Спробуйте ще.FirstTDM: ↑ 03.06.2025 00:02 Кому-то что-то мерещится в графиках? В инете их много разных... мои числа при замене 3080 на 4080 были примерно такие же![]()
50% vs 86%
І у вас є посилання на авторитетні тести, що можуть це підтвердити?daesz: ↑ 03.06.2025 02:02Так, але не зовсім : у новіших серій ВК - новіші (потужніші) версії РТ та тензорних ядер від чого вони більш ефективно працюють із тими всіма фічами.Nutbar: ↑ 02.06.2025 21:10Тобто, з точки зору фіч, різниця виключно у FG.
Я от бачу, що по RT різниця в межах похибки, ну, може, на 2% стало краще:
- спойлер
- Techpowerup чомусь ігнорують 3080Ti, але її не складно уявити прямо під 3090

Але, наприклад, Кіберпанк: 3080 Ti натив 4K з променями — 30 фпс, з DLSS-P — 60 фпс. У 4070 Ti Super буде 35 → 70 фпс.
На жаль, не знайшов якогось одного джерела, де б добре порівняли ефективність технології на різних картах, але, пробігшись по окремих тестах для кожної карти, та й з власної пам’яті, написав висновок вище.
-
daesz
Member
Це тести 2-3 річної давності..Nutbar: ↑ 03.06.2025 02:55Я от бачу, що по RT різниця в межах похибки, ну, може, на 2% стало краще:
Можна взяти 2 карти приблизно одного й того ж рівня і пошукати їхню продуктивність на ютубі з ДЛСС3.0 та з ДЛСС4.0 (трансформером) і побачити, що різниця тільки збільшується.Nutbar: ↑ 03.06.2025 02:55Ситуація з DLSS абсолютно така сама
Що можна тестити, якщо у ртх30 серії немає навіть нативної підтримки ФГ?Nutbar: ↑ 03.06.2025 02:55І у вас є посилання на авторитетні тести, що можуть це підтвердити?
-
Nutbar
Member
І?.. 3080Ti отиквили драйверами чи 4070Ti-S підтягнули? Чи може вже й 40 серію отиквили після виходу 50?daesz: ↑ 03.06.2025 03:03Це тести 2-3 річної давності..
Ну то беріть. Я стверджую, що різниця в роботі DLSS на цих картах не принципова - якщо взагалі є.daesz: ↑ 03.06.2025 03:03 Можна взяти 2 карти приблизно одного й того ж рівня і пошукати їхню продуктивність на ютубі з ДЛСС3.0 та з ДЛСС4.0 (трансформером) і побачити, що різниця тільки збільшується.
Можна взяти 2 карти приблизно одного й того ж рівня і пошукати їхню продуктивність на ютубі з ДЛСС3.0 та з ДЛСС4.0 (трансформером) і побачити... Здався вам той ФГ.daesz: ↑ 03.06.2025 03:03 Що можна тестити, якщо у ртх30 серії немає навіть нативної підтримки ФГ?
-
Sanya94
Member
З такої карти є сенс тільки на 4080/5070 ti і вище.
-
AWES75
Member
Спасибо всем, кто внёс сомнения в покупку карты.
Я все такие её заказал)))) Но уже был очень скептически настроен!
Пошёл я значит ее забирать... Первое, что смутило, это отсутствие гарантии и каких либо бумаг/чеков, подтверждающих покупку карты в наших магазинах. Хотя продавец уверял, что есть 2 года гарантии.
И
Самое интересное
Карта оказалась в идеальном состоянии, кроме, царапины на кожухе. Что тоже смутило, ведь она вроде как работала в ПК, а на вентиляторах нет даже пылинки. Вооружился значит я фонариком (просто на телефоне включил), в надежде просмотреть наличие чипа GPU, благо наслышан про платы из Китая с выпаянными GPU и чипами памяти... И, о чудо!! Чипа нет, это четко видно на Asus tuf rtx 4070 ti super. Даже видно шарики припоя блестят под углом на просвет.
Хорошо, я был настроен максимально окуратным к покупке, а ведь кто-то в горячке не станет так заморачиваться и просто увидит новую карту, и на радостях отдаст 30+к грн, прийдёт домой, вставит в свой ПК, сразу столкнется с непониманием, почему же нет картинки. Потом понесет ее в сервис или может сам разберёт, обнаружив отсутствие самого главного элемента!
Покупайте с умом и хладнокровно, обдумав и взвесив все за и против! А лучше всего, только с проверкой лично!
Я все такие её заказал)))) Но уже был очень скептически настроен!
Пошёл я значит ее забирать... Первое, что смутило, это отсутствие гарантии и каких либо бумаг/чеков, подтверждающих покупку карты в наших магазинах. Хотя продавец уверял, что есть 2 года гарантии.
И
Самое интересное
Карта оказалась в идеальном состоянии, кроме, царапины на кожухе. Что тоже смутило, ведь она вроде как работала в ПК, а на вентиляторах нет даже пылинки. Вооружился значит я фонариком (просто на телефоне включил), в надежде просмотреть наличие чипа GPU, благо наслышан про платы из Китая с выпаянными GPU и чипами памяти... И, о чудо!! Чипа нет, это четко видно на Asus tuf rtx 4070 ti super. Даже видно шарики припоя блестят под углом на просвет.
Хорошо, я был настроен максимально окуратным к покупке, а ведь кто-то в горячке не станет так заморачиваться и просто увидит новую карту, и на радостях отдаст 30+к грн, прийдёт домой, вставит в свой ПК, сразу столкнется с непониманием, почему же нет картинки. Потом понесет ее в сервис или может сам разберёт, обнаружив отсутствие самого главного элемента!
Покупайте с умом и хладнокровно, обдумав и взвесив все за и против! А лучше всего, только с проверкой лично!
-
alumem
Member
AWES75
Ну так слишком хорошая цена для туф версии.
А вы как хотели обмен сделать?
Типо он вам присылает карту а потом вы ему?
ps я то думал у вас там все по месту будет)
-
AWES75
Member
Мою уже готовы были купить)alumem: ↑ 05.06.2025 00:47 AWES75
-
alumem
Member
AWES75
Ааа, я то подумал что у вас именно обмен должен был быть
Ааа, я то подумал что у вас именно обмен должен был быть
-
AWES75
Member
Вот так вот)
Сколько же таких кидал...
-