1. йдеться про нові 18 ядерні проци від QC. Очевидно, будуть дешевші 14/12/10.. Згідно тестів, нові ядра QC Orion v2 (осінь 25го) будуть на 50% швидші, може fpu розкочегарять, також частоти. А в 26му вийдуть Orion v3. Їхня відяха нікому не потрібна, так чисто, для офісу і може web/cad, може opencl
2. до чого тут Apple, навіть дешевий M4 4p+6e? Вона вам дасть підключити зовнішню відеокарту? Поставити Windows для комерції/Linux для ефективного нативного програмування будь-чого/SteamOs для ігор? А QC дасть.
3. до чого емуляція якщо майже весь актуальний діючий софт легко перекомпілюють під що хочеш, ігрові двіжки теж. А старому софту, який не підтримують, навіть емуляції поза вуха вистарчить.
4. В іграх fpu якраз мало йде, інакше старі проци Інтел, особливо Xeon 20+ ядер, в іграх до цих пір були б актуальні, так само і AMD Zen2.. В статті яку я привів якраз про це і згадується. Також в іграх споживання проців в рази меньше ніж в навантаженнях fpu. І те що я писав ніби ARM слабі в fpu - це чисто для юзерів, специ знають що v9.2 SVE2 дуже потужна, та й у v8.7 128 біт Neon аж по 4 штуки на ядро, тільки ARM переважно для web/офіс/ігри і там привикли що fpu збоку, але хто правильно переробив софт в того все в рази швидше - японці свій наступний суперкомп роблять на ARM
Вся суть мого зауваження що нарешті не тільки АМД+Інтел, але й QC/Nvidia виходять на ринок ігрових і просто робочих систем. Я не заперечую x86, а кажу що нарешті прийшов час і для інших систем. А з ARM+Vulkan нарешті підтянуться ігри на android/Iphone+Mac
ідеально, тут явно Apple рулить1234waltz: ↑ 03.06.2025 09:34Це все круто, але якщо на Амазоні при цьому можно не рефарб, а новий Макбук на М4 взяти за 800 доларів, який у всіх відношеннях буде краще, то який сенс в цій платформі? Ну от буквально. Вам потрібен ноутбук, бюджет 800 доларів. Що обрати? Новий Макбук на гарантії в якому все буде класно працювати чи якись рефарб Сьорфейс, на якому половина софта криво працює, а друга половина нативного все-одно працює гірше ніж в маку.ronemun: ↑ 03.06.2025 02:51 основна націнка в ноутах йде не за проц, а в кишеню власника бренду. Якщо випустять без особливо великих націнок то платформа дууже перспективна.
Зараз на Амазон за 750 Refurbished Excellent за 12 ядер
а аналог 18 ядер QC Orion v3 в Apple скільки буде коштувати? При цьому навіть v2, який вийде через пів року буде на 50% швидший за v1, який вийшов весною 24го.
А apple продасть вам платформу як материнка + проц, а ви ставте що хочете? Windows/Linux/SteamOs ... Відеокарту теж, Vulkan/gpgpu і т.п...