FAQ по звуковым картам

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
tablestikus
Member

Повідомлення

Filabatya: 22.05.2025 15:18 ресивер до цих лоджітек це оригінально :lol:
любу зовнішню звукову карту, там однополосні фронти
якщо щось стареньке за 100 баксів на олх знайти - то чом би й ні
feson
Member

Повідомлення

N00b: 22.05.2025 15:16 Актив, Logitech Z906 5.1
Ну для цих колонок буде цілком достатньо Asus U7...... :super:
Я слухав цю карту - звук не поганий.

Бо ресивер з ОЛХ - це лотерея. В якому стані конденсатори кнопки та контакти - невідомо.

Отправлено спустя 3 минуты 15 секунд:
Я на свому ONKYO 8230 не можу знайти контакт - один канал хрипить іноді. Все перевірив - все закоротив...хрипить....іноді....
Купив осцилограф - буду шукати де собака зарита...... :rotate:

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
Ну може це STK шка дохне - тоді все на смітник так як оригинальних немає вже зараз......
Так що на ОЛХ можна купити ресівер - і зразу на смітник....... :mad:
N00b
Member

Повідомлення

Велике дякую :beer:
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 23.05.2025 22:50Купив осцилограф
Зайшов з козирів 😀
feson
Member

Повідомлення

Radio Bay: 24.05.2025 01:20
feson: 23.05.2025 22:50Купив осцилограф
Зайшов з козирів 😀
Ні просто зараз китайці дають жару - 100МГц осцилограф розміром з МР3 плеєр (великий) на акумуляторах з кольоровим дисплеєм за - 50$.
Це не можна не купити..... :laugh:

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Він не дуже точний - але подати синус на лівий та правий канал та побачити де він хромає - достатньо...... :up:
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 24.05.2025 13:46Ні просто зараз китайці дають жару - 100МГц осцилограф розміром з МР3 плеєр (великий) на акумуляторах з кольоровим дисплеєм за - 50$.
Це не можна не купити.....

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Він не дуже точний - але подати синус на лівий та правий канал та побачити де він хромає - достатньо......
Уявляю собі, як звичайний виглядає я знаю. China magic.
Це як китайські біти до викруток. Звісно Макіта ліпше, але на 3 шурупи у сосну вистачить :)
feson
Member

Повідомлення

Radio Bay: 24.05.2025 14:28 Уявляю собі, як звичайний виглядає я знаю. China magic.
Ну це все - дуже серьозно..... :laugh:
Я б так не шуткував про China magic.
Вони вже надрали сраки деяким виробникам звукових цап запропонувавши ціни в 5 разів менші за пристрої з добрим звуком.
Наприклад SMSL SU 1.

А к 2050 року - China magic буже вже не шютка.....а правда життя..... :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 29.05.2025 23:19Я б так не шуткував про China magic
Я вже давно не сміюся над китайцями, у самого китайський цап та китайські дрони роблять революцію у війні прямо зараз 😀
Ostin
Member

Повідомлення

Зараз в низькому бюджеті китайці штампують свисточки\плеєри з дуже гарним звуком за свої 100-200 баксів. Зараз там лишився лише смаковий вибір, відверто поганого фактично немає, якщо на руках є хоча б доларів 50. Так, не всіх задовольнить суб'єктивна "музичність" чи якісь інші вподобання, але от якогось брудного чи неякісного звуку для пересічного громадянина там вже давно немає.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 03.06.2025 11:59але от якогось брудного чи неякісного звуку для пересічного громадянина там вже давно немає.
Так, внутрішні стандарти самих китайців виросли, до "музичності" можуть бути питання але взагалі воно грати буде і, мені здається, що вони чітко розуміють свою маркетингову нішу - бути ліпше встрійки у цій цині
l-m
Member

Повідомлення

Ostin: 03.06.2025 11:59Зараз в низькому бюджеті китайці штампують свисточки\плеєри з дуже гарним звуком за свої 100-200 баксів.
Ну це важко назвати досягненням, враховуючи що, наприклад Centrance DACport HD вийшов у 2016 році, коштував $180, виготовлений у США (!), та на пальцях однієї руки можна перерахувати гідних суперників для нього що з'явились за ці 9 років з 2016 по 2025.

Але більшості й не треба звук настільки високого класу, а в чому я згоден, так в тому, що у 2016 це була просто прірва у якості, а зараз вже є дуже багато моделей які хоч й поступаються, але щоб це зрозуміти треба мати гарний слух і смак, навички вислуховування різниці, гарні навушники з дуже високою деталізацією тощо, але без цього всього різниця й не помітна, або на рівні плацебо.
Ostin
Member

Повідомлення

l-m: 03.06.2025 13:57Centrance DACport HD вийшов у 2016 році, коштував $180, виготовлений у США
Чомусь він у нас продавався десь на рівні 300+. Тобто тисяч 8-9 грн, якщо я не помиляюсь. А може й всі 10+. А це величезна різниця в ціні. Можливо забув і він продавався за свої 5 тисяч...
Щодо загальної якості звучання то погоджуюсь, що він задав планку. Але ні в США, ні деінде за менші гроші його якість так і не перевершили. Тому тут навряд чи до китайців претензії.
А от щодо того, що береш якийсь сучасний свисток прямо з алі на сучасних чіпах за ціною до 100 доларів - і воно грає доволі пристойно, аж не очікуєш. Он якийсь SMSL D10, який за знижками від китайців можна купити десь за 50+ - це дуже чисто і детально передає звук. Чи музично - справа інша, бо китайці в оці всі тембри і достовірність якось ще не дуже. Але сама технічна реалізація за 2+ тисячі грн - це таки досягнення.
l-m
Member

Повідомлення

Ostin: 03.06.2025 16:42Можливо забув і він продавався за свої 5 тисяч...
За 5200-5600 в наших магазинах його продавали, що цілком адекватно враховуючи ПДВ 20%.
https://web.archive.org/web/20160625010 ... 98135.html
https://web.archive.org/web/20160904152 ... rt-hd.html
Ostin: 03.06.2025 16:42Але ні в США, ні деінде за менші гроші його якість так і не перевершили. Тому тут навряд чи до китайців претензії.
В принципі з цим теж можна погодитись.
feson
Member

Повідомлення

Ostin: 03.06.2025 16:42 Он якийсь SMSL D10, який за знижками від китайців можна купити десь за 50+ - це дуже чисто і детально передає звук. Чи музично - справа інша,
Ну один АК4490 проти двох CS43131 в моно - дуал режимі протипоставити нема чого.....
Так що SMSL D10 неможна рівняти на той старий свисток на АК4490.

Одного CS43131 можливо АК4490 ще може переграти (і то я непевен) - а двох ніколи...... :super:

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
АК4490 сам по собі - не фонтан звуку в якій би обвязці його не поставити.....
Ostin
Member

Повідомлення

feson: 03.06.2025 21:31неможна рівняти на той старий свисток
Тут так штука, що аудіоспільнота ділиться на прихильників технічної реалізації (коли все чисто, детально, всі частоти пропрацьовані, на виході ідеальні показники) і на адептів "натурально та музично" (коли об'єктивно показники такі собі, може навіть фоновий шум бути в чутливих навушниках, але є типу драйв, емоції, тембри і натуральне звучання). Ну це якщо грубо розділити на дві половини.
Я особисто за своїм досвідом прийшов до технічних вподобань. Тобто спочатку дайте мені технічність і роздільність, а потім будемо далі дивитись. Але багато людей люблять Centrance якраз за інше - він типу такий тембрально багатий і натуральний, ще й потужності багато в звичайній дірці 3,5. Хоча об'єктивно він давно застарів і не витягує по технічності, функціоналу та й вигляд такий собі має.
Насправді, це нормально, що люди знаходять "свій" звук в різних реалізаціях і щасливі від цього. Мені от наразі подобається китайський напрям, де працює принцип "дешево і технічно". Це дає відчутний буст при прослуховуванні записів високої чіткості (від 96 і вище) та DSD. Ті ж MQA, які розгортаються вище 96, звучать доволі цікаво на таких пристроях. Але якщо слухати тільки CD якість (або навіть mp3), то, напевно, старі реалізації "музичності" можуть бути цікавішими, адже розроблялись з прицілом на не дуже високу якість запису, тому "згладжують і причісують" нерівності.
Думаю, з часом китайці доведуть до розуму і натуральність звучання, просто зараз вочевидь інші пріоритети.
feson
Member

Повідомлення

Ostin: 04.06.2025 08:28 Думаю, з часом китайці доведуть до розуму і натуральність звучання, просто зараз вочевидь інші пріоритети.
CS43131 - це не китайський цап. SMSL - важко погіршити там звук........ :laugh:

Отправлено спустя 36 секунд:
Точніше SMSL вже навчилися не погіршувати звук....... :D

Отправлено спустя 15 минут 16 секунд:
Вся річ у тому що CS43131 як і цапи ES9023 - це не просто цапа що PCM перетворює в аналог.
Це - комбайн процессор з PLL та обробкою сигналу.
Схеми чіпа CS43131 як і ES9023 немає досі (закрита інформація) - щоб аудіофіли зі своїм тембрально багатим біт-перфектом
не попадали у обморок...підозрюю що там таке коїться (апсемплінг) що показувати ніззя....... :lol:
Prescot478
Junior

Повідомлення

Читаю гілку стосовно ЦАПів дивлюсь на їх ціни і ніяк неможу второпати, чому ці аналого-дігітальні перетворювачі такі коштовні, ну перетворити детальніше звук це не є надто складне завданя щоб дерти за них такі кошти, мабуть існує якась змова, або свій напівпровідниковий опек що би на простих речах нагрівати купу коштовних банківських знаків !???
l-m
Member

Повідомлення

Prescot478
Ти ціни на цей, за майже 3 мільйони, дивився чи що? - https://hotline.ua/ua/av-cifro-analogov ... ndioso-d1/
Ну так є за 400 грн - https://hotline.ua/ua/computer-kabeli-u ... ter-mu7e2/
Чи це теж дорого? Ну тоді на Алі за пару баксів щось знайди.
Яка може бути змова при такому розкиді цін? :facepalm:
Prescot478
Junior

Повідомлення

l-m: 05.06.2025 22:45 Prescot478
Ти ціни на цей, за майже 3 мільйони, дивився чи що? - https://hotline.ua/ua/av-cifro-analogov ... ndioso-d1/
Ну так є за 400 грн - https://hotline.ua/ua/computer-kabeli-u ... ter-mu7e2/
Чи це теж дорого? Ну тоді на Алі за пару баксів щось знайди.
Яка може бути змова при такому розкиді цін? :facepalm:
НУ нетреба впадати в крайнощі, там вгорі приводили приклад SMSL D10, глянув ціни і цей ниций прилад з напівпровідниками оцінили в 3000грн. звичайна провідна мережева карта більшфункціональна, і має більш відповідальні функції і це не мішає їй вартувати реальних грошей !?
я не проти цапів, я проти ціноутворення на них, незрозуміло лиші з чого беруться такі захмарні прайси :-/
tablestikus
Member

Повідомлення

Prescot478: 05.06.2025 22:30 Читаю гілку стосовно ЦАПів дивлюсь на їх ціни і ніяк неможу второпати, чому ці аналого-дігітальні перетворювачі такі коштовні, ну перетворити детальніше звук це не є надто складне завданя щоб дерти за них такі кошти, мабуть існує якась змова, або свій напівпровідниковий опек що би на простих речах нагрівати купу коштовних банківських знаків !???
це тіки зі сторони здається що все просто з цим.
Відповісти