Статистика Steam: понад 40% геймерів використовують процесори AMD

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

MessiaH: 03.06.2025 07:24 А стим статистику собирает сам без уведомления пользователя?
он тебе сам предлагает в ней поучаствовать раз в 3-6 месяцев

Изображение
FirstTDM
Member

Lorichic: 03.06.2025 09:28Просто это будет дольше чем на 265к. Зато фпс, который важен в моменте выше.
Ну вот и консенсус :beer:

Я ни с чем особо не спорю, кроме глупых и крайних утверждений типа "отстой", "мёртвая платформа", "сильно отстает" и т.д.

Важен фпс в процессорозависимых играх в 1080p - берем AMD...X3D
Важен фпс в ААА современных играх - начинаем с RTX 5070 Ti и выше...
Работа занимает 50-75% времени - можно взять Intel 265K/285K, а можно и AMD...

При правильном выборе всей современной комплектовки PC будет радовать владельца - где-то будет "быстрее всех", где то отстанет, но не принципиально :beer:
tornadox
Member

pelia: 02.06.2025 23:32Вибачте, на ам4 я замінив 4 покоління процесорів (а усього їх ще більше, ам4 була до зен) не змінюючи нічого більше, а гляньте скільки досі коштує 7700к, який вийшов в той самий час що і ам4 платформа, купувати 14600 це тупик, на відміну від 7700х
показовий випадок, в мене якраз є якісна плата з Z170 в сервері і єдине на що мігранути з 6600 то це якраз буде 7700 або 7700х
і по цінах виходить простіше або нічого не робити, або купити умовно r5-3600 з платою яких зараз на маркетплайсах просто валом.
kairo
Member

FirstTDM: 03.06.2025 09:12
kairo: 03.06.2025 01:15я можу взяти АМ5 та 7800X3D(який в іграх все одно кращий за 265K)
Опять про игры в 1080p? Ну скучно уже - с фактом победы в 1080р никто и не спорит. Проехали.
Неужели м в 2027 году играть будем только в FullHD?
7800X3D навіть в 4К буде видавати кращі результати. Який мені сенс розглядати Core Ultra 7 265K, в якого ігрова продуктивність впала до на рівня мого Core 5 13600KF, враховуючи те, що зв'язка мать + проц приблизно однаково вартує. І знову таки LGA1851 немає перспектив для апгрейду. Буде, так як із моєю LGA1700 материнкою, яку за пів ціни буду віддавати.
l-m
Member

GreenMile: 02.06.2025 16:56
l-m: 02.06.2025 16:27
за 5 років навіть не 50%, одразу ж, звісно
Зауваження повз кассу, зовсім. Як часто ви оновлюєте ПК? Чи всі мали за місяць перейти на АМД? :rolleyes:
І які 5 років, якщо перші х3д вийшли в 2022?
5000 серія вийшла у 2020, та саме з неї почалась перевага в іграх.
Так що не місяць, а таки 5 років.
Порахуй у статистиці відеокарти які були випущені з 2020 та буде тобі відповідь про частоту оновлення.
Lorichic
Member

FirstTDM: 03.06.2025 11:25Ну вот и консенсус
Его не было и не будет, 1% пользователей интересует железо для тяжёлых задач дома, большинству нужны игры и развлечения, и для этого не нужен двадцатиядерник, работать надо на работе, дома отдыхать
Mnemon
Member

Кто-то может объяснить, какой смысл для игр менять 13600к на 7800х3д? Если оба дают овер 200+ фпс? Да, потребление в играх почти в 2 раза меньше, но в месяц это разница около 5-10квт (зависит от проведенного времени в играх). Это так много? Я, например, вообще ставлю ограничение в 120гц для всех игр и еще меньше потребляется е/е.
Друг недавно вернулся на интел (купил у9 285к) после 9800х3д. Хотя изначально я сам ему предлагал попробовать амд :laugh:
Осн его жалобы: "Фигня эти х3д.
После последних обновлений они по производительности такие же как Интел ультра.
Только у него нет проблем с паматью, комп запускается моментально, а не тренирует память каждый запуск по 1 минуте.
Нет синих экранов периодических. И стабильней намного" :D
Вложения
Снимок экрана 2025-06-03 135246.png
FirstTDM
Member

Lorichic: 03.06.2025 13:22 1% пользователей интересует железо для тяжёлых задач дома
Ну... такое... каждый смотрит по своему окружению - у меня субъективная статистика 50/50%... примерно половина предпочитает работать дома или в смешанном режиме... многие, 50/50%, вовсю работают над своим хобби - аудио/фото/видео... тут опять опять было бы неплохо стабильный и холодный 20-ядерник дома поставить...

Но это уже лирика - если на 99% комп для игр в низком разрешении, то мы уже всё обсудили...
GreenMile
Member

l-m: 03.06.2025 12:56
GreenMile: 02.06.2025 16:56 Зауваження повз кассу, зовсім. Як часто ви оновлюєте ПК? Чи всі мали за місяць перейти на АМД? :rolleyes:
І які 5 років, якщо перші х3д вийшли в 2022?
Порахуй у статистиці відеокарти які були випущені з 2020 та буде тобі відповідь про частоту оновлення.
Переконлива перевага іграх почалась із виходом х3д, а не в звичайних. До того там те на те виходило. Так шо ще раз - ні, ніяких не 5 років.
mult
Member

Mnemon
Взагалі нема жодної перерахованої проблеми.
Синіх екранів, тренування памяті (вимикається)з памятью все стабільно і тп.
Я підозрюю там справа не в процесорі.
Багато проблем часто вносить сам користувач, ковирянням в віндовс, неправильними дровами, неправильними налаштуваннями в біос і багато чого іншого.
На інтел теж не було проблем.
Ну хіба що віндовс може зробить сюрприз з черговою обновою, але то не від синіх чи красних залежить :)
kairo
Member

Почнемо із того, що мені не повезло із силіконовою лотереєю. На воді в Цайнбенч23 мій 13600КФ видає по дефолту 22000 замість 24000 в мультипотоці та 1200 замість 2000! в синглі. Перезбирав систему, перевстановлював Вінду. Результати ті самі. Більше того, для того щоб проц не добвився в 100 градусів та не тротлив(я в курсі, що для них постійний тротлінг, це нормально), я зробив андервольт, і ще втратив додаткові 5% продуктивності, зате температури в мене тепер 85 градусів, і мені не перегріває руку вихлоп із ПК.

Замінити його я можу лише із заміною платформи. Бо ставити 14600К чи 14700К замість мого 13600КФ немає ніякого сенсу. 14700К так взагалі має дикий нагрів до 117 градусів в розгоні. Ставити 265К, який вони якимось чудом зробили на рівні 13600КФ також немає ніякого сенсу.
GreenMile
Member

Будь-яка тема рано чи пізно завершується одним і тим самим безглуздим срачем, де одні "нефанати" шукають більш вишуканий спосіб потролити інших "нефанатів", доводячи аргументи до повного абсурду, вишукуючи переваги і фейли там, де їх ніхто з учасників в житті не побачить.

От чесно, маючи ПК на 13900к +4070ті і 7800х3д +4080 можу сказати, шо обидва впираються в можливості відях набагато раніше, ніж в свої. Шо ви там сперечаєтесь за міфічні 20 фпс зверху, яких ніколи в житті не побачите, бо у вас не буде такого сценарію? :facepalm:
Я ще розумію мірятичсь 1% та 0,1% лоу, але максимальним, рілі? )))
l-m
Member

GreenMile: 03.06.2025 14:22
l-m: 03.06.2025 12:56
Переконлива перевага іграх почалась із виходом х3д, а не в звичайних. До того там те на те виходило. Так шо ще раз - ні, ніяких не 5 років.
Ну точно так само можна сказати що переконлива перевага іграх почалась із виходом 7800X3D, а не 5800X3D, адже з 12900KS там те на те виходило. Та в принципі 7800X3D не настільки прям швидше ніж 13900KS/14900K. Отже, маємо пів року з 9800X3D.
Тільки цікаво чому за цією збоченою логікою "те на те" у продуктивності не дає "те на те" у продажах.
GreenMile
Member

l-m: 03.06.2025 14:48
GreenMile: 03.06.2025 14:22 Переконлива перевага іграх почалась із виходом х3д, а не в звичайних. До того там те на те виходило. Так шо ще раз - ні, ніяких не 5 років.
Ну точно так само можна сказати що переконлива перевага іграх почалась із виходом 7800X3D, а не 5800X3D, адже з 12900KS там те на те виходило. Та в принципі 7800X3D не настільки прям швидше ніж 13900KS/14900K. Отже, маємо пів року з 9800X3D.
Тільки цікаво чому за цією збоченою логікою "те на те" у продуктивності не дає "те на те" у продажах.
Тобто "не дає"? Частка АМД зросла до 40% у 2025, тоді як у 2020 вона була 18%. За 5 років зростання в два рази. Це у кого ще логіка збочена.
Enjthesilence
Member

GreenMile: 03.06.2025 14:37 Будь-яка тема рано чи пізно завершується одним і тим самим безглуздим срачем, де одні "нефанати" шукають більш вишуканий спосіб потролити інших "нефанатів", доводячи аргументи до повного абсурду, вишукуючи переваги і фейли там, де їх ніхто з учасників в житті не побачить.

От чесно, маючи ПК на 13900к +4070ті і 7800х3д +4080 можу сказати, шо обидва впираються в можливості відях набагато раніше, ніж в свої. Шо ви там сперечаєтесь за міфічні 20 фпс зверху, яких ніколи в житті не побачите, бо у вас не буде такого сценарію? :facepalm:
Я ще розумію мірятичсь 1% та 0,1% лоу, але максимальним, рілі? )))
Від гри залежить, шедеври на юе5 типу «Сталкер2» чи якийсь онлайн проект/мморпг, ртски там впирається вже процесор
+ є така категорія гравців, яким високий фреймерт важливіший за упор в гпу і знову ж таки, навіть при 99% навантажені на гпу, продуктивність від різних процесорів буде відрізнятись, є тести 9800х3д та 7800х3д у 4к і так там є різниця в фпс, особливо в мінімальному фпс, хоча і гпу там 5090.
Вложения
IMG_4041.jpeg
Earanak
Member

Перешел с Тёмной стороны силы на Белую, так сказать :D
Ну как перешел, оба компа все равно будут рабочими...
https://i.imgur.com/7TGnASP.jpeg
https://i.imgur.com/di60Kvp.jpeg

Из хороших новостей - прожил он уже больше часу.

Из плохих новостей :
Запустил впервые комп, он долго висел на 15-ом Посткоде, минуту наверное. Завел память как и в большинстве случаев на 192гб в 3600Mhz. Ну я и не думая, обновил биос. Он снова повисел на 15-ом Посткоде, и тут внезапно он с какого то перепугу завел на свое усмотрение чертипойми как память на 5600Mhz с несколько задранными вольтажами :eek: Захожу в биос а там ни XMP не включен ни MemoRyTryIt, все в Авто/Disabled. Пришлось руками занизить пока что. А то мне сейчас не до настройки памяти, этим буду через несколько дней заниматься. Ну по крайней мере он не сгорел сходу сразу :laugh:

Фу мерзость какая - https://i.imgur.com/DJt6QqP.png Буе...
Потом все оттюнячу по людски.
Enjthesilence
Member

Earanak: 03.06.2025 15:47 Перешел с Тёмной стороны силы на Белую, так сказать :D
https://i.imgur.com/7TGnASP.jpeg
https://i.imgur.com/di60Kvp.jpeg

Из хороших новостей - прожил он уже больше часу.

Из плохих новостей :
Запустил впервые комп, он долго висел на 15-ом Посткоде, минуту наверное. Завел память как и в большинстве случаев на 192гб в 3600Mhz. Ну я и не думая, обновил биос. Он снова повисел на 15-ом Посткоде, и тут внезапно он с какого то перепугу завел на свое усмотрение чертипойми как память на 5600Mhz с несколько задранными вольтажами :eek: Захожу в биос а там ни XMP не включен ни MemoRyTryIt, все в Авто/Disabled. Пришлось руками занизить пока что. А то мне сейчас не до настройки памяти, этим буду через несколько дней заниматься. Ну по крайней мере он не сгорел сходу сразу :laugh:

Фу мерзость какая - https://i.imgur.com/DJt6QqP.png Буе...
Це він раму тестує, не памʼятаю як в біосі називається ця фігня, коли налаштуєш раму будеш швидко стартувати
Вітаю з придбанням :super:
GreenMile
Member

Earanak
Memory context restore включити треба, тобі він буде брати останню вдалу конфігурацію, чи якось так, а не тестувати кожен раз.
Earanak
Member

Да. Спасибо. Я в курсе про Memory Context Restore и про все остальные нюансы.
Я часов 10 видео посмотрел по настройке памяти. Перечитал пачку статей, гайдов, форумов.
Собрал 100500 вариантов настройки 192-256гб памяти. Готов ко всему этому ))
Еще настругал 100500 тестов что бы сравнить все это с предыдущим железом.
Но сейчас времени нету довести все до ума. Работа зовет :rip:

Как закончу потом обстоятельно отпишусь по результатам с табличкой, может даже Side By Side видео сделаю, я уже настругал сравнений на старом компе. Опишу может какие то нюансы и тд... Там на форуме вроде есть темы под это дело. Но это будет наверное не скоро :rotate:
kairo
Member

Earanak
Мене це все також чекає. В мене ще пам'ять 7200, яку треба буде вручну крутити по таймінгам, бо таку частоту X3D не візьме точно.
Ответить