dead_rat
Нічим, просто деяких тут ще не попустило від ідеалів демократій. Ну, тих що по телеку віщають. Не можуть змиритись з реальністю, котра трііішечки не така.
Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
А швейцарія то окрема тема, вони перший свій капітал на золотих зубах заробили. Власників золотих зубів при цьому не питали чи хотять вони їх віддавати Та і зараз швейцарія показує себе в усій своїй красі блокуючи нам постачання зброї.
dead_rat
От ніфіга. Саме в часи зубів вона стала банківською мекою. До того це просто нафіг нікому не потрібна важкодоступна місцевість. У них була якась місцева промисловість, але по саму першу світову все було катастрофічно погано з логістикою, до багатства ще як до Києва раком. Ну а друга світова зробила з них те що зробила. Там зуби десятками тон йшли.
Вони блокують вже не їхню зброю. Вони її ПРОДАЛИ, і тепер не дозволяють реекспорт. Ситуація ускладнюється тим що це стосується також компонентів. Один якийсь болт швейцарський, і все, гвинтівку продати/передати нам не можна. Враховуючи загальноєвропейську інтеграцію виходить не можна занадто багато чого. Озброювати кацапів з 14го по 22й їм чомусь це не завадило. Так що швейцарію непогано б поставити в чергу на випилювання. Не на перших місцях, але в топ 10 сміливо можна.
Німці везли бабло в Швейцарію бо там була сама топова банківська система того часу. Почитай Ремарка, в 30х там системи були просунутіші ніж в Німеччині, населення було повністю полічене, навіть готелі щоденно передавали список постояльців тому німецькі біженці були в попадосі.
Тож той, ти по впевненості даш фору чатуГпт, але перевіряй інфу
dead_rat
Німці туди везли бо інших варіантів у них не було, а контрабандою припаси отримувати треба. Куди ще вони мали везти? Назви точку на мапі.
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
dead_rat: ↑
01.06.2025 00:44в 30х там системи були просунутіші ніж в Німеччині, населення було повністю полічене, навіть готелі щоденно передавали список постояльців тому німецькі біженці були в попадосі.
Це все не важливо. Логістики не було тому що гори і тонелі, об'єднання перших гілок залізниці це 1901 рік наприклад, та в кацапетії раніше. Ну тобто к кінцю 30х щось вже було, але це вже наслідки першої світової.
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Ти от плутаєш багатство і інституції. Інституції цілком собі процвітали, а чо б і ні. Народ тим часом голодав бо теж а чо б і ні.
Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:
Значить як штати крали технології з усього світу і через 30 рук завозили совковий титан для своїх літаків бо напряму їм не продавали, то штати хороші, а як китайці роблять те ж саме - погані. Л - логіка
Тобі на голову ще не прілітала кацапська та півнично корейська ракета з кітайськими запчастинами ? Ну, тоді в тебе все попереду з подарунками " из харошей страны"
Scoffer: ↑
01.06.2025 00:57f24gun69
Ага, кацапська ракета з американською комплектухою. Давно звіти ГУР по компонентам читав? Так от рекомендую.
І європейською оптикою... але це не означає, що потрібно радіти технологіям китаю. Китай на всю котушку для росії клепає ударні дрони з ШІ та навіть створює цехи виготовлення "цивільних" мавіків на росії параллельно забороняючи продавати китайські мавіки нам.
Alligator
От до вас всіх ніяк не дійде що я не радію технологіям китаю. Я кажу що треба з них брати приклад тому що ефективно і перевірено на практиці. А у вас всіх очі залило "комунняяки"
01.06.2025 01:16Alligator
От до вас всіх ніяк не дійде що я не радію технологіям китаю. Я кажу що треба з них брати приклад тому що ефективно і перевірено на практиці. А у вас всіх очі залило "комунняяки"
а який приклад, з чого? дешева робоча сила? чи ти думаєш рівень життя в пересічного китайця кращий за європейський? з цензури в країні, чи мемів про "вінні-пуха?" чи брати приклад з допомоги в експансії йобнутого путіна у його війні? в чому брати приклад? може я чогось не знаю про китай, але що саме там за чарівна утопія для більшості населення, поділись?
Enjthesilence
Гугла каже що середня зарплата в китаї складає 9502,42CNY, що ним же переводиться в 54760,37 гривнями. Дуже дешева робоча сила, ага.
Мозок ввімкни нарешті.
01.06.2025 01:16Alligator
Так проблема не у прикладі, а у реалізації.
Apple з Google збирають телеметрію з пристроїв, щоб продавати таргетовану рекламу, Xiomi з срандексом, щоб скривати новини про вініпуха та те, що творить росія з Україною.
Це не те саме, як мінімум не так відкрито та не у таких масштабах.
Alligator
У китая вибодувана дуже сильна економічна і наукова модель. Якщо подивитись на кількість публікацій в наукових журналах, то там китайці заполонили все, а те що не заполонили, то відкриваєш імена, і там зненацька виявляються всякі ляні, чжені і чани під маскуванням під інші країни. Тобто капець вже настав, а всі пропустили.
Українців чомусь не дуже спостерігається. І особисто мене це хвилює.
01.06.2025 01:22Enjthesilence
Гугла каже що середня зарплата в китаї складає 9502,42CNY, що ним же переводиться в 54760,37 гривнями. Дуже дешева робоча сила, ага.
Мозок ввімкни нарешті.
ухти, ціни напевно у них також як у нас в атб, а ще напевно ти знаєш наскільки сильно від регіонів відрізняються ціни і зарплати, але найсмішніше, що такий чудовий сильний економічний китай має середню зп чуть вище 1к доларів, коли тупі піндоси заробляють стільки в середньому на тиждень, то треба з китаю брати приклад, вірно? ух заживемо
01.06.2025 01:27Alligator
У китая вибодувана дуже сильна економічна і наукова модель. Якщо подивитись на кількість публікацій в наукових журналах, то там китайці заполонили все, а те що не заполонили, то відкриваєш імена, і там зненацька виявляються всякі ляні, чжені і чани під маскуванням під інші країни. Тобто капець вже настав, а всі пропустили.
Українців чомусь не дуже спостерігається. І особисто мене це хвилює.
Вас не смутило, що кожен шостий на планеті китаєць? За такою логікою ватиканці найтупіші в світі, не займають всі місця на олімпійських іграх та не роблять 100500 патентів і наукових досліджень.
Оті обмеження на чіпи по характеристикам - це приклад типового мікро-менеджменту, який результату майже не приносить.
В варто було б як і для інших спец-товарів, тільки абсолютно на всі чіпи ввести мито/податок і покласти на плечі самої nvidia.
Наприклад якщо карточка продається Китаю + 300%.
Nvidia може обходити через 10-у країну. Але якщо там впіймають десь партію чіпів, які продавались Зімбабве, а потрапили в Китай, то
+ 100-200-300% податку/штрафу на весь товар проданий в період виробництва до якого відноситься "сіра" партія чіпів.
Такий собі удар по площі і покласти контроль на саму nvidia, яка буде в цьому зацікавлена. І хутенько сама найде "хитрожопих" і не продаватиме їм чіпи і все гарно буде обліковувати.
Nvidia тут до прикладу, це стосується й купи інших компаній.
Я зараз не кажу добре/погано такі штрафи/мита/обмеження, тільки до форми контролю розповсюдження та запобігання отримання великих партій чіпів ворогуючою державою.
01.06.2025 01:36Enjthesilence
Тупі піндоси всрались і пішли просити пощади в торгівельній війні. Це все що треба знати про силу економіки.
Саме так, це через дуже слабку силу економіки США, а не тому, що пораду про податки придумав пристаркуватий 75-ти річний "експерт" Наварро який посилався на видуманого персонажа
Ви ще скажіть, як у сігналі додавали лівих людей та писали про авіаатаки заздалегідь та зробіть у цьому виними спецслужби США, а геніальними розвідку росії.
Alligator
Ні, не засмутило тому що китайців сильно більше ніж 1/6 в наукових публікаціях. Там як би не половина виявилась якщо врахувати китайців поза китаєм.
Саме так, через дуже слабку економіку. Якихось 20-30 років тому в рівно тій же самій ситуації з рівно тим же рудим кловном пощади просив би китай. А 50 років тому навіть не подумав би влаштовувати торгівельні війнушки.
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
Трамп тупо переоцінив можливості штатів. Прямо от як ви тут зараз. Тілько до нього це вже походу дійшло, а до вас ще нє.