Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Свегер: 31.05.2025 15:47UltraSharp - це взагалі, одні з найкращих робочих варіантів моніторів, які є на ринку.
В нас на роботі, в багатьох, якраз робочі конячки UltraSharp, які вже більше 10 років без нарікань працюють.
Полностью поддерживаю! Так и есть! Ужу 15 лет (24"-27"-32" 4К) на UltraSharp и на работе, и дома :beer:
Свегер: 31.05.2025 15:47Dell S3225QC - це, як я розумію перший із Oled моніторів, які будуть запропоновані, також і для офісного/робочого використання.
Ждем... обзоры/тесты почитаем... может где-то вживую посмотрю...
Свегер: 31.05.2025 15:47але ціна під 100тис/грн ASUS ProArt PA32UCDM.
Дорого... и не Dell...

Я вот к такому новому постепенно присматриваюсь на ближайшее будущее: Dell UltraSharp U3225QE - тут и 120Гц, и HDR600... и привычное качество UltraSharp
Avenger80
Member

Повідомлення

FirstTDM: 31.05.2025 16:31Полностью поддерживаю! Так и есть! Ужу 15 лет (24"-27"-32" 4К) на UltraSharp и на работе, и дома :beer:
Dell U2312HM работает дома с апреля 2012г. :)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Avenger80: 31.05.2025 16:34Dell U2312HM работает дома с апреля 2012г.
Я думаю, что и мои старые 24"/27" еще где-то вполне себе хорошо работают и радуют глаз :)
Vader
Member

Повідомлення

Ну да,это ж круто,если б я не продал свой ламповый монитор и шариковую мышку,они и по сей день бы работали..чего уж там :lol:
Avenger80
Member

Повідомлення

Vader: 31.05.2025 16:50Ну да,это ж круто,если б я не продал свой ламповый монитор и шариковую мышку,они и по сей день бы работали..чего уж там :lol:
Честно сказать, я не скажу, что 13-ти летний монитор намного хуже показывает бюджетного сейчас IPS, если бы это была какая-то убогая TN тех времён, то понятно, а так... :) Вот новый AOC - да больше диагональ, да 2к, да 180гц, да необычно. Но по цветопередаче - ну не знаю, выигрывает ли он и вообще. :)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Avenger80: 31.05.2025 18:19Но по цветопередаче - ну не знаю, выигрывает ли он и вообще, чтоб не наоборот
IPS UltraSharp со временем, 7-10 лет, немного "проседают/выцветают" цвета/яркость/контрастность, но точность цветопередачи остается на высоте - просто надо потратить время на настройку.

Понятное дело, что новые модели IPS UltraSharp однозначно лучше старых экземпляров Dell, а вот лучше ли новый AOC на 180Гц - тут надо смотреть. Конечно, в AOC есть HDR400 (этого нет в старых UltraSharp) поэтому впечатление от игр/фильмов будут однозначно лучше.

А вот по точности цветопередачи:

AOC Q27G4X - DCI-P3 90%
Dell UltraSharp U2722DE - 100% sRGB, 100% Rec.709 and 95% DCI-P3 and 1.07 billion color depth - просто для сравнения модель 2021 года
Свегер
Member

Повідомлення

FirstTDM
FirstTDM: 31.05.2025 16:31 Я вот к такому новому постепенно присматриваюсь на ближайшее будущее: Dell UltraSharp U3225QE - тут и 120Гц, и HDR600... и привычное качество UltraSharp
Я так розумію, Dell оновлює серію своїх моніторів, десь кожні 3-4 роки, а U3225QE, мабуть, буде новий топчик в даній (32 дюйми) діагоналі на майбутні роки, а от Dell S3225QC прокладатиме шлях робочим Оледам на майбутнє. Сподіваємося, що виробники Oled матриць зможуть подолати вигорання, адже не всім підходить варіант, змінювати монітори, десь кожні 2-3-4 роки. Можна припустити, що виробники, своєю двох-трьох річною гарантією на вигорання, хочуть заманити, як найбільше клієнтів, адже розуміють, що спробувавши Oled, повертатися на IPS/VA, ніхто вже не захоче
Avenger80
Avenger80: 31.05.2025 18:19Но по цветопередаче - ну не знаю, выигрывает ли он и вообще. :)
Ваш AOC Q27G4X по характеристикам має перенасичення відтінків, тому що sRGB ~ 127,3%. Якщо вам подобається те зображення яке у вас на даний момент, то, хай так і залишається, а якщо хочете спробувати налаштувати його до більш еталонного, рекомендую спробувати Windows ACM (автоматичне керування кольором)
Приборкання широкої гами кольорів за допомогою емуляції sRGB, якщо у вас Windows 11 24H2, або інші методи запропоновані в даній статті
Востаннє редагувалось 31.05.2025 19:14 користувачем Свегер, всього редагувалось 2 разів.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Свегер: 31.05.2025 19:03а от Dell S3225QC прокладатиме шлях робочим Оледам на майбутнє.
Посмотрим... насколько я вижу - там еще и акустику смонтировали, т.е. позиционируют его как мультимедийный/игровой...
Свегер: 31.05.2025 19:03спробувавши Oled, повертатися на IPS/VA, ніхто вже не захоче
Есть опыт работы с разнообразными сложными документами в MS Office / браузере? Всё нормально на OLED?

Я пару раз попробовал - мне как-то не зашло... что-то не то... непривычно...
Свегер
Member

Повідомлення

FirstTDM
FirstTDM: 31.05.2025 19:13 Посмотрим... насколько я вижу - там еще и акустику смонтировали, т.е. позиционируют его как мультимедийный/игровой...
S - серія, якщо вірити E-Katalog, позиціонується, як мультимедійна, тому гадаю так і має бути, щоб цей монітор був ніби середньобюджетний універсальний.
FirstTDM: 31.05.2025 19:13 Есть опыт работы с разнообразными сложными документами в MS Office / браузере? Всё нормально на OLED?

Ні, нажаль в роботі не користувався. В мене також IPS - (Dell S2721DS).
Помітив, що тут в темі вже в багатьох є Oled, можливо хтось поділиться досвідом роботи на них

Відправлено через 38 хвилин 42 секунди:
palia
palia: 31.05.2025 00:25 олед не потягну. бюджет 20к.
Ось ці варіанти, що вказав, мені подобаються. ще й білий колір хочу.
Asus ROG Strix XG27ACS-W 2к
MSI MAG 274URFW 4к
Як на мене, Asus, буде більш кращим варіантом, якщо в найближчі роки ви не плануєте змінювати відеокарту. Оскільки, ігри з часом ставатимуть ще більш ресурсоємніші, а для 4к, навіть на сьогодні, ваша відеокарта досить посередня, а з часом їй і взагалі буде досить тяжко навіть в 2K (QHD/1440p). Який би вибір ви не зробили, магазини для купівлі краще обирайте ті, що дають трьох річну гарантію.
palia
Member

Повідомлення

Свегер: 31.05.2025 20:07 Як на мене, Asus, буде більш кращим варіантом, якщо в найближчі роки ви не плануєте змінювати відеокарту. Оскільки, ігри з часом ставатимуть ще більш ресурсоємніші, а для 4к, навіть на сьогодні, ваша відеокарта досить посередня, а з часом їй і взагалі буде досить тяжко навіть в 2K (QHD/1440p). Який би вибір ви не зробили, магазини для купівлі краще обирайте ті, що дають трьох річну гарантію.
Дякую!
Так відеокарту тільки купив, не дочекавшись 50хх серії, бо думав що ціни ще довго триматимуться зависокими, та і відмінності окрім длсс4 не побачив суттєвих. Але це вже інша історія.

Та і 10к замість 20к за монітор це теж аргумент.

Дякую всім за поради!! Зробив висновки.
alumem
Member

Повідомлення

palia
вы и на своей можете длсс4 включить ...
FirstTDM
Member

Повідомлення

Свегер: 31.05.2025 20:07Ні, нажаль в роботі не користувався. В мене також IPS - (Dell S2721DS).
Помітив, що тут в темі вже в багатьох є Oled, можливо хтось поділиться досвідом роботи на них
Спасибо. Понял. Принял.
tablestikus
Member

Повідомлення

Свегер: 31.05.2025 20:07 FirstTDM
FirstTDM: 31.05.2025 19:13 Посмотрим... насколько я вижу - там еще и акустику смонтировали, т.е. позиционируют его как мультимедийный/игровой...
S - серія, якщо вірити E-Katalog, позиціонується, як мультимедійна, тому гадаю так і має бути, щоб цей монітор був ніби середньобюджетний універсальний.
FirstTDM: 31.05.2025 19:13 Есть опыт работы с разнообразными сложными документами в MS Office / браузере? Всё нормально на OLED?

Частенько з таблицями ковиряюся, проблем не помічав.
walkman3000
Member

Повідомлення

FirstTDM: 31.05.2025 12:28Не катит... рискнули как-то раз - взяли не Dell - прошло 2-3 года и почти все мониторы уехали в ремонт...
странно как то, все оледы с партии в ремонт.
ну не знаю, у меня обратная ситуация, когда даже самый дешевый невозможно убить, а еще есть моники на TN с софтом на 100К+$ в комплекте под win xp :gigi: . там глаза вытекают, но оно работает.
на 2К та на 4К. піксельна розкладка така. але я ще балуваний еплом, так шо
FirstTDM
Member

Повідомлення

walkman3000: 31.05.2025 21:51странно как то, все оледы с партии в ремонт.
Нет. Это же не про оледы никак - тем более раньше их особо и не было. Я про IPS - какие-то вьюсоники были... может, действительно, партия такая попалась...
walkman3000: 31.05.2025 21:51ну не знаю, у меня обратная ситуация, когда даже самый дешевый невозможно убить
Бывает и так...
walkman3000: 31.05.2025 21:51а еще есть моники на TN с софтом на 100К+$ в комплекте под win xp . там глаза вытекают, но оно работает.
Круто :) И никак другой монитор нельзя подсунуть? Моноблок что-ли?

Отправлено спустя 44 секунды:
tablestikus: 31.05.2025 21:27Частенько з таблицями ковиряюся, проблем не помічав.
Спасибо.
walkman3000
Member

Повідомлення

FirstTDM: 31.05.2025 23:01Круто И никак другой монитор нельзя подсунуть? Моноблок что-ли?
тумбочка с экраном :gigi: очень дорогая
заметил интересную вещь, последние два года все обновы на софт приходят в виде
ссд сата дисков интел, которые на tlc. такое страшно постить в ветке про выбор ссд :gigi: ведь за один такой гиговый можно купить топовый 4Tb сасунг.
FirstTDM
Member

Повідомлення

walkman3000: 01.06.2025 12:07тумбочка с экраном очень дорогая
Круть! :)
walkman3000: 01.06.2025 12:07ссд сата дисков интел, которые на tlc. такое страшно постить в ветке про выбор ссд ведь за один такой гиговый можно купить топовый 4Tb сасунг.
А вот это - имхо, нормально :beer:
Nutbar
Member

Повідомлення

Свегер: 31.05.2025 20:07

Часто з таким працюю. Різниці з IPS (4k vs 4k) - нуль. Власне, саме тому немає сенсу під таку роботу брати OLED чи взагалі дорогий монітор, за винятком кількох сценаріїв. Тут потрібна робоча конячка.

Але якщо працюєте з дому, і той самий монітор використовується і для ігор, і для перегляду контенту, то можна подумати. MiniLED буде кращим для такого міксу, хоча, правду кажучи, не дешевшим, та й хороших варіантів мало.
man1242
Member

Повідомлення

Ну пока смысла гнаться за оледами не вижу, тем более что технология с каждым годом приносит прорыв на прорыве. Очень заинтересовали gen4 мониторы от lg что не давно презентовали на выставке, 335кд/2 на всю площадь белого с 25% экрана все 450кд/2 в режиме сейва что даже очень хороший показатель+ устранение недочета потерии в черном цвете деталей низкого уровня что вообще 🔥 За счёт 4х слойной структуры новых панель будет более высокая стабильность белого что увеличит срок службы :beer: Вообщем звучит хорошо, выход первых моделей в этом году правда ещё не обьявили, хотя на вскидку моделей для народа за 30к думаю раньше 2026 года не увидим.хотя снова слова журнасоитов ;)
Вкладення
630456_O.jpg
Свегер
Member

Повідомлення

man1242
З приводу моніторів від LG, то не знаю, коли там і що має з'явитися, а от від Gigabyte, на минулому тижні, вже презентували першу модель MO27Q28G з WOLED-панеллю четвертого покоління:
https://tftcentral.co.uk/articles/gigab ... putex-2025
Відповісти