Новини
Останні статті і огляди
Windows 11
-
Scoffer
Member
Sub-Zero
Навскидку не скажу, я не ставив собі іот як десктоп.
Навскидку не скажу, я не ставив собі іот як десктоп.
-
skripan
Junior
без понятия не сравнивал с обычной,ну меня вполне все устраивает,для пары игрушек и серфинга в инете,установлен тотал командер PowerUser v75 и все,специфическими задачами не занимаюсьAFU_power: ↑ 30.05.2025 15:43Вона вимикається однаково всюди крім хоум, люблю ці невмирущі міфи про лтсцScoffer: ↑ 30.05.2025 15:02Можна телеметрію вимкнути штатними засобами, а не через сраку. І, що головне, з черговим оновленням вона самостійно не ввімкнеться назад.
Ще скажи що вона швидше робить, відсутність представлених прог це скоріше недолік, чим перевага. Особливо відсутність вінгету, який дуже сильно спрощує менеджмент своєї домашньої вінди.skripan: ↑ 30.05.2025 15:29то что там меньше мусора и всяких плюшек ИИ?
-
0kie
Member
LTSC имеет 10-летнюю поддержку. IoT имеет упрощённые системные требования, т.е. от процессора требуется наличие инструкции SSE4. Модули TPM не требуются. Также в этой редакции упрощено создание локальной учётной записи - достаточно отключить интернет на время установки. Самый оптимальный вариант для выбора - "объединить" терминологию редакций: Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024.Sub-Zero: ↑ 30.05.2025 16:43различия между Enterprise LTSB и Enterprise IoT
-
skripan
Junior
лтсб была вроде только на 10ке 2016Sub-Zero: ↑ 30.05.2025 16:43а другие LTSB .Scoffer: ↑ 30.05.2025 16:35Ентерпрайз це там де написано ентерпрайз. Windows Enterprise, Windows IoT Enterprise, Windows Enterprise LTSB.
-
anatolikostis
Member
ltsb в установке софта уже часто спотыкается на несоответствие: лучше ее игнорировать, тем более есть ltsc
-
skripan
Junior
Microsoft Windows 11 Enterprise LTSC 2024 version 24H2 ну или она же Windows 11 Enterprise LTSC — это операционная система, предназначенная для устройств и систем, которым требуется стабильность, согласованность и долгосрочная поддержка без частых обновлений функций. Эти версии LTSC обычно получают меньше обновлений функций по сравнению с основными версиями, такими как Windows 11 Pro или Home, с акцентом на обновления для системы безопасности и стабильности, в то время как эта версия ОС выпускается только каждые 2-3 года.Sub-Zero: ↑ 30.05.2025 15:24 Всем привет. Я читаю вашу переписку и уже запутался в этих версиях винды. Какие-то энетрпрайзы, ИоТ, ЛТСЦ... Не пойму, чем они отличаются.
Какая из них самая обычная без телеметрии, кортаны, и прочих сервисов?
Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
все верно, 21H2 LTSC тоже прекрасно и шустро работает,была установлена перед 11 24Н2 LTSCanatolikostis: ↑ 30.05.2025 17:05 ltsb в установке софта уже часто спотыкается на несоответствие: лучше ее игнорировать, тем более есть ltsc
-
Rucha
Member
Це для тих, хто погодився при встановленні на телеметрію, а потім передумав. Без згоди нічого не відправляється.0F: ↑ 30.05.2025 16:26А це тоді для самого популярного дистра що?Rucha: ↑ 30.05.2025 12:11 Linux нічого нікуди не зливає.
https://gist.github.com/CodeSigils/974a ... e925f12780
Згоден.0F: ↑ 30.05.2025 16:26 P.S. В вас є своя гілка по Unix/Linux, все ще не розумію чого лінуксоїди тусуються в темі про W11.
-
Sub-Zero
Member
Я нашел, только там IoT английская. Или плохо искал?0kie: ↑ 30.05.2025 16:57Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024.Ссылки на скачивание оригинального образа давал пару страниц назад
-
0kie
Member
Sub-Zero
Русской не существует. Нужный язык ставится штатными средствами самой Винды.
Русской не существует. Нужный язык ставится штатными средствами самой Винды.
-
AFU_power
Member
ухахах, я бачу тут багацько адептів LTSC/IoT, жах.
Припустимо, ви хочете встановити систему та забутись, тоді чому не домашня чи про редакції? Налаштував і забувся.
Ті що встановили LTSC/IoT наприклад в минулому році уже не мають захисту від атак BYOVD, бо вона є тільки в домашньої та про із-за наявності копайлота(як би ви його не випилювали, його частина все ще живе у віндовс дефендері), вони і не мають підтримки тандерболт5 та нпу взагалі.
Також вони не мають доступу до нової версії дірект стораджа 1.2+
також вони не мають фіксу сумісності юсб KB5050094 який патчив багато юсб камер та звуковух.
Також вони не мають AutoHDR та підтрику VRR.
я все ще не розумію, чому ви ліпите ентерпрайз редакції дома, а потім щей намагаєтесь грати. Купа глюків, багів, незрозумілих помилок з іграми, драйверами АМД та Нвідія та прогами вилазять з того, що ОС не отримала останні оновлення. І потім же тут на форумі пишуть, що вінда то, вінда сьо, знов не робить, поламали ітд
Припустимо, ви хочете встановити систему та забутись, тоді чому не домашня чи про редакції? Налаштував і забувся.
Ті що встановили LTSC/IoT наприклад в минулому році уже не мають захисту від атак BYOVD, бо вона є тільки в домашньої та про із-за наявності копайлота(як би ви його не випилювали, його частина все ще живе у віндовс дефендері), вони і не мають підтримки тандерболт5 та нпу взагалі.
Також вони не мають доступу до нової версії дірект стораджа 1.2+
також вони не мають фіксу сумісності юсб KB5050094 який патчив багато юсб камер та звуковух.
Також вони не мають AutoHDR та підтрику VRR.
я все ще не розумію, чому ви ліпите ентерпрайз редакції дома, а потім щей намагаєтесь грати. Купа глюків, багів, незрозумілих помилок з іграми, драйверами АМД та Нвідія та прогами вилазять з того, що ОС не отримала останні оновлення. І потім же тут на форумі пишуть, що вінда то, вінда сьо, знов не робить, поламали ітд
-
Scoffer
Member
AFU_power
Тому що нам нафіг не здався твій копілот, котрий збирає інфу всюди звідки можна, і зливає її майкрософту. Ніяких проблем ні з захистом, ні з обладнанням немає. Щодо багів і глюків це повна маячня. Все з точністю до навпаки. Ентерпрайз великих грошей коштує і мс його вилизує, ніяких глюків не спостерігається роками. А хоум це добровільні кролики для тестування всякого лайна, тільки відвернувся, вже з оновленнями щось прилетіло і маслає проз з дисками, як той же копілот, котрого я не просив, дуже цікаво, ага.
Відправлено через 1 хвилину :
Я взагалі на він сервер в якості десктопа сиджу десь з 2008го року, і ні про які проблеми не знаю
Робота працюється, ігри граються.
Тому що нам нафіг не здався твій копілот, котрий збирає інфу всюди звідки можна, і зливає її майкрософту. Ніяких проблем ні з захистом, ні з обладнанням немає. Щодо багів і глюків це повна маячня. Все з точністю до навпаки. Ентерпрайз великих грошей коштує і мс його вилизує, ніяких глюків не спостерігається роками. А хоум це добровільні кролики для тестування всякого лайна, тільки відвернувся, вже з оновленнями щось прилетіло і маслає проз з дисками, як той же копілот, котрого я не просив, дуже цікаво, ага.
Відправлено через 1 хвилину :
Я взагалі на він сервер в якості десктопа сиджу десь з 2008го року, і ні про які проблеми не знаю
-
AFU_power
Member
Це норма всіх ос, епловських, Майкрософт і Андроїд. Отмаза так собі.Scoffer: ↑ 30.05.2025 17:57Тому що нам нафіг не здався твій копілот, котрий збирає інфу всюди звідки можна, і зливає її майкрософту
Вірю, я повіривScoffer: ↑ 30.05.2025 17:57Щодо багів і глюків це повна маячня. Все з точністю до навпаки.
Бо там ніхто не грає ігри, а на оверах майже всі, особливо в новинах про бізнес ноути сразу питання "а как патянет ігори, фууу слабе"Scoffer: ↑ 30.05.2025 17:57Ентерпрайз великих грошей коштує і мс його вилизує, ніяких глюків не спостерігається роками.
Якщо не сидіти на пентіум4 чи на 775, то все чудово, навіть не відчувається що там щось робиться, а якщо у тебе є модерн стендбай, то все ставиться поки комп у сні.Scoffer: ↑ 30.05.2025 17:57хоум це добровільні кролики для тестування всякого лайна, тільки відвернувся, вже з оновленнями щось прилетіло і маслає проз з дисками
Ти не просив, а вони тобі його всеодно інтегрували в дефендер для кращого знаходження вірусні.Scoffer: ↑ 30.05.2025 17:57як той же копілот, котрого я не просив, дуже цікаво, ага.
-
SergiusTheBest
Member
Так, ще з часів XP сидів на серверних версіях, там менше сміття. З цікавого: завівся троян в локальній мережі, всі з Windows XP його спіймали, а мій Server 2003 - ні. З сучасними версіями не знаю як воно, бо перейшов на Linux після Server 2012R2.Scoffer: ↑ 30.05.2025 17:57 Я взагалі на він сервер в якості десктопа сиджу десь з 2008го року, і ні про які проблеми не знаюРобота працюється, ігри граються.
-
Sub-Zero
Member
Так сладко звучит. Аж захотелось попробовать нормальную винду. Эти шпионы меня не устраивают.Scoffer: ↑ 30.05.2025 17:57Тому що нам нафіг не здався твій копілот, котрий збирає інфу всюди звідки можна, і зливає її майкрософту. Ніяких проблем ні з захистом, ні з обладнанням немає. Щодо багів і глюків це повна маячня. Все з точністю до навпаки. Ентерпрайз великих грошей коштує і мс його вилизує, ніяких глюків не спостерігається роками. А хоум це добровільні кролики для тестування всякого лайна, тільки відвернувся, вже з оновленнями щось прилетіло і маслає проз з дисками, як той же копілот, котрого я не просив, дуже цікаво, ага.
-
Васильович
Member
Для такої принцеси - без проблем:0kie: ↑ 30.05.2025 14:33Я правда не знаю - объяснишь на пальцах?
Vaultwarden0kie: ↑ 30.05.2025 14:33синхронизация паролей
LinkWarden0kie: ↑ 30.05.2025 14:33закладок
Firefox Account Server0kie: ↑ 30.05.2025 14:33журналов посещений с мобильными версиями
Ні, не допоможуть. Але допоможуть при перегляді, що якраз і треба в 99% випадків улюбленим в цій темі "домашнім користувачам".0kie: ↑ 30.05.2025 14:33Ютубчиком пользоваться только для просмотра неинтересно, а чтобы залить туда своё видео или оставить комментарий, нужен аккаунт - помогут тебе твои "privacy фронтенди"?
-
0kie
Member
Левая программа стороннего производителя. Такого добра и на Винде полно. И таки да - они все "честные", только потом приходят оповещения, что "ваш пароль попал в открытый доступ".Васильович: ↑ 30.05.2025 19:35Vaultwarden
Тоже левое расширение от стороннего производителя. Как расширение не имеет смысла в том же линуксовском Firefox - там и так всё работает при активном аккаунте.Васильович: ↑ 30.05.2025 19:35LinkWarden
Ну вот - нужен аккаунт. В Лисе он и под Виндой нужен, я имею и активно использую для синхронизации с мобильной версией на Андроид, где Firefox установлен вторым браузером. Основным Эдж, Хром максимально задушен.Васильович: ↑ 30.05.2025 19:35Firefox Account Server
Ну вот и всё на этом. Полноценно пользоваться Линуксом не получается, тогда и смысла в нём нет. Особенно на актуальном железе, где система живёт до первого обновления из репозитория, а потом безвозвратно сдыхает. Последняя моя попытка попробовать Линукс была в 2020-м году на тогдашнем i7-8700K + z390. Обновился, перезагрузился, посмотрел на цветомузыку на экране и поставил Винду. На нынешний 12700К даже не пробовал - нет смысла, ибо итог будет таким же. Это касается твоего сарказма в отношении "99% домашних пользователей" - нерабочая ОС. Чтобы заработала и не вылетала - надо быть прошареным красноглазиком, чего 99% пользователей просто не хотят. И правильно делают. Поэтому сколько там процентов пользователей Линукса во всём мире? Отож...Васильович: ↑ 30.05.2025 19:35Ні, не допоможуть.
Как бы пофиг во что ты там веришь. Я никому не верю, поэтому в мае этого года поставил себе второй системой 11 IoT LTSC 2024, посмотрел, сделал выводы - рабочий вариант для тех, кому нужна чистая ОС. Всё ставится, работает, обновляется и играется. Неделю потыкал палочкой в этот IoT и снёс - лично мне нет в ней нужды.AFU_power: ↑ 30.05.2025 18:52Вірю, я повірив
-
AFU_power
Member
Прохолодна історія, бро, супер протестив, тиждень посидів і зніс0kie: ↑ 30.05.2025 21:42Как бы пофиг во что ты там веришь. Я никому не верю, поэтому в мае этого года поставил себе второй системой 11 IoT LTSC 2024, посмотрел, сделал выводы - рабочий вариант для тех, кому нужна чистая ОС. Всё ставится, работает, обновляется и играется. Неделю потыкал палочкой в этот IoT и снёс - лично мне нет в ней нужды
В тому то і прикол ахаха, якщо ти пердоллєр шиндовс, який кожен день ставить по новому свіжий білд, або користуєшся не дуже довго, до півроку - недоліків Интепрайз версій майже непомітно, хіба з відсутності нормального вбудованого софта як winget, він стора куди переїздять зараз девелопери, або багу з оверлеєм хбокс, коли вінда намагається його запустити, але його в системі немає. Але якщо ти користуєшся саме з розрахунку як задумана ця ос, а саме оновлення функціоналу приходять раз в півтора-два роки і сидіти 5 років мінімум тоді то починає випливати всяка весела фігня, коли тобі не приходить оновлення функціоналу самої вінди, її механізмів, багофіксів UI/UX, що новіші дрова для відях вимагають новішого білда самої ОС, що просто не приходять оновлення на дрова, які фіксять назойливі баги, як любить залишати Інтел в дровах для вайфай і блютуз, коли античіт онлайн гри просить новіший білд, в той момент кайфування від мінімалістичної ОС з рідшим каналом оновлення перетворюється в пердолінг і прикручування того, що не було початково, або насильне оновлення на новіший білд.
-
0kie
Member
AFU_power
Я её для теста ставил, а то начитаешься хейтеров таких как ты и боишься шаг в сторону сделать. Тебе не лень было эту хрень писать? Тот же Winget при необходимости ставится и используется. Магазин Винды тоже не нужен, а если нужен, то ставится вручную. Это лучше, чем выпиливать из Прошки. Девелоперы ставят свои приложения без магазина - у меня звуковуха поставила и панельку звука, и панельку DTS. Он и в магазине есть, но и без него ставится.
Короче, хватит демагогию разводить - поставь себе и сам всё посмотри. Начитался в интернетах всякой хрени и носишься тут с ней....
Я её для теста ставил, а то начитаешься хейтеров таких как ты и боишься шаг в сторону сделать. Тебе не лень было эту хрень писать? Тот же Winget при необходимости ставится и используется. Магазин Винды тоже не нужен, а если нужен, то ставится вручную. Это лучше, чем выпиливать из Прошки. Девелоперы ставят свои приложения без магазина - у меня звуковуха поставила и панельку звука, и панельку DTS. Он и в магазине есть, но и без него ставится.
Короче, хватит демагогию разводить - поставь себе и сам всё посмотри. Начитался в интернетах всякой хрени и носишься тут с ней....
-
AFU_power
Member
Точно, хейчу, твердо і чітко, а не рофлю з тих, хто дійсно буде намагатись її використовувати дома на постійній основі з іграми, тримай в курсі.0kie: ↑ 30.05.2025 22:12а то начитаешься хейтеров таких как ты
В хоум і про він уже встановлений0kie: ↑ 30.05.2025 22:12Тот же Winget при необходимости ставится и используется.
Супер, без пердолінгу, стабільно, твердо і чітко.0kie: ↑ 30.05.2025 22:12Магазин Винды тоже не нужен, а если нужен, то ставится вручную.
Це робить один скрипт, який можна написати за дві хвилини з чатом гтп, причому хвилину з цього займе створення файлу скрипта.0kie: ↑ 30.05.2025 22:12Это лучше, чем выпиливать из Прошки.
А, точно, це ж зручно, ходити на кожен сайт і качати ехе щоб оновити, а не оновлювати все централізовано через магазин чи вінгет.0kie: ↑ 30.05.2025 22:12Девелоперы ставят свои приложения без магазина - у меня звуковуха поставила и панельку звука, и панельку DTS. Он и в магазине есть, но и без него ставится.
Лел, я сам був адептом лтсб, поки я не зміг пограти в нову ігрульку, яка просила нові дрова, а нові дрова були тільки для нового білда віндуса.0kie: ↑ 30.05.2025 22:12Короче, хватит демагогию разводить - поставь себе и сам всё посмотри. Начитался в интернетах всякой хрени и носишься тут с ней
-
0kie
Member
Кто тебе мешал обновить твою версию LTSC до актуальной?AFU_power: ↑ 30.05.2025 22:24 я сам був адептом лтсб, поки я не зміг пограти в нову ігрульку, яка просила нові дрова, а нові дрова були тільки для нового білда віндуса.
Я не рекомендую IoT LTSC 2024 вот прям всем. Только тем. кто хочет максимально чистую Винду, без магазина и всего прочего. Также рекомендую тем, кто ставит Прошку, а потом скриптами или левым софтом, а также новомодным файлом ответов пытается получить LTSC - ставь её сразу, зачем эти муки?
Меня Прошка полностью устраивает. Кастрата ставил только для потыкать палочкой. Переползать на неё на постоянной основе лень - слишком много софта в основной системе, настроек и прочего, что ещё год назад поставил и настроил. У меня ОС живёт годами, обновляется до актуальных билдов и всегда рабочая. Не люблю метаться туда-сюда. На аварийный случай есть более-менее актуальный образ системы, созданный Акронисом. Так и живу, привык так жить. Кому скучно - пусть осваивают LTSC, Линуксы или вообще ПК в окно выкинут.