S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kamikadzon
Member

Повідомлення

DarkJoney: 27.05.2025 13:46 Барбарис
спочатку так, але я потім 1080 з роботи делл притащив щоб програти, толку 0. Скакало ось так. Стоїш, нормальні 50-100 фпс, потом бабах, хтось у сцені і фпс відразу 20. У деревні де торговці та у бункері просто дупа, бо фпс падає до 10. І це все ДЛСС-фср с фрейм геном, пробував кастом конфіги, все вже на низ - толку 0 було. Це була релізна та потім 3-4 патчі після здається.

Так графен на нізах вже галімий, я на цій машині перепройшов сп2077, рдр2, та купу ще, але гірше за Сталкер за усі роки я нічого не памятаю. І це сумно, бо я знаю багато разрабів, менеджерів, ми з ними раніше тусувались коли я у іграх працював.

Отправлено спустя 2 минуты 42 секунды:
Дівчина взагалі грала тільки Перфект Ворлд та Сімс, та сиділа дивувалась чому я ругаюсь що грати неможливо)))
Плюсую, та саме на 4060ті) дуже дивно поводить себе фпс
Барбарис
Member

Повідомлення

DarkJoney, просто в мене єдиний раз де падав фпс, це під ребрами (де кінець малої зони, полтергейст і граві аномалії). Складається враження, що гра лише для високих налаштувань і потужних карт :D . У мене паралельно браузер з півсотнею вкладок міг бути відкритий, декілька разів грав і паралельно стріми від інших дивився.
ya98
Member

Повідомлення

Двигаюсь дальше по сюжету, смотрю что изменилось... Был в игре один действительно годный арт(странная вода). Его "поправили" в той же парадигме, что и экзоскелет на крыше. Теперь он не может скомпенсировать даже один арт средней радиоактивности. Походу разрабы игроков ненавидят лютой ненавистью. Реактивный кровосос, неадекватные собаки, бюрер кидающий гранаты обратно, оружие ломающееся не сделав ни одного выстрела - на фоне стоимости ремонта радости от игрового процесса точно не добавляет.
mult
Member

Повідомлення

ya98
Як на мене в грі повинна бути якась складність від зони, інакше то не зона а дитячий садок.
В книгах і самій грі наголошується про небеспечність зони, сама задумка є такою.
Може варто спробувати мінімальну складність?
Розробникам варто б ввести ще якусь складність типу історії, щоб було на всі смаки.
В першу трилогію я без модів абсолютно не можу грати, вона жахлива, грошей купа, прокачуєш все навіть не задумуючись.
Мутанти взагалі не несуть небезпеки, противники теж.
Через годину гри ти термінатор.
Не відчувається небеспечна зона, в сталкер два бачу багато хто хоче таке саме.
Кровососи взагалі не несуть небеспеки, при його атаці робиться хід в бік і все, потім постріл.
Собаки теж, вони нереально складні якщо стояти в зграї і вони крутяться навколо тебе, фіг в яку попадеш.
А от якщо агрити їх, щоб вони бігли на тебе і відходити назад то виносяться на раз.
Вони ж в основному заскриптовані на одне місце, далеко від нього не відбігають, а ховаються.
Підійшов, заагрив, поки біжать на тебе відходиш і стріляєш.
Які вижили втечуть сховаються і так по колу.
З дробовика треба ближче підпускати то один постріл треба, а з автомата можна на відстані виносить поки біжать.
Бюрер завжди є місця де вони не дістають ударами, по звуку чекаєш поки вимкне захист, вибігаєш і з пістолета скіфа скільки встиг і знову в укриття.
Ну або гранату кидать в певні моменти, коли він не піднімає речі.
До всього знаходиться тактика.
З поломкою зброї, костюмів не зустрічав проблем, завжди купа грошей, просто прокачувать все підряд не потрібно.
Треба як в дарк соулс, качать тільки потрібне і поступово.
Гру і так після виходу зробили простою після численних скарг.
Як на мене в зоні треба планувати вилазку, думати що краще прокачати, бо це не курорт а небеспека.
Звісно багато хто чекає від сталкера шутера типу Call of Duty, то їм гра якась не така і розробники не такі.
На днях виходить бета sdk, надіюсь не затягуть з релізом.
Тоді будуть нормальні моди на любі смаки по складності.
Та в принципі і зараз на нексусі є моди щоб полегшити гру, хто не такого очікував від сталкера.
VovaII
Member

Повідомлення

mult
Складність-складністю, але коли складність змінюється без твого відома, — то це дуже не приємно.
Умовно кажучи: був у тебе арт чи бронька, ти знав що вона реально дає і на це розраховуєш, пішов у вилазку, а вчора патч її перебалансив...
— Хочете щось перебалансити — то по людськи було би ввести іншу складність із перебалансеними артами, броньками і т.п.
А якщо ти вибрав собі складність, пройшов частину гри, а розробники "на тобі складність гри яку ти не обирав..." — Це ~ те ж саме, якби розробникам яйця на ходу відрізати, зі словами "а поживіть тепер жінкою, хоч Ви і не просили". :mad: :mad: :mad: — Це я трохи за м'яко, щоб не нагнітати.
mult
Member

Повідомлення

VovaII
По моєму розробники гру тільки полегшують з патчами :)
В грі вже зараз на максимальній складності доволі легко грати.
А нормального балансу від розробників я і не очікую.
Бо дивлячись як вони не змогли зробити баланс першої трилогії, то і тут таке буде.
Після виходу sdk, кожен буде підбирати складність і баланс вже сам :)
MAKKACIN
Member

Повідомлення

mult
Не вистачає фічі коли несеш більше 30кг металу по тобі блискавка фігаче під час грози і ти вмер :lol:
VovaII
Member

Повідомлення

mult: 29.05.2025 09:46А нормального балансу від розробників я і не очікую.
Бо дивлячись як вони не змогли зробити баланс першої трилогії, то і тут таке буде.
Ну, по перше, і в реальному житті у різних людей із грошима по різному. Те що у Вас їх було вдосталь, не означає, що у всіх так. Так у мене теж було вдосталь, бо я патрони економив як міг(з ножем на кабанів, плотей та зомбі, з іншими щось не виходило. Снорки іноді.), та "пилососив" території.
mult
Member

Повідомлення

MAKKACIN
Ні, ну я проти лютого хардкору :)
Я хоч і люблю складність, але розумну.
Наприклад нлс7 я не зміг грати в свій час, бо там тупо перебір з духотою всього.

Відправлено через 6 хвилин 42 секунди:
VovaII
То може раніше з патронами було туго, бо я з першими патчами багато не грав.
Зараз з останнім патчем вроді як патронів вистачає без лютої економії.
Це з дослідженням локацій, не пробігаючи їх.
Багато валяється на різних полках, в схронах, ящиках і тп
VovaII
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 29.05.2025 10:03Не вистачає фічі коли несеш більше 30кг металу по тобі блискавка фігаче під час грози і ти вмер
А якщо надів арти від блискавки? — То можна, під час грози, бігати у натовпі бандитів — їх блискавка лупашитеме, а у Вас захист! Ото реалізм був би!
mult: 29.05.2025 10:25То може раніше з патронами було туго, бо я з першими патчами багато не грав.
А при чому тут "туго-не-туго"? Патрон вистрілив — назад не повернеш. З кожним в останнє прощаєшся.
ya98
Member

Повідомлення

mult
Вы всё чётко описали, но 1.4-1.4.1 кое-что в поведении мутантов поменял. Шаг в сторону и выстрел не вариант - если хоть сколько-нибудь барахла собрал для продажи. Да и без перегруза не особо получается, кровососы редко по одному бегают. Единственный выход это забиться в какой-нибудь угол, присесть и мочить по бликам пока паразит атакует потребляя аптечки в товарных количествах, благо аптечек выпадает овер-дофига. Но он нанесёт такой урон бронику, что продажа принесённого хабара едва покрывает ремонт. Или запрыгнуть на автомобиль, аптечек потратится меньше но есть вероятность истратить все патроны и ушатать ствол пока твари перемрут. А что касается собак, то они теперь реально не адекватные. Попав под прицел во время атаки пёсель телепортируется в сторону так быстро, что задница ещё тут а голова уже где-то сбоку. При этом мы помним, что ещё со времён ТЧ собаки ни фига не видят. И то, что бюрер не может отнять наградной ПМ - раньше не было такого. В ранних версиях игры специально ждал пока бюрер вырвет этот надоевший девайс чтоб уже не подбирать ни когда.
Барбарис
Member

Повідомлення

MAKKACIN, блискавка і так б'є - не зрозумів чи в гг чи поруч, але залишилось відсотків 20 хп. :D
VovaII
Member

Повідомлення

ya98: 29.05.2025 17:26В ранних версиях игры специально ждал пока бюрер вырвет этот надоевший девайс чтоб уже не подбирать ни когда.
Щось я пропустив цей момент. А що заважало його не використовувати?

Барбарис: 29.05.2025 17:52залишилось відсотків 20 хп.
— Захист спрацював? Броня/арти?
Donate
Member

Повідомлення

ya98: 29.05.2025 17:26 mult
Вы всё чётко описали, но 1.4-1.4.1 кое-что в поведении мутантов поменял. Шаг в сторону и выстрел не вариант - если хоть сколько-нибудь барахла собрал для продажи. Да и без перегруза не особо получается, кровососы редко по одному бегают. Единственный выход это забиться в какой-нибудь угол, присесть и мочить по бликам пока паразит атакует потребляя аптечки в товарных количествах, благо аптечек выпадает овер-дофига. Но он нанесёт такой урон бронику, что продажа принесённого хабара едва покрывает ремонт. Или запрыгнуть на автомобиль, аптечек потратится меньше но есть вероятность истратить все патроны и ушатать ствол пока твари перемрут. А что касается собак, то они теперь реально не адекватные. Попав под прицел во время атаки пёсель телепортируется в сторону так быстро, что задница ещё тут а голова уже где-то сбоку. При этом мы помним, что ещё со времён ТЧ собаки ни фига не видят. И то, что бюрер не может отнять наградной ПМ - раньше не было такого. В ранних версиях игры специально ждал пока бюрер вырвет этот надоевший девайс чтоб уже не подбирать ни когда.
Щось я бачу з 1.0 змін в цьому плані нуль :laugh:
mult
Member

Повідомлення

ya98
Дак я і писав за останній патч, в мене стім версія гри.
Собаки не телепортуються якщо їх виманювати щоб вони бігли на мене.
Якщо стоять в центрі зграї то так, вони роблять викрутаси, фіг попадеш, а якщо залізеш на узвищення ховаються.
В мене з кровососами нема проблем, звісно якщо не перегружений що ледве ходиш.
З кровососом проблеми коли десь в печері що нема де сильно відходить.
З ремонтом теж нема проблем, в сундуці десятки артів, в наявності теж десятки тисяч грошей.
В перестрілки влажу часто, це ще при тому що в мене мод на посилену шкоду по мені, без переробки зброї і броні.
Бо гра на максимальній складності взагалі не складна.
Роблю ремонти як тільки повертаюсь в табір, не затягую.
Ще зберігаю всю цілу зброю, не продаю.
Постріляв з однії, поремонтував, а як бачу що патронів вже малувато, замінив на іншу, ту поки поклав не ремонтуючи, якраз і патрони для неї підкопляться.
І так комбіную.
Ну і це я граю абсолютно без оптики і коліматорів.
Тільки механічні приціли.
Мені не цікаво з оптикою, воно дуже спрощує перестрілки.
Ще коплю бронебійні патрони, бо вони реально потрібні тільки на другу половину гри де повно екзоскелетів
Якщо є якась проблема яка не влаштовує, завжди можна глянути щось на нексусі.
Сайт вартий реєстрації.
Я б на збільшення переносу ваги поставив мод.
Але бачу по відгукам з ними можуть виникнути проблеми.
Щось там в налаштуваннях самого сталкера не все так просто.
З вагою багато перемінних.
От збільшення ваги цього не вистачає реально.
Бо луту багато.
Барбарис
Member

Повідомлення

VovaII, екз на той час був і дивний м'яч. Але м'яч здається не від цього.
Reinmar
Member

Повідомлення

Я пройшов з оригінальної трилогії тільки Поклик прип'яті. Тому питання, друга частина по структурі +- така сама? Опенворлд, але побічних квестів небагато, не сотні,як в деяких сучасних іграх? Хочеться придбати та пройти повністю, але якщо там 200 квестів "збери три травички", то не впевнений,що осилю
Donate
Member

Повідомлення

Reinmar: 30.05.2025 14:34 Я пройшов з оригінальної трилогії тільки Поклик прип'яті. Тому питання, друга частина по структурі +- така сама? Опенворлд, але побічних квестів небагато, не сотні,як в деяких сучасних іграх? Хочеться придбати та пройти повністю, але якщо там 200 квестів "збери три травички", то не впевнений,що осилю
Проходь всі перші три ,вони і зараз чудово граються і буде зрозуміло весь той фансервіс який накидали тобі в другої частині. Вони ще й сюжетно орієнтовано тому граються як на перший раз дуже непогано, хоч і застаріло місцями.
2 частина в деяких моментах гірше трилогії, а в деяких краще (наприклад подання сюжету, але дуже бажано знати сюжет трілогії хочаб базово). Але основний геймплей +/- такий самий, бігаєш по основному квесту і береш поки є унікальні квести вони всі +/- цікаві бо зроблені вручну. Тільки біготні тут більше чим в трилогії...
ZooLoo
Member

Повідомлення

Панове допоможіть з одним питанням. Встановив знову собі Сталкер (довелось все видалити бо міняв ссд). Налаштування начебто виставив всі такіж як і були але тепер при запуску гри вискакує табличка що ні ФСР ні фрейм генератор не працюють. Що я вже тільки не нажимав нічого не допомагає. У Адреналіні все включене, у грі ФСР 3.1 включений - а при запуску нічого не працює. Раніше коли грав пам'ятаю що все 100% працювало і при запуску писало все зеленим що включене
Азазелло
Member

Повідомлення

Всім доброго ранку.Черговий раз проходжу гру і виникло питання:на базі Ікар беру квест у техніка-принести йому запчастини до костюма з Псі захистом.Приніс,технік обіцяє як винагороду зробити такий костюм для мене,типу передзвонить коли буде готовий...І потім тишина-ніхто не дзвонить,коли приходжу на Ікар-там пусто,нікого нема.Так і повинно бути по сюжету чи я щось не так зробив?
Відповісти