Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
AlexxUnder
Member

Повідомлення

Checkzp: 27.05.2025 18:27 На розетке 5080 уже 55 к , 4 года гарантии . Правда могут немного потечь жидкие прокладки от Гиги ... https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... teristics/
Можно и дешевле https://rozetka.com.ua/ua/gigabyte-gv-n ... 508084329/
Mixx
Member

Повідомлення

SergN
Ну от, схоже на то, шо вибір буде між тайчі та нітро+, асус таф мені відверто дизайн не сподобався, гіга програє всім конкурентам+текучі термосоплі, не хочеться зв'язуватись, про тайчі та нітро нічого критичного наче не було, крім 16ти пінового роз'єму, але за кілька років вже встиг до нього звикнути + один шнурок набагато легше непомітно провести, ніж 3.
vsx
Member

Повідомлення

Mixx
Посмотри на Red Devil. По питанию он точно лучше остальных.
Mixx
Member

Повідомлення

vsx
Одразу відмовився від неї, та ж причина, що і асус таф, не подобається її вигляд.
Striker
Member

Повідомлення

Mixx: 27.05.2025 18:43Можна вас попросити глянути, які оберти і температури будуть на вашій 9070хт з -20% і -30% паверліміта?
Півгодини гри. -30%.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
+10 хвилин. -20%.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
+10 хвилин. -10%.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
На 1500 об. майже не чую відеокарту, на 1700 об. щось вже чути, на 1900-2000 більше чути, але мене не напрягає взагалі. Комп під столом.
Температура в кімнаті була 25.5 град., поки грався стало 26.8. :rolleyes:
Mixx
Member

Повідомлення

Striker
Дякую, ви підтвердили те, про що кажуть огляди, 270+вт 1700+об.
man1242
Member

Повідомлення

Mixx: 27.05.2025 21:38 Striker
Дякую, ви підтвердили те, про що кажуть огляди, 270+вт 1700+об.
1700 38дб а 1900 уже 43дб а 2100 это уже под 48 так шо все там слышно :lol:
Mixx
Member

Повідомлення

man1242
Ну, для когось не шумне, особисто для мене - катастрофа, але це все базується на особистих відчуттях, наскільки шумне оточення і тд, нема сенсу чіплятись, є факти, крутить оберти вона дай боже.

Striker
Тільки одне питання, ви пробували на вимкненій відеокарті переключитись на "тихий" біос?
Striker
Member

Повідомлення

Mixx: 27.05.2025 21:50Тільки одне питання, ви пробували на вимкненій відеокарті переключитись на "тихий" біос?
Так. Точних цифр не пам'ятаю, але десь -200 обертів точно і + пару градусів.
man1242
Member

Повідомлення

Mixx: 27.05.2025 21:50 man1242
Ну, для когось не шумне, особисто для мене - катастрофа, але це все базується на особистих відчуттях, наскільки шумне оточення і тд, нема сенсу чіплятись, є факти, крутить оберти вона дай боже.

Striker
Тільки одне питання, ви пробували на вимкненій відеокарті переключитись на "тихий" біос?
Ну глянем что лиан ли3 из себя покажет, обезательно сделаю тесты и сравнение ;)
Mixx
Member

Повідомлення

Ще є невелика дилема, пов'язана з зовнішнім виглядом, системник зараз виглядає так:
спойлер
Зображення
На днях повинна приїхати Thermalright Aqua Elite 360 ARGB V3, також замовив ЛГБТ подовжувач до розйому атх24пін, в планах сховати кабель юсб3 за відеокартою, а 2й розйом тайп-ц просто прибрати, якщо коротко - буде повністю чорна збірка з однотонною підсвіткою в холодних тонах, без зайвих кабелів і тд.

На мою думку ідеально сюди підійшов дизайн Меркюрі ОС (приклад з партпікера), але, я не знаю, шо курили їх інженери, коли робили цю карту такою шумною, маючи великий запас міцності по температурам :facepalm:
спойлер
Зображення
Нітро вона трохи іншого кольору і з цією решіткою якось не вписується в те, що я хочу бачити, хоча, мушу визнати, сапфір змогли зробити свій власний дизайн не схожий на інші карти, не хочу наразі його повністю списувати.
спойлер
Зображення
Тайчі виглядає непогано, але щось з нею не так, як на мене - дизайн розрахований більше на азійський ринок, особисто я бачу її як план б, якщо не буде варіанту, котрий на 100% сподобається.
спойлер
Зображення
Ну і Ред Девіл, чесно кажучи, я довго не міг зрозуміти, у них з підсвіткою доступні опції вкл-викл, чи можна налаштовувати під себе? Знайшов кілька підтверджень тому, що ця хрінь ззаду карти таки може змінювати колір, але, як це все буде виглядати у мене в корпусі - фіг його знає, огляди мало інформативні в цьому плані, а збірки на партпікері виглядають або так:
спойлер
Зображення
або бляха так :puke: :
спойлер
Зображення
І якось це все не підштовхує її купувати. Можливо, воно б виглядало у мене добре, але, нічого схожого я не знайшов, купувати кота в мішку якось не хочеться...

Враховуючи те, що у мене одна з кімнат обладнана в щось середнє між столовою і кімнатою де ми раз на тиждень збираємось з друзями пограти в джойстік під пиво, і цей апарат стоїть прям посеред кімнати - хочеться щоб воно виглядало гарно, є ще над чим подумати :gigi:
Востаннє редагувалось 27.05.2025 22:43 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Mixx: 27.05.2025 22:26вона трохи іншого кольору

раптором її :gigi:
Mixx
Member

Повідомлення

Hells Angels
Що цей "Нітро" собі дозволяє :gigi:
спойлер
Зображення
Striker
Member

Повідомлення

man1242: 27.05.2025 22:14Ну глянем что лиан ли3 из себя покажет
Йо...й, коробка за 8.5к. :eek: Візуально нічим не відрізняється в плані продуву від мого DeepCool 55 mesh, який в 2 рази дешевше.
man1242: 27.05.2025 21:421700 38дб а 1900 уже 43дб а 2100 это уже под 48 так шо все там слышно
Маячня. 5070 ti вантуз 41 дб при 2400 об. Цифри брали з підручника Стеля? Не може ніяк бути 43 дб при 1900, і близько навіть.
Mixx: 27.05.2025 22:26На мою думку ідеально сюди підійшов дизайн Меркюрі ОС
У вас там внизу щось втикнуто в pcie (wifi?), не буде перекривати відеокарта, або закривати вентилятор? Бо Mercury здоровенна карта, 72 мм товщина.
man1242
Member

Повідомлення

Striker: 27.05.2025 23:16
Йо...й, коробка за 8.5к. :eek: Візуально нічим не відрізняється в плані продуву від мого DeepCool 55 mesh, який в 2 рази дешевше.
man1242: 27.05.2025 21:421700 38дб а 1900 уже 43дб а 2100 это уже под 48 так шо все там слышно
Маячня. 5070 ti вантуз 41 дб при 2400 об. Цифри брали з підручника Стеля? Не може ніяк бути 43 дб при 1900, і близько навіть.
Смотря чем мерять и на каком расстоянии, если закрытый кейс и на расстоянии 1,5 то даже на 2100 будет 37дб :D мы же взрослые люди все измеряем уровень шума в упор к видеокарте :teacher: даже в домашних условиях можешь скачать арр на телефон, уровень между 38-45дб телефон уловить может, разница с проф оборудованиям будет но не кретична. У сапфира между прочим хорошие и тихие вертушки, на моей 1800 было 38дб что считай в закрытом кейсе было комфортно без ушей но 2000+ и выше улетало за 43+ дб
Mixx
Member

Повідомлення

Striker
Карта всього 3.5 слоти, то мережева під блютуз, вона в 7му слоті, там ще дуже далеко ;)
man1242
Member

Повідомлення

Striker: 27.05.2025 23:24
Mixx: 27.05.2025 22:26На мою думку ідеально сюди підійшов дизайн Меркюрі ОС
У вас там внизу щось втикнуто в pcie (wifi?), не буде перекривати відеокарта, або закривати вентилятор? Бо Mercury здоровенна карта, 72 мм товщина.
Ну меш диккул55 то шо-то на смешном для гарячих карт :D вот у человека выше уже даже андервольт смысла делать мало, и так выше 1600-1800 улетать карта в стоке выше не будет, хотя замечу что вертели на задней стенке в аквариуме лучше на вдув ставить что снизит темп гпу на 1-2 градуса по хотспоту +башне легче причем значительно.
Striker
Member

Повідомлення

man1242: 27.05.2025 23:28Ну меш диккул55 то шо-то на смешном для гарячих карт вот у человека выше уже даже андервольт смысла делать мало, и так выше 1600-1800 улетать карта в стоке выше не будет
Якийсь набір букв. :think: Що хотіли сказати. :dontknow:
man1242
Member

Повідомлення

Striker: 27.05.2025 23:32
man1242: 27.05.2025 23:28Ну меш диккул55 то шо-то на смешном для гарячих карт вот у человека выше уже даже андервольт смысла делать мало, и так выше 1600-1800 улетать карта в стоке выше не будет
Якийсь набір букв. :think: Що хотіли сказати. :dontknow:
Та я уже понял что "кому-то" без картинок сложно воспринимать информацию :rotate:
Востаннє редагувалось 28.05.2025 00:02 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
Striker
Member

Повідомлення

man1242: 27.05.2025 23:35Та я уже понял что без картинок сложно воспринимать информацию
Тоді помедитуйте на мій жижабайт. :-P
спойлер
Зображення
Там ще плівки не зняті, 2 тижні цьому фото.
Закрито