У перших тестах Lenovo Legion Go S під управлінням SteamOS показала суттєву перевагу над Windows-аналогом

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити У перших тестах Lenovo Legion Go S під управлінням SteamOS показала суттєву перевагу над Windows-аналогом

На місці майків я би напрягся.
Консоль вдала по конфігурації і ціні, а стімОС просто знищує вінду по рантайму в невибагливих іграх.

Портативки то ще фігня, але допрацьована стімОС може піти і в ноути з продуктивними інтеграшками! :popcorn:
VovaII
Member

Повідомлення

waryag: 27.05.2025 11:32ноути з продуктивними інтеграшками!
А коли будуть ті інтеграшки з 12 КУ?
Vitys11a
Member

Повідомлення

VovaII: 27.05.2025 11:37
waryag: 27.05.2025 11:32ноути з продуктивними інтеграшками!
А коли будуть ті інтеграшки з 12 КУ?
8700g в десктопе ? :shuffle:
да и есть в ноут сегменте тоже достаточно на тех же чипах с зен4 :rolleyes:
waryag
Member

Повідомлення

VovaII: 27.05.2025 11:37 А коли будуть ті інтеграшки з 12 КУ?

Ryzen AI 300 - до 16 CU.
Але на новішому техпроцесі, з непотрібним NPU і зайвими процесорними ядрами, тому недешево.
Nehrk
Member

Повідомлення

Я чет я шоке что оно быстрее пашет. Ясно дело шо не везде но блин. :gigi: потужно
ddO
Member

Повідомлення

waryag: 27.05.2025 11:32 але допрацьована стімОС може піти і в ноути з продуктивними інтеграшками! :popcorn:
Насправді було б цікаво на таке глянути - бо вінда із її любов'ю пожерти проц в фоні (помалварити/ потелеметрити/ модульінсталити і т.д. :D ) - це не про автономність. Порівняльні тести з ноутбуками фірми яку неможна називати тому підтвердження. В принципі мати якусь альтернативу вінді яка б дала + 2-3 години автономної роботи для мобільних пристроїв було б досить непогано.
KimRomik
Member

Повідомлення

тобто якщо встановити СтімОС на звичайний ПК, то у мене теж буде приріст ФПС?
Ijachok
Member

Повідомлення

waryag: 27.05.2025 11:32 Пропоную обговорити У перших тестах Lenovo Legion Go S під управлінням SteamOS показала суттєву перевагу над Windows-аналогом

На місці майків я би напрягся.
Консоль вдала по конфігурації і ціні, а стімОС просто знищує вінду по рантайму в невибагливих іграх.

Портативки то ще фігня, але допрацьована стімОС може піти і в ноути з продуктивними інтеграшками! :popcorn:
СтімОС - не єдиний ігровий дистрибутив. У профільному сабреддіті постійно вспливає питання "що ставити". І люди зазвичай радять все-таки якусь Убунту/Мінт/Федору, а не якийсь із цих більш спеціалізованих варіантів. А як все-таки хочеться ігровий, то кажуть якісь інші дистрибутиви, назви яких я навіть не запам'ятав :)
Востаннє редагувалось 27.05.2025 12:25 користувачем Ijachok, всього редагувалось 1 раз.
artko
Member

Повідомлення

KimRomik: 27.05.2025 12:03 тобто якщо встановити СтімОС на звичайний ПК, то у мене теж буде приріст ФПС?
в мене на одній і тій самій машинці - під linux играшки зі стіму працють швидше і рівніше частіше усього, ніж під win11. перевіряв.

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Ijachok: 27.05.2025 12:03 СтімОС - не єдиний ігровий дистрибутив. У профільному сабреддіті постійно вспливає питання "що ставити". І люди зазвичай радять все-таки якусь Убунту/Мінт/Федору, а не якийсь із цих більш спеціалізованих варіантів. А все-таки хочеться ігровий, то кажуть якісь інші дистрибутиви, назви яких я навіть не запам'ятав :)
steam os базована на arch linux :) тому його якраз і можна радити.
Vi
Member

Повідомлення

Я всё раздумываю собрать себе компактный комп аля консоль со стимовской операционкой для старых игр - пока что останавливает невозможность получения полного консольного комфорта с включением системника с геймпада - по идее, можно наверное и такое реализовать с помощью какой ардуинки, но самому разбираться пока что лень.(разве что уже кто-то реализовал и можно просто повторить)
А так, стим в бигпикча очень удобен в качестве интерфейса для игровой системы + меньшее потребление ресурсов кастомным линём - вентилям пора перазупустить проект стиммашин по лекалам стимдека. Уверен, что стандартное железо от велв за адекватную стоимость людям сейчас на фоне ценового безумия от тайваньского семейства очень даже зайдёт. :shuffle:
waryag
Member

Повідомлення

Ijachok: 27.05.2025 12:03СтімОС - не єдиний ігровий дистрибутив. У профільному сабреддіті постійно вспливає питання "що ставити". І люди зазвичай радять все-таки якусь Убунту/Мінт/Федору, а не якийсь із цих більш спеціалізованих варіантів
СтімОС це готове рішення, що передвстановлюється на мільйони готових пристроїв і має інтеграцію з найкращим магазином ігор.

А типові лінукси більше про краснооких ентузіастів.
Vi
Member

Повідомлення

artko
Арч не для новичков - разве что какую манджаро на его базе. Да и ролинг релиз в любом случае требует к себе внимания пользователя, иначе при редких обновлениях система может просто сломаться.
artko
Member

Повідомлення

waryag: 27.05.2025 12:21 А типові лінукси більше про краснооких ентузіастів.
типовий лінукс якщо мова про подивитись інтернет та пограти в стімі в підтримувані ігри - рівнісінько те саме, що windows. по встановленню також.
Vi
Member

Повідомлення

KimRomik
Где-то будет, где-то нет. Да и совместимомть далеко не 100% - протон всё ещё пилят.
К тому же многие онлайновые игры из-за античитов на линуксе вообще не работают.
artko
Member

Повідомлення

Vi: 27.05.2025 12:22 artko
Арч не для новичков - разве что какую манджаро на его базе. Да и ролинг релиз в любом случае требует к себе внимания пользователя, иначе при редких обновлениях система может просто сломаться.
в моєму особистому досвіді - убунта і т.п. ламались та потребували уваги більше, ніж ванільний арч. апдейт проходить швидко (а не півгодини як у windows) та безболісно.
waryag
Member

Повідомлення

artko: 27.05.2025 12:25 типовий лінукс якщо мова про подивитись інтернет та пограти в стімі в підтримувані ігри - рівнісінько те саме, що windows. по встановленню також.
Підкажи масові моделі ноутів з передвстановленим лінуксом. З робочим, а не заглушкою для економії на вінді.
KimRomik
Member

Повідомлення

Vi: 27.05.2025 12:26К тому же многие онлайновые игры из-за античитов на линуксе вообще не работают.
причина не в античітах, це зроблено навмисно, тому що лінукси це розсадник чітерів, бо дає змогу отримати доступ до пам"яті

https://x.com/PlayApex/status/1852019667315102151
прочитай що вони пишуть
Востаннє редагувалось 27.05.2025 12:35 користувачем KimRomik, всього редагувалось 1 раз.
Vi
Member

Повідомлення

artko
Убунту никогда суперстабильным дистром и не являлась - это фишка дебиана. Ну и центоси конечно.
А арч из-за ролинга именно что требует регулярного обновления - ещё и время от времени решения конфликтов, что для неофита будет сложно.
Я уже не говорю про установщик ванильного арча. :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:

KimRomik
Не в курсе относительно первопричины, но факт, что онлайн игры на лине доступны далеко не все, что для кого-то может являться критичным недостатком.
artko
Member

Повідомлення

Vi: 27.05.2025 12:36 А арч из-за ролинга именно что требует регулярного обновления - ещё и время от времени решения конфликтов, что для неофита будет сложно.
Я уже не говорю про установщик ванильного арча. :laugh:
а що, дуже складно раз на місяц (наприклад) натиснути "оновити"?

інсталлер там якраз безпроблемний.. тупо обираешь декілька опцій і все. а, нема графічного? :) та і не потрібен.
Відповісти