Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Reverse_rain: ↑
25.05.2025 16:04
Що краще зараз взяти, 5070/9070 (хоча не фанат амд) чи 5060ті на 16гб? Наразі фуллхд, трішки пізніше перхід на 2к. Більше імпонуе 5070, але хотілось би 16гб (хоча не знаю наскільки вони потрібні, настіль невибагливому юзеру як я). Карта не тільки для ігор буде, але і для роботи з відеоредакторами.
Якщо для роботи буде потрібна то тут тільки зелені
Амуде тут не підходить
Що краще зараз взяти, 5070/9070 (хоча не фанат амд) чи 5060ті на 16гб? Наразі фуллхд, трішки пізніше перхід на 2к. Більше імпонуе 5070, але хотілось би 16гб (хоча не знаю наскільки вони потрібні, настіль невибагливому юзеру як я). Карта не тільки для ігор буде, але і для роботи з відеоредакторами.
С видео редакторами Nvidia однозначно ,думаю 5070 с 12гб хватит с головой , если нейросети то 5060ti с 16gb
С видео редакторами Nvidia однозначно ,думаю 5070 с 12гб хватит с головой , если нейросети то 5060ti с 16gb
Нейромережі більш як іграшка, стоїть Invoke для тесту. Але то так, побавитись.
Ну то і грець з ним, пішов оформлювати. Якщо що посиджу подивлюсь, не підійде - продам (сподіваюсь що попит на них буде) і кіплю інше. Дякую за комментарі.
Наскільки я зрозумів на 50-ї серії Нвідіа нормальні карти лише від Асуса. Бо у них плати нормальні, де не перегріваються елементи живлення. Решта - або гель стікаючий замість прокладок або плати децельні з перегрівом ВРМ.
П.С. Хоча Асус я не купую з 2000-х років (відеокарти) не везло мені з ними. Двічі повертав. У 2011 та 2015 роках.
Volodya811
Беріть знову асус,ще раз повернете,Бог любить трійцю! Якось ви скромно 50 лінійку озвучили..Є мсі,паліт,в гарному виконанні..Гель трішки підтік в когось,це не масово..Ну якщо так підходити,то ви знайдете якись брак,в любій моделі відеокарти.
Volodya811
Якщо казати про Нвідіа, У асуса просто не зажлобили навіть в праймі сзаду навіть в молодших типу 5060Ті, поставити на бекплейт прокладку, тому врм можливо по температурам буде нижчий. https://www.techpowerup.com/review/asus ... -gb/4.html
У паліта зажлобили навіть на гарних виконаннях СО, типу геймРок https://www.techpowerup.com/review/pali ... -oc/4.html
Мабуть це єдина різниця, копіїчна економія на прокладці.
Але вся ця історія роздута теж одним якимось оглядачем у якого на руках було три карти і він щосб там наміряв тепловізором.
Нейромережі дуже люблять враму, я ними більше як "іграшкою" займаюсь також, але між вказаними двома ВК швидкість "рендеру" на диво була вища в амуде (і в SD, i в Amuse).
Райзен 5600х 5080 с длсс квалити в 2к грузит в многих проектах до 98%
это не показатель, у меня 9400ф грузил мою 2080 на 99% а при покупке 14600 карта ожила и добавила + 30%
Тут тейк легко бьется, если с длсс квалити и упор в гп 99% и ты ставишь длаа и у тебя фпс становится на 30% меньше это значит что более мощный камень не даст результата. Другое дело при использовании рефлекса с загрузкой 96-98% как раз можно и дажать 10%, изп того что цп не производит подготовку кадров перед отправкой на гп тут уже и решает более мощный камень. Кстаи тоже факт, если карта загружена на 100% она получит максимальный импут лаг а при загрузке 96-98% ее импут лаг будет значительно меньше. Есть хороший канал с сравнение задержек
VladimirV: ↑
25.05.2025 20:43Але вся ця історія роздута теж одним якимось оглядачем у якого на руках було три карти і він щосб там наміряв тепловізором.
Volodya811: ↑
25.05.2025 20:27Нвідіа нормальні карти лише від Асуса. Бо у них плати нормальні, де не перегріваються елементи живлення. Решта - або гель стікаючий замість прокладок або плати децельні з перегрівом ВРМ.
Та вже все, замовлення пішло. Спробую 5070. Буде мізки виносити чи памяті не вистачати, чи ще щось, то піду до червоних, це ж таке діло. Хоча я такий ***ко вибагливий, що у 2025 році сиджу на 1060, дяка хоч не 3гб))