Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Silent Death
Junior

Повідомлення

Я думаю, що це працює коли ви хочете забрати товар
А коли ви забрали, потім протестували і сталося так, що він не працює, то це вже нікого не хвилює мені здається)

Відправлено через 5 хвилин 22 секунди:
f24gun69: 25.05.2025 00:12
Имя он написал не свое, а фамилию при доставке указал названием улицы моего отделения новой почты)
Новая почта не требует фамилии и документов с отправителя ? А если в посылке двести грамм пластида с детонатором ?
Как так-то ?
Таковы наши реалии)😅
Плюс всегда можно сменить симку для этого дела)
Документы для отправки на сколько я знаю не обязательны, только имя, фамилия, отчество и номер)
Потому как в олх доставке был указан Днепр, отправка была с Киева и т.д.
Как оно работает по факту - хрен знает)

Відправлено через 12 хвилин 31 секунду:
daesz: 25.05.2025 00:04
Silent Death: 25.05.2025 00:00Плюс 5600 іде с тактовою у 3.4, а тут 3.6, у розгоні 5600 4.4, 9900К 5
А між частотою та ядрами у інтела та амд є якийсь взаємозвязок?
Silent Death: 25.05.2025 00:00Пам'ять базова у 5600 на 3200 мгц
На 5600 базова 3600 замуститься.
Silent Death: 25.05.2025 00:00А гріються я так розумію так же само обидва)
Діло не в температурі, а в кількості тепла, якого 5600 виділяє в 3-4 рази менше.
Silent Death: 25.05.2025 00:00Але різниця не тільки в ціні, але і в потужності
5600 на 2 в іграх слабший за 11900к.
Думаєте, слабшим буде?
спойлер
Зображення
Silent Death: 25.05.2025 00:00В мене був вибор брати і7 8700к чи і9 9900к
Або продати дошку та взяти 5600 за 3к і на здачу мамка за 3-4к ;)
За 5к можна взяти з алі (ну чи тут на форумі) умовний 5700х (НОВИЙ), який буде грати той 9900к "і в хвіст, і в гриву".
Ну якщо і щось міняти, то такому як мені треба все зібрати до кучи, та взважити)
Почитати статті, відгуки подивитися збірки, відео і т.п.
Тільки після того як я впевнений у виборі, всіх плюсах, спеціфікаціях, тестах, та вдгуках, тоді вже буду вирішувати
Робити збірку так чи ні)
Я розумію що десь на якомусь сайті він буде в непоганному топі, але у тих хто ним користуються будуть зовсім інші зауваження і порівняння)
А якщо він буде не забагато дорожче за інші Райзен, котрі будуть набагато потужніши, за нього ?)
Не люблю просто задарма гаяти свій час та гроші)
daesz
Member

Повідомлення

Silent Death: 25.05.2025 00:31Я розумію що десь на якомусь сайті він буде в непоганному топі, але у тих хто ним користуються будуть зовсім інші зауваження і порівняння)
Не пишіть дурниці, 5600 буде кращий за 9900к в будь-якому тесті, від будь-якого нормального оглядача (в тому числі і TPU), а 5700х тим більше.
Silent Death: 25.05.2025 00:31А якщо він буде не забагато дорожче за інші Райзен, котрі будуть набагато потужніши, за нього ?)
Він апріорі гірший, бо їсть більше ніж втричі більше е/е.
Silent Death: 25.05.2025 00:31Не люблю просто задарма гаяти свій час та гроші)
Схоже, що все ж любите.
Silent Death: 25.05.2025 00:31Ну якщо і щось міняти, то такому як мені треба все зібрати до кучи, та взважити)
Враховуючи, що сталось як сталось (мої співчуття по цьому приводу), то якраз є час все почитати, подивитись та зважити. Це займе від сили 2-3 годинки :)
Silent Death
Junior

Повідомлення

daesz: 25.05.2025 00:36
Silent Death: 25.05.2025 00:31Я розумію що десь на якомусь сайті він буде в непоганному топі, але у тих хто ним користуються будуть зовсім інші зауваження і порівняння)
Не пишіть дурниці, 5600 буде кращий за 9900к в будь-якому тесті, від будь-якого нормального оглядача (в тому числі і TPU), а 5700х тим більше.
Silent Death: 25.05.2025 00:31А якщо він буде не забагато дорожче за інші Райзен, котрі будуть набагато потужніши, за нього ?)
Він апріорі гірший, бо їсть більше ніж втричі більше е/е.
Silent Death: 25.05.2025 00:31Не люблю просто задарма гаяти свій час та гроші)
Схоже, що все ж любите.
Silent Death: 25.05.2025 00:31Ну якщо і щось міняти, то такому як мені треба все зібрати до кучи, та взважити)
Враховуючи, що сталось як сталось (мої співчуття по цьому приводу), то якраз є час все почитати, подивитись та зважити. Це займе від сили 2-3 годинки :)
Я б сказав, що я з дуже великим ентузіазмом вникаю в інформацію і починаю годинами і днями просто скроліть по всьому інтернету)
Тому повірте, це у мене займе набагато більше часу, ніж 2-3 години) :D
Qwerty1987
Member

Повідомлення

На али 5700x бывает по 84-86 бакса(вчера на почте свой забрал)
daesz
Member

Повідомлення

Ну от ^
Всесвіту в якому 9900к може щось протиставити цьому процу просто не існує, і він поїде на любій нормальній дошці до 5к. Це, напевно, буде ще й дешевше ніж продати вашу б/в дошку на Z-чіпсеті..
Megaclite
Member

Повідомлення

Silent Death: 24.05.2025 23:00 Прорахувався в тому, що вкотре вирішив повірити в людяність, честь та порядність.
- Новий 12600k за 6к грн не хочете?
- Нє, дякую, краще куплю мертвий 9900к за 5к грн
:laugh:
Silent Death
Junior

Повідомлення

Megaclite: 25.05.2025 01:30
Silent Death: 24.05.2025 23:00 Прорахувався в тому, що вкотре вирішив повірити в людяність, честь та порядність.
Навіть не знаю де Ви знайшли i5 12600к за 6к, но нехай у вашому всесвіті буде так)
Поріг ціни зараз на новий i5 12600к 7.5к мін, 12к макс
Може як раз купите за 6к мертвий, як 9900к я купив)
Взяти i5 12600к за 10к, замість i7 12700k за 12к, чи доплатити трохи і взяти i9 12900к за 16к)
А там можно взяти вже i9 14900k за 22-26к, чому б ні ?)
Я ж для цього тут це пишу, щоб лінь було у магазин піти за останніми розробками)
Доречі, як його у 1151 сокет встановите, гукайте)
Добра Вам) :rotate:
LiquidStorm
Member

Повідомлення

З особистих тестів, CPUz однопотік/багатопотік:
старічок Інтел
9900k - 584 / 5951
старічки АМД
5600x - 660 / 5178
5700x - 666 / 6913
і троха свіжіший ноут на АМД
7845HX - 715 / 10818
Filabatya
Member

Повідомлення

Silent Death
це все шлях в нікуда! продавати все поки беруть ще і брати або 14600кф(нема інтеграшки) або 7700 з алі з кінгбаком комплектом 32гіговим аДая), а далі можна веселитися на олх з зігнутими ніжками на материнці або кидати зекам предоплату. материнку з ссд в оплату частинами до алішки на мою думку оптимальний варіант, а помістити все в коробку від бананів: вона 20грн :up: на цього пі са накатайте заяву хоч
Silent Death
Junior

Повідомлення

Filabatya: 25.05.2025 02:33 Silent Death
це все шлях в нікуда! продавати все поки беруть ще і брати або 14600кф(нема інтеграшки) або 7700 з алі з кінгбаком комплектом 32гіговим аДая), а далі можна веселитися на олх з зігнутими ніжками на материнці або кидати зекам предоплату. материнку з ссд в оплату частинами до алішки на мою думку оптимальний варіант, а помістити все в коробку від бананів: вона 20грн :up: на цього пі са накатайте заяву хоч
Нічого не зрозумів, якщо честно)
А мусора в нас колись вміли когось знаходити ?)
Це для мене щось на грані фантастичного)

Відправлено через 13 хвилин 27 секунд:
LiquidStorm: 25.05.2025 02:26
З особистих тестів, CPUz однопотік/багатопотік:
старічок Інтел
9900k - 584 / 5951
старічки АМД
5600x - 660 / 5178
5700x - 666 / 6913
і троха свіжіший ноут на АМД
7845HX - 715 / 10818
Ну ось, з амд невилика різниця, окрім нового)
Знову ж таки, 9900к в нових іграх норм себе почуваеться ? - норм
Фпс норм ? - норм
Ну не буде він в 4к працювати як нові проци, і фпс трохи меньше - да і грець з ним)
Ось коли з'явиться новий проц, на нової архітектурі, потужний, холодний, без поділу на основні, та додаткові ядра і всі скажуть: вау - це прорив та історичний топ)
Тоді можно буде думати про заміну)
Скажу так, я би і свій i5 2400 не міняв би)
Але ну він зовсім вже мало чого тягне на собі)
В нас же гонка технологій)
Але працює як часи ;)
daesz
Member

Повідомлення

Silent Death: 25.05.2025 03:21Ну ось, з амд невилика різниця, окрім нового)
Новий 5700х, у якого ціла система (без ВК) їсть менше ніж один 9900к. І який в двічі дешевший (як за ціну одного процу так і за ціну комплекту, бо 5700х поїде на середньо бюджетній дошці з В-чіпсетом, а для 9900к потрібно Z-чіпсет).
спойлер
Зображення
І при тому ще й випереджає його.
Це вже не кажучи про сучаснішу мамку, мамки від 9900к напевно навіть рсіе 4.0 ще немали.
Здається вибір очевидний

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Silent Death: 25.05.2025 03:21без поділу на основні, та додаткові ядра і всі скажуть: вау - це прорив та історичний топ)
Уже з'явився, називається core ultra і щось прориву у нього не було. Аж ціни по 100 баксів спускають, бо нікому не потрібне.
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Silent Death: 24.05.2025 22:37 Добрый вечер дамы и господа !
Надеюсь с темой не ошибся, но пишу по такому поводу(если не туда написал, то поправьте пожалуйста)...
Заказал у двух разных людей с OLX комплектующие(Б/у) для новой зборки для компа, материнку Rog Strix z390-F и проц intel core i9 9900K
Все пришло, с другом проверили(так как комплектующих под это поколение у меня нет, а у друга есть(полностью рабочии с основного его пк)), не запускает биос, так же систему и по Qled ничего не отображаеться(точнее при запуске кнопки питания, запускаеться куллер БП, охлад и все, Qled вообще не горит)(пробовали все возможные варианты по мануалу и по подобным проблемам пользоватилей)
Решил сразу отнести в СЦ на проверку материнки и проца
Позвонили, проверив на разных спецификациях и сборках
Материнская плата работает хорошо и стабильно, а вот проц мертвый наглухо
Что скажу по продавцу материнки(сначала думал что дело в ней), продавец оказался очень ответственным человеком, сам позвонил после сообщения, и все время был на связи в течении нескольких дней , как проверят - ему за это ставлю огромный и жирный плюс и рекомендую к сотруднечиству Дмитрий Владимирович !
По продацу по процессору сплошной негатив... 5к на ветер, трубку не берет и ответив на сообщение, сказал, что это еще я его сломал, деньги не вернет)
Зовут его на ОЛХ Михаил(продает в основе процы, сейчас intel core i7 8700K, но имя может поменять), так как после рзговора с ним, он сразу удалил все свои объявы
Так же тот проц, что я купил у него он продавал с города Днепр, отправил с Киева, а последнюю объяву на проц 8700k продавал уже с Краматорска
Настоящее имя и фамилия этого персонажа - Олег Шевчук, номер +380663554314

В СЦ сказали, что скорей всего его скальпировали и убили, так же на контактной части есть пятно(я обратил внимание, но придал этому сильное значение), еу и так же по бокам крышки есть видимые царапины, как от съема крышки
Имя он написал не свое, а фамилию при доставке указал названием улицы моего отделения новой почты)
В общем, я уверен что 100% ничего по деньгам не верну, но обезопасить кого то из ребят тут обязан
Это первый случай такой неудачный у меня, что в покупках, что в обменах
Но тем не менее, пусть знают таких личностей в "лицо" так сказать.
Мошенник может иметь кучу аккаунтов на разные имена и кучу телефонов. Я сам когда-то пытался вычислить типа, а через интернет выходил на другого человека. Мошенник может намеренно взять аккаунты фирм и людей от балды из справочников, чтобы создавать иллюзию надёжности продавца. Так что, в имени нужно быть уверенным, что указанное имя принадлежит тому барыге, а то пристанут к человеку, который не при делах.
Megaclite
Member

Повідомлення

Silent Death: 25.05.2025 02:16
Megaclite: 25.05.2025 01:30

Навіть не знаю де Ви знайшли i5 12600к за 6к, но нехай у вашому всесвіті буде так)
Поріг ціни зараз на новий i5 12600к 7.5к мін, 12к макс
Може як раз купите за 6к мертвий, як 9900к я купив)
Взяти i5 12600к за 10к, замість i7 12700k за 12к, чи доплатити трохи і взяти i9 12900к за 16к)
А там можно взяти вже i9 14900k за 22-26к, чому б ні ?)
Я ж для цього тут це пишу, щоб лінь було у магазин піти за останніми розробками)
Доречі, як його у 1151 сокет встановите, гукайте)
Добра Вам) :rotate:
Ціна від 6357грн
12600k hotline
А нащо його в 1151 сокет вставляти, ви ж під нього спеціально материнку купували
В чому проблема була купити материнку під 1700 також
Васильович
Member

Повідомлення

Звезда S0-2: 22.05.2025 04:24Нет, вася, это не стандартное, как для Люксембургов, Швейцарий и всяких там Монаков... Украина - это не Швейцария, по всем показателям! И последствия для граждан от вмешательства такого государства в их жизнь имеет более печальные для этих граждан последствия(для среднего и нижнего слоёв населения)!
Не знаю, що ти куриш, але це таки стандартне повідомлення з SDK для показу реклами.
P.S. А вася в тебе в дзеркалі ;)
vovse: 25.05.2025 00:07лох розводить покупців, чи це справді працює? користувався хтось?
Так це ж при отриманні - типу, відмовитися від посилки і кошти повернуть на карту.
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Васильович: 25.05.2025 15:15
Звезда S0-2: 22.05.2025 04:24Нет, вася, это не стандартное, как для Люксембургов, Швейцарий и всяких там Монаков... Украина - это не Швейцария, по всем показателям! И последствия для граждан от вмешательства такого государства в их жизнь имеет более печальные для этих граждан последствия(для среднего и нижнего слоёв населения)!
Не знаю, що ти куриш, але це таки стандартне повідомлення з SDK для показу реклами.
P.S. А вася в тебе в дзеркалі ;)

Васёк, OLX прогнулась под государство, чтобы не иметь проблем с возможными юридическими жалобами в будущем от участников своей платформы, она перестраховывается.
vovse
Junior

Повідомлення

Васильович: 25.05.2025 15:15
vovse: 25.05.2025 00:07лох розводить покупців, чи це справді працює? користувався хтось?
Так це ж при отриманні - типу, відмовитися від посилки і кошти повернуть на карту.
Як обміняти або повернути товар належної якості
У випадку, якщо Ви користуєтесь сервісом OLX Доставка та замовляєте товари у бізнес-користувача, який веде підприємницьку діяльність та здійснив відповідну верифікацію на сервісі OLX.UA, Ви маєте можливість скористатися правом споживача обміняти або повернути товар належної якості (який не задовольняє Вас за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути Вами використаний за призначенням) протягом 14 календарних днів з моменту його одержання.

Для здійснення права на розірвання договору Ви повинні зберігати одержаний товар у незміненому стані. Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром, або відтворений на дисплеї програмного реєстратора розрахункових операцій QR-код, що дає змогу споживачеві здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому містяться, або надісланий електронний розрахунковий документ на наданий споживачем абонентський номер чи адресу електронної пошти.

Продавець може відмовити у поверненні товару на законних підставах, якщо зазначені вище умови не дотримано.

Якщо на момент обміну аналогічного товару немає у продажу, споживач має право або придбати будь-які інші товари з наявного асортименту з відповідним перерахуванням вартості, або розірвати договір та одержати назад гроші у розмірі вартості повернутого товару, або здійснити обмін товару на аналогічний при першому ж надходженні відповідного товару в продаж.

При розірванні договору купівлі-продажу розрахунки із споживачем провадяться виходячи з вартості товару на час його купівлі.

Товари, що були надіслані поштою, у разі Вашої відмови, також мають бути повернені поштою.

Слід враховувати, що певні категорії товарів, список яких затверджено Кабінетом Міністрів України не підлягають поверненню. У цей список входять всі продовольчі товари (їжа, напої, алкоголь, дитяче харчування), лікарські препарати та засоби особистої гігієни. Крім того, обміну та поверненню не підлягають деякі непродовольчі товари, косметична продукція та мийні засоби та інше.
Васильович
Member

Повідомлення

vovse
Ха, тоді це вже намагання стати маркетплейсом а ля Розетка.
vovse
Junior

Повідомлення

Васильович: 25.05.2025 17:54 vovse
Ха, тоді це вже намагання стати маркетплейсом а ля Розетка.
Самий прикол в тому що вони оце пишуть навіть у приватних оголошеннях на б.у товарах))
Зображення

Коли перейти сюди https://business.olx.ua/olx-dostavka/ і читати повніть - то там вже появляються нюанси. :D
>У випадку, якщо Ви користуєтесь сервісом OLX Доставка та замовляєте товари у бізнес-користувача, який веде підприємницьку діяльність та здійснив відповідну верифікацію на сервісі OLX.UA
JulioST
Junior

Повідомлення

Там как-то невнятно написано "Якщо громадянин України здійснив три або більше продажів в Інтернеті, він має відкрити ФОП для регулярної сплати податків. Також потрібно декларувати доходи у річній звітності, сплачуючи 23% податків: 18% ПДФО та 5% військового збору. Ігнорування вимог призводитиме до адміністративної відповідальності."

Что значит 3 или больше? За какой период, б/у или новое... То есть, например, я продам три пары старых джинсов на 300 грн за год и я уже попадаю под административное нарушение? Ну это же маразм. Думаю это все страшилки, т.к. должно быть не от количества продаж, а от цены. Если по карте ходит через нова пей в месяц 50к и больше, тогда такой продавец становится интересным для налоговой. А если я продаю 3-5 товаров в месяц с оборотом в 500-700 грн, то цепляние к таким продавцам выглядит полной дуристикой и бессмысленной тратой времени, т.к. с этих доходов все равно никто платить налоги не будет, хоть 10 раз накладывай административное нарушение )

Отправлено спустя 8 минут 22 секунды:
С таким же успехом можно прийти на барахолку и требовать уплатить налог :rotate: . Думаю, что кто-то просто нагоняет страху с целью, чтобы шли и открывали фопы, но у тех людей, кто эти законы пишет просто нет понимания, что экономика схлопывается, продажи падают и открывать фоп торгуя какой-то мелочевкой - это глупо и не разумно и делать это мало кто будет, ну и тем более платить 23% с каких-то мизерных продаж, например наторговал за год на 100-200 баксов :)
Diablique
Member

Повідомлення

JulioST
Та канешн, это бред, 3 и больше))) там люди пакеты АТБ продают, какие налоги))) да и читать такие сми-помойки, такое себе увлечение.
Відповісти