У меня уже 13+ работают D14 и кулера в корпусе.ASTON: ↑ 20.05.2025 12:50 Класно. Noctua це завжди про якість і ефективність.
Не було нарікань за майже 10 років використання їх кулера і вентилів.
Новости
Последние статьи и обзоры
Noctua працює над лінійкою систем рідинного охолодження. Реліз заплановано на наступний рік
-
Nortrom
Member
-
Sashkotem
Member
Хотілось щоб компанія приділила увагу надійності та ефективності, поточний шум помпи мене абсолютно не хвилює. Якщо це буде 1-2 градуси за шалений оверпрайс то продажів не буде
-
MSiAventador
Member
НаноПоролонка та НаноГумка закриті 100 патентами - це Емейзінг ! 
-
Kashtan
Member
От фазову установку я чекаю. Нарешті щось нове. Але й аіо ноктюа теж привабливі, впевнений що будуть якісні, дорогі, тихі та кольору дубайського шоколаду.
-
Afit
Member
Почему бы и нет? Но лично я жду термосифон 
-
Kashtan
Member
-
f24gun69
Member
Красивенькая
Подождем обзоров
Подождем обзоров
-
Vladys77
Member
Воно то звісно класно, але вдвічі дорожче ніж у конкурентів з тією ж якістю.ASTON: ↑ 20.05.2025 12:50 Класно. Noctua це завжди про якість і ефективність.
От в мене була дилема, взяти два 140 мм кулери Noctua чи... п'ять 140 мм + два 120 мм + контролер вентиляторів Arctic за ті ж гроші. Тепер в мене 400 Вт відеокарта в грі гріється до 56°, по найгарячішій точці до 73°, а процесор з СРО Arctic прогрівається аж до 42°
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
В мене всі вентилятори не Noctua і процесорні кулери працювали не менше 10 років. Для чого переплачувати вдвічі?Nortrom: ↑ 20.05.2025 14:53У меня уже 13+ работают D14 и кулера в корпусе.ASTON: ↑ 20.05.2025 12:50 Класно. Noctua це завжди про якість і ефективність.
Не було нарікань за майже 10 років використання їх кулера і вентилів.![]()
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
В системах охолодження мені здається основний параметр - охолодження, а не тиша в роботі.Kashtan: ↑ 20.05.2025 15:57 От фазову установку я чекаю. Нарешті щось нове. Але й аіо ноктюа теж привабливі, впевнений що будуть якісні, дорогі, тихі та кольору дубайського шоколаду.
В мене у відеокарті виробник налаштував профіль вентиляторів на тишу. І так, її було не чути, лише ігри вилітали при нагріві. А вентилятори не розкручувались більше 60%.
Відправлено через 4 хвилини 20 секунд:
В ящику якраз потрібна ефективність з новими процесорами та відеокартами щоб відводити з корпусу 600 Вт тепла і більше.Геральт: ↑ 20.05.2025 12:59 А існує в природі хоч 1 ноут з водянкою? А там ефективність (та й параметри шуму) більш потрібна, ніж в ящику. Це для подумати
зі, в мене Noctua U12P SE2 з часів Phenom працює.
-
waryag
Member
Conqistador: ↑ 20.05.2025 13:08 хоть одну трубку разбирал? я много трубок на медь разбирал, нет там никакой жидкости
Учите матчасть. Там не жидкость, а ее пары. И как только вы ее пробиваете, они испаряются и трубка перестает работать.
-
daesz
Member
Купити арктик за 80-90$ чи нокту за 400$, щоб через 3-5 років викинути продати на лосі "як нову, не биту, не фарбовану, перший власник, не влізлась в корпус" бо трубки позабивались/рідина випарувала/що там ще із водою стається?
-
byaka
Member
Дiйсно,по терміну служби вода йде лicом!MessiaH: ↑ 20.05.2025 12:33 Предлагаю обсудить Noctua працює над лінійкою систем рідинного охолодження. Реліз заплановано на наступний рік
Давно пора, воздух каким бы не был соперничать с водой не может
-
Kashtan
Member
З вами згоден що головне ефективність - а не тиша. У СВО тим паче. Але по-перше - невже ви не могли самостійно профіль поправити вентиляторів відеокарти? По-другеVladys77: ↑ 25.05.2025 06:31Воно то звісно класно, але вдвічі дорожче ніж у конкурентів з тією ж якістю.ASTON: ↑ 20.05.2025 12:50 Класно. Noctua це завжди про якість і ефективність.
От в мене була дилема, взяти два 140 мм кулери Noctua чи... п'ять 140 мм + два 120 мм + контролер вентиляторів Arctic за ті ж гроші. Тепер в мене 400 Вт відеокарта в грі гріється до 56°, по найгарячішій точці до 73°, а процесор з СРО Arctic прогрівається аж до 42°
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:В мене всі вентилятори не Noctua і процесорні кулери працювали не менше 10 років. Для чого переплачувати вдвічі?
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:В системах охолодження мені здається основний параметр - охолодження, а не тиша в роботі.Kashtan: ↑ 20.05.2025 15:57 От фазову установку я чекаю. Нарешті щось нове. Але й аіо ноктюа теж привабливі, впевнений що будуть якісні, дорогі, тихі та кольору дубайського шоколаду.
В мене у відеокарті виробник налаштував профіль вентиляторів на тишу. І так, її було не чути, лише ігри вилітали при нагріві. А вентилятори не розкручувались більше 60%.
Відправлено через 4 хвилини 20 секунд:В ящику якраз потрібна ефективність з новими процесорами та відеокартами щоб відводити з корпусу 600 Вт тепла і більше.Геральт: ↑ 20.05.2025 12:59 А існує в природі хоч 1 ноут з водянкою? А там ефективність (та й параметри шуму) більш потрібна, ніж в ящику. Це для подумати
зі, в мене Noctua U12P SE2 з часів Phenom працює.
- як це в іграх вилітала від нагріву? Це нонсенс. Яка температура була? ГПУ скине частоти та й все.
-
Геральт
Active Member
Відвести 600Вт з величезного корпусу взагалі не проблема. А от в ноуті навіть 200Вт вже може бути проблемою, бо просто місця нема.Vladys77: ↑ 25.05.2025 06:31 В ящику якраз потрібна ефективність з новими процесорами та відеокартами щоб відводити з корпусу 600 Вт тепла і більше.
-
Artem_K
Member
Китайські Machenike з заводською зовнішньою водянкою.Геральт: ↑ 20.05.2025 12:59А існує в природі хоч 1 ноут з водянкою? А там ефективність (та й параметри шуму) більш потрібна, ніж в ящику. Це для подумати
-
MessiaH
Member
Вода 5-6 лет служит легко, можно потом обслужить или новую купитьbyaka: ↑ 25.05.2025 08:54Дiйсно,по терміну служби вода йде лicом!
-
Conqistador
Member
waryag
"не жидкость а её пары" значит не жидкость, как я и сказал, а "пары" это скорее газ либо вакуум, при пробитии трубки медь не перестает проводить тепло
"не жидкость а её пары" значит не жидкость, как я и сказал, а "пары" это скорее газ либо вакуум, при пробитии трубки медь не перестает проводить тепло
-
vmsolver
Member
Conqistador
В теплотрубках вода с пониженным давлением, если трубку разгерметизировать, то вода водопадом не выльется, её там не много и она держится в пористой структуре около стенок за счет капиллярного эффекта.
Весь смысл теплотрубки - забирать тепло в месте нагрева испарением воды, а пар, как и любой газ, занимает всё свободное пространство, распространяясь по всей трубке, там где рёбра радиатора он конденсируется в воду, которая по капиллярам течет снова к месту нагрева, и так по кругу.
Теплопроводность самой трубки влияет только на то, что теплу надо пройти через стенки трубки до воды. От одного конца теплотрубки до другого медь тепло не передаёт, этим занимается пар.
В теплотрубках вода с пониженным давлением, если трубку разгерметизировать, то вода водопадом не выльется, её там не много и она держится в пористой структуре около стенок за счет капиллярного эффекта.
Весь смысл теплотрубки - забирать тепло в месте нагрева испарением воды, а пар, как и любой газ, занимает всё свободное пространство, распространяясь по всей трубке, там где рёбра радиатора он конденсируется в воду, которая по капиллярам течет снова к месту нагрева, и так по кругу.
Теплопроводность самой трубки влияет только на то, что теплу надо пройти через стенки трубки до воды. От одного конца теплотрубки до другого медь тепло не передаёт, этим занимается пар.
-
Conqistador
Member
vmsolver
медь передает тепло по всей длине трубки, также как алюминиевые радиаторы передают тепло по всей своей площади
медь передает тепло по всей длине трубки, также как алюминиевые радиаторы передают тепло по всей своей площади