Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір процесора
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
STARL1GHT
Member
Striker: ↑ 22.05.2025 21:17 Годину на AVX512 тримає без помилок при -40.
Мені цікаво, ви можливості свого IF перевіряли? Можливо вам і 2200 підкоряться
-
Striker
Member
Я ще сюди не дійшов) Поки стоять стандартні 6000 частота і 30 таймінги. 2200 це скільки, 6600? Бо я не в темі трохи. Читав, що для АМД більше 6400 немає сенсу гнати.STARL1GHT: ↑ 23.05.2025 02:22Мені цікаво, ви можливості свого IF перевіряли? Можливо вам і 2200 підкоряться
-
daesz
Member
Striker
IF = infinity fabric, він рідко в кого бере більше за 2100, тому й оперативку не дуже є зміст гнати більше, бо в режимі 1:1:1 - всю інформацію яка оперативка обробляє швидше всерівно душиться фабрикою.
IF = infinity fabric, він рідко в кого бере більше за 2100, тому й оперативку не дуже є зміст гнати більше, бо в режимі 1:1:1 - всю інформацію яка оперативка обробляє швидше всерівно душиться фабрикою.
-
Striker
Member
Підкажіть, будь ласка, спробував потестити RAM (6000, cl30), поставив частоту 6200 і 28 таймінги, комп не включається і світиться на мамкі світодіод DRAM. Почекав 5 хвилин, потім зажав кнопку і вимкнув примусово. Після включення крім DRAM ще й CPU світився. Скинув BIOS, запустився. Тепер питання - що можна вибирати, а що ні? Якщо оперативка 6000, то вище не можна пригати, чи це через 28 таймінги? Пишу тут, бо тут швидше відповідають) Я не ризикую спалити оперативу такими експериментами?
-
Mixx
Member
Striker
Треба налаштовувати в комплексі.
Основний профіт іде від вторичних таймінгів та TREFI.
Шина на ам5 налаштовується окремо.
Треба налаштовувати в комплексі.
Основний профіт іде від вторичних таймінгів та TREFI.
Шина на ам5 налаштовується окремо.
-
Striker
Member
Коротше, якщо не шариш, то краще поставити 6000 і нікуди не лізти)
-
Mixx
Member
Striker
забиваєте в ютубі "разгон памяти ддр5 на ам5" і отримаєте детальну інструкцію з картинками і тд.
забиваєте в ютубі "разгон памяти ддр5 на ам5" і отримаєте детальну інструкцію з картинками і тд.
-
Striker
Member
Та нафіг, в мене почав виснути комп і біос, вже після збросу. Знову довелося збивати. Поставив назад 6000 і поки не чіпаю)
upd: Знову зависло в Біосі, знову буду скидати і спробую посидіти в полному дефолті. Явно щось поламав( На 6000 сидів нормально, поки не спробував 6200 поставити. Вже довго світиться DRAM на материнці і не хоче включатися.
upd2: Перевірив кожну планку в одному і тому ж слоті, обидві працюють. Потім вставив другу, наче обидві працюють на 4800.
upd: Знову зависло в Біосі, знову буду скидати і спробую посидіти в полному дефолті. Явно щось поламав( На 6000 сидів нормально, поки не спробував 6200 поставити. Вже довго світиться DRAM на материнці і не хоче включатися.
upd2: Перевірив кожну планку в одному і тому ж слоті, обидві працюють. Потім вставив другу, наче обидві працюють на 4800.
-
lowskill
Member
Включить обязательно тренинг при запуске после возврата на 6000cl30, иначе так и будет виснуть на биосе или экране приветствия. И пробовать 6200cl28, не понимая вообще, что вокруг происходит, не стоит, вот зачесалось же в одном месте поэкспериментироватьStriker: ↑ 23.05.2025 23:32 Та нафіг, в мене почав виснути комп і біос, вже після збросу. Знову довелося збивати. Поставив назад 6000 і поки не чіпаю)
-
Striker
Member
lowskill
Та вже відкотився в свої 6000 30-36-36-76, поки працює нормально) Я оце думаю, може проблема була в тому, що я не включив DRAM High Voltage Mode (бо на 6200 вже 1.4V замість 1.35) і не змінив FCLK з 2000 на 2067. Взагалі, в мене оперативка з частотою 6000, хіба можна її гнати вище цієї вказаної частоти?
p.s. вибачте за офтоп, на вихідні наче не гріх)
Включити тренінг - це в Memory Context Restore вимкнути, щоб кожного разу тренувало? Потім після успішного тренування включити або поставити Авто?
Та вже відкотився в свої 6000 30-36-36-76, поки працює нормально) Я оце думаю, може проблема була в тому, що я не включив DRAM High Voltage Mode (бо на 6200 вже 1.4V замість 1.35) і не змінив FCLK з 2000 на 2067. Взагалі, в мене оперативка з частотою 6000, хіба можна її гнати вище цієї вказаної частоти?
p.s. вибачте за офтоп, на вихідні наче не гріх)
Включити тренінг - це в Memory Context Restore вимкнути, щоб кожного разу тренувало? Потім після успішного тренування включити або поставити Авто?
-
Mixx
Member
Striker
Подумав, що за хрінь, а потім зрозумів, що у вас плата мсі
Так, на мсі примусове тренування тренування треба вмикати при кожній зміні параметрів озп, бо буде горе...
Подумав, що за хрінь, а потім зрозумів, що у вас плата мсі
Так, на мсі примусове тренування тренування треба вмикати при кожній зміні параметрів озп, бо буде горе...
-
Volodya811
Member
З'явилися смачні ціни на двадцятиядерний INTEL Core™ Ultra 7 265K (BX80768265K) - 15850 грн. у офіціалів. Це дешевше, ніж восьмиядерний AMD Ryzen 7 9700X (100-100001404WOF) - 17000 грн. При цьому, Інтел потужнішний на 4% у однопотоці і на 56% у багатопотоці. Має нейронний процесор (хоч і не дуже швидкий) і значно потужніше вбудоване відео. Інтел виконаний за технологією 3 нм ТСМЦ, а АМД 5 (4) ТСМЦ. Інтел має кращу сумісність з пам'яттю та офіційну підтримку пам'яті 6400 ГГц. (проти 5600 ГГц у АМД). У Інтела кращі чипи системної логіки є підтримка Thunderbolt.
П.С. Різке зниження цін вказує на вихід нових рефрешів INTEL Core™ Ultra 7 265K зі значно потужнішим нейронним процесором.
Відправлено через 10 хвилин 32 секунди:
П.С. Бачу, що вже хтось гризе лікті, що не дочекався смачних цін на топчик від Інтела (ставить мінуси на новину). Не нервуйтеся. Системою Ви уже користуєтеся, а життя не таке уже й довге, щоб весь час чекати

П.С. Різке зниження цін вказує на вихід нових рефрешів INTEL Core™ Ultra 7 265K зі значно потужнішим нейронним процесором.
Відправлено через 10 хвилин 32 секунди:
П.С. Бачу, що вже хтось гризе лікті, що не дочекався смачних цін на топчик від Інтела (ставить мінуси на новину). Не нервуйтеся. Системою Ви уже користуєтеся, а життя не таке уже й довге, щоб весь час чекати
-
isusik63
Member
Volodya811
У вас какая то не здоровая неприязьнь к красным , я так понимаю разница производительности в тестах сынтетики , в играх на деле может быть обратное .
Я б понимал ваше рвение еслиб интел вам доплачивал .
Вам минусуют не затого что хто то кусает локти а за ваши агитационные "рекламные" (сектанские)
посты. 
Кому вы их пишите ? Какой процент пользователей форума берет процы по 16-17к ?
И хто из етого "меньше процента" к вам прислушивается?
У вас какая то не здоровая неприязьнь к красным , я так понимаю разница производительности в тестах сынтетики , в играх на деле может быть обратное .
Вам минусуют не затого что хто то кусает локти а за ваши агитационные "рекламные" (сектанские)
Кому вы их пишите ? Какой процент пользователей форума берет процы по 16-17к ?
И хто из етого "меньше процента" к вам прислушивается?
Последний раз редактировалось isusik63 24.05.2025 11:34, всего редактировалось 1 раз.
-
Volodya811
Member
Яка неприязнь? Я десь писав, що у АМД погані процесори чи їх не варто брати? У АМД добрі процесори і вони мають свої переваги. Зокрема, швидше працюють в іграх, якщо Ви граєте шутери на 1080р з відеокартами рівня Нвідіа 4090/5090 (але і процесор тоді треба від АМД за 27 тис. грн.). Питання лише у одному - у співвідношенні ціни та якості. Вибачте, але продавати восьмиядерний процесор дорожче, ніж двадцятиядерний у конкурента, ще й виготовлений на техпроцесі минулого покоління - це треба вміти. Молодець, Ліза Су!isusik63: ↑ 24.05.2025 11:22 У вас какая то не здоровая неприязьнь к красным , я так понимаю разница производительности в тестах сынтетики , в играх на деле может быть обратное .
Вам минусуют не затого что хто то кусает локти а за ваши агитационные "рекламные" (сектанские)посты.
![]()
Відправлено через 8 хвилин 10 секунд:
П.С. Якби восьмиядерний шіснадцятипотоковий процесор від АМД коштував 11-12 тис. грн., а у Інтела двадцятиядерний і двадцятипотоковий процесор 16-17 тис. грн. То, питань немає. Логіка у купувлі процесора від АМД би була. А якщо гірший процесор коштує ще й дорожче, то що це? Навіть Ейпл з його маркетингом та еко-системою таке собі не дозволяє, як Ліза Су.
-
isusik63
Member
Ну вопервых :Volodya811: ↑ 24.05.2025 11:33Яка неприязнь? Я десь писав, що у АМД погані процесори чи їх не варто брати? У АМД добрі процесори і вони мають свої переваги. Зокрема, швидше працюють в іграх, якщо Ви граєте шутери на 1080р з відеокартами рівня Нвідіа 4090/5090 (але і процесор тоді треба від АМД за 27 тис. грн.). Питання лише у одному - у співвідношенні ціни та якості. Вибачте, але продавати восьмиядерний процесор дорожче, ніж двадцятиядерний у конкурента, ще й виготовлений на техпроцесі минулого покоління - це треба вміти. Молодець, Ліза Су!isusik63: ↑ 24.05.2025 11:22 У вас какая то не здоровая неприязьнь к красным , я так понимаю разница производительности в тестах сынтетики , в играх на деле может быть обратное .
Вам минусуют не затого что хто то кусает локти а за ваши агитационные "рекламные" (сектанские)посты.
![]()
![]()
AMD Ryzen 7 9700X в Украине можно взять за 15к с гарантией , на алли AMD Ryzen 7 9700X 10к .
Во вторых:
Меньше одного процента геймеров покупают топовое жилезо .
Люди просты .... Покупают на свой буджет .
Вы я вижу тоже не спешите обновлятца , а интел постоянно навязуете
-
Lorichic
Member
Volodya811
Люди, в том числе на нашем форуме натягали с али по 13тыс 7800x3d прошлой весной, у интела до сих пор ничего лучше нет, насчет скидок на 265к, это от безнадеги и невостребованости, а не в предверии выхода рефреша, интел не сбрасывала ранее цены на недавно выпущеные процессоры
Люди, в том числе на нашем форуме натягали с али по 13тыс 7800x3d прошлой весной, у интела до сих пор ничего лучше нет, насчет скидок на 265к, это от безнадеги и невостребованости, а не в предверии выхода рефреша, интел не сбрасывала ранее цены на недавно выпущеные процессоры
-
Volodya811
Member
Ну так і Інтел можна дешевше взяти не у топових магазинах (але, не знаю, чи доцільно економити 1-2 тис. грн., не знаючи, чи буде завтра цей магазин "живим". Я свою відеокарту купував у 2019 році в одному з дешевих магазинів, які торгують офіційним залізом. Цього магазину уже немає).isusik63: ↑ 24.05.2025 11:44
Ну вопервых :
AMD Ryzen 7 9700X в Украине можно взять за 15к с гарантией , на алли AMD Ryzen 7 9700X 10к .
Во вторых:
Вы я вижу тоже не спешите обновлятца , а интел постоянно навязуете.
Ціни на АЛІ - це окремий китайський маркетинг АМД. Без гарантії я б таке не брав.
П.С. У мене топовий процесор від Інтела станом на весну 2021 року. І у мене, що головне - топова материнська плата Гігабайт Аорус Майстер. Ця плата дуже актуальна і на сьогодні. На ній є Вай Фай 6Е, багато швидкісних роз'ємів ЮСБ (включно з двома Тайп-С 10 і 20 ГБ/с), висококласний звук з ЦАПом і підтримкою навушників на 600 ОМ і мережева карта на 10 ГБ/с. І ключове - усі роз'єми живлення металізовані, як і роз'єми під пам'ять. Тобто, у мене і через чотири роки не спостерігається деформація роз'ємів. На звичайних платах уже через п'ять років пам'ять краще зайвий раз не чіпати, як і основий провід з БП до живлення материнки.
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
13 к тоді, це може бути і 15 к зараз. Курс трохи просів. Гарантії у Вас немає. Платформа АМД слабша за платформу Інтела. Нормального вбудованого відео і нейронного процесора у 7800x3d також немає. В робочих завданнях 7800x3d зливає 265К значно більше, ніж останній йому в деяких іграх в 1080р. Тому, кожному своє.Lorichic: ↑ 24.05.2025 11:46 Volodya811
Відправлено через 15 хвилин 14 секунд:
Крим душі від прозрівшої людини:
HeronNo9791 • 2mo ago
Сам маю 9700x (на Gigabyte X670 Gaming AX V2) з GTX 1080 AMP Performance. Використовуваний комп'ютер в основному як офісний та робочий, для ігор часу немає! Що мене дуже вразило! А) неймовірно високе енергоспоживання 9700X порівняно з моїм попереднім ПК на початку 2024 року! (Intel i7 12700K Asus TUF B760 + RTX 3060TI). Intel у простому режимі, навіть під час серфінгу у ФБ, спожив менше енергії, ніж AMD! Intel 12-го покоління брав приблизно 18-30 Вт, а AMD – 80-100 Вт! Вимірював за допомогою розумної Wi-Fi-розетки OSRAM LEDVANCE Smart Plug, показники бачив на телефоні. За місячною історією споживання Intel теж менше "їв", ніж 9700X! Що мене дуже дратує – стрибки температури в AMD між 45-70 градусами. У Intel такого немає! У мене AMD з материнкою летить на смітник, і я перейду на 265K(F), навіть якщо офіційне енергоспоживання вище! У Cinebench 24 Multi 9700X нагрівся до 93 градусів, тоді як Intel i7 залишився на 75. I7 за балами трохи випередив 9700x у кінці! 265K мав би бути ще потужнішим! На фреймрейт мені начхати, бо граю тільки в 1080p, та й то в старих ретро-іграх! Заради цього не купуйте 9800x3D за ~600€. Про 9700x мені сказали – тримайся від нього подалі, бо це погані кремнієві пластини з виробництва, залишки, тобто. Кремнієві пластини класу "А" йдуть тільки на X3D. Всі, як 7700X – це залишки від 7800x3D, а 9700x – від 9800X3D! Якби я знав раніше, не брав би систему AMD 5! Тому перейду на LGA 1851 Ultra 7 265 з Z890! DDR5 залишитися. Для мене 9700x, 7700X тощо – це не варіант через погану якість кремнієвих пластин! У Intel такого немає! Через цей раз TSMC виробляє нові Ultra-чіпи, я не думаю, що буде таке «виродження» чіпів, як у 13-му та 14-му поколіннях Intel. Крім того, у AMD є ще й проблема з безпекою чіпів! Вибачте, але майбутнє за Intel! Для офісу.
https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... 00x/?tl=uk
-
FirstTDM
Member
Да ну...Lorichic: ↑ 24.05.2025 11:46натягали с али по 13тыс 7800x3d прошлой весной, у интела до сих пор ничего лучше нет, насчет скидок на 265к
Преимущество новой платформы Intel настолько очевидны vs 7800x3d, что лень расписывать... да и по тестам Ultra 7 265K почти всегда впереди, за исключением некоторых игр в 1080р
Ryzen 7 7800X3D vs Ultra 7 265K:
https://technical.city/ru/cpu/Ryzen-7-7 ... tra-7-265K
Отправлено спустя 3 минуты 56 секунд:
Ну да... так и есть: 265К холодный, быстрый, эффективный и дешевлеVolodya811: ↑ 24.05.2025 12:14Cinebench 24 Multi 9700X нагрівся до 93 градусів, тоді як Intel i7 залишився на 75. I7 за балами трохи випередив 9700x у кінці!
Но тут же все "киберкотлеты", для которых главная цель процессора - обеспечить сотни фпс в 1080р - вот и выбирают AMD ...X3D
Последний раз редактировалось FirstTDM 24.05.2025 12:37, всего редактировалось 1 раз.
-
isusik63
Member
Средне статистическому "игроману" хватит r5600 (или аналог интел), 2х16 рам , rtx 3070 (или аналог радион). Чтоб играть в фхд ,Volodya811: ↑ 24.05.2025 12:14Ну так і Інтел можна дешевше взяти не у топових магазинах (але, не знаю, чи доцільно економити 1-2 тис. грн., не знаючи, чи буде завтра цей магазин "живим". Я свою відеокарту купував у 2019 році в одному з дешевих магазинів, які торгують офіційним залізом. Цього магазину уже немає).isusik63: ↑ 24.05.2025 11:44
Ну вопервых :
Во вторых:
Вы я вижу тоже не спешите обновлятца , а интел постоянно навязуете.
Ціни на АЛІ - це окремий китайський маркетинг АМД. Без гарантії я б таке не брав.
П.С. У мене топовий процесор від Інтела станом на весну 2021 року. І у мене, що головне - топова материнська плата Гігабайт Аорус Майстер. Ця плата дуже актуальна і на сьогодні. На ній є Вай Фай 6Е, багато швидкісних роз'ємів ЮСБ (включно з двома Тайп-С 10 і 20 ГБ/с), висококласний звук з ЦАПом і підтримкою навушників на 600 ОМ і мережева карта на 10 ГБ/с. І ключове - усі роз'єми живлення металізовані, як і роз'єми під пам'ять. Тобто, у мене і через чотири роки не спостерігається деформація роз'ємів. На звичайних платах уже через п'ять років пам'ять краще зайвий раз не чіпати, як і основий провід з БП до живлення материнки.
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:13 к тоді, це може бути і 15 к зараз. Курс трохи просів. Гарантії у Вас немає. Платформа АМД слабша за платформу Інтела. Нормального вбудованого відео і нейронного процесора у 7800x3d також немає. В робочих завданнях 7800x3d зливає 265К значно більше, ніж останній йому в деяких іграх в 1080р. Тому, кожному своє.Lorichic: ↑ 24.05.2025 11:46 Volodya811
Відправлено через 15 хвилин 14 секунд:
Крим душі від прозрівшої людини:
HeronNo9791 • 2mo ago
Сам маю 9700x (на Gigabyte X670 Gaming AX V2) з GTX 1080 AMP Performance. Використовуваний комп'ютер в основному як офісний та робочий, для ігор часу немає! Що мене дуже вразило! А) неймовірно високе енергоспоживання 9700X порівняно з моїм попереднім ПК на початку 2024 року! (Intel i7 12700K Asus TUF B760 + RTX 3060TI). Intel у простому режимі, навіть під час серфінгу у ФБ, спожив менше енергії, ніж AMD! Intel 12-го покоління брав приблизно 18-30 Вт, а AMD – 80-100 Вт! Вимірював за допомогою розумної Wi-Fi-розетки OSRAM LEDVANCE Smart Plug, показники бачив на телефоні. За місячною історією споживання Intel теж менше "їв", ніж 9700X! Що мене дуже дратує – стрибки температури в AMD між 45-70 градусами. У Intel такого немає! У мене AMD з материнкою летить на смітник, і я перейду на 265K(F), навіть якщо офіційне енергоспоживання вище! У Cinebench 24 Multi 9700X нагрівся до 93 градусів, тоді як Intel i7 залишився на 75. I7 за балами трохи випередив 9700x у кінці! 265K мав би бути ще потужнішим! На фреймрейт мені начхати, бо граю тільки в 1080p, та й то в старих ретро-іграх! Заради цього не купуйте 9800x3D за ~600€. Про 9700x мені сказали – тримайся від нього подалі, бо це погані кремнієві пластини з виробництва, залишки, тобто. Кремнієві пластини класу "А" йдуть тільки на X3D. Всі, як 7700X – це залишки від 7800x3D, а 9700x – від 9800X3D! Якби я знав раніше, не брав би систему AMD 5! Тому перейду на LGA 1851 Ultra 7 265 з Z890! DDR5 залишитися. Для мене 9700x, 7700X тощо – це не варіант через погану якість кремнієвих пластин! У Intel такого немає! Через цей раз TSMC виробляє нові Ultra-чіпи, я не думаю, що буде таке «виродження» чіпів, як у 13-му та 14-му поколіннях Intel. Крім того, у AMD є ще й проблема з безпекою чіпів! Вибачте, але майбутнє за Intel! Для офісу.
https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... 00x/?tl=uk
Хто берет конфиги 100к + , сами разбератца без вас-нас
Одзывов негативных об интел платформе тоже куча .
Рынок без гарантийного жилеза был и будет , также и б/у рынок .
То что он гдето опережает амд в какихта играх на копейки , на деле не заметно. Интеграшка нужна в таких производительных процах только интел , так как для рендеренга используют встройку с нужными кодаками.
То что у вас есть своё понимание и мнение , это хорошо. Но оно както разнится с масой .
Люди дадут приоретет б/у или с аллика процу а разнецу (большую) докинут до видеокарты .
У вас другая ситуация судя по вашему конфегу (мощный проц и слабая видеокарта) , я так понимаю вы не играете а работаете .
Последний раз редактировалось isusik63 24.05.2025 12:37, всего редактировалось 1 раз.
-
SergN
Member
Решта раціонально беруть 7500f без переплат, а не примітивно плазують перед минулою славою/"величчю" Інтела.FirstTDM: ↑ 24.05.2025 12:26Но тут же все "киберкотлеты", для которых главная цель прецнссора - обеспечить сотни фпс в 1080р - вот и выбирают AMD ...X3D![]()