Новини
Останні статті і огляди
Для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийшов патч 1.4. Заявлено понад 700 виправлень та покращень
-
Prescott
Member
До 2.0 и Готи осталось не так долго, ждём.
-
waryag
Member
Розробники ККД хвалилися, що виправили у першій частині 10к багів, а у другій 20к ще до реліза. Ще якісь 7-15 тисяч багів і виплавлень і буде зі сталкера лялечка!Alekss: ↑ 15.05.2025 19:50оновлення 1.1 - вирішує понад 1800 проблем
оновлення 1.1.3 - усуненням технічних проблем, «вильотів» під час компіляції шейдерів
велике оновлення 1.2 - Загалом же українська студія заявляє про більш ніж 1700 поліпшень
оновлення 1.3.1 - усунення десятків помилок EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION та інших «вильотів».
вийшов патч 1.4. - Заявлено понад 700 виправлень
Итог: 1800+1700+700=3200 виправлень c декабря 2024.
-
Kashtan
Member
1800+1700+800 буде 4200 а не 3200.
Тобто навіть більше.
По темі - єдина навіть не гра, а софт в моєму житті, який намертво вішав системник, жодне шкідливе ПЗ так не робило, а гра українських розробників з Праги - зуміла.
Буду повторно пробувати грати не раніше 26-го року, після 14200 виправлень.
-
Ijachok
Member
На найновішому досить швидко викинуло, тому вирішив спробувати старіший, в пошуках стабільності. Але знов таки, в мене бували вильоти під нагрузкою в Метро і ще десь, тому підозрюю, що справа може бути і в якомусь нагріві, чи ще в чомусь такомуAFU_power: ↑ 16.05.2025 02:14 Відправлено через 13 хвилин 1 секунду:це дуже груба помилка, в мене на старішому драйвері втрата була до 20 кадрів, бо я намагався використовувати драйвери Радеон про та аналогічно Нвідія студіо, які старіші і начебто стабільніші, по факту довго шукав проблему низького фпс поки не зрозумів, що справа була в дровахIjachok: ↑ 15.05.2025 22:24який випустили до Сталкера
-
D_ad
Member
От.. звідки ви, геронтофіли беретесь...Paner: ↑ 15.05.2025 15:55 Розуміючи базові механіки Зони стало цікавіше грати, але все одно гра якась сира, чогось в ній не вистачає, немає вогника. Можливо з ДЛЦ щось кардинально зміниться. До оригінальної трилогії ще далеко.
Бляха, ото ж в перших частинах було і механік і рівня пропрацювання... у-у-у... куди там грі 25-го року.
PS я грав в усі "Сталкери" в свій час. І навіть мої теплі ностальгічні почуття не дають мені сказати "раньше було краще", бо НЕ БУЛО. Ну от не було такого раніше. Виходило сире гівно лагуче та допилювалося ще роками. І про обіцянки-цяцанки одна і та ж мантра була кожний раз так, ніби ніколи раніше такого не було.
От я коли проходив гру, просто дав грі самій вести мене так, як це задумувалося розробниками. І найперше ж - я її не намагався заспідранити і не викручував гамму до білих ночей, як це робить 95% стрімерів та гравців, бо, бачте, темно їм... ВНОЧІ ЇМ ЗАНАДТО ТЕМНО, ага., А, бляха, грав так, як задумано: темні ночі, страшна - 3,14здєц, сходив-облазив 1-2 локації вранці і вже ввечері повзеш перевантажений лутом до бази з ліжком та механіком, та молишся, щоб ніде тебе кровосісь не підрізав.
Єдине, що я "виправив" у грі - це встановив патч на тіні від ліхтарика (виправлено розробниками) та патч на підвищення шкоди від всієї зброї, коли датамайнери виклали таблиці dmg'у стволів у грі, а також механік квантування шкоди - оце реально "тіхій ужас", коли в тебе 5,45х39 мм "калаш" має 18-20 поінтів dmg, а 5,56х45 мм AR-16 всього 16. Або коли бронебійні совдепівські 9х18 мм патрони до ПМ мають коєфіцієнт пробиття броні х1,5 в той час, коли буквально усі інші набої лише х0,5, що робить буквально 2-3 стволи у грі ("ЗУБР" та АПС) універсальними скляними гарматами, які виносять все і ти не можеш дозволити собі НЕ експлойтити це таким чином, бо коли ти підрахуєш скільки грошей тобі буде коштувати вбивство всього лише одного кровосіся... або супермутанта... це ще один 3,14здець. Ну і плюс моби стали небезпечнішими, що максимально наблизило кожну сутичку до максимально небезпечного рівня, коли ти не можеш дозволити собі перти на противника - навіть коли там хтось один залишився.
-
Kashtan
Member
Писав з айфону, і сам написав арифметичну помилку, не 800 а 700, тобто 1800+1700+700=4200.Kashtan: ↑ 16.05.2025 08:551800+1700+800 буде 4200 а не 3200.
Тобто навіть більше.
По темі - єдина навіть не гра, а софт в моєму житті, який намертво вішав системник, жодне шкідливе ПЗ так не робило, а гра українських розробників з Праги - зуміла.
-
waryag
Member
Kashtan: ↑ 16.05.2025 08:55По темі - єдина навіть не гра, а софт в моєму житті, який намертво вішав системник
- спойлер

-
Sailor Popeye
Member
Так перший був з купую багів на старті і такою собі оптимізацією. Я тоді його ще брав по предзамовленню і одразу на старті грав.Kashtan: ↑ 15.05.2025 21:14Повідомте про це авторам KDC, і першої і другої частини.Sailor Popeye: ↑ 15.05.2025 15:54
Та це вже стабільна ситація в геймдеві. Он Кіберпак декілька років фіксили, враження ігри можна купляти тільки як "настояться"
Був момент коли вдень грав і в грі всі персонажі завмерли, а це виявляється обнова прилетіла)
-
Enjthesilence
Member
D_ad: ↑ 16.05.2025 09:29От.. звідки ви, геронтофіли беретесь...Paner: ↑ 15.05.2025 15:55 Розуміючи базові механіки Зони стало цікавіше грати, але все одно гра якась сира, чогось в ній не вистачає, немає вогника. Можливо з ДЛЦ щось кардинально зміниться. До оригінальної трилогії ще далеко.
Бляха, ото ж в перших частинах було і механік і рівня пропрацювання... у-у-у... куди там грі 25-го року.
PS я грав в усі "Сталкери" в свій час. І навіть мої теплі ностальгічні почуття не дають мені сказати "раньше було краще", бо НЕ БУЛО. Ну от не було такого раніше. Виходило сире гівно лагуче та допилювалося ще роками. І про обіцянки-цяцанки одна і та ж мантра була кожний раз так, ніби ніколи раніше такого не було.
От я коли проходив гру, просто дав грі самій вести мене так, як це задумувалося розробниками. І найперше ж - я її не намагався заспідранити і не викручував гамму до білих ночей, як це робить 95% стрімерів та гравців, бо, бачте, темно їм... ВНОЧІ ЇМ ЗАНАДТО ТЕМНО, ага., А, бляха, грав так, як задумано: темні ночі, страшна - 3,14здєц, сходив-облазив 1-2 локації вранці і вже ввечері повзеш перевантажений лутом до бази з ліжком та механіком, та молишся, щоб ніде тебе кровосісь не підрізав.
Єдине, що я "виправив" у грі - це встановив патч на тіні від ліхтарика (виправлено розробниками) та патч на підвищення шкоди від всієї зброї, коли датамайнери виклали таблиці dmg'у стволів у грі, а також механік квантування шкоди - оце реально "тіхій ужас", коли в тебе 5,45х39 мм "калаш" має 18-20 поінтів dmg, а 5,56х45 мм AR-16 всього 16. Або коли бронебійні совдепівські 9х18 мм патрони до ПМ мають коєфіцієнт пробиття броні х1,5 в той час, коли буквально усі інші набої лише х0,5, що робить буквально 2-3 стволи у грі ("ЗУБР" та АПС) універсальними скляними гарматами, які виносять все і ти не можеш дозволити собі НЕ експлойтити це таким чином, бо коли ти підрахуєш скільки грошей тобі буде коштувати вбивство всього лише одного кровосіся... або супермутанта... це ще один 3,14здець. Ну і плюс моби стали небезпечнішими, що максимально наблизило кожну сутичку до максимально небезпечного рівня, коли ти не можеш дозволити собі перти на противника - навіть коли там хтось один залишився.
-
Барбарис
Member
D_ad, на перших патчах мутанти небезпечніші були.
-
Rapt0r
Member
Я щось не розумію
це я такий везучий чи більшість теперішніх "гравців" це пусічки. Компіляція шейдерів 43 сек. це не дохрена, вильотів було всього 2 чи 3 за більш ніж 200 годин гри і уже 3 фіналу пройдено, баги присутні але з критичних був лише один. Поставив консоль запустив скріпт вручну і вуаля. Монстрів постійно нерфлять якогось чорта, всю гру можна пробігати з одним юспом і дробашом проти кровосісів з снорками. Де складність, де хардкор, чого всі ниють 
-
Enjthesilence
Member
Складність і хардкор будуть, коли інструментарій модерам дадуть, офіційний сдк.Rapt0r: ↑ 17.05.2025 10:06 Я щось не розуміюце я такий везучий чи більшість теперішніх "гравців" це пусічки. Компіляція шейдерів 43 сек. це не дохрена, вильотів було всього 2 чи 3 за більш ніж 200 годин гри і уже 3 фіналу пройдено, баги присутні але з критичних був лише один. Поставив консоль запустив скріпт вручну і вуаля. Монстрів постійно нерфлять якогось чорта, всю гру можна пробігати з одним юспом і дробашом проти кровосісів з снорками. Де складність, де хардкор, чого всі ниють
![]()
А от з критичного багу для фіксу якого треба ставити мод на консоль і перезапускати скріпт і це все у 2025 році трохи смішно, дотепне виправдання кривої гри)) Коли в патч ноуті через пів року з релізу все ще є виправлення софт-локів в мейн квестах - це вже норма я так розумію, просто гравці сучасні "пусічки"
-
Rapt0r
Member
Та до того часу я уже пройду на 4 фінал і буду чекати лиш на длс.Enjthesilence: ↑ 17.05.2025 13:09
Складність і хардкор будуть, коли інструментарій модерам дадуть, офіційний сдк.
Скріпт я виправляв ще десь у грудні місяці, не пам'ятаю яка то була версія гри, і да раніше з іграми були ще ті танці з бубном на їх фоні запустити консоль і вписати стрічку коду це ніщо. Тому для мене все це ниття це дійсно якийсь "пусі-спіч"
Востаннє редагувалось 17.05.2025 13:16 користувачем Rapt0r, всього редагувалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
так правильно зробиш) навіщо всю гру перепроходити, там 4 фінала буквально 2 вибори за гру міняють, тому таке, всі інші вибори - фікція, яка нічого не змінює.Rapt0r: ↑ 17.05.2025 13:13Та до того часу я уже пройду на 4 фінал і буду чекати лиш на длсEnjthesilence: ↑ 17.05.2025 13:09
Складність і хардкор будуть, коли інструментарій модерам дадуть, офіційний сдк.
-
Rapt0r
Member
Та я знаю але на фінал з вартою хочу почати нової гри щоб усе вело до цього фіналу. Але я уже не буду облизувати кожен кущ і кожен підвалEnjthesilence: ↑ 17.05.2025 13:16
так правильно зробиш) навіщо всю гру перепроходити, там 4 фінала буквально 2 вибори за гру міняють, тому таке, всі інші вибори - фікція, яка нічого не змінює.
-
VovaII
Member
Воно і не дивно. В такому стані ПК ввімкнути складно...Hotspur: ↑ 15.05.2025 17:45при пострілах по ковбасі тепер не з’являються частинки крові - за 100+ годин не стріляв по ковбасі
Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
— От цікаво: це означає що більш серйозні помилки вже всі виправили? Чи не означає?наприклад, при пострілах по ковбасі тепер не з’являються частинки крові.
-
quppeq
Member
Це кста може бути проблема оновлень вінди. Мені так почав вішати намертво системник Victoria 3. Погуглив - багато жалілись що останнє оновлення вінди це зробилоKashtan: ↑ 16.05.2025 08:551800+1700+800 буде 4200 а не 3200.
Тобто навіть більше.
-
Kashtan
Member
Я з тих пір обхожу сталкер стороною, але в мене по робочому процесу почав зависати системник після того, як 100% навантаження хвилин 20 повисить система, довелось знизити лок розгону на -200МГц, все стабільно, здається деградація процесора або материнка не тримає. В мене всі обнови вимкнені к бісу. всі телеметрії та інше мракобісся, нічого не виходить та не входить без ручного дозволу.quppeq: ↑ 18.05.2025 19:18Це кста може бути проблема оновлень вінди. Мені так почав вішати намертво системник Victoria 3. Погуглив - багато жалілись що останнє оновлення вінди це зробилоKashtan: ↑ 16.05.2025 08:55
1800+1700+800 буде 4200 а не 3200.
Тобто навіть більше.
-
GreenMile
Member
Так і є, масс сегмент ігор пішов по шляху примітивізації і зміщеня в сторону вау-ефекта від візуалу. Раніше ігри були набагато "хардкорніші": щоб зрозуміти куди йти, що шукати і де саме, треба було досліджувати світ: читати книжки, розпитувати НПС, робити здогадки, думати і трохи аналізувати, а зараз, якщо немає прямого квестового маркера на "секрет", який тобі треба знайти - це вже "невіносімо" і грати не будуть. Плюс багато оглядів і підказок, типу "хочете топову валину на початку гри?" - сходіть туди (часто набівзабагованим методом) і отримайте БФГ99999. А потім гравці такі - ой, шось гра нудна, вороги слабкіRapt0r: ↑ 17.05.2025 10:06 це я такий везучий чи більшість теперішніх "гравців" це пусічки.
Пам'ятаю, колись грав в школі в Space Quest 5, там бувало тупо тиждень не можешь зрозуміти як далі просунутись, а потім здогадуєшся нарешті - і радощів повні штани
-
VovaII
Member
Колись колега розказував як у трьох проходили Балдур Гейтс на одному ПК. Виглядало так: один прибігав, читав записки що лишили "попередники", проходив далі, лишав записки. Далі інший. І так по кругу. Був у ного знайомий, що сам проходив. І той про нього казав: "Він гру ніколи не пройде". Бо 5 днів тому прибив бармена, у якого потрібно брати продовження квесту...GreenMile: ↑ 22.05.2025 15:09Пам'ятаю, колись грав в школі в Space Quest 5, там бувало тупо тиждень не можешь зрозуміти як далі просунутись, а потім здогадуєшся нарешті - і радощів повні штани А в Фолауті 2 не одразу здогадався, шо таке GEСK, який треба знайти, думав то якийсь чувак
— Тобто ігри були складні, але в них реально було грати. В них була своя логіка. Свій світ. Своя атмосфера.
Тоді, моє нутро таке не "перетравлювало". Фоллаут я так і не осилив(покрокові бої вбили все терпіння). А про GEСK думав, що то якась 2-3 поверхова установка. Ходив роззирався. "Може десь стоїть?" — Не знайшов.GreenMile: ↑ 22.05.2025 15:09А в Фолауті 2 не одразу здогадався, шо таке GEСK, який треба знайти, думав то якийсь чувак