S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

Патч 1.4.1
Сталкери!

Патч 1.4.1 готовий до завантаження! Він містить у собі виправлення 2 найчастіших крашів.

Виправлено краш під час запуску гри з встановленим модом Simple Mod Loader.
Виправлено краш під час завантаження файлів збереження в грі з встановленими модами (наприклад, UETools).

Щиро дякуємо за ваш постійний зворотній зв'язок та підтримку. Коментарі, які ви залишаєте в соціальних мережах, і повідомлення про баги, які ви надсилаєте до Центру технічної підтримки, допомагають Зоні ставати кращою з кожним оновленням. Будь ласка, продовжуйте ділитися своїми думками тут, у Steam та інших соціальних мережах, і якщо ви помітили аномалію, якої не повинно бути в Зоні — повідомте про неї у Центр технічної підтримки:
Розмір патчу 4,2ГБ.
DarkJoney
Member

Повідомлення

Ну що, в неї вже можна грати чи все такий самий сущий кошмар як і було на старті?
Donate
Member

Повідомлення

DarkJoney: 21.05.2025 00:18 Ну що, в неї вже можна грати чи все такий самий сущий кошмар як і було на старті?
Ні незя, якщо ви за геймплеем то в іншу гру, його ще тут фіксити будуть роками, A life ще не завезли наприклад. Якщо поклацати сторі і побігати, можна було і з нульовим патчем, різниці ніякої. Я пройшов двічі жирні мутанти, вильоти в хбокс версії, одні дверцята які не відкриваються, а ще квест с заліссям баганий був і один побічний квест неможливо було сдати. Ну і економіка була важкою. А так як для сталкеру все ок було :rolleyes:
mult
Member

Повідомлення

DarkJoney
Тут в кожного свій геймплей.
Краще самому спробувати чим питати в когось.
Гру ще звісно допилювать довго, але зараз вона вже нормальна.
Противникам підкрутили трохи мізки, не ідеально але грати вже нормально.
Для когось геймплею немає, бо немає сотні тисяч купонів за пару годин як в оригінальній трилогії і всіх розвалювать в екзоскелеті навіть не ховаючись.
Економіка в плані грошей зараз нормальна.
Вистачає і на ремонт і прокачка пари вибраних стволів.
Прокачати всі стволи і костюми не вистачає, але як на мене так і не повинно бути, бо вийде не сталкер а мільйонер в зоні.
Це як в дарк соулсі, людина вибирає що їй потрібно те і прокачує.
До ідеалу править економіку, винагороди за квести, лут і все інше тут потрібно.
Це тільки модами зроблять пізніше.
Розробники навряд чи.
Але в той же час це все не заважає спокійно пройти гру в своє задоволення.
А потім чекати офіційний інструмент для модів.
З ним люди зроблять і економіку на любий смак і баланс.
Я в оригінальну трилогію взагалі без модів не можу грати.
Там і по цей день немає ні балансу, ні цікавого геймплею.
Varzek
Member

Повідомлення

DarkJoney: 21.05.2025 00:18 Ну що, в неї вже можна грати чи все такий самий сущий кошмар як і було на старті?
Подозреваю, что с времен релиза игра стала менее забагованная, но на этом всё. Потому что один из топовых комментариев под одним из последних видео про Stalker 2 у GSC такой:
Now we just need Night Vision, Binoculars, Full A-Life improvements, a fully finished DLC, more Side missions as a whole, new weapons, and new attachments for every gun.
Перестрелки в ночное время в игре жесть полная. Я не понимаю, почему не добавили ПНВ до сих пор.
Отсутствие бинокля иногда трактуют небольшой дистанцией прорисовки в игре. Её вроде увеличили с каким-то патчем, но видимо не сильно. Иначе я не знаю почему не ввести бинокль.
A-Life в игре нет. И что-то есть подозрение, что не будет в принципе.
DLC когда-то там выйдет. Но спасет ли оно ситуацию я не знаю. В игре дисбаланс насыщенности контентом. Это видно по картинке с количеством квестов в каждой локации:
спойлер
Зображення
По этому если есть желание пройти игру, то можно проходить уже сейчас. Ну или дождаться DLC и проходить, может там концовку новую добавят.
VovaII
Member

Повідомлення

Varzek: 21.05.2025 13:39В игре дисбаланс насыщенности контентом. Это видно по картинке с количеством квестов в каждой локации
— Похоже что процентов 40 успели сделать, а потом начался срочный переход на новый движок... B-)
mult
Member

Повідомлення

Varzek
Цей новий рушій в одночас і красивий і жахливий.
Можливо розробникам краще було взяти щось інше.
Я з допомогою нвідія ап налаштував трохи графіку, зробив гру світлішою.
Бо в грі освітлення повне дно, навіть в середині дня в сонячний день наче вечір.
Гра відверто темна з поганим освітленням, де за пару метрів в сонячний день в тінях просто чорнота без деталей.
Це втомлює очі цей переконтраст.
І завдяки тому що я зробив гру трохи світлішою, то ночі теж стали світліші, тепер в мене проблем з ночними перестрілками немає :)
Бінокль цій грі поки не потрібний, дальність промальовки дуже низька.
І це погано.
Гра про атмосферу і красиві пейзажі, а пейзажів нормальних немає, бо дистанція лодів так собі.
Я проходжу гру, вона мені подобається.
Але по справжньому нормальна гра буде як я писав вище, коли випустять інструмент для модів.
Як показує практика, звичайний хлопець аматор може довести якусь гру до ідеалу краще ніж команда професійних розробників :)
ya98
Member

Повідомлення

Глянул 1.4.1. Совместимость с консолью вернули. Совместимость с модами на переносимый вес под вопросом. С установленным модом при прокачке оружия отображаются только базовые характеристики, без учёта изменений. Не понятно, это не отображаются изменения или прокачки не влияют на характеристики. У нас раньше был "урон" и "пробитие" а теперь "урон" и "удобность", но каким тут боком грузоподъёмность - у меня на голову не налазит. Прокачка костюмов опять отображается адекватно...
Вот пишу пост, а в голове мысль крутится - "как же раньше, когда столько интернета не было, игры выходили сразу на 100% готовые?".
VovaII
Member

Повідомлення

ya98
Меня вот посетил вопрос: а когда редактор модов сделают, моды так же после очередного обновления слетать будут?
Varzek
Member

Повідомлення

VovaII: 21.05.2025 13:56 Похоже что процентов 40 успели сделать, а потом начался срочный переход на новый движок... B-)
Который видимо вообще не стоило делать. Потому что я вижу много жалоб на UE 5 в разных играх.
mult: 21.05.2025 14:32 Я з допомогою нвідія ап налаштував трохи графіку, зробив гру світлішою.
І завдяки тому що я зробив гру трохи світлішою, то ночі теж стали світліші, тепер в мене проблем з ночними перестрілками немає :)
А я с включенным HDR играл, без него тоже тяжко ночами было. Но это ж бред со стороны разработчиков, что приходится придумывать всякие костыли.
ya98: 21.05.2025 16:41 Вот пишу пост, а в голове мысль крутится - "как же раньше, когда столько интернета не было, игры выходили сразу на 100% готовые?".
К тестированию проектов относились по другому. Плюс из-за отсутствия интернета понимали, что нужно изначально выкатывать максимально качественный продукт. Но на днях я узнал в одном из обзоров на Сталкера, что GSC когда-то выпускали издание, где на одном диске была игра, а на другом патч :lol:
mult: 21.05.2025 09:01 Я в оригінальну трилогію взагалі без модів не можу грати.
Там і по цей день немає ні балансу, ні цікавого геймплею.
Я в оригинальную трилогию играл мало, но когда её сравнивают со второй частью, то последняя с большим трудом конкурирует. Вот пример.
ya98
Member

Повідомлення

VovaII: 21.05.2025 16:46 ya98
Меня вот посетил вопрос: а когда редактор модов сделают, моды так же после очередного обновления слетать будут?
С каждым обновлением какой-нибудь мод отваливался. Только в 1.4.1 вернули консоль, переставшую работать в 1.4. Видимо разрабам не с руки лишаться такого удобного инструмента тестирования. С будущими обновами думаю моды продолжат отваливаться. И не факт, что мододелы будут под каждый патч новую версию выкатывать - волна хайпа пошла на убыль. Тени Чернобыля я проходил раз восемь и зов Припяти тоже несколько раз. Чистое небо один раз - вся эта суета болотная не зашла. А так же кучу сюжетных модов на первые сталкеры. Потому что удовольствие от игры получал. Со вторым сталкером такого не происходит - как на мой взгляд разработчики злоупотреблядствуют реализмом. А реализма в стиле "взял рюкзак с инструментом и чуть не помер пока от остановки до объекта дошел" мне в реальной жизни хватает. Опять же бесит, что нет артефактов от пси и для здоровья. Ну и в целом с игрой что-то не так, но это уже другая история. Короче говоря игра получилась такая, чтоб пройти раз-другой и снести к ебеням. А зов Припяти и тени Чернобыля останутся.
VovaII
Member

Повідомлення

Varzek: 22.05.2025 00:22Но на днях я узнал в одном из обзоров на Сталкера, что GSC когда-то выпускали издание, где на одном диске была игра, а на другом патч
Причем патч бил такого размера, что аж было жалко, что на него диск потратили.
ya98: 22.05.2025 05:39Тени Чернобыля я проходил раз восемь
Тоже несколько раз, и еще больше с модами на неё.
ya98: 22.05.2025 05:39Зов Припяти тоже несколько раз
Эта мне в технологичном плане больше всего нравилась. Движок поновее, графика поновее. Второй раз проходил с модом, что разрешал все модификации на оружие ставить. Как прокачал пулемет — стало возможным одиночными зомбакам в Припяти хедшоты раздавать... как залип!
ya98: 22.05.2025 05:39Чистое небо один раз - вся эта суета болотная не зашла.
Тоже болота не понравились, но после прохождения увидел скришнот в интенете, с какой снарягой люди переходили во вторую половину игры... Там и броник человеческий и артов куча и оружие. Меня как заело. Заново перепрошел, все болота пропылесосил. Попустило.
ya98: 22.05.2025 05:39Со вторым сталкером такого не происходит - как на мой взгляд разработчики злоупотреблядствуют реализмом. А реализма в стиле "взял рюкзак с инструментом и чуть не помер пока от остановки до объекта дошел" мне в реальной жизни хватает. Опять же бесит, что нет артефактов от пси и для здоровья. Ну и в целом с игрой что-то не так, но это уже другая история. Короче говоря игра получилась такая, чтоб пройти раз-другой и снести к ебеням. А зов Припяти и тени Чернобыля останутся.
Что то да. Я и первый раз не допрошел. Надоело мотаться из края в край. И побочек, кот наплакал. — Если затянут с редактором модов, то боюсь не будет никаких модов. А жаль. Так ждал С2.
ya98
Member

Повідомлення

И опять разрабы подложили свинью... Помните экза "Алмаз" на крыше бункера? Так его теперь там нет, но есть издевательская надпись. Всё добро с крыши переместили на один этаж ниже.
Dremjke
Member

Повідомлення

Таке враження, що GSC всім складом на якійсь потужній наркоті сидять, інакше не поясниш мотивів того, що вони "ісполняють"...
DarkJoney
Member

Повідомлення

Donate
mult
Varzek
та я маю на увазі взагалі по перфомансу, бо в мене на на 12700 з 3060 була карусель 0-100 ФПС з середнім около 20 на низьких налаштуваннях. Я допройшов де хліб свіжий сценка, макове поле, та 3 бандитів вбити і кинув, бо невозможно. Мене дівчина заставляла в нього грати, я страждав і мучався, а вона дивилась, бо ж УКРАЇНСЬКЕ та у тік току був бум. А те що я кажу що в це грати не можна - не хвилює))) ще не вірить що Метро був краще за графоном та сюжетом)))

Стоїш - 100 фпс, входить якись НПЦ чи монстр у сцену - кранти, фпс 20. Шмаляти неможливо, відчуваю себе рахітом. Граєщ при 20, граеш, вбили, той самий сейв, та сама локація на тобі 100 фпс. Ну шо це)))
Рахіти в тредс під постом Григоровича (який, як зясувалось, не грав у Сталкер) доказували мені що це все я винен сам і в мене вже старий ай7 и все викинути йти за 5090)))

Питання чи качати заново все))))
Барбарис
Member

Повідомлення

DarkJoney, це 3060 була на 2К-моні? Тоді не дивно, що не тягне, але дивно що так скаче. По графіці нС2 таки краще, просто в метро менші локації і вийшло краще пророблене. Сюжет - справа смаку кожного.
VovaII
Member

Повідомлення

Varzek: 22.05.2025 00:22А я с включенным HDR играл, без него тоже тяжко ночами было.
Меня спасло то, что на мониторе можно регулирровать уровень черного. Правда цвета в темноте страшные получаются, но хоть видно.
DarkJoney
Member

Повідомлення

Барбарис
спочатку так, але я потім 1080 з роботи делл притащив щоб програти, толку 0. Скакало ось так. Стоїш, нормальні 50-100 фпс, потом бабах, хтось у сцені і фпс відразу 20. У деревні де торговці та у бункері просто дупа, бо фпс падає до 10. І це все ДЛСС-фср с фрейм геном, пробував кастом конфіги, все вже на низ - толку 0 було. Це була релізна та потім 3-4 патчі після здається.

Так графен на нізах вже галімий, я на цій машині перепройшов сп2077, рдр2, та купу ще, але гірше за Сталкер за усі роки я нічого не памятаю. І це сумно, бо я знаю багато разрабів, менеджерів, ми з ними раніше тусувались коли я у іграх працював.

Отправлено спустя 2 минуты 42 секунды:
Дівчина взагалі грала тільки Перфект Ворлд та Сімс, та сиділа дивувалась чому я ругаюсь що грати неможливо)))
VovaII
Member

Повідомлення

DarkJoney
Дуже дивні симптоми. А у Вас паралельно ніякого софту, що використовує відяху, не запущено?

А на Нексус Модс, нема якогось моду на виправлення подібної ситуації?
0kie
Member

Повідомлення

DarkJoney: 27.05.2025 00:37доказували мені що це все я винен сам і в мене вже старий ай7 и все викинути
Процессор точно не виноват. А вот видяха... Я на 6800xt пробовал играть в 1440р - максимальные нативные (без FSR) настройки было 50-70 кадров. Версия игры от GOG, т.е. лицуха. ;)
Відповісти