Вибір процесора

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
vladka767
Member

Повідомлення

VladimirV
Ух ну то целая история, у меня столько времени нет, к сожалению.
Ну а у кого есть, согласен, может потратить его и сэкономить
STARL1GHT
Member

Повідомлення

gloomy: 19.05.2025 17:38 VladimirV
Слід зазначити, що купони не завжди працюють. Саме на цей 14600KF в цю акцію ні на 20$, ні на 10$ не працював. Тільки на 6$.
Та ні, можна було замовити за ~5800₴.
https://www.aliexpress.com/item/1005006997114745.html
спойлер
Зображення
Промо були

Код: Виділити все

UAAS20 / ASAFFUA10 / IFPMC1K / IFPQVSQ / IFPSXQ2
gloomy
Junior

Повідомлення

STARL1GHT
Нажаль, не знав я про такі, пробував тільки той, що на алі був на сторінці акції (UAAS20 чи якось так). Я не дуже просунутий покупець з алі)

Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
vladka767: 19.05.2025 18:42 VladimirV
Ух ну то целая история, у меня столько времени нет, к сожалению.
Ну а у кого есть, согласен, может потратить его и сэкономить
Якщо треба, то ось діючий купон на цей товар на 20 баксів: IFPQQIG
STARL1GHT
Member

Повідомлення

gloomy: 20.05.2025 03:18 Нажаль, не знав я про такі, пробував тільки той, що на алі був на сторінці акції (UAAS20 чи якось так). Я не дуже просунутий покупець з алі)
Ну ось конкретно зараз можна взяти Intel Core i5 14600KF за ~140$.
спойлер
Промо-код на -20$

IFPALYF / IFPQQIG / IFPLYRZ
vladka767
Member

Повідомлення

STARL1GHT
А нема такого ж тільки для 7700 ?)
Cherry Schnapps
Member

Повідомлення

gloomy: 19.05.2025 17:38 VladimirV
Слід зазначити, що купони не завжди працюють. Саме на цей 14600KF в цю акцію ні на 20$, ні на 10$ не працював. Тільки на 6$.
Можу доповнити , що коли замовляв свій 7800 х3д , жоден купон не спрацював під час цієї акції , потім в группі по Алі в ТГ каналі почав запитувати , сказали що промокоди не працюють на Телефони та Проци.... Тому прийняв рішення брати без купона але з "BigSale" :rotate:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

vladka767: 20.05.2025 17:08 STARL1GHT
А нема такого ж тільки для 7700 ?)
https://www.aliexpress.com/item/1005008072964215.html
vladka767
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 20.05.2025 16:36

IFPALYF / IFPQQIG / IFPLYRZ
Я мав на у вазі щоб оці промокоди працювали, або не ці але на аналогічну сумму)
Striker
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 18.05.2025 16:57Я б дивився на стабільність ЦП у OCCT(з «важкими» інструкціями), CoreCycler, кранчером та у проектах які запускаєте.
Поганяв проц в OCCT на Extreme більше 30 хвилин, жодної помилки. Курва -40. Але при цьому прибрав розгін по частоті і споживання зменшив до 102 Вт, бо не помітив великої різниці в іграх, зате температура зростає на 5-8 градусів і споживання на 10 Вт+ більше при +200 МГц. Пробував ставити -50 курву, але десь через 5 хвилин комп перезавантажився, на 40 наче тримається.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Striker: 22.05.2025 00:13
STARL1GHT: 18.05.2025 16:57Я б дивився на стабільність ЦП у OCCT(з «важкими» інструкціями), CoreCycler, кранчером та у проектах які запускаєте.
Поганяв проц в OCCT на Extreme більше 30 хвилин, жодної помилки. Курва -40. Але при цьому прибрав розгін по частоті і споживання зменшив до 102 Вт, бо не помітив великої різниці в іграх, зате температура зростає на 5-8 градусів і споживання на 10 Вт+ більше при +200 МГц. Пробував ставити -50 курву, але десь через 5 хвилин комп перезавантажився, на 40 наче тримається.
Інструкції ставте avx512. На SSE погано помилки ловить
Striker
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov
В мене стояло на Auto, і десь писало в тесті AVX2, а не SSE. Це щось середнє, як я розумію.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Striker: 22.05.2025 08:20 AlexKuzovkov
В мене стояло на Auto, і десь писало в тесті AVX2, а не SSE. Це щось середнє, як я розумію.
Так сам вибери AVX512.
Striker
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 22.05.2025 09:11Так сам вибери AVX512.
Та я зрозумів) Ввечері потестю. Обов'язково годину тримати чи півгодини вистачить?
Mixx
Member

Повідомлення

Striker
Важкі тести зазвичай швидко показують нестабільність, але для фінального варіанту пару годин тестування - мінімум, але це тільки один з типів навантаження, також я би радив вимкнути прискорення відео в браузері відеокартою і запустити якийсь 10+ годинний ролик на ютубі в 4к на процесорі, або якісь тести, симулюючі роботу в офісі, тощо.
Striker
Member

Повідомлення

Mixx
Не розумію навіщо такі танці. Годинку потримаю в ОССТ і на тому все. Якщо не вирубиться, не буде помилок, в іграх також не буде проблем, то хай працює в такому режимі, якщо це ніяк не шкодить процесору.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Striker: 22.05.2025 10:39 Mixx
Не розумію навіщо такі танці.
Тому що ми на сайті оверклокерс. Налаштування вважаються завершеними тільки тоді, коли ЦП веде себе стабільно у будь-якому сценарії роботи. Особливо у важкому.

На пів години на «авто» мій профільний -30 може, а дай щось більш важке да тривале — потрібно лізти і піднімати курву. :gigi:
0kie
Member

Повідомлення

Striker: 22.05.2025 10:39Годинку потримаю в ОССТ і на тому все.
Там стабильно постоянная нагрузка. Ты попробуй переменную нагрузку, а это кривые игры. Поставь в Стиме бесплатный PUBG, побегай пару каток и если там не вылетит, то можешь успокоиться - система стабильна. ;)
Striker
Member

Повідомлення

Годину на AVX512 тримає без помилок при -40.
спойлер
Зображення
В AIDA64 з одною галкою на Stress FPU також тримає 20 хвилин, далі тестити сенсу не бачу. Воно, якщо щось буде не так, випливе десь в майбутньому.
Bloodfallen
Member

Повідомлення

Striker: 22.05.2025 21:17 Годину на AVX512 тримає без помилок при -40.
спойлер
Зображення
В AIDA64 з одною галкою на Stress FPU також тримає 20 хвилин, далі тестити сенсу не бачу. Воно, якщо щось буде не так, випливе десь в майбутньому.
а сенс так жарити проц? Працює у звичайних задачах і файно. Як будуть трабли, тоді вже треба щось думати тестувати. А так мазохізмом займаєтесь) Наслухались совєтчіков :lamer:
Striker
Member

Повідомлення

Bloodfallen
Це для самозаспокоєння) Та і не жарив сильно, виставив ліміт у 100 Вт (споживає 102 Вт), прибрав +200 МГц і виставив в сток, курва -40 - мені цього вистачає з головою. В Cinebench R23 в стоці 18085 балів, зараз з андервольтом і лімітом 100 Вт - 19098. Більш ніж достатньо. Якщо десь треба буде, виставлю ліміт до 110 Вт і +200 МГц, буде вже 20000 в Cinebench.
Відповісти