Відеокарта AMD Radeon RX 9060 XT представлена офіційно. Старт продажів заплановано на червень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
vsx
Member

Повідомлення

Alekss: 21.05.2025 12:10 Amd начала публиковать показатели Ai tops только в поколении RDNA4. Это связанно с возможностями RDNA4 использовать точность FP8 (плавающей запятой). Nvidia ввела точность вычислений FP8 в RTX 4000 (Ada Lovelace).

AMD также немного схитрила и указывает 2 показателя матричных вычислений (целочисленных) Int4 и Int8. 821 Ai tops RX 9060XT 16Gb считаются в int4 (которые практически не используются). В скобках указан показатель (int8) или fp8, он равен 410 Ai tops. Это равно тем показателям, которые использует Nvidia в своих вычислениях Ai tops.

Написал развернуто, потому что трудно будет уловить суть в чем разница между 821 Ai tops (int4) и 410 Ai tops (int8) в показателях AMD.
Ну да, надо было в RDNA 3 внедрять, сейчас бы не было проблем с обратной совместимостью. А так получается дорогую линейку 7000 лишили новых и будущих технологий что делает покупку потенциально мертвой.
SergN
Member

Повідомлення

Аціо: 21.05.2025 15:27От побачите - куртка просто зробить ціни 16гб версій однаковими. І АМД нічого не зможе з цим зробити.
І я маю на увазі не зниження, а здорожчення.
Ну не куртка, а ринок. Як бачимо по старших моделях, всім байдуже на дотримання рекомендованих цін, які НВ/АМД написали на презентаційних слайдах при анонсах. Ціноутворення йде своїм шляхом і насамперед визначатиметься балансом попиту і пропозиції. Тож у випадку посиленого попиту на сабж, який виробник не встигатиме задовольнити, рекомендованих цін не бачити споживачам. Але в посилений попит якось не дуже віриться, адже там он ще нерозпроданих 7700-7800 багацько, і якось не чутно, щоб їх знімали з виробництва.
Tpocik
Junior

Повідомлення

Стільки срачу ні про шо. Якшо в мене в кишені 350 баксів то хай хоть в 5060 буде 48 гб і х2 фпс, я її не куплю бо в мене нема 450 а лише 350. Відкрив сайт хотлайну глянув моделі які 350 і нижче по ціні, почитав огляди на них, купив то шо видає більше фпс. Промені, сромені, та хто на 300 баксів при своєму розумі їх враховує? Ну, можливо в старих іграх. В нових так вони точно не підуть, не той бюджет.
MSiAventador
Member

Повідомлення

:gigi:
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 21.05.2025 09:13
daesz: 21.05.2025 08:00 powerpizza
крутнути нижче заголовку релігія не дозволяє? :facepalm:
Зображення

По темі - невже неможна було найняти когось, хто більше 2 разів бачив інтерфейс фотошопу?
спойлер
Зображення
У нас в магазинах вона теж буде 300? Я правильно розумію? :laugh:
Ні, пора вже зрозуміти, що мсрп вказується без оподаткування і в США вона не буде 300 також, як і 5060 не буде 300.
Alekss
Member

Повідомлення

Что меня радует, за 6 месяцев, с декабря 2024 года Intel и AMD презентовали серьезную конкуренцию Nvidia во всех сферах применения GPU. Я о релизах Intel B580 и RDNA4. Посмотрите на это не с обычного негатива - есть только Nvidia, а все остальное мусор не достойный внимания, а с точки зрения движения прогресса в сфере разработки и ценообразования GPU.

Подобные успешные релизы конкурентов приводят к чему:

1. Ценовым войнам - Nvidia придется снижать цены на свою продукцию, или наоборот увеличивать расходы на разработку новых технологий, от чего выиграем мы - конечный потребитель. Это не обязательно приведет к удешевлению видеокарт в будущем, но создаст площадку для новых исследований и разработок.

2. Nvidia не выделяет бизнес потребительских GPU как основной источник доходов - это значит, что AMD и Intel сможет улучшить свои позиции на рынке и это опять же создаст конкуренцию, которая будет двигателем прогресса в разработках новых технологий.

3. Посмотрите на то, что происходит с производительностью. Видеокарта среднего ценового сегмента рынка в районе $350 создала конкуренцию флагману 5 летней давности за $649. Я о Radeon RX 6800XT 16GB. Я думал брать б/у RX 6800XT 16GB это вполне хорошее решение для 2к разрешения, а тут подарок RX 9060XT 16GB - в виде новых технологий, FSR4, хороший Ai tops, 16Gb памяти за ту же цену, только новый.
taras_cs
Member

Повідомлення

FreezerUA: 21.05.2025 12:03 Більшості покупців глибоко пофігу на об'єм пам'яті, ROP, CUDA і т.д.
Їх цікавить скільки кадрів видасть карта за ***$, саме тому маркетологи і поставили ці карти в порівнняння (бо тут в компації перевага).
Якщо основним критерієм вважати кількість пам'яті - то тоді можна дійти до абсурду і порівнювати 9060XT з 5080.
Так і є. Брат моєї дружини купив 1060 3GB (замість 6GB), бо вона "дешевше" :D
SergN
Member

Повідомлення

Alekss: 21.05.2025 21:123. Посмотрите на то, что происходит с производительностью. Видеокарта среднего ценового сегмента рынка в районе $350 создала конкуренцию флагману 5 летней давности за $649. Я о Radeon RX 6800XT 16GB. Я думал брать б/у RX 6800XT 16GB это вполне хорошее решение для 2к разрешения, а тут подарок RX 9060XT 16GB - в виде новых технологий, FSR4, хороший Ai tops, 16Gb памяти за ту же цену, только новый.
Якась спроба самонавіювання? Ми нещодавно в презентаціях отримали кілька таких "подарунків": за $549 і 599. Велкам купити їх за цією ціною. Тому сподіватися на 350 тут варто лише у випадку, якщо решта споживачів її не оцінить, і ніякого надлишкового попиту на неї не буде.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

а чого на слайдах амд немає червоного кольору, а замість нього якийсь поносний колір, це натяк на продукцію? :laugh:
Аціо
Member

Повідомлення

daesz: 21.05.2025 19:14
Vlaad13: 21.05.2025 09:13
У нас в магазинах вона теж буде 300? Я правильно розумію? :laugh:
Ні, пора вже зрозуміти, що мсрп вказується без оподаткування і в США вона не буде 300 також, як і 5060 не буде 300.
Ні пора зрозуміти що MSRP це вартість з оподаткуванням та приблизно 100%+ націнки, але шахраї роблять +300% націнки. Виправдовувати шахрайство та закликати до цього звикнути - одного часу усе ваше майно стане не ваше, відповісте що так не можна? А я відповім - ні пора вже зрозуміти, що ваше усе майно приналежить завтра вже не вам, навіть дозволю вам самому пояснити чому.
daesz
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
FreezerUA
Member

Повідомлення

Аціо: 21.05.2025 13:58 ...
От якраз MSRP це врахуванням податків, заробітку та націнки.
...
Тут Ви не праві. MSRP включає націнку і заробіток, але не податки.
Це робиться тому що в кожній країні своя система оподаткування і навіть у США в кожному штаті свої податки, тому вони і не враховані в цій сумі.
:beer:
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Це щоб зеленим трохи підсолодити.
спойлер
Зображення
Derigan
Junior

Повідомлення

Мало беріть 16 ГБ, думаю 9060xt на 8гб норм тема для full hd в онлайн ігри для фпс 144-240
Аціо
Member

Повідомлення

FreezerUA: 22.05.2025 10:01
Аціо: 21.05.2025 13:58 ...
От якраз MSRP це врахуванням податків, заробітку та націнки.
...
Тут Ви не праві. MSRP включає націнку і заробіток, але не податки.
Це робиться тому що в кожній країні своя система оподаткування і навіть у США в кожному штаті свої податки, тому вони і не враховані в цій сумі.
:beer:
Середній податок у MSRP закладають - 19.5%, у України податок 20.9% отож для України має бути ціна MSRP +1.4% вартості. Все інше просто шахрайство.

І так додам - те що шахрайські корпорації вже як 2 роки через суд досягли - щоб тлумачення MSRP прибрали з Вікі, є мільярди людей які знають що таке MSRP і без Вікі, вам знадобиться прибирати усю Європу, США, та пів Азії як мінімум.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Pathfinder: 22.05.2025 10:39 Це щоб зеленим трохи підсолодити.
спойлер
Зображення
В котрий раз пишу для таких як ви
Люди які купляють карту на 8 гіг і так знають що вона не дуже, але грошей на щось 16 гігове у них зачасту немає :dontknow:
Pathfinder
Member

Повідомлення

Vlaad13: 22.05.2025 14:58 В котрий раз пишу для таких як ви
Люди які купляють карту на 8 гіг і так знають що вона не дуже, але грошей на щось 16 гігове у них зачасту немає :dontknow:
Мільйони мух не можуть помилятися. Те що і така гівняна карта буде продаватися ніхто не ставив під сумнів. Але це не відміняє того що прогрес порівняно з попереднім поколінням мізерний, а пам'ять обидва тупо зажали.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Pathfinder: 22.05.2025 15:45
Vlaad13: 22.05.2025 14:58 В котрий раз пишу для таких як ви
Мільйони мух не можуть помилятися. Те що і така гівняна карта буде продаватися ніхто не ставив під сумнів. Але це не відміняє того що прогрес порівняно з попереднім поколінням мізерний, а пам'ять обидва тупо зажали.
Пам'ять не зажимали, у обох вендорів є карти і на 12 гіг і на 16
Але на таку карту ціна буде вища, а ми маємо влізти у межі 300 баксів
Pathfinder
Member

Повідомлення

Vlaad13: 22.05.2025 15:47 Пам'ять не зажимали, у обох вендорів є карти і на 12 гіг і на 16
Але на таку карту ціна буде вища, а ми маємо влізти у межі 300 баксів
Та ні саме зажали. Те що є і на 12 і на 16 і на 24 то таке. Мова зараз про 9060 і 5060 які маркетингово обрізали по пам'яті, +2/4 ГБ це одна банка, не так багато в ціні додалося.
Тим паче 3060 і 2060, 6600ХТ і 7600ХТ були дорожче мали більше пам'яті. А без ХТ менша ціна.
Відповісти