Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

strang
artko
:beer:
а ще можете самостійно потестувати,
Домашню в вечері спробую, якщо не забуду.
leif
Member

Повідомлення

всі знають про цей лайфхак? мені от сьогодні вчергове знадобився

https://www.youtube.com/shorts/uV-tnLRgjHg

колись побачив рандомно, і навіть не уявляю, що б я без цього робив, адже стільки разів було таке, що пробіл просто не звучить добре під тим кутом, під яким я його натискаю великим пальцем, або ж є саме таке дрєбєзжання, як на відео, і цей ізі трюк дозволяв отримати бажаний звук

Відправлено через 8 хвилин 23 секунди:
але особисто я не запихую плівку в отвори на самому кейкапі, як алекс, а акуратно вирізаю невеликими квадратами/кружечками і кладу на стеми стабу, притискаю з усіх боків, щоб вона трималась на стемі, а потім по-тихеньку надіваю зверху пробіл. так виходить взагалі круто. втім в такому способі треба зважати на досить тонку грань між тим, що воно щільно і класно сидить і тим, що стінка отвору на кейкапі тріскається :laugh: (не думаю, що актуально для пбт, але для гмк аж бігом), у мене таке було і довелось потім заливати клеєм ту тріщину, що, втім, вийшло заморочно, але цілком вдало (залив також жанлідою b7000) і цей пробіл я продовжив успішно використовувати

Відправлено через 4 хвилини 27 секунд:
звісно, тут важливо ще раз підкреслити, що до цього гетто-моду варто вдаватися виключно після того, як ви добре змастили стаби і в змащенні точно проблеми немає. це важливо, бо якщо неправильно/недо/пере змастили, то, звісно, бажаного ефекту і звуку не буде, скільки там не довбайся з тою плівкою :)
leif
Member

Повідомлення

оце ж прикольно змащувати ботом хаузінги білого кольору (ні)

скільки ти наніс мастила взагалі не зрозуміло навіть при яскравому освітленні :insane: покладаєшся суто на інтуіцію B-) ледь-ледь світло-бузковий стем ще дозволяє щось розгледіти (треба підібрати кут), а ботом хаузінг -- взагалі піпєц

але перші 36 змастив, трохи потицяів -- ніби нормально, інтуіція не підвела, можна продовжувати :D
спойлер
Зображення
до цього змастив 90шт гатеронів Х (не плутати з KS-3X47 з такою ж кольоровою схемою :gigi: )
спойлер
Зображення
на жовтому стемі, звісно, теж 3204 видно не так щоб прям дуже добре (але все одно видно. краще ніж на моранді), і обидва реколори цих гатів в цьому плані мали б бути покраще (r2 cірого і r3 помаранчевого кольору), але з актуальним реколором є момент, що він має заводське змащення :down: яке ні туди і не сюди: користуватись мені не подобається, змащувати по ньому -- гірше результат ніж якщо мастити по сухому. а прибирати зі світчів заводське змащення це та ще замороч :horror:
Smok
Member

Повідомлення

а доречі наскільки вистачає змазки в свічах? з завода та крітоксом, чи чим там змащують їх зараз
leif
Member

Повідомлення

так, ну шо, змастив всю пачку і вже потестив ws morandi .
змащував, як і в більшості випадків:

- пружини — gpl105 baglubing'ом
- в ботом хаузінгу — рейли і ліф 3204-им
- на стемі — ніжки, рейли і спинку теж 3204-им

в принципі ясно, чому цей світч був такий популярний (та, мабуть, і досі посідає досить високі місця в рейтингах продажів):

- справді приємний звук: м'який, thocky-creamy, не гучний, вдала тональність. тут прям добре, як для досить недорогого світча. я думаю таке звучання сподобається дуже багатьом.
- натискання також класне. гладенький світч, але не прям супер-дупер гладкість. ЛП, але ботом аут -- гуд, видно, за рахунок комбінації матеріалів (UPE та POM), не дратує взаагалі. пружина адекватна і навіть 2-стейдж. ліф не хрустить і не видає ніяких зайвих звуків.

АЛЕ!

присутній відчутний стем вобл :down: і це явний недолік. якщо порівнювати з hmx, то останні сильно краще. все не настілки погано, щоб особисто я не користувався цим світчем в конфігу, де він пасуватиме, але неприємний момент. якщо буде 2га версія, в якій стем вобл буде усунуто, вийде прям чудовий світч. чого виробнику і бажаю.

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Smok: 21.05.2025 18:58чи чим там змащують їх зараз
та чим тільки не змащують ) різні варіанти є.
Smok: 21.05.2025 18:58наскільки вистачає змазки в свічах?
сильно залежить від того як саме і чим змащенно, наскільки інтенсивно юзер користується клавіатурою, по яких параметрах визначає, що світч потрібно перемазати. від кількох місяців до "один раз змастив і на все життя"
7mindfields
Member

Повідомлення

leif, можеш щось гарного сказати про ciy asura або gateron type r?
leif
Member

Повідомлення

цей не траплявся. цікаво, що вони мають на увазі під Pre Advanced Tactile :gigi: але коштує недорого, якщо зацікавив по характеристиках, то чом би і не спробувати.
про цей читав, але не купив. дуже короткий тревел (собі не купив саме через це, 3 мм заявлених, але хто міряв, то у них виходить навтіь менше) і весь тревел це тактильний бамп. це от імєнно шо специфічний світч, але відгуки про них в цілому непогані. гарне заводське змащення і практично ніякого стем воблінгу.

заку2 не дивився? ніби досить цікавий світч. вони по багатьох аспектах схожі на лінійні заку, але тактильні. емогого тактильний теж ніби нічого, але здається довольні сильна тактильність. а ще арні відгуки про бейбі кенгуру від гатів. я теж собі зараз думаю, що б такого тактильного взяти, але більше в бік фулл тревелів якось дивлюсь

Відправлено через 13 хвилин 22 секунди:
і ще про оцей траплялись хвалебні відгуки останнім часом:
https://cannonkeys.com/products/anubis- ... GANKhqC9L2
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 23.05.2025 12:12 але коштує недорого, якщо зацікавив по характеристиках, то чом би і не спробувати.
На редіті кажуть що ледве не ксяомі (в гарному сенсі) в свічі свічів ;)
З інших перелічених тобою «слухав» тільки кенгуру (вони ж наче сайлент, якщо не плутаю, а сайлентів вже вистачає: durock dolphin, ttc frozen silent v2, Akko penguin, хоча може колись в перспективі таки візьму shrimp t1 (гарний бамп) та haimu heartbeat (дуже тихі і відносно недорогі), але це не точно)
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 23.05.2025 13:35На редіті кажуть що ледве не ксяомі (в гарному сенсі) в свічі свічів
цікаво. клавіатурні світчі це і справді саме той випадок, коли ціна далеко не завжди є визначальним показником і, якщо ком'юніті консолідовано стверджує, що якийсь світч пропонує королівську якість за народну ціну (с), то в багатьох випадках так воно і є)) інколи досить дорогі світчі виявляються так собі, тоді як відносно бюджетні моделі у них виграють. хоча буває навпаки, і рівень світча напряму корелює з вартістю. по різному буває, до того ж всі ці оцінки це доволі суб'єктивна історія.
7mindfields: 23.05.2025 13:35вони ж наче сайлент, якщо не плутаю
та не дуже сайлент :D
я ж, як правило, все, що стосується сайлентів одразу пропускаю -- не моє

Відправлено через 2 години 57 хвилин 23 секунди:
погрався з напередодні змащенними ws morandi в біасі на 4х різних плейтах: Alu, PC, POM та PP. в підсумку:

- алю норм, але якось скучновато (3 місце)
- пом унило (4 місце)
- пц непогано (2 місце)
- пп в тій же тональності, що і пц, а глибше-насиченіше (переможець)

ну, думаю, ок, потицяю таку збірочку декілька годин хоча б, розпробую, так би мовити. аж тут виліз баг заміллмаксшеної пцб. з вересня минулого року саме ця пцб пережила багато десятків перезбирань спочатку в ф2, потім в біасі (скоріше за все, вже за сотню рахунок пішов), і внаслідок цього сокети на ній вже не тримають світчі достатньо міцно для такого м'якого плейту як ПП. з поліпропіленовим плейтом, на відміну від збірки з пом, пц і тим паче алю-плейтом, через деяку кількість натискань з лівого боку світчі разом з плейтом відходять від пцб трошки, і незважаючи на те, що натискання продовжують реєструватись, звучання псується. можна заморочитись, купити нових сокетів, повиколупувати з них серединки і повставляти замість попередньо виколупаних старих, але це займе досить багато :censoured: часу і грошей, так що на таке я готовий піти лише в крайньому випадку :laugh: до того ж у мене лежало цілих дві новеньких пцб від байона, які він мені надіслав в якості святкового бонуса до купленого на Новий Рік чорного топу (щедра душа :up: ) так що я вирішив взяту одну з них і запаяти на неї моранді з пп плейтом. звісно, що з запаяним конфігом не було ніяких проблем. взагалі, є така думка, що запаяні світчі завжди звучать краще ніж тіж світчі вставлені в ХС сокети (навіть новенькі і тугі), що, в принципі логічно, але я досі не прєісполнілся і не васхітілся настільки, щоб відмовитись від зручності ХС заради цієї напівміфічної переваги.

ітого. понабирав трохи текст, розпробував зіброчку... але додати до тих вражень, що я отримав від світча одразу і описав вище, в цілому нічого не можу. потестив, кароч :laugh: піду розпаювати і чистити ноги світчу :lol: 15хв запаювати і годину розпаювати, щоб пару годин потестити, кєк, this is the way. але може ще в якійсь дошці моранді потицяю. скажімо, в глейрі на пц плейті або дістану сайкл7 з шафи, з фоамами його спробую там, мені подобаються комплектні фоами у сайкла, може ще щось цікаве вийде.

Відправлено через 11 хвилин 17 секунд:
з.і.
тайпінги я почну записувати коли мелофон подарує мені shure mv7+, а поки я чекаю, можете послухати ось Morandi на тофу65 від дівінікей:
sh4rk
Junior

Повідомлення

Всім привіт. Шукаю клавіатуру в бюджеті 100€, знавці допоможіть з вибором. В основному для полупрофі гри в кс 2. Тобто найважливіше мала затримка. 75% - TKL. Ціна - якість. Лінійні світчі. Та бажано щоб була змазана з заводу, хоча це не так важливо, можу зробити сам.
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Всім привіт! Обираю собі механічну клавіатуру, хотів би дізнатися вашу думку на рахунок цього: вибираю переважно для гри в ігри щоб була 75%+ формату, ( та бажано, але не обовязково з підсвіткою самих кейкапів). На данний момент розглядаю такі:
1.EPOMAKER Shadow-S TKL Mulan Switch Hot-Swap LCD Screen RGB UA Wireless
2.Aula F75 Gasket Greywood V3 switch Hot-Swap PBT
3.HATOR Icefall PRO wireless
4.Ajazz AK820 Pro Starry Night Grey Можливо маете кращі варіанти?
Так як до цього не мав досвіду з використання механічних клавіатур то прошу порадити, який варіант краще придбати в районі 3-4-5 к. Дякую за увагу!
7mindfields
Member

Повідомлення

Юра Ray: 24.05.2025 18:50 який варіант краще придбати в районі 3-4-5 к.
Rainy 75
Womier sk75
Bridge 75 plus
На алі під час розпродажів
sh4rk: 24.05.2025 14:39 клавіатуру в бюджеті 100€, знавці допоможіть з вибором. В основному для полупрофі гри в кс 2.
Смішний бюджет для напівпрофесійного кіберспорту
Юра Ray
Junior

Повідомлення

7mindfieldsА з того що є на українському ринку щось є гідне та достойне уваги? З алі не хочу замовляти (чекати доставку та можна сказати без гарантії. До того ж не було досвіду замовлень звідти
)...
artko
Member

Повідомлення

sh4rk: 24.05.2025 14:39 Всім привіт. Шукаю клавіатуру в бюджеті 100€, знавці допоможіть з вибором. В основному для полупрофі гри в кс 2. Тобто найважливіше мала затримка. 75% - TKL. Ціна - якість. Лінійні світчі. Та бажано щоб була змазана з заводу, хоча це не так важливо, можу зробити сам.
під шутери - зверніть увагу на моделі з магнітними свічами, там затримка при активуванні rapid trigger меньша, ніж на класичній механіці.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 24.05.2025 20:45Смішний бюджет для напівпрофесійного кіберспорту
+1. бажано збільшити в 2-2.5 рази і взяти вутінг, в ідеалі з проапгрейдженими світчами і корпусом, але то вже таке, по бажанню. принаймні я б так зробив. ну, а якщо бюджету немає, тоді довдедеться шукати якісь топчіки за свої гроші, он нещодавно людина тут в топіку скидала гуглдок з НЕ клавіатурами, там різні варіанти були, треба вивчати відгуки, дивитись, що там і як. я так зрозумів нині цих НЕ клавіатур вже навипускали на будь-який гаманець, скоро APAYADO підтягнеться :D

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Юра Ray: 24.05.2025 21:11З алі не хочу замовляти
ну і дарма :) а на українському ринку це в сенсі в магазині з гарантією чи на ОЛХ теж?
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 24.05.2025 21:47 бажано збільшити в 2-2.5 рази і взяти вутінг, в ідеалі з проапгрейдженими світчами і корпусом, але то вже таке, по бажанню.
А на біса... майже впевнений, що той же Chilkey Slice75 з коробки буде веселіше "грейженого" шмутінга. 115$ на тао, без доставки правда.
Востаннє редагувалось 24.05.2025 21:56 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Юра Ray
Junior

Повідомлення

leif
Бажано на в офіційних магазинах, але можна розглянути й на інших інтернет майданчиках :) Головне щоб було ціна-якість ;)
leif
Member

Повідомлення

а що там по софту?

я сам не юзав це все, бо гамінг перестав цікавити останнім часом, але одним оком придивляюсь і орієнтуюсь по відгуках. ті люди, до думки яких я прислуховуюсь, кажуть, що основним критерієм вибору НЕ клавіатури для них є софт, тому що все решта то вже таке -- плюс мінус одне і теж, якщо не зовсім дешман. і от по софту вутінг сильно виграє у всіх конкурентів. що там такого в тому софті я не заглиблювався, але якщо б купував собі то взяв бу вутінг 60 з афтермаркет копусом і світчами.

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Юра Ray: 24.05.2025 21:52Головне щоб було ціна-якість
так це як раз треба на алі купувати. це практично те саме, що і з прому купити лише трошечки довше доставку почекати. ну або ті ж моделі на українському ринку на ОЛХ, але це переплата на рівному місці.
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 24.05.2025 21:55
а що там по софту?
Та наче все добротно, судячи з оглядів.
Юра Ray
Junior

Повідомлення

leifМожете порадити ТОП 3 клави 75%+ до 4-5 к з аліка? :) Схоже доведется спробувати замовляти з Чайни :D
Відповісти