Огляд та тестування 18″ ноутбука Dream Machines RX5080-18UA22 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5080

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
anatolikostis
Member

Повідомлення

AFU_power: 16.05.2025 22:45 Капець, 173999грн за ноут, де посередній екран(конкуренти уже пропонують олед з долбі віжин), стрьомний софт, драйвери клево з можливістю заганяти систему в блускрін та один з найгірших звуків серед конкурентів
олед за 119к - только зефирус G16 2024 rtx4070, но он тонкий и по охладу гораздо проще, хоть и корпус метал :dontknow:
ender
Member

Повідомлення

Dream Machines: 17.05.2025 10:42Запис ведеться на GoPro (яка з заводу оснащена "високоякісним" мікрофоном ). Запис робив я особисто в себе на кухні перед відправкою до редакції ноутбука на огляд.

Давайте не робити висновків про якість акустичної системи без "живого" прослуховування. Я вже вище писав, ніхто не каже, що тут Hi-Fi звук, але він дійсно набагато пристойніший, ніж у конкурентів.
лучше бы молчал.. за умного сошел.
Про такие вещи как направленность микрофона и акустики ты не слышал.
Ещё и на кухне.. живое прослуживание
Потрясающий ответ :lol:
Dream Machines
Member

Повідомлення

ender: 17.05.2025 12:46 лучше бы молчал.. за умного сошел.
Про такие вещи как направленность микрофона и акустики ты не слышал.
Ещё и на кухне.. живое прослуживание
Потрясающий ответ :lol:
Я написав як є, не бачу тут нічого смішного та образливого.

Щодо якості звуку, то я в принципі не збираюся нічого нікому доводити. Я не з народження працюю в DM, і, звичайно, мав раніше досвід роботи в інших сферах, зокрема у сфері Hi-Fi (три роки роботи в салоні, виїзд на інсталяції та організація прослуховування замовленої клієнтами акустики).

Тому, коли я пишу про звук, дещо таки знаю.
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Shtopor: 17.05.2025 11:29Як власник бюджетного ноутбука Gigabyte, який також по суті Clevo, хотів би дізнатися чим ці всі клони відрізяются (крім дизайну). Наприклад DM із огляду і це чудо:
https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... ?tab=about
1. Серія Аорус явно не бюджетна, особливо 18 діагональ. 18 ноути у всіх виробників це йде Топова серія. Хоча бюджети у всіх різні, хтось купує Роллс-Ройси, то їм цей ноут - пилюка.
2. І це не Clevo. У Гігабайта клони Clevo йдуть тільки G серія, тобто G5-G6 і т.д.

На рахунок чим відрізняються, якщо говорити в плані СО, то сучасні ігрові ноути вже мало чим відрізняються. Всі вони +\- одного форм фактору з +\- однаковою продуктивністю. Що в підсумку = +/- однакові температури, шум і нагрів.
Наприклад порівняйте ваш Аорус і оцей Aorus 17 YA (старого зразка) що на відео, подивіться на температури і ТДП, як вони відрізняються під навантаженням.
спойлер
Так от вони відрізняються, але таких вже не випускають.
Що цікаво - 17 дюймова стара модель з 2-ма вентиляторами має краще охолодження, більші ліміти і запас по температурам, ніж нова 18 з 4-ма вентиляторами, от і думайте.

Екран збільшили, ядра збільшили, ціну збільшили, охолодження - зменшили. Пара пара Пам !
Shtopor
Member

Повідомлення

Lucas55: 17.05.2025 14:03
Shtopor: 17.05.2025 11:29Як власник бюджетного ноутбука Gigabyte, який також по суті Clevo, хотів би дізнатися чим ці всі клони відрізяются (крім дизайну). Наприклад DM із огляду і це чудо:
https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... ?tab=about
1. Серія Аорус явно не бюджетна, особливо 18 діагональ. 18 ноути у всіх виробників це йде Топова серія. Хоча бюджети у всіх різні, хтось купує Роллс-Ройси, то їм цей ноут - пилюка.
Та нэ, в мене ж якраз старенький Gigabyte G5 KD з 3060 - тому це реально бюджетний Clevo. Але нічого поганого сказати про нього не можу. Так пластиковий, не з легких чи тонких, термопасту краще зразу міняти, звук так собі, екран норм.
Намазав рідкого металу і додав ізоляції із селікону, якщо потече - як результат до 80C гріється при комбінованому споживанні ЦП + ВК 130 ватт. Эдине що аккумулятор с заводу бракований, мало тримав - але він зйомний, тому взагалі не було проблеми його замінити. Також легко розбирати і чистити його. Дешевий.

А вот про Aurus також чомусь думав що це все одно Clevo. Але дякую що пояснили. Просто модель Aurus за посиланням схожа по характеристикам і по ціні з DM, що в огляді. Тому було цікаво зрозуміти що краще, що гірше.
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Shtopor: 17.05.2025 14:29Та нэ, в мене ж якраз старенький Gigabyte G5 KD з 3060 тому це реально бюджетний Clevo
вибачаюсь, не правильно зрозумів.
Shtopor: 17.05.2025 14:29 Але нічого поганого сказати про нього не можу
ну так, за свій бюджет - ціна\якість
Shtopor: 17.05.2025 14:29Намазав рідкого металу і додав ізоляції із селікону, якщо потече - як результат до 80C гріється
вирішувати вам. Я особисто не пхав би туди Р\М, бо в ноуті він може натворити проблем, а різниця з хорошими пастами того не вартує. Колись мазав Gelid GC-Extreme і вона була достойна, в ті часи ще не було фазових переходів. А зараз можливо вони будуть кращим рішенням.
Shtopor: 17.05.2025 14:29 але він зйомний, тому взагалі не було проблеми його замінити. Також легко розбирати і чистити його
ще один +
Shtopor: 17.05.2025 14:29Тому було цікаво зрозуміти що краще, що гірше.
це вже суто індивідуально. По відгукам, оглядам, тестам, попередньому досвіду, кожен вирішує сам :beer:
ender
Member

Повідомлення

Dream Machines: 17.05.2025 12:57мав раніше досвід роботи в інших сферах, зокрема у сфері Hi-Fi (три роки роботи в салоні, виїзд на інсталяції та організація прослуховування замовленої клієнтами акустики).

Тому, коли я пишу про звук, дещо таки знаю.
вот лучше бы молчал.. в итоге яму ещё глубже выкопал
Dream Machines
Member

Повідомлення

ender: 17.05.2025 16:26 вот лучше бы молчал.. в итоге яму ещё глубже выкопал
Я зазвичай пишу мовчки... :rotate:
OldGoodGames
Member

Повідомлення

oliri: 17.05.2025 11:27
OldGoodGames: 17.05.2025 03:54 oliri
а яка модель ссд полетіла, і на що замінили?
Поміняли на PNY CS2230 1 TB. Який ссд з заводу йшов не знаю. Ноут не мій, а племінника.
Дякую! :)

Відправлено через 17 хвилин 16 секунд:
Не розумію чого всі накинулись на представника? Де ви ще бачили тут предстаників інших брендів?
Ціна відповідна топ конфігурації. Сами ноути від DM надійні судячи з досвіду знайомих.
Можна при купивлі змінити конфігурацію.
Зворотній звязок є.
waryag
Member

Повідомлення

AFU_power: 17.05.2025 00:32бо їх не так часто купують, тому і вимерли міні версії телефонів аналогічно карманним телевізорам (айфон міні, іксперії компакт)
Міні версії просто вимерли. Та ж сяомі безальтернативно замінила суперпопулярну модельну лінійку с 5дм екраном на 6 дм і вже не поверталася до компактів.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

beeer: 16.05.2025 13:26
Аціо: 16.05.2025 13:16 Колись сподіваюсь побачити ноутбуки 27-32" з 1440р екраном, гарним охолодженням та батареєю, механічною низькопрофільною клавіатурою, гарним звуком, повноцінним функціоналом твіка заліза і нехай він важить хоч 7-9кг.
На таке сподіватись точно не варто. Але за дуже велилкого бажання можна зробити самому на основі якогось моноблока. І в 9 кг воно точно не влізе. Сам моноблок мінімум 7 затягне + 10 кг на кіловатний "павербанк". + Дуже кастомний кейс для транспортування + периферія. Вийде десь 20 кг.
матриця 27" з підсвіткою важить 500-600 грам, через копійчану платку приєднаєте ззовні до любого відеовиходу в ноуті.
можна з б/у моніторів, тоді нешкода розбити :laugh:
Живлення через повербанк чи з любого type/c в ноуті з контролером QC за 1-2 долари
angry_machine
Member

Повідомлення

за такий прайс Клево можна було нормальний ССД поставити і охлад на Vapor Chamber :rotate: :rotate: :rotate: :rotate:
Lucas55
Member

Повідомлення

angry_machine: 18.05.2025 23:18за такий прайс Клево можна було нормальний ССД поставити і охлад на Vapor Chamber
І шо дасть Vapor Chamber, якщо товщина і розмір радіаторів в 2 рази менша ніж були раніше ? Це як на Жигуля наклеїти наклейку Спарко і чекати дива. Можна хоть 10 Спарко наклеїти на Жигуля по колу, можна навіть турбіну на нього поставити, але Субарою він не стане :D
SErHiik
Junior

Повідомлення

Огляд виглядає доволі непогано. :up:
Насправді мав досвід користування ноутбуками цього бренду.

Не можу сказати, що з ними щось не так — все працювало стабільно й без проблем.
Для тих, хто шукає баланс між роботою та іграми — це досить хороший варіант.
Особливо тому, що в них як правило добре збалансовані конфігурації: відеокарти не урізані (наскільки це можливо), а компенсація відбувається завдяки непоганій системі охолодження + хорошому блоку живлення.
У флагманських лінійках взагалі в комплекті йде водяне охолодження.

Тож видно, що бренд працює над своїм продуктом.
А чи варто купувати — це вже кожен вирішує сам для себе.
Ще раз дякую за статтю, було цікаво почитати.
Kotya
Member

Повідомлення

AFU_power: 17.05.2025 00:32у тебе прям на аватарі відповідь
Згадав цей комент.
От ще конкурент.
Трохи товстіший, але ціна...
Мммм... :gigi:
спойлер
https://www.overclockers.ua/ua/news/ace ... ine-price/
+26к грн за ідентичну начинку.
AFU_power
Member

Повідомлення

Kotya: 20.05.2025 16:23
AFU_power: 17.05.2025 00:32у тебе прям на аватарі відповідь
Згадав цей комент.
От ще конкурент.
Трохи товстіший, але ціна...
Мммм... :gigi:
спойлер
https://www.overclockers.ua/ua/news/ace ... ine-price/
+26к грн за ідентичну начинку.
Так там мінілед і gsync лол, це аналогічна начинка простяцкій IPS матриці?
Kotya
Member

Повідомлення

AFU_power: 20.05.2025 16:34Так там мінілед і gsync лол, це аналогічна начинка простяцкій IPS матриці?
Згоден.
То різниця.
Хоча що дає ця фіча на 18 дюймах? Тобто це фіча, але дуже умовна.
Тягне на 26к грн?

G sync - цікаво.
Бо вона є і на DM.
Гляньте.

п.с. - матриці мабуть однакові.
Таке саме охоплення стандарту.

Висновок - сабж дешевше на 26к при однакових параметрах. :beer:
Востаннє редагувалось 20.05.2025 18:40 користувачем Kotya, всього редагувалось 1 раз.
AFU_power
Member

Повідомлення

Kotya: 20.05.2025 18:37Хоча що дає ця фіча на 18 дюймах?
Підтримку HDR?
Kotya: 20.05.2025 18:37Тобто це фіча, але дуже умовна.
Умовна, якщо не користувався нормальними дисплеями в житті.
Kotya: 20.05.2025 18:37де софт на DM загубився?
Може він як такий відсутній? Паверпрофілі? Тихий, баланс, турбо? Може кастомний? Тільки регулювання обертів одної з двох турбін? Сумно(

Відправлено через 34 секунди:
Kotya: 20.05.2025 18:37Висновок - сабж дешевше на 26к при однакових параметрах
Накурився? HDR забувся?
Kotya
Member

Повідомлення

AFU_power: 20.05.2025 18:40Умовна, якщо не користувався нормальними дисплеями в житті.
Я? Користувався.
Тому і кажу, що на ноуті це мало сенсу має.
Хоч який він там буде. ;)
AFU_power
Member

Повідомлення

Kotya: 20.05.2025 18:41
AFU_power: 20.05.2025 18:40Умовна, якщо не користувався нормальними дисплеями в житті.
Я? Користувався.
Тому і кажу, що на ноуті це мало сенсу має.
Хоч який він там буде. ;)
Ну можна в принципі без дисплею тоді взагалі, наосліп грати.
Відповісти