Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Hotspur
Member

Повідомлення

lewerlin: 15.05.2025 13:35Грають не ЦАП/колонки, грає тракт. Матеріал-софт-цап-комутація-колонки/вуха-слух.
абсоолютно точно. тому ці всі ЦАПи без колонок гроші на вітер
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 15.05.2025 15:03тому ці всі ЦАПи без колонок гроші на вітер
Так а ніхто не пропоную купувати коштовні цапи до колок Свен. Нормальні колонки це перше, що треба придбати, але апгрейдити тільки колонки та чекати дива це шлях в нікуди
jambbadbalance
Junior

Повідомлення

...ухххх харош) Колонки нормальні і усілки також (в межах розумних грн - НЕ свен,едіфіре ітд).
Бачу накидали стандартного тексту, але ніхто не запитав де це все має грати - місце розташування вього вище описаного вами і мною взісно))) але це таке... Для когось головне скільки міді в кабелі, а для когось вимірювання на приладах...
але
дуже дякую за конкртені відповіді.

Відправлено через 5 хвилин 6 секунд:
lewerlin: 15.05.2025 13:35
jambbadbalance: 15.05.2025 11:59або може я глухий)
Грають не ЦАП/колонки, грає тракт. Матеріал-софт-цап-комутація-колонки/вуха-слух.
Матеріал, це не тільки 16/44 чи хайрез, а й мастеринг(буває зведуть так, що ніякий тракт не врятує).
Софт - це про ОС. Це і програвач, і "кухня" ОС(причина, чому скрізь андроїд звучить як лайно, а Лижах все ОК), і драйвер.
Комутація - річ не про "дроти з пустотілими срібними жилами, з позолоченими обома поверхнями", а просто про адекватну екрановану мідь. Я колись пережив культурний шок, змінивши комплектний дріт колонок, на комплектний же від Д2. В "колоночному" виявилась тонка волосина, нерівномірного сірого кольору, наче її з металобрухту робили. Тут совдепівський шнурок взагалі буде вершиною інопланетних технологій(тоді металу не жаліли).
Слух - справа звички. Зазвичай "покращення" не сприймаються, якщо вони не прямо некстлевел. А от "погіршення" б'ють по вухах відразу. Ну і порівнювати на знайомому матеріалі.
Останнє - власні хотілки. Тут сторінок десять був Холівар Мультибіт проти Дельта-сигми. Різні способи побудови хвилі і принципово різний характер. Це теж треба враховувати. Хтось штириться від атаки мультибіту, а комусь таке некомфортно.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
Базована стаття
https://era-in-ear.com/tsap-spokoino-an ... zdes-net-2
В мому випадку все добре з усім вище переліченим типу колонки+усь+ПК+драйвера+кабеля і Віндовс)) смішно за віндовс)))) і софт - томущо я кращого ніде і нівокго не чув таке зараз життя що яка там музика аби щахед хату не розвалив разом з тими всіма колонками, але як показала практика то в всёму цёму ми всетаки СЛУХАЄМО цап або Звукову карту як не крути, тому просто хоітв почути когось ще))) :beer:
MSiAventador
Member

Повідомлення

jambbadbalance: 15.05.2025 13:00 MSiAventador
Звісно питань до такого добряка якбе немає, але звісно тут діло ціни і поки не придбаєш не зрозумієш чи коштував він цих коштів чи ні і можливіо навіщо...
Цього тижня чекаємо оглядів нової красивої цяці - ЦАПа Eversolo DAC-Z10. :lamer:

Зображення
Radio Bay
Member

Повідомлення

jambbadbalance: 15.05.2025 15:49але ніхто не запитав де це все має грати
Яка різниця? Підбирати цап чи звуковуху у залежності від приміщення? Цікавий хід. Цікавитися приміщенням треба у разі вибору поворозмірної акустики. Все. Ну, якщо круту груповуху замутити ще
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 15.05.2025 17:52Яка різниця? Підбирати цап чи звуковуху у залежності від приміщення? Цікавий хід.
ору в голос :beer:
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 15.05.2025 16:55Цього тижня чекаємо оглядів нової красивої цяці - ЦАПа Eversolo DAC-Z10
Доржалися з китайців, сам би років 10 назад не міг собі уявити, що буду сидіти на китайському цапі. А міг взяти американця Schiit Bifrost 2 тоді :)
Eversolo is a subsidiary brand of the manufacturer, Zidoo Technology Co. Ltd, established in 2014 and based in Shenzhen. It draws strength from a team of founding members deeply entrenched in the hi-fi industry, boasting a wealth of experience.
lewerlin
Member

Повідомлення

jambbadbalance: 15.05.2025 15:49місце розташування вього вище описаного вами і мною взісно))) але це таке...
Ну слухайте, якщо є ресурс спроєктувати і побудувати окрему спеціалізовану кімнату, то питання вартості решти вже не стоїть. А якщо немає, то кімната це певний необоримий фактор, все рівно що туди ставити.
jambbadbalance: 15.05.2025 15:49смішно за віндовс)))) і софт - томущо я кращого ніде і нівокго не чув
Вінда до речі палка в двух кінцях. З одного боку наявність з коробки ексклюзивного режиму і кращий ресемплер серед ОС, а з іншого - увімкнена по дефолту купа непотребу в останніх версіях. Тому сюди теж треба дивитись. Особливо якщо є окрема ЗК - в мене вже кілька раз було, коли після обнови системи, вмикався "windows sonic" і, до перенакату дров ЗК, його неможливо було вимкнути.
ViktorUA
Member

Повідомлення

Привіт.люди потребую поради.Маю Sound BlasterX G6.Навушники та 2.0 з цією картою мене повністю влаштовують.Але зараз купував собі 5.1 Logitech Z906 для ігор,фільмів,(переважно ігри,граю в автосимулятор і цей 5.1 буде розташований на моєму кокпіті).Ще нічого не підключав,не тестував.Але я так зрозумів з того що читав на реддітах що G6 не зовсім підходить для 5.1?Що буде краще підключати систему до G6 чи взагалі в мою материнку з Realtek ALC897(Asus TUF GAMING Z690-PLUS),що буде краще для 5.1?Але дуже не хочу звьязуватись з реалтеками,тому що моя стара audigy2 ZX колись звучала на багато краще ніж той реалтек на старому пк,там якщо не помиляюсь також була ALC897.Чи взагалі для 5.1 треба щось по типу Creative Sound BlasterX AE-5 чи хоча б більш старішої Creative Sound Blaster AUDIGY RX ?
Дуже буду вдячний за гарні поради!
lewerlin
Member

Повідомлення

ViktorUA: 16.05.2025 05:12Але зараз купував собі 5.1 Logitech Z906 для ігор,фільмів,(переважно ігри,граю в автосимулятор і цей 5.1 буде розташований на моєму кокпіті)
Краща багатоканальна карта на ринку, з притомною вартістю - Xonar D2/D2X. Вона єдина має ідентичне виконання виходів всіх пар, а не як решта, з перекосом на фронт. На додачу в ній "вшиті" всі потрібні ліцензії для багатоканальних приблуд на оптику/коаксіал.
В принципі вашу акустику можна погодувати по оптиці, мама в неї вміє, спробуйте. Якщо влаштує, то і питання відпаде.
jambbadbalance
Junior

Повідомлення

lewerlin: 16.05.2025 01:48
jambbadbalance: 15.05.2025 15:49місце розташування вього вище описаного вами і мною взісно))) але це таке...
Ну слухайте, якщо є ресурс спроєктувати і побудувати окрему спеціалізовану кімнату, то питання вартості решти вже не стоїть. А якщо немає, то кімната це певний необоримий фактор, все рівно що туди ставити.
jambbadbalance: 15.05.2025 15:49смішно за віндовс)))) і софт - томущо я кращого ніде і нівокго не чув
Вінда до речі палка в двух кінцях. З одного боку наявність з коробки ексклюзивного режиму і кращий ресемплер серед ОС, а з іншого - увімкнена по дефолту купа непотребу в останніх версіях. Тому сюди теж треба дивитись. Особливо якщо є окрема ЗК - в мене вже кілька раз було, коли після обнови системи, вмикався "windows sonic" і, до перенакату дров ЗК, його неможливо було вимкнути.
...ну ми говоримо про вінду як софт з якого відбувається маніпульція з звуковою + софт, в загальному якщо брати стандартну віндовс 10Про з офф сайта то так баги інколи бувають, але якщо брати наприклад Enterprise LTSC OVGorskiy зовсім інша річ, навіть з офф LTSC це зовсім інша вінда, але як на мене все залежить від рівнини рук. Не можу сидіти на вінді і напостой її хейтити це не логічно...

В загальному всім дякую, я пішов далі...
MSiAventador
Member

Повідомлення

ViktorUA
Найкраща для 5.1 ігр за прийнятні гроші - Creative AE-5 ,її чип СаундКор будує безшовну панораму 360о краще за Долбі Атмос.
Перевірено на RDR2 та WRC10 (Creative AE-5 проти Marantz 5012).
Але вам потрібен буде або ресивер з аналоговим 5.1 входом або активний сабвуфер і 5 канальний підсилювач потужності.
ViktorUA
Member

Повідомлення

lewerlin MSiAventador Дякую за поради!тобто на G6 точно не варіант з віртуальним 5.1 чи як воно там працює?краще вже з материнкою через оптику ALC897 попробувати поки звукову карту для 5.1 не купив?

Отправлено спустя 4 часа 20 минут 26 секунд:
і ще нубське питання.АЕ-5 підключаеться в той слот що відеокарта чи як?бо в мене короткі слоти PCIe x1 перекриває відяха.
DEVES
Member

Повідомлення

Чем ASUS Essence STX II 7.1 не вариант?
MSiAventador
Member

Повідомлення

ViktorUA: 16.05.2025 21:03 lewerlin MSiAventador Дякую за поради!тобто на G6 точно не варіант з віртуальним 5.1 чи як воно там працює?краще вже з материнкою через оптику ALC897 попробувати поки звукову карту для 5.1 не купив?

Отправлено спустя 4 часа 20 минут 26 секунд:
і ще нубське питання.АЕ-5 підключаеться в той слот що відеокарта чи як?бо в мене короткі слоти PCIe x1 перекриває відяха.
Віртульний 5.1 буде гірше за реальний 5.1, навіть рілтековський.
Головне 3-и кабеля minijack to RCA купляти не ноунейм, з свинця і сілуміна. :gigi:

Ставь в 4-ий слот PCIEX1(G3)_2
lewerlin
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.05.2025 09:14її чип СаундКор будує безшовну панораму 360о краще за .
Будь-яка софтова приблуда має вимикатися за замовчуванням. Вони завжди апріорі гірші від нативу, для аналогу. Панораму з самого початку будує гра/вона вже побудована в фільмі. Далі завдання її не зіпсувати. Тут або брати окремий ресивер, або Д2, бо лише вона, з усіх ЗК, не має перекосу по якості виходів( а ви АЕ-5 де на фронті шикарна сябра, а на решті - взагалі без виділених DAC, воно для нормальної акустики протипоказано).
І не плутайте Долбі Атмос з протоколами передачі по оптиці. Оптика в даному випадку передає не голий РСМ, а чудо-юдо авторства Соні і Філіпс, котре є стандартом для звуку по оптиці. Dolby Digital, DTS прямо враховують особливості S/PDIF, THX прямо його сертифікує. D2 має як раз ліцензіі і на DTS(котрий вважається кращим форматом по якості, а не Долбі).
MSiAventador
Member

Повідомлення

lewerlin
Кхє-кхє...
1.
СаундКор в АЕ-5 не задіює ES9016 K2M .
ES9016 K2M працює в АЕ-5 лише в режимі Direct Mode 2.0 . СаундКор при цьому не задіюється.
2.
Звідки ви в моїх словах взагалі знайшли хоч 1 згадування оптики ??
3.
Долбі Атмос передається з HDMI відеокарти на HDMI вход АВ-ресивера в якому є процесор для роботи з Атмос.
feson
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.05.2025 22:52 lewerlin
Кхє-кхє...
1.
ES9016 K2M працює в АЕ-5 лише в режимі Direct Mode 2.0 . СаундКор при цьому не задіюється.
Тобто ця топова геймерська карта в режимі СаундКор - не використовує топовий цап ES9016 а маніпулює своїми власними невідомими-цапами вбудованими в чіп цього лайна.....
Це просто Кю........ :eek:

Тобто хочеш ігровий звук з СаундКор - тобі не дають добру цапу.....а коли хочеш слухати дірект - дають......це піпец.... :shuffle:

Тоді вже дійсно краща D2(X) там завжди все дають....на топові цапи.... :super:

Отправлено спустя 8 минут 1 секунду:
jambbadbalance: 15.05.2025 11:59або може я глухий)
а просто про адекватну екрановану мідь. Я колись пережив культурний шок, змінивши комплектний дріт колонок, на комплектний же від Д2. В "колоночному" виявилась тонка волосина, нерівномірного сірого кольору, наче її з металобрухту робили. Тут совдепівський шнурок взагалі буде вершиною інопланетних технологій(тоді металу не жаліли).
[/quote]

Совдепівській шнурок це взагалі вершина щастя - там мідь якій 35 років або більше але вона міцна красива та....мідна....... :up:
Якщо знайшли такий шнурок на смітнику (наприклад від Маяка) то ставьте два sennheiser 3.5mm папа мама - і це буде топ шнурок в системі та для навушників.
Radio Bay
Member

Повідомлення

DEVES: 16.05.2025 21:59Чем ASUS Essence STX II 7.1 не вариант?
Кстати, норм идея. Главное, компактно

Відправлено через 2 години 8 хвилин 20 секунд:
feson: 17.05.2025 21:41Совдепівській шнурок це взагалі вершина щастя - там мідь якій 35 років або більше але вона міцна красива та....мідна.......
Є така тема, паяти з вінтажної американскої меді типа Western Electric років сорокових, навіть катухи є на єБєї. Може й непогано

Гарна ідея була ASUS Essence STX II 7.1, але тільки з еБею. Залишається усякий Креатив
MSiAventador
Member

Повідомлення

feson: 17.05.2025 21:41
MSiAventador: 16.05.2025 22:52 lewerlin
Кхє-кхє...
1.
Тобто ця топова геймерська карта в режимі СаундКор - не використовує топовий цап ES9016 а маніпулює своїми власними невідомими-цапами вбудованими в чіп цього лайна.....
Це просто Кю........ :eek:
Тобто хочеш ігровий звук з СаундКор - тобі не дають добру цапу.....а коли хочеш слухати дірект - дають......це піпец.... :shuffle:
Тоді вже дійсно краща D2(X) там завжди все дають....на топові цапи.... :super:
Топова АЕ-9 , але дивись цінник.
D2 - гроші на вітер. PCM1796 для 2.0 та DSP C-Media Oxygen HD CMI8788 для віртуальних 7.1 - це віртуальне сміття проти СаундКоре АЕ.

Відправлено через 13 хвилин 7 секунд:
Radio Bay: 18.05.2025 02:21
DEVES: 16.05.2025 21:59Чем ASUS Essence STX II 7.1 не вариант?
Кстати, норм идея. Главное, компактно

Відправлено через 2 години 8 хвилин 20 секунд:
feson: 17.05.2025 21:41Совдепівській шнурок це взагалі вершина щастя - там мідь якій 35 років або більше але вона міцна красива та....мідна.......
Є така тема, паяти з вінтажної американскої меді типа Western Electric років сорокових, навіть катухи є на єБєї. Може й непогано
Є ідея купувати тайванський Mps з перевіреної тайванської ливарні B-)
Відповісти