Збірка ПК + ТВ

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
BoKl
Member

Повідомлення

Прошу критики моєї збірки, це залізо яке я хочу придбати для себе.
Відеокарта: MSI GeForce RTX5080 16GB VENTUS 3X OC PLUS - 57499
Блок живлення: MSI 850W (MPG A850G PCIE5) - 5999
Материнська плата: MSI B850 GAMING PLUS WIFI - 9417
Процесор: AMD Ryzen 7 9800X3D - 26999
Кулер до процесора: Noctua NH-D15 - 5139
Накопичувач SSD M.2 2280 1TB Kingston (SKC3000S/1024G) - 4399
Модуль пам'яті: DDR5 64GB (2x32GB) 6400 MHz Beast Black Kingston Fury (ex.HyperX) (KF564C32BBK2-64) - 11205
Корпус Vinga Cobalt - 2769
Кулер до корпусу Noctua NF-A14 FLX - 1169 х 3
Ціни брав з "Брейну", бо в місті є магазини, по гарантії ще не відмовляли.
Телевізор LG OLED65C46LA - 96999, тут я в ступорі, де купувати, щоб ще перевірити на пікселі, в брейні дорожче на 7к, але там перевірки в магазині немає, тільки на цілостність, телемарт за 90000, якось лячно купувати в інтернет магазині.
destructX
Member

Повідомлення

Щодо ТВ - в Розеткі (а скоріш за все і в шоурумах Телемарту) є послуга перевірки на биті пікселі
Filabatya
Member

Повідомлення

беріть 2 тб до такого комплекта, а краще 4, куди ігри ставити? і ноктуу чорну)
Rex
Member

Повідомлення

Vinga Cobalt
Це жарт? Гімнокорпус за 2.500 на останні гроші для топ заліза? :facepalm:

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
Блок живлення я б замінив на Сісонік, ФСП, Суперфлауер доклавши ще декілька тисяч.
Аціо
Member

Повідомлення

BoKl
Дивний вибір корпусу, навіть 0.9мм товщини металу його не виправдовує, акрил тим паче...
Fractal Design чи Lian Li краще оберіть за смаком.
Як приклад
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... -nor1c-02/
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... -nor1c-03/
Блок живлення - Super Flower краще узяти суб'єктивно.

Охолодження thermalright phantom spirit краще візьміть, адже повірте в мене був д15 і зараз thermalright phantom spirit якраз з x3D процесором, вони однакові по ефективності, а от місця д15 займає більше та ціна х2.
waryag
Member

Повідомлення

BoKl

Судячи з покупки нокти, гроші є. Тож беріть одразу 2ТБ ссд.
jekinis
Member

Повідомлення

В телемарте брал свой с4 никаких проблем всё в идеале приехало,на новой почте проверял включал.
bigmonstr666
Member

Повідомлення

Боже ну не такий корпус, що ж ви робите :laugh: :laugh: візьміть щось нормальне, у майбутньому не пошкодуєте. Розгляньте корпус від фрактала - North.
По ссд, нащо вам 1тб, у вас бюджет дозволяє і більше, повірте, тут завжди чим більше тим краще :D
У самого нуктуа башня, зараз дивлюсь на водянку від арктик.
Бп я б міняв, вище вам рекомендували, додам ще корсар як варіант :beer:
BoKl
Member

Повідомлення

Rex: 25.05.2025 05:23
Vinga Cobalt
Це жарт? Гімнокорпус за 2.500 на останні гроші для топ заліза? :facepalm:
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
Блок живлення я б замінив на Сісонік, ФСП, Суперфлауер доклавши ще декілька тисяч.
Я тому і тему створив щоб запитати критику. Корпус дешевий обрав бо взагалі не бідкаюсь зовнішнім виглядом, зараз під столом стоїть корпус на якому 3 наліпки, одна amd 64 і дві intel.
Filabatya: 25.05.2025 03:54 беріть 2 тб до такого комплекта, а краще 4, куди ігри ставити? і ноктуу чорну)
Зі старого ПК 1,5Тб SSD залишається.
Аціо: 25.05.2025 07:02 BoKl
Дивний вибір корпусу, навіть 0.9мм товщини металу його не виправдовує, акрил тим паче...
Fractal Design чи Lian Li краще оберіть за смаком.
Як приклад
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... -nor1c-02/
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... -nor1c-03/
Блок живлення - Super Flower краще узяти суб'єктивно.

Охолодження thermalright phantom spirit краще візьміть, адже повірте в мене був д15 і зараз thermalright phantom spirit якраз з x3D процесором, вони однакові по ефективності, а от місця д15 займає більше та ціна х2.
Fractal Design North Charcoal Black TGD сподобався, а в нього влізе Thermalright Phantom Spirit? Ви ж про модель 120 SE казали? В описі написано: процесорний кулер може бути висотою до 170 мм. Якщо використовується кронштейн вентилятора, максимальна висота кулера обмежується 145 мм. Не зовсім розумію, що за кронштейн який з'їдає 25 мм.
richardreedd
Junior

Повідомлення

Можу домовитись, щоб зробили вам перевірку на пікселі у магазині. Сам з Брейна.
Якщо цікавить - пишіть

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
І на вашому місці я обирав би БЖ типу MPG A850GS PCIE5 / MAG A1250GL PCIE5. Тут АТХ 3.1, тобто менше дитячих проблем з конектором живлення для відео
Аціо
Member

Повідомлення

bigmonstr666: 25.05.2025 08:52
У самого нуктуа башня, зараз дивлюсь на водянку від арктик.
Не має сенсу якщо хочаб не 360-420 рідина, ставив я 240 та 280 з повітрям thermalright phantom spirit паритет та 2 градуси різниці, там сенс кажуть тільки якщо рідкий метал, і то буде 4+ градуси різниці. Хоча може комусь важливо не 70 градусів а 66-68 за х2 вартість та ризик, зайвий головняк, адже рідина ще ті сюрпризи додає, хоча якщо багато вільного часу то можна брати, воно навіть цікаво там колупатись, чистити, модити, рідину замішувати, підбирати.
BoKl: 25.05.2025 08:56
Fractal Design North Charcoal Black TGD сподобався, а в нього влізе Thermalright Phantom Spirit? Ви ж про модель 120 SE казали? В описі написано: процесорний кулер може бути висотою до 170 мм. Якщо використовується кронштейн вентилятора, максимальна висота кулера обмежується 145 мм. Не зовсім розумію, що за кронштейн який з'їдає 25 мм.

Thermalright Phantom Spirit звичайний краще,
спойлер
https://thermalright.com/product/phantom-spirit-120/
Є ще EVO але там 1 градус різниці з звичайним за рахунок інших вентиляторів ну таке.
спойлер
https://thermalright.com/product/phanto ... t-120-evo/
Якщо захочете більш продуктивні вентилятори то вже поставите які вам потрібно, я рахую - це щоб відіграти ще 1-2 градуси.

За Fractal Design та просто відкрутите той Fan Bracket та все стане, то таке.

BoKl
Там на Хотлайні в посиланні видно цей кенгурятник на 4му фото придивіться.
Відповісти