OpenAI представила ШІ-агента Codex, що пише програмний код

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Georgin
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити OpenAI представила ШІ-агента Codex, що пише програмний код

СhatGPT це вже давно робить. Тут, я так розумію, просто зробили зручний інтерфейс для користувача.
dead_rat
Member

Повідомлення

Georgin
В менеджмента вже мрія як один АІ нарізатиме таски, інший кодити, наступний ревʼювити, тестувати. Щоб ніяких мавп не було в процесі розробки.

І не те що б вони були не праві, бо посередній менеджер чи кодерок лише трошки кращі за іхню відсутність. А так знизити поголовʼя в два-три рази і заставити тих хто лишиться, грести активніше
Georgin
Member

Повідомлення

dead_rat

Недавно бачив статистику з ринку праці якраз по прогерах (з США, здається). Так от там звільняли зовсім не мідлів чи джунів - там вилітали якраз сеньори, причому пачками.
Схоже, що з сеньорів вирішили залишити тільки ключових гравців для проектів, а іншим платити вже не хочуть. Розрахунок такий - беремо мідла, він пише свій мідловий код і дотягує його за допомогою ШІ до потрібного рівня.
Весь QA-відділ теж радісно йде у нірвану, незважаючи на рівень спеціалістів - все перевірить чарівний ШІ :)

Компетентного проект-менеджера може й залишать, але я за свій "трудовий шлях" таких зустрів лише двічі з десятка. Решта була просто подружками/дружинами "капітана корабля".
KimRomik
Member

Повідомлення

Не знаю що там про ШІ бурмочать, але я помітив, що з ШІ легше знайти відповіді, ніж вагонами витрачати час на пошуковики. Причому не обов"язково в сфері програмування.

За ШІ точно майбутнє, я навіть вже мабуть скоро буду пригадувати гугл як страшний сон з його рекламою на перших сторінках і 0 корисної інформації.
divinity
Member

Повідомлення

Georgin
Вже 10 років як йде такий трейд, проте якість ПО (і ігор) всі 10 років йде вниз.
Georgin
Member

Повідомлення

KimRomik

Тут в точку, сегрегує та структурує ChatGPT досить добре. Тепер замість години на stackoverflow потрібні 30 секунд на правильний запит.

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
divinity

Нажаль, видавців це не хвилює. Якщо прокатує (та щє й з оплесками та оваціями) така шляпа з технічної точки зору, як ремастер Oblivion - чому б і ні. Можна навіть мідлів прибирати, на таке і джуна + ШІ вистачить.
dead_rat
Member

Повідомлення

Georgin
Сьогодні сіньйор це кодерок рівня «норм джун» як було до ковіда. Тож не дивно, що їх звільняють

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
KimRomik: 17.05.2025 12:50 За ШІ точно майбутнє, я навіть вже мабуть скоро буду пригадувати гугл як страшний сон з його рекламою на перших сторінках і 0 корисної інформації.
Не переймайся, ШІ вже починає втирати рекламу. Як тільки Гугл пошатнеться, то бюджети підуть в чати, буде тобі АІ втирати вдвічі активніше
Stamb
Member

Повідомлення

Буде аналог юблока для тих чатів. Роками маю 0 реклами в гуглі і ютюбі. Буде то само і в чатах.
dead_rat
Member

Повідомлення

Stamb: 17.05.2025 13:08 Буде аналог юблока для тих чатів. Роками маю 0 реклами в гуглі і ютюбі. Буде то само і в чатах.
А як ти це в чаті зробиш? Реклама буде чисто маніпуляцією в тексті відповіді.
Georgin
Member

Повідомлення

dead_rat

О, тут в точку. Якщо зроблять текст-у-тексті, а не окремим баннером - це все, ніяк не заблокуєш.
Stamb
Member

Повідомлення

dead_rat
Вогонь вогнем бити :super:
Якщо зроблять так що реклама буде якось виділятися, а швидше за все так і буде, то буде теж якийсь ШІ котрий буде цей кусок вирізати. Хоча я думаю, що початково реклама буде у вигляді банерів і для вебової версії взагалі нічого додатково не треба робити, якщо зараз із рекламою порядок.
dead_rat
Member

Повідомлення

Stamb
А як виділятися?

АІ ану, як там обрати сковорідку?
*Тефаль* заносить гроші і чат в усіх порівняннях заспіває як Тефаль кращий за всіх.

SEO в Лінкедині вже во всю обговорюють як робити, щоб твій товар ліз в рекомендаці від ГПТ
Stamb
Member

Повідомлення

dead_rat
Так це не реклама у привичному значенні для вебу. Таке саме зараз і будь який пошуковик може зробити.

І якщо вже давати відповідь на твій приклад, то чат має описати по яким параметрам/фічам вибрати сковорідку. І якщо у кінці вже скаже, шо тефаль має потужні сковорідки котрі мають усі фічі то це вже за ШМ (шкіряним мішком) робити висновки
dead_rat
Member

Повідомлення

Stamb: 17.05.2025 13:24 dead_rat
Так це не реклама у привичному значенні для вебу.
Ну да, це реклама буде психологічною маніпуляцією, набагато крутішою за баннери в пошуковиках. ;)

АІ зможе до кожного персонально достукатися ;)
Stamb
Member

Повідомлення

Так faang'и через це і бігають із тим ші. Скільки $ на кону.

А те що хтось там комусь занесе по суті, але не по масштабі, не відрізняється від того, що хтось може занести щоб іхній сайт був намба уан в пошуковику, або продукт в топі на оглядових сайтах. І блокувальники реклами до цього нічого не мають.
Tetronga
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.05.2025 12:50 Не знаю що там про ШІ бурмочать, але я помітив, що з ШІ легше знайти відповіді, ніж вагонами витрачати час на пошуковики. Причому не обов"язково в сфері програмування.

За ШІ точно майбутнє, я навіть вже мабуть скоро буду пригадувати гугл як страшний сон з його рекламою на перших сторінках і 0 корисної інформації.
Ага, особливо це зручно коли ШІ, не маючи точної відповіді, починає фантазувати і нести повну маічню, яку незнаючий сприйматиме за правду. Дуже круте майбутнє :lol:
MqM
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.05.2025 12:50 Не знаю що там про ШІ бурмочать, але я помітив, що з ШІ легше знайти відповіді, ніж вагонами витрачати час на пошуковики. Причому не обов"язково в сфері програмування.

Ще б воно не видавало прмилкові результати.
Якравий приклад, як ші робило рецепту морозива з ціанідом, як обовязковий інградієнт

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Stamb: 17.05.2025 13:13 dead_rat
Вогонь вогнем бити :super:
Якщо зроблять так що реклама буде якось виділятися, а швидше за все так і буде, то буде теж якийсь ШІ котрий буде цей кусок вирізати. Хоча я думаю, що початково реклама буде у вигляді банерів і для вебової версії взагалі нічого додатково не треба робити, якщо зараз із рекламою порядок.
о це буде прям війна ші. Уявляю як одне ші за іншим цензурить
Enjthesilence
Member

Повідомлення

dead_rat: 17.05.2025 13:19 Stamb
А як виділятися?

АІ ану, як там обрати сковорідку?
*Тефаль* заносить гроші і чат в усіх порівняннях заспіває як Тефаль кращий за всіх.

SEO в Лінкедині вже во всю обговорюють як робити, щоб твій товар ліз в рекомендаці від ГПТ
хех, пригадалась перша серія останнього сезону "чорного дзеркала"
треба купляти "преміум" і не буде реклами B-)
KimRomik
Member

Повідомлення

Tetronga
MqM
Звісно відповіді ШІ так чи інакше прийдеться фільтрувати та перевіряти самостійно, але принаймані в більшості випадків він дає бажаний результат, який підтверджується практикою.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Агент агентами, і всі маркетолохи\менегери розповідають як він заміняє технічних працівників, але я постійно пробую йому давати завдання по скріптінгу для софта Адоб - по типу "є файл с текстом , заміни його по типу поиск та заміна", так він видає полупрацююче , і коли його крутишь часа два, то він починає повторятися і брехати що "все вот вот запрацює".
Поки не позбавиться такої фігні то це дійсно софт для початкових рішень і дороботки среднього спеца.

Спробовал і на платном ГПТ і на фрі Геміні , но тут можливо йому треба дати всю інформацію по скриптінгу самого Адоба :insane:
Але ГПТ\Геміні дійсно питаю і воно краще чем за гугл пошук (де вже внедрілі Геміні першой строкой) :up:
Востаннє редагувалось 17.05.2025 14:58 користувачем Klon, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти