так за свіжий порт треба платити і це вже буде монітор не по низу ринка. не бачу проблем у старих портах на бюджетних монах, тягне свої 2К на 240Hz і нормmult: ↑ 08.05.2025 10:42Є великий вибір на різну ціну, але всі (майже) зі старими портами дисплей порт 1.4
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
walkman3000
Member
-
ilcattivo
Member
Тоді вже краще чекати на PHOLED технологію. Якщо все вийде так, як обіцяють в новинах, то LG можуть пофіксити ще дві родові проблеми OLED - низьку яскравість ділянки 100% та долговічність світлодіодів. Залишиться тільки дороговизнаmult: ↑ 08.05.2025 10:42 По оледам зараз ситуація не однозначна.
Є великий вибір на різну ціну, але всі (майже) зі старими портами дисплей порт 1.4.
Я б не купляв зараз олед, треба чекати, на 25 рік обіцяли нові лінійки з новими портами.
-
mult
Member
walkman3000
Я якось не додививсь що дисплей порт 1.4 може в 240 герц без стиснення.
Ну тоді для 27 дюймів в 2к вибір трохи простіше, правда якщо не брати 360 герц.
Хоча і стиснення сигналу теж не така вже велика проблема вроді як.
Тут мабуть вже суто особисті вподобання.
ilcattivo
За PHOLED пишуть що саме в телевізорах і моніторах вона не зявиться найближчим часом.
Так можна роками чекати.
Мене влаштовують і теперішні панелі, в 25 повинні вийти нові ревізії оледів.
Для мене головне сучасні порти, якщо відюха тягнутиме сигнал без стиснення, то хотілось би і монітор такий, хоч воно вроді як і не особливо важливо.
Я якось не додививсь що дисплей порт 1.4 може в 240 герц без стиснення.
Ну тоді для 27 дюймів в 2к вибір трохи простіше, правда якщо не брати 360 герц.
Хоча і стиснення сигналу теж не така вже велика проблема вроді як.
Тут мабуть вже суто особисті вподобання.
ilcattivo
За PHOLED пишуть що саме в телевізорах і моніторах вона не зявиться найближчим часом.
Так можна роками чекати.
Мене влаштовують і теперішні панелі, в 25 повинні вийти нові ревізії оледів.
Для мене головне сучасні порти, якщо відюха тягнутиме сигнал без стиснення, то хотілось би і монітор такий, хоч воно вроді як і не особливо важливо.
-
walkman3000
Member
там теж DP 1.4mult: ↑ 08.05.2025 16:38правда якщо не брати 360 герц
та ми вже побачили ргб тандем бутерброд у G5, ну таке. і це ще самс не викатив S95F на "старому" qd-oledilcattivo: ↑ 08.05.2025 12:12Тоді вже краще чекати на PHOLED технологію
-
Gold_Star
Member
Ну як старому, там вже четверте покоління QD-OLEDwalkman3000: ↑ 08.05.2025 17:33 і це ще самс не викатив S95F на "старому" qd-oled
-
ilcattivo
Member
У вас же samsung g80sd, з таким не важко буде почекати пару років, невже чимось не влаштовує?mult: ↑ 08.05.2025 16:38 За PHOLED пишуть що саме в телевізорах і моніторах вона не зявиться найближчим часом.
Так можна роками чекати.
-
walkman3000
Member
96000 ₴ у нас 55S95FAUGold_Star: ↑ 08.05.2025 17:59S95F і навіть S90F вже продається в штатах.
то я у порівнянні з черговою проривною технологією яка винесе існуючи. чекаємо 55S90F рівня 95D сірий за 1000$Gold_Star: ↑ 08.05.2025 17:59там вже четверте покоління QD-OLED
-
mult
Member
ilcattivo
Влаштовує всим поки що, чудовий монітор.
Хочу міняти під нову відеокарту як куплю, з більш швидкісними портами.
Але зараз в любому випадку нових моніторів у нас немає, їх тільки обіцяють в 25 році, а як воно буде хто зна з нашим дурним світом.
Влаштовує всим поки що, чудовий монітор.
Хочу міняти під нову відеокарту як куплю, з більш швидкісними портами.
Але зараз в любому випадку нових моніторів у нас немає, їх тільки обіцяють в 25 році, а як воно буде хто зна з нашим дурним світом.
-
Kamikadzon
Member
Я взяв 2к 27 дюймів під відеокарту 4060TI. Граю переважно у WoW Classic - тут у 2к більше 280 фпс) тому для цього монітор підходитть) Сталкер 2 у 2к не тягне, знижую розширення до 1080р та комфортно граю. Тому особисто моя думка якщо брати то 2к чи вище, 1080р вже якось не хочеться)Свегер: ↑ 07.05.2025 23:07Досить важко, вибрати за когось те, що для нього дійсно підійде.lefrin: ↑ 07.05.2025 15:24 Я тут оком глянув, AOC Q27G3XMN - а що ви думаєте про цей мончік... шоб підзамінити LG 27GL850![]()
Треба брати, пробувати, подивитись, як він вам, перевірити на дефекти, правильно налаштувати монітор для комфортного користування. Якщо, все влаштовує, то гуд.
В основному, монітори/товари, які знаходяться в одній ціновій категорії будуть +/- однакової якості, але кожен може бути зі своїм компромісом. Тому, почитавши відгуки про різні монітори/товари в якійсь ціновій категорії ви можете зрозуміти, що ви за цю суму грошей отримаєте.
Ви розглядаєте варіант бюджетного сегменту Mini Led моніторів.
Чи буде він відображати контент, краще за монітори з Led підсвічуванням? - Так, гадаю, однозначно зображення буде виглядати цікавіше, але наскільки якісно все це буде відтворено, для мене під великим сумнівом. Все залежить від вашої прискіпливості. Комусь і так піде, а комусь, потрібне буде відображеня, як в "його" OLED/Mini Led телевізорі. Як на мене, щоб не прогадати, варто розглядати, хоча б середній асортимент більш менш відомих/чи перевірених вами брендів.
В таких випадках залишається понижувати тільки контрастність монітора, щоб зменшити яскравість.Avenger80: ↑ 07.05.2025 15:10 Свегер яркость. Убираешь в ноль, а на экране всё классно видно.Ви абсолютно праві! Контроль контрастності на моніторах і телевізорах - це фактично і є яскравість, але понижуючи контрастність монітора, ви цим самим понижуєте й гаму відтінків, тому контрастність в моніторах/телевізорах в ніякому разі змінювати не можна. В більшості випадків, вона налаштована правильно. І акцент на низькому рівні мінімальної яскравості, який я роблю, для цього й потрібен, щоб людям які працюють у вечірній період, не приходилось знижувати контраст, через високу мінімальну яскравость...,а доречі, сам регулятор яскравості - регулює рівень чорного.Avenger80: ↑ 07.05.2025 15:10 Контраст больше влиял на яркость.Повторюсь, ще раз, розглядайте середній асортимент більш/менш відомих вам/популярних брендів і гадаю не має виникнути якихось проблем. Рекомендації з перевірки, я начебто в недавніх постах вже писав. А в налаштуваннях "нормального монітора" під себе, потрібно буде змінювати тільки яскравість.Avenger80: ↑ 07.05.2025 15:10Тут я больше всего за другое ещё переживаю - как почитаешь отзывы - чуть ли не все современные мониторы - очень ненадёжные устройства - каждый второй, образно говоря, через месяц полосами идёт, битые пиксели появляются и т.д. Вот этого не хочется.![]()
...
Доречі! Якось, можливо, випустив момент, з описом характеристик вашої/синової відеокарти?! Адже, для монітору з QHD/2K розширенням, для максимально/комфортного геймінгу на сьогоднішній час, бажана відеокарта рівня RTX 4070 і вище (нехай, якщо що, мене поправлять, більш знаючі в цьому). Якщо ж відеокарта не буде відповідати рівню монітора, то в іграх не буде потрібного ефекту (профіту)
-
Свегер
Member
Kamikadzon
Радий за вас, що вам подобається монітор, який ви придбали! Ви також правильно підмітили, що QHD (2K, 1440p) розширення виглядає більш чіткішим та цікавішим в порівнянні з Full HD (1080p) і дійсно, під 2K розширення в іграх, бажано мати хорошу відеокарту, для комфортного геймінгу з хорошими/максиманими налаштуваннями.
Головне, щоб монітор при тривалому користуванні не викливав у вас якогось дискомфорту і щоб не боліли очі. Якщо будуть якісь незручності, то в першу чергу знижуйте яскравість та підганяйте коліну температуру під внутрішнє освітлення. Але, найбільш точне відображення кольорів, в більшості моніторів, буде у "стандартному" режимі/пресеті, не "фільм", не "ігри", а якраз в "стандартному", має бути більш точне відтворення. Це, якщо вам раптом захочеться зайнятись не професіним фото/відео редагуванням.
Також, зараз в більшості ігрових моніторах, кольорові відтінки - більш перенасичені (це коли кольоровий профіль sRGB більше 100%). Якщо захочете підправити, знизивши перенасичення sRGB до 100%, можна скористатися налаштуваннями Windows, якщо у вас 11 версія. Увімкнувши: "автоматично керувати кольором для програм", або, якщо відеокарта Nvidia, за допомогою програми: novideo_sRGB.
Радий за вас, що вам подобається монітор, який ви придбали! Ви також правильно підмітили, що QHD (2K, 1440p) розширення виглядає більш чіткішим та цікавішим в порівнянні з Full HD (1080p) і дійсно, під 2K розширення в іграх, бажано мати хорошу відеокарту, для комфортного геймінгу з хорошими/максиманими налаштуваннями.
Головне, щоб монітор при тривалому користуванні не викливав у вас якогось дискомфорту і щоб не боліли очі. Якщо будуть якісь незручності, то в першу чергу знижуйте яскравість та підганяйте коліну температуру під внутрішнє освітлення. Але, найбільш точне відображення кольорів, в більшості моніторів, буде у "стандартному" режимі/пресеті, не "фільм", не "ігри", а якраз в "стандартному", має бути більш точне відтворення. Це, якщо вам раптом захочеться зайнятись не професіним фото/відео редагуванням.
Також, зараз в більшості ігрових моніторах, кольорові відтінки - більш перенасичені (це коли кольоровий профіль sRGB більше 100%). Якщо захочете підправити, знизивши перенасичення sRGB до 100%, можна скористатися налаштуваннями Windows, якщо у вас 11 версія. Увімкнувши: "автоматично керувати кольором для програм", або, якщо відеокарта Nvidia, за допомогою програми: novideo_sRGB.
-
Ektalion
Member
Хтось пояснить , як люди за 3 тижні умудряються випалити ореол на весь монітор ? Чи це якийсь унікум ? Чи брак ?
Просто розглядаю покупку олед або кю-олед монітора.
-
walkman3000
Member
bad luck, прошивка, може партія з проблемними ревізіями. так само є випадки, коли у тв за неділю burn-in. на PG27AQDM було багато нарікань саме через вигорання на протязі місяця і на гарантійне від асуса. наче там щось прошивками поправили.Ektalion: ↑ 10.05.2025 12:13 Хтось пояснить , як люди за 3 тижні умудряються випалити ореол на весь монітор ? Чи це якийсь унікум ? Чи брак ? Просто розглядаю покупку олед або кю-олед монітора.
-
Ambrelka
Member
Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
Заказал но сомневаюсь в своем выборе ибо Моник беру минимум на 5 лет. 1. Выгорание 2. Будут болеть глаза.
До этого хотел заказать va 34 и вот сижу думаю а не пожалею я о своем выборе с oled? Как вы думаете oled того стоит? Мб у кого есть опыт использования oled-ов

Заказал но сомневаюсь в своем выборе ибо Моник беру минимум на 5 лет. 1. Выгорание 2. Будут болеть глаза.
До этого хотел заказать va 34 и вот сижу думаю а не пожалею я о своем выборе с oled? Как вы думаете oled того стоит? Мб у кого есть опыт использования oled-ов
-
walkman3000
Member
смотря за сколько заказал. если для сетапа где все от корсар то понятно, а так он худший вариант из WOLEDAmbrelka: ↑ 17.05.2025 04:43Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
какой именно? под синглплеерные игры олед, под киберкотлетные va, никто не даст гарантию от проблем с оледом или va, кроме магазина. странный выбор между 27 и шириком на 34, обычно выбирают в рамках одной диагоналиAmbrelka: ↑ 17.05.2025 04:43До этого хотел заказать va 34
-
Ambrelka
Member
Ситуация такая.walkman3000: ↑ 17.05.2025 09:31смотря за сколько заказал. если для сетапа где все от корсар то понятно, а так он худший вариант из WOLEDAmbrelka: ↑ 17.05.2025 04:43Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???какой именно? под синглплеерные игры олед, под киберкотлетные va, никто не даст гарантию от проблем с оледом или va, кроме магазина. странный выбор между 27 и шириком на 34, обычно выбирают в рамках одной диагоналиAmbrelka: ↑ 17.05.2025 04:43До этого хотел заказать va 34
Использовал с 2020 по 2022 Моник 27 va 144 изогнутый, и все вроде было ок
Потом что то решил я его продать и купить 27 ips ровный и вот за 2 года использования ровного Моника я как то не смог на все
-
Свегер
Member
Ambrelka
Детальний огляд, якщо ви ще тут не дивилися, можна ось глянути:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... n-27qhd240
Відгуки та рекомендації, гадаю можете на Reddit почитати:
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... your_pros/
Детальний огляд, якщо ви ще тут не дивилися, можна ось глянути:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... n-27qhd240
Відгуки та рекомендації, гадаю можете на Reddit почитати:
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... your_pros/
-
ilcattivo
Member
У OLED до 2024 року дуже обмежена яскравість як в SDR так і в HDR. Думаю влітку при денному освітленні яскравості буде сильно не вистатачи. Ще там ніжка у формі рогів, що створить незручності для мишки з килимом.Ambrelka: ↑ 17.05.2025 04:43 Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
![]()
25к це підозріло низька ціна. Перед тим як віддавати гроші переконайтесь, що у вас буде можливість потестувати монітор до 14 днів та повернути якщо не підійде
-
walkman3000
Member
Ambrelka: ↑ 17.05.2025 11:35Вот чисто иза этого эффекта хотел вернутся на изогнутый но уже 34
так уже нет смысла что то советовать или да? кривой олед на 34 будет +10000Ambrelka: ↑ 17.05.2025 11:35И тут мне начали советчики советовать имбу в виде олед на что я повелся и заказал себе за 25000
-
Ambrelka
Member
Пока не привезли можно отказатся =) но мой бюджет и был максимально в 25000walkman3000: ↑ 17.05.2025 13:05Ambrelka: ↑ 17.05.2025 11:35Вот чисто иза этого эффекта хотел вернутся на изогнутый но уже 34так уже нет смысла что то советовать или да? кривой олед на 34 будет +10000Ambrelka: ↑ 17.05.2025 11:35И тут мне начали советчики советовать имбу в виде олед на что я повелся и заказал себе за 25000
Отправлено спустя 1 минуту 26 секунд:
ilcattivo: ↑ 17.05.2025 13:01У OLED до 2024 року дуже обмежена яскравість як в SDR так і в HDR. Думаю влітку при денному освітленні яскравості буде сильно не вистатачи. Ще там ніжка у формі рогів, що створить незручності для мишки з килимом.Ambrelka: ↑ 17.05.2025 04:43 Подскажите стоит покупать Монітор Corsair 27 Xeneon 27QHD240 ???
![]()
25к це підозріло низька ціна. Перед тим як віддавати гроші переконайтесь, що у вас буде можливість потестувати монітор до 14 днів та повернути якщо не підійде
на ножку даже не смотрел ибо испольную кронштейн как и на яркость моника у меня на ips стояла яркость 13-15%
25000 это знакомый в ковычках отдает
-
walkman3000
Member
нормальная цена, если не испугают шрифтыAmbrelka: ↑ 17.05.2025 13:16Пока не привезли можно отказатся
Отправлено спустя 59 секунд:
так он б/у? сколько часов?Ambrelka: ↑ 17.05.2025 13:1825000 это знакомый в ковычках отдает