Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Vlaad13: ↑
16.05.2025 18:43
це як у найдешевшої паліти чи фаундерса
звісно воно не критично, і будь який радеон про таку температуру може тільки мріяти - але для цієї моделі це забагато(враховуючи її ціну)
або дорогого супріма
cупрім та і взагалі МСя вийшли не найкращі у 4000 серії ( там кращі Асус та Гігабайт)
та і взагалі я вам кажу що карта дорога і при цьому нічого особливого не показує - а що ви мені хочете довести я ди сих пір не зрозумію ніяк
l-m: ↑
16.05.2025 18:25Випарна камера тільки на Mercury OC, на Mercury без OC її немає
Ось це гарне зауваження, до речі на офсайті все це сказано, і їх легко опізнати - ргб всі ОС, біла підсвітка, - всі не-ос
Також ОС 3х8pin, звичайні 2х8pin.
ОС діляться на, з швидкоз'йомними магнітними вентиляторами, і напевно стандартними на гвинтах.
А чим дві чорні ОС, магнетік/не магнетік, між собою відрізняються https://www.xfxforce.com/gpu/amd-radeon-rx-9000-series
Востаннє редагувалось 16.05.2025 19:00 користувачем VladimirV, всього редагувалось 1 раз.
Lorichic
Там шум не із-за того що вентиль "якийсь не такий" , там конкретно оберти 2500+-, там будь який буде на такому діапазоні шуму+- 2500 це не про тихі режими. Якщо його так налаштовують, то мабуть просто конструктивно СО дуже слабка, раз доводиться зашивати такі оберти.
а це і не має бути масовим продуктом, мова взагалі про те, щоб щось таке було, або якась умовна ноктуа едішн коштувала як відяха + 2 вентилятори
Ноукиа едішен вже була, по шуму та температурам нічим не відрізнялась від предтопових рішень але коштувала при цьому як крило від літака. Мабуть всі зрозуміли що ідея так собі - бо якось перестали таке виробляти наче.
Що лишній раз говорить - що якщо поставити навіть дорогі вентилятори на відяху майже нічого не зміниться. А якщо так - то нащо воно взагалі треба.
Серьёзно? По ходу ты не понял в чем прикол у ноктуа
Vlaad13: ↑
16.05.2025 17:25
Ноукиа едішен вже була, по шуму та температурам нічим не відрізнялась від предтопових рішень але коштувала при цьому як крило від літака. Мабуть всі зрозуміли що ідея так собі - бо якось перестали таке виробляти наче.
Що лишній раз говорить - що якщо поставити навіть дорогі вентилятори на відяху майже нічого не зміниться. А якщо так - то нащо воно взагалі треба.
Серьёзно? По ходу ты не понял в чем прикол у ноктуа
Угу температури як у дешевої паліти, ціна більша за Стрікс. Судя по тому що їх більше не роблять - скоріше за все не тільки я не зрозумів.
Та фанатів Нокта звісно таким не злякати, вони готові платити три ціни тільки за лого
Доброго. Що можуть сказати шановні про потенційну покупку Palit RTX 5070 GamingPro? Я так розумію вона на пару градусів тепліша и на пару дБ шумніша за Gaming Trio MSI (на таку був огляд на форумі), але дешевша на 3-4к. В принципі вона дешевша на 2к мінімум за будь яку 3х куллерну. Може є хто купив таку... можна брати? Дякую! -
avesaddd: ↑
16.05.2025 21:16
Доброго. Що можуть сказати шановні про потенційну покупку Palit RTX 5070 GamingPro? Я так розумію вона на пару градусів тепліша и на пару дБ шумніша за Gaming Trio MSI (на таку був огляд на форумі), але дешевша на 3-4к. В принципі вона дешевша на 2к мінімум за будь яку 3х куллерну. Може є хто купив таку... можна брати? Дякую! -
Палиты шумные, покрайне мерее у меня лично попался вариант с дребезжанием хотя и на мси в бюджетных вариантах тоже полно подобных отзывов и видео. За 1800 уже заметно слышно в тишине при закрытом корпусе, хотя это только в пике в квейк2 ртх было когда карта брала свои 361ват на постоянку за 40минут игры
Востаннє редагувалось 16.05.2025 21:26 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
основна проблема всього паліта - на рік менша гарантія, ніж у конкурентів
Дроселя ... незнаю чому на модель GamingPro жаліються? можливо рандом можливо ні