Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Cherry Schnapps
Member

Повідомлення

Hells Angels: 16.05.2025 14:51 Cherry Schnapps можна ще докинути ред девіл від паверколор, ну і першим пунктом не купувати в цьому шлако-магазині.
:shuffle: ціни у них дуже спокусливі , а от відгуки....
l-m
Member

Повідомлення

Cherry Schnapps
Sapphire Nitro+
Entar
Member

Повідомлення

Хм, вона дешевше гігабіта, аж здивований.

Отправлено спустя 34 секунды:
Cherry Schnapps: 16.05.2025 15:17 :shuffle: ціни у них дуже спокусливі , а от відгуки....
P.S. А з магазином що не так? Я просто як правило раніше тільки в розетці або can.ua брав.
Може оформити мастеркард від OTP і в розетці брати...
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13: 16.05.2025 15:14 Так і звідки взявся 3д принтер у бідної людини? Він звісно не космос коштує але і не 5 гривень
а звідки у бідної людини гроші на відяху? :think: якийсь простенький принтер можна дешевше бюджетної відяхи купити
Hells Angels
Member

Повідомлення

Vlaad13: 16.05.2025 15:09Якщо чесно щось мені не вкладається в голові що людина купила собі 3д принтер на останні гроші
навіщо купувати принтер коли купа об'яв на олх по місцю можна знайти, де тобі надрукують все що завгодно, а за окрему доплату перероблять в моделі якісь моменти що тебе не влаштовують.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Cherry Schnapps: 16.05.2025 15:17 ціни у них дуже спокусливі , а от відгуки..
офіційно та дешево по суті лише comtrading
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 16.05.2025 15:26
Vlaad13: 16.05.2025 15:14 Так і звідки взявся 3д принтер у бідної людини? Він звісно не космос коштує але і не 5 гривень
а звідки у бідної людини гроші на відяху? :think: якийсь простенький принтер можна дешевше бюджетної відяхи купити
Відяху можна в розстрочку купити :dontknow:
Взагалі як ви собі це уявляєте? Купуєш відяху без всього, потім замовляеш кулера, потім шукаеш якусь людину на Лох.юа яка тобі там щось надрукує. У тебе по ітогу виходить три доставки + купа витраченого часу. Найсмішніше буде коли тобі щось неправильно надрукують. і тобі доведеться замовляти щось знову. Потім все це самому збирати. Я як подумаю про всю цю процедуру :lol:
Ніяка нормальна людина в здоровому глузді такий шлях не обере. Тому нехай ентузіасти і далі собі друкують і не ниють. Тут і так ниття забагато...
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13: 16.05.2025 15:42 Відяху можна в розстрочку купити :dontknow:
Взагалі як ви собі це уявляєте? Купуєш відяху без всього, потім замовляеш кулера, потім шукаеш якусь людину на Лох.юа яка тобі там щось надрукує. У тебе по ітогу виходить три доставки + купа витраченого часу. Найсмішніше буде коли тобі щось неправильно надрукують. і тобі доведеться замовляти щось знову. Потім все це самому збирати. Я як подумаю про всю цю процедуру :lol:
Ніяка нормальна людина в здоровому глузді такий шлях не обере. Тому нехай ентузіасти і далі собі друкують і не ниють. Тут і так ниття забагато...
так і принтер можна в розстрочку :dontknow:
Приблизно так і уявляю, у багатьох випадках навіть самому ніякі моделі не треба буде робити, бо є купа варіантів, які вже хтось робив і ліпив на ту чи іншу модель відях.
Ясно що цим людина буде займатися не аби було, а під конкретні цілі, але для цього не обов'язково бути мажором, якому гроші ніде діти
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 16.05.2025 15:52
Vlaad13: 16.05.2025 15:42 Відяху можна в розстрочку купити :dontknow:
так і принтер можна в розстрочку :dontknow:
Приблизно так і уявляю, у багатьох випадках навіть самому ніякі моделі не треба буде робити, бо є купа варіантів, які вже хтось робив і ліпив на ту чи іншу модель відях.
Ясно що цим людина буде займатися не аби було, а під конкретні цілі, але для цього не обов'язково бути мажором, якому гроші ніде діти
Уже уявив цю ситуацію - людина купує собі 3д принтер за 10 к гривень щоб заощадити 1к :lol:
А якщо я хочу залізний кожух(як на моїй відясі) - це я ковалю на ОЛХ писати буду чи кому? :laugh:
Ektalion
Member

Повідомлення

Рекомендую XFX на основі власного досвіду. У ній парова камера, а не просто радіатор з теплотрубками.
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13: 16.05.2025 15:55 Уже уявив цю ситуацію - людина купує собі 3д принтер за 10 к гривень щоб заощадити 1к :lol:
viewtopic.php?p=3977361#p3977361
ви яким місцем взагалі читаєте? :think: якщо принтер є друкуєш самостійно, ящко немає - замовляєш там де є, нічого складного і дорогого в цьому немає :dontknow:
Cherry Schnapps
Member

Повідомлення

Entar: 16.05.2025 15:26
Хм, вона дешевше гігабіта, аж здивований.

Отправлено спустя 34 секунды:
Cherry Schnapps: 16.05.2025 15:17 :shuffle: ціни у них дуже спокусливі , а от відгуки....
P.S. А з магазином що не так? Я просто як правило раніше тільки в розетці або can.ua брав.
Може оформити мастеркард від OTP і в розетці брати...
Так я не знаю що не так, просто багато відгуків що товару немає , в наявності і треба чекати..... мова йшла про цей магазин https://gamezone.com.ua/product/0000007 ... 0000007765

Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Ektalion: 16.05.2025 15:58
Рекомендую XFX на основі власного досвіду. У ній парова камера, а не просто радіатор з теплотрубками.
Яка саме модель? чи на всіх є такий функціонал? і де брали як що не секрет?

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
l-m: 16.05.2025 15:21 Cherry Schnapps
Sapphire Nitro+
Дуже сподобалась візуально карта , але після цього відео засумнівався :gigi:

Отправлено спустя 4 минуты 44 секунды:
https://can.ua/xfx-mercury-radeon-rx-90 ... ent=387257

https://click.ua/shop/videokarta-gf-rtx ... is-p150803

Візьму мабуть щось з цих двох , але дуже сподобалась ця

https://gamezone.com.ua/product/0000007 ... 0000007765

:shuffle: Відштовхує поки тільки підключення та магазин в якому продають , хоча ціна дуже хороша як на мене , можливо хтось з форуму мав позитивний досвід з цим магазином?
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 16.05.2025 16:00
Vlaad13: 16.05.2025 15:55 Уже уявив цю ситуацію - людина купує собі 3д принтер за 10 к гривень щоб заощадити 1к :lol:
viewtopic.php?p=3977361#p3977361
ви яким місцем взагалі читаєте? :think: якщо принтер є друкуєш самостійно, ящко немає - замовляєш там де є, нічого складного і дорогого в цьому немає :dontknow:
Ну давайте ще раз
1. 3д принтери мало у кого є( в мене немає ЖОДНОГО знайомого з таким принтером)
2. Доставка з трьох різних місць, треба щось думати підбирати, потім самому збирати - замість прийшла карта вставив в комп.
3. Хочу металевий бекплейт - 3д принтер зможе таке надрукувати?
Будь ласка почуйте мене - те що ви пропонуєте ніяка не економія бо логістика все з'їсть, ще витратимо купу часу і нервів. Також мені моя предтопова Гіга дісталася по розпродаж ній ціні і від віндфорсу відрізнялася різницею в 1.5 к гривень. Те що ви пропонуєте це якийсь жах і жодна нормальна людина на таке не піде.
Vader
Member

Повідомлення

Что что,но надо отдать должное,у красных карты визуально на порядок красивее и интересней смотрятся..причем всегда. ;)
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13: 16.05.2025 16:15 Ну давайте ще раз
2. Доставка з трьох різних місць, треба щось думати підбирати, потім самому збирати - замість прийшла карта вставив в комп.
Будь ласка почуйте мене - те що ви пропонуєте ніяка не економія бо логістика все з'їсть, ще витратимо купу часу і нервів. Також мені моя предтопова Гіга дісталася по розпродаж ній ціні і від віндфорсу відрізнялася різницею в 1.5 к гривень. Те що ви пропонуєте це якийсь жах і жодна нормальна людина на таке не піде.
1. все дуже відносно, у мене повноцінних знайомих з 3д принтерами напевно більше, ніж з дискретними відяхами :dontknow:
2. не хочеш заморочуватись - купуєш стокову відяху і не робиш дешрауд, хочеш заморочуватись - робиш, в чому проблема і чому для цього обов'язкого треба багато бабла? :think:
3. при великому бажанні можна зробити і металевий кожух, але то вже інше питання
В якому місці я взагалі казав, що дешрауд це економія? :think:
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 16.05.2025 16:28
Vlaad13: 16.05.2025 16:15 Ну давайте ще раз
1. все дуже відносно, у мене повноцінних знайомих з 3д принтерами напевно більше, ніж з дискретними відяхами :dontknow:
2. не хочеш заморочуватись - купуєш стокову відяху і не робиш дешрауд, хочеш заморочуватись - робиш, в чому проблема і чому для цього обов'язкого треба багато бабла? :think:
3. при великому бажанні можна зробити і металевий кожух, але то вже інше питання
ну і тепер нарешті ми приходим до висновку:
Якщо це не економія - то 99% відсоткам воно не треба, а ті у кого є гроші можуть це зробити і зараз і їм також ці карти без нічого непотрібні, бо їм воно без різниці
Також чекаю місцевого мільонера в треді - який зайде і напише що у всіх його знайомих є дорогі машини, на цьому можна зробити висновок що напевно дорогі машини є в багатьох
Vader
Member

Повідомлення

Просте питання..Что ты выигрываешь?
oversteve
Member

Повідомлення

Vader: 16.05.2025 16:41 Просте питання..
тут багато факторів може бути, мені особисто наприклад цікаво тому, що багато карт з добротними СО банально дуже великі і не лізуть у малі корпуси і це свого роду можливість удосконалити СО на не дуже габаритній відясі, як варіант можна перенаправити потік повітря, щоб вентилятори тянули крізь радіатор і видували знизу і таким ином оптимізувати охолодження в корпусі

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
Vlaad13: 16.05.2025 16:39
oversteve: 16.05.2025 16:28
Якщо це не економія - то 99% відсоткам воно не треба, а ті у кого є гроші можуть це зробити і зараз і їм також ці карти без нічого непотрібні, бо їм воно без різниці
Також чекаю місцевого мільонера в треді - який зайде і напише що у всіх його знайомих є дорогі машини, на цьому можна зробити висновок що напевно дорогі машини є в багатьох
а це і не має бути масовим продуктом, мова взагалі про те, щоб щось таке було, або якась умовна ноктуа едішн коштувала як відяха + 2 вентилятори
ну і ще раз - 3д принтер це зараз не розкіш, порівняння із дорогими машинами недоречне
Mixx
Member

Повідомлення

Cherry Schnapps
Меркурі ос холодніша на 5-10 град в середньому і з найбільшим паверлімітом, нітро+ найтихіша, тільки магазин явно треба змінити...
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 16.05.2025 17:08
Vlaad13: 16.05.2025 16:39
а це і не має бути масовим продуктом, мова взагалі про те, щоб щось таке було, або якась умовна ноктуа едішн коштувала як відяха + 2 вентилятори
Ноукиа едішен вже була, по шуму та температурам нічим не відрізнялась від предтопових рішень але коштувала при цьому як крило від літака. Мабуть всі зрозуміли що ідея так собі - бо якось перестали таке виробляти наче. :laugh:
Що лишній раз говорить - що якщо поставити навіть дорогі вентилятори на відяху майже нічого не зміниться. А якщо так - то нащо воно взагалі треба.
Yurius
Member

Повідомлення

Cherry Schnapps: 16.05.2025 16:13хоча ціна дуже хороша як на мене
Cherry Schnapps: 16.05.2025 16:13Відштовхує поки тільки підключення та магазин в якому продають , хоча ціна дуже хороша як на мене , можливо хтось з форуму мав позитивний досвід з цим магазином?
Цей магазин сіровоз,найнижчи ціни у офіціалів це Комтрейдінг, Клік юа теж норм і там ,наприклад,є оплата частинами ,ось тобі ще знижка 5%
спойлер
IMG_20250514_154519178.jpg
Закрито