Новини
Останні статті і огляди
Выбор акустики
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay ну я саме до ТВ підключати планую, коротше едіки 1700 оптимальний вибір?
-
Radio Bay
Member
А, я думав, що до компа. З телевізора по звуку я б взагалі за якість не парився. ТВ - це лайнове джерело. Може недочитав чогось. Треба усе розраховувати під джерелоnoth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 00:52ну я саме до ТВ підключати планую, коротше едіки 1700 оптимальний вибір?
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay в мене іноді складається враження що краще бути глухим і не слухати музику бо постійно одні проблеми з цим. Маю телевізор Philips 32PFS5823/12, до нього під'єднаний hdmi кабелем комп і дивлюсь кіно/серіали в hd ріпах через splash player, як покращити звук? Невже колонки нічого мені не дадуть?
-
Radio Bay
Member
Треба один раз зробити нормально та отримувати задоволенняnoth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 15:05в мене іноді складається враження що краще бути глухим і не слухати музику бо постійно одні проблеми з цим
Звук береться звідкіля? З компа?noth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 15:05Маю телевізор Philips 32PFS5823/12, до нього під'єднаний hdmi кабелем комп і дивлюсь кіно/серіали в hd ріпах через splash player, як покращити звук? Невже колонки нічого мені не дадуть?
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay ну виходить що так - з компа, "телевізор" я маю на увазі що на дивані сиджу і дивлюсь на ньому те що транслюється к компа(переважно 1080р hd ripи), а не тв передачі чи якісь онлайн сервіси.
Я розумію ваш тезис про зробити добре один раз і згоден, але в мене вже древній тв котрий по хорошому треба міняти, ліпити до нього якісь "супер" системи я не хочу і не маю змоги, на даному етапі я хочу за умовних 100-150 баксів просто зробити звук трохи глибше та об'ємніше, бо реально планшет з долбі аудіо звучить краще за телевізор.
Я розумію ваш тезис про зробити добре один раз і згоден, але в мене вже древній тв котрий по хорошому треба міняти, ліпити до нього якісь "супер" системи я не хочу і не маю змоги, на даному етапі я хочу за умовних 100-150 баксів просто зробити звук трохи глибше та об'ємніше, бо реально планшет з долбі аудіо звучить краще за телевізор.
-
Radio Bay
Member
Вах, а то я вже подумав, що звук з ТВ. Якщо звук з компа, то у Едіках є сенс.noth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 15:41ну виходить що так - з компа, "телевізор" я маю на увазі що на дивані сиджу і дивлюсь на ньому те що транслюється к компа(переважно 1080р hd ripи), а не тв передачі чи якісь онлайн сервіси.
Далі, джерело? З якого виходу на компі буде йти звук.
Й останнє, б/в норм, або обов'язвово нове?
-
walkman3000
Member
ну тут взагалі можна не паритись, там буде якась 2.0 пережата аудіодорога. треба щось для музики, едікі норм, а фільми вже бонусом грати будеnoth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 15:05Маю телевізор Philips 32PFS5823/12, кіно/серіали в hd ріпах
-
Radio Bay
Member
-
noth1ng_matters
Member
walkman3000 я трохи не те написав, пишу хд, маю на увазі 1080р ріпи по 15-20 гб, там звук вже наче нормальний частіше)
Radio Bay ну джерело це хдмі кабель, тобто тв як монітор другий в мене працює, просто я не дуже розумію: якщо звук приходить по хдмі в тв, а далі вже з нього по rca(як в едіках) або оптиці на колонки я втрачаю якість чи як воно з хдмі йде так і передасть на колонки? Є ще варіант збочення: маю звукову карту і можна кинути від неї безпосередньо кабелі до колонок(треба 5 метрів) біля тв, але там виходи оптика і 3.5 без rca(у випадку едіків 1700). І от теж наче придивився до сірих 1280 - за 5к дійсно можна взяти, вже не 7.5 як 1700.
Radio Bay ну джерело це хдмі кабель, тобто тв як монітор другий в мене працює, просто я не дуже розумію: якщо звук приходить по хдмі в тв, а далі вже з нього по rca(як в едіках) або оптиці на колонки я втрачаю якість чи як воно з хдмі йде так і передасть на колонки? Є ще варіант збочення: маю звукову карту і можна кинути від неї безпосередньо кабелі до колонок(треба 5 метрів) біля тв, але там виходи оптика і 3.5 без rca(у випадку едіків 1700). І от теж наче придивився до сірих 1280 - за 5к дійсно можна взяти, вже не 7.5 як 1700.
-
Radio Bay
Member
Збочення, коли хочеш звук робити по-1ншому. Там є колонки з цапом по оптиці. Ще в них є аналоговий вхід. Є якась звукова. Саме розумне взяти так та з двох варіантів підключення обрати кращий. Або по оптиці, або по аналогу від компа, а відео по HDMInoth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 17:35Є ще варіант збочення: маю звукову карту і можна кинути від неї безпосередньо кабелі до колонок біля тв, але там виходи оптика і 3.5 без rca.
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay добре, едіки 1280dbs беремо буде нормально?
Звуковуха народна g6, залишилось на аліку замовити 5 метровий оптичний кабель, звичного ugreen щось не бачу в такому форматі, vention нормально?
Звуковуха народна g6, залишилось на аліку замовити 5 метровий оптичний кабель, звичного ugreen щось не бачу в такому форматі, vention нормально?
-
Radio Bay
Member
Норм. Як підключати найліпше вирішиш на місці.noth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 17:53добре, едіки 1280dbs беремо буде нормально?
Нормnoth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 17:53vention нормально
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay дякую, можна спати спокійно) Ну спробую поки від тв оптикою або rca, як приїде довгий кабель то вже від звукової.
-
Filabatya
Member
noth1ng_matters
візьмість сірі 1700 на олх, по ютубу між ними і 1280 велика різниця
візьмість сірі 1700 на олх, по ютубу між ними і 1280 велика різниця
-
Radio Bay
Member
Розумно, але там далеко тягнутися оптикою. 5 метрів акустичних дротів я не радив би. Я б 1855 обрав, але там обмеження по бюджету. Тут питання комутаціїFilabatya: ↑ 12.05.2025 19:53візьмість сірі 1700 на олх
-
Radio Bay
Member
То так, але у 1700 немає цапа на борту, там чистий аналогFilabatya: ↑ 12.05.2025 21:05вони по 7К на олх майже в бюджеті
-
noth1ng_matters
Member
Filabatya дякую за пораду, та вже замовив саме 1280, хочу просто почати хоча б з чогось, ну і як вище з'ясували щоб зробити "правильно" треба щоб була оптика, в 1700 її немає, 1855 ну мабуть дорогувато, я готовий був ще взяти частинами за таку суму, а одразу трохи жаба душить, ну і в принципі ж нічого не заважає рік послухати, зрозуміти взагалі потрібно щось краще чи ні і якщо захочеться то замінити) Ринок звуку зараз дуже насичений як у б/в сегменті, так і сірому, завжди можна швидко свое скинути щоб взяти щось крутіше і цікавіше)
-
Hotspur
Member
і це чудовоRadio Bay: ↑ 12.05.2025 21:14То так, але у 1700 немає цапа на борту, там чистий аналог
-
Radio Bay
Member
Там 5 метрів тягнути. То проблема, сам не прихильник цапів у колонках окрім за люті гроші, яких в мене нема на такеHotspur: ↑ 12.05.2025 22:48і це чудово