Останні статті і огляди
Новини
Анонсовано Europa Universalis V — нову гру в легендарній серії історичних стратегій
-
Astralex
Member
Предлагаю обсудить Анонсовано Europa Universalis V — нову гру в легендарній серії історичних стратегій
Вдалий час для випуску гри, на фоні «подєлкі» фіраксіс
Вдалий час для випуску гри, на фоні «подєлкі» фіраксіс
-
Kashtan
Member
держав і народ
народів
народів
-
Koluchiy
Member
Головне питання чи зможе Paradox Interactive нарешті використати усю потужність сучасних багатоядерних процессорів. Бо в Stellaris вони так і не спромоглися зробити це.
-
Timedemo
Member
del
-
kairo
Member
Це різні ігри. Цив 7 конкурує в першу чергу із Цив 6. EU5 із четвіркою. В любому випадку, обидві гри будуть роками допилювати.Astralex: ↑ 09.05.2025 11:27 Вдалий час для випуску гри, на фоні «подєлкі» фіраксіс
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Для Стелларіс вийшов великий патч 4.0, який переробляє гру, щоб зменшити навантаження на ЦП. Але гра із ним сира, треба чекати поки все пофіксять. Не здивуюсь, якщо EU5 так само буде сидіти на одному ядрі.Koluchiy: ↑ 09.05.2025 12:11 Головне питання чи зможе Paradox Interactive нарешті використати усю потужність сучасних багатоядерних процессорів. Бо в Stellaris вони так і не спромоглися зробити це.
-
Scoffer
Member
Робили-робили щоб зменшити, а в результаті збільшилиkairo: ↑ 09.05.2025 13:14який переробляє гру, щоб зменшити навантаження на ЦП

Патч - лайно, нові планети просто шлак, сподіваюсь хтось зробить мод даунгрейду планет до стану 3.14, ну або мод на 3.14 що вмикає нові походження.
-
kairo
Member
Коли девелопери оголосили про масштабне оновлення Stellaris, я одразу для себе вирішив, що доведеться чекати мінімум місяць, поки гру приведуть до ладу після такого патчу.Scoffer: ↑ 09.05.2025 13:30 Робили-робили щоб зменшити, а в результаті збільшили![]()
Патч - лайно, нові планети просто шлак, сподіваюсь хтось зробить мод даунгрейду планет до стану 3.14, ну або мод на 3.14 що вмикає нові походження.
-
Scoffer
Member
kairo
Тут не про баги мова, то само собою і ніхто нічого видатного не чекав. Нові планети прям концептуально погані. Від них вимагалось всього-навсього щоб вони не кожного попа окремо рахували, а всіх скопом від відсотка заповлення, а вони що зробили? Правильно, ще більше мікроменеджменту, наче його там і без того мало.
Плюс треба щось порішати з малими кораблями, коли їх 100500 це теж сильно натупляє гру. Особливо коли починають прикликати іншовимірні флотилії за зоряні нитки чи якийсь бот стане кризою (отою що першою була), чи ще краще піде через наніти розвиватись з армадами однослотових байдарок. З цим не зробили нічого від слова зовсім, зато наплодили таких же тепер через біоніку
Тут не про баги мова, то само собою і ніхто нічого видатного не чекав. Нові планети прям концептуально погані. Від них вимагалось всього-навсього щоб вони не кожного попа окремо рахували, а всіх скопом від відсотка заповлення, а вони що зробили? Правильно, ще більше мікроменеджменту, наче його там і без того мало.
Плюс треба щось порішати з малими кораблями, коли їх 100500 це теж сильно натупляє гру. Особливо коли починають прикликати іншовимірні флотилії за зоряні нитки чи якийсь бот стане кризою (отою що першою була), чи ще краще піде через наніти розвиватись з армадами однослотових байдарок. З цим не зробили нічого від слова зовсім, зато наплодили таких же тепер через біоніку

-
kairo
Member
Це давня біда гри. Я коли оновив весь ПК із 8700К на 13600КФ, запустив сейв пізньої гри, щоб побачити, що ніяких покращень продуктивності немає взагалі, як був лагодром так і залишився. Треба вже робити Стелларіс 2. Але, як вийде новий, то треба буде роками чекати DLC.Scoffer: ↑ 09.05.2025 14:07 kairo
-
Enjthesilence
Member
через це терпіти не можу ці ігри, треба чекати роки поки вони намаринуються контентомkairo: ↑ 09.05.2025 14:28Це давня біда гри. Я коли оновив весь ПК із 8700К на 13600КФ, запустив сейв пізньої гри, щоб побачити, що ніяких покращень продуктивності немає взагалі, як був лагодром так і залишився. Треба вже робити Стелларіс 2. Але, як вийде новий, то треба буде роками чекати DLC.Scoffer: ↑ 09.05.2025 14:07 kairo
-
Scoffer
Member
Enjthesilence
Та тут вже навпаки треба вичищати ці авгієві стайні. Беззв'язного контенту посередньої якості сильно більше ніж треба. Автоматизація можна сказати не працює, мікроменеджменту мегатони. Баланс відсутній як клас, існує багато стратегій імби, і ще більше стратегій коли тебе без шансів натягне тупий бот. Поріг входу просто страшний. Я думаю там ото сидять одні старички з часів коли все було попростіше бо ні в що схоже грати, а новачки в жасі змиваються в перші години)))
Та тут вже навпаки треба вичищати ці авгієві стайні. Беззв'язного контенту посередньої якості сильно більше ніж треба. Автоматизація можна сказати не працює, мікроменеджменту мегатони. Баланс відсутній як клас, існує багато стратегій імби, і ще більше стратегій коли тебе без шансів натягне тупий бот. Поріг входу просто страшний. Я думаю там ото сидять одні старички з часів коли все було попростіше бо ні в що схоже грати, а новачки в жасі змиваються в перші години)))
-
kairo
Member
Стелларіс, одна із найлегших ігор Парадоксів. Балансу в їхніх іграх ніколи не було, це ж більше, як рольова гра ніж стратегія типу Циви чи Олд Ворлд.
Це одна із найпопулярніших ігор в Стім, при тому, що їй вже 9 років.Я думаю там ото сидять одні старички з часів коли все було попростіше бо ні в що схоже грати, а новачки в жасі змиваються в перші години)))
- спойлер
Endless Space 2, шикарна покрокова стратегія про космос.бо ні в що схоже грати
-
Scoffer
Member
kairo
Я не про легкість грання, а про поріг входу. Я не так давно намагався затягнути друзів в стелларіс, і отримав купу фейспалмів від них. Гра не вводить тебе в курс справи що тут взагалі коїться і навіщо.
Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
А щодо популярності, то ти ж маєш розуміти як стелларіс грається. Відкриваєш у вікні, і закриваєш через тиждень, онлайн мутиться
У мене так 6к годин накапало, хоча об'єктивно я там навряд чи тищу награв от прям щоб грати.
Я не про легкість грання, а про поріг входу. Я не так давно намагався затягнути друзів в стелларіс, і отримав купу фейспалмів від них. Гра не вводить тебе в курс справи що тут взагалі коїться і навіщо.
Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
А щодо популярності, то ти ж маєш розуміти як стелларіс грається. Відкриваєш у вікні, і закриваєш через тиждень, онлайн мутиться

-
kairo
Member
Ну я традиційно граю) Запустив, пограв 2-6 годин та закрив. Для мене головна проблема таких ігор, вони пожирають дуже багато часу і дуже важко відірватись. В мене 200 годин і це одна із найбільше "награних" ігор в бібліотеці по часу. Стелларіс, друга по популярності гра Парадоксів після НОІ4. По тій кількості DLC, які пилять в режимі нон-стоп, справи у гри дуже хороші. На фінансово слабкі ігри компанія швидко забиває, як на Imperator: Rome, для прикладу.Scoffer: ↑ 09.05.2025 19:56 А щодо популярності, то ти ж маєш розуміти як стелларіс грається. Відкриваєш у вікні, і закриваєш через тиждень, онлайн мутитьсяУ мене так 6к годин накапало, хоча об'єктивно я там навряд чи тищу награв от прям щоб грати.
-
Feral
Member
Стеларіс душна якась, не знаю. грайте в Хрестоносців 

-
Ijachok
Member
От дуже шкода, що Imperator: Rome не вилетіла і на неї забили. Хотілось би більше контенту і якихось відмінностей для елліністичних фракціїkairo: ↑ 09.05.2025 20:05Ну я традиційно граю) Запустив, пограв 2-6 годин та закрив. Для мене головна проблема таких ігор, вони пожирають дуже багато часу і дуже важко відірватись. В мене 200 годин і це одна із найбільше "награних" ігор в бібліотеці по часу. Стелларіс, друга по популярності гра Парадоксів після НОІ4. По тій кількості DLC, які пилять в режимі нон-стоп, справи у гри дуже хороші. На фінансово слабкі ігри компанія швидко забиває, як на Imperator: Rome, для прикладу.Scoffer: ↑ 09.05.2025 19:56 А щодо популярності, то ти ж маєш розуміти як стелларіс грається. Відкриваєш у вікні, і закриваєш через тиждень, онлайн мутитьсяУ мене так 6к годин накапало, хоча об'єктивно я там навряд чи тищу награв от прям щоб грати.
-
quppeq
Junior
Вже було пояснення девів - давно вже є підтримка багатоядерності. Я на своєму Ryzen 9 5900X дуже гарно чухаюсь на х5 в EU4. Так само у Victoria 3, Де попів - НЕЙМОВІРНА кількість (бо в тебе на провінцію є купа будівель, в кожній різні професії, різні культури і релігії і політичні погляди - і це все різні попи). То дуже гарно до лейта доходжу на х5. Вкінці теж на х5 норм працює, але там я тону в мікроконтролі вже роздутої держави і мені швидкодії з надлишком.Koluchiy: ↑ 09.05.2025 12:11 Головне питання чи зможе Paradox Interactive нарешті використати усю потужність сучасних багатоядерних процессорів. Бо в Stellaris вони так і не спромоглися зробити це.
Тому імхо, але швидкодії саме для гри - достатньо. Подивимось що буде в EU5, нема симуляції політики попів - то вже менше навантаження ніж в EU5 в попів.
Ну як глянути на EU5 - Там видно що надихались імператором (чи, точніше, Імператор - це проба пера перед EU5)Ijachok: ↑ 10.05.2025 09:11 От дуже шкода, що Imperator: Rome не вилетіла і на неї забили. Хотілось би більше контенту і якихось відмінностей для елліністичних фракції