отже, повдомляю, що змащують вони добротно, можна сміливо купувати. консистентність гарна, не оверлубнуто, пружини змащені ок. коротше, мабуть я сам би змастив трохи краще, але це аж ніяк не була б принципова різниця, скоріше ледве помітна.
24мм сінглстейдж пружини, до речі, використані справді класні, ТТС робе гуд. вони ці пружини продають на юнікейс і окремо по 12 доларів за 100шт, я думаю навіть собі взяти спробувати кудись в черрі поставити, бо сподобались навіть незважаючи що зазвичай я ставлю дещо важчі пружини.
ну і що стосується milky yellow pro як таких. в замодифікованому стані це справді неймовірно емейзінг світч, який з ноги залетів в мій особистий топ, десь поруч з черрі блеками/ніксі/браунами, 43studio popu, aflion blue sky.
також приїхали ще 2 сети hmx`ів (Gulf та Sonja HC), але я їх ще нормально не тестив, бо ніяк не наклацаюсь гатеронами) хіба що треба відмітити люмінєву діжку в якій приїхав сет hmx gulf, прикольна штука
- спойлер

Відправлено через 1 годину 10 хвилин 31 секунду:
а тепер заварюйте чайок, я вам розповім про карколомні пригоди з пцб до мого матріксу 2.0адд, якими я точно вже всіх тут задовбав
отже, положняк наступний (з передісторією для новоприбулих читачів):
- преміальний матрікс 2.0адд поставляється штатно з пцб товщиною 1.2мм, тому що такій товщині надають перевагу більшість азіатів, а саме на азійський ринок матрікс орієнтувався в першу чергу в часи випуску 2.0адд, та і значною мірою орієнтується досі, в принципі.
- навіть з 1.2мм пцб ця клавіатура звучить не просто добре, а дуже добре, мабуть моя наулюбленіша клавіатура в плані звучання на тепер.
- пцб завтовшки 1.6мм на противагу 1.2мм забезпечують більш щільний і глибокий звук, що цілком логічно.
- матрікслаб самі не пропонують 1.6мм пцб до своїх клавіатур, але благосовили одного стороннього виробника на виробництво таких пцб (Faye), які продаються ГБ та ін-сток, але скоріше ГБ, тому що інсток розпродаються залишки і це означає, що для вашої клавіатури плат як раз може і не бути, як їх немає для моєї 2.0адд, а останній ГБ закінчився в листопаді 24 року, без планів на наступний наразі.
- я намагався купити faye 1.6мм пцб з рук у інших людей, але перша спроба вийшла невдала і замість 1.6мм, мені приїхала теж 1.2мм плата, але трохи інша ніж стокова (принаймні нова). ця плата обійшлась мені в ~225$ з урахуванням доставки австралія-штати-україна та мілл-максшення 3305-ми сокетами.
- чекати ГБ я не захотів і став шукати де б ще знайти охочих продати саме 1.6мм нову пцб. знайшов з часом аж одного китайця в дискорді матрікслаб, який мав таку плату і бажання її продати. китаєць загнув дику ціну, але мій ентузіазм не давав спокою і я врешті решт не витримав і купив її. ця плата мені обійшлась вже ~275$ з урахуванням доставки і мілмаксшення, але альтернативою такій покупці було лише очікування наступного гб від файе, який взагалі невідомо коли буде і наскільки затягнеться.
- через місяць очікування доставки я таки зібрав клавіатуру з цією 1.6мм пцб і потицяв; в цілому це було цікаво і різниця справді досить велика у порівнянні з 1.2мм, але при цьому я несподівано для себе самого не сказав би, що надаю перевагу тій чи іншій товщині, адже кожна з них має свої особливості і може пасувати краще до того чи іншого білду.
- оскільки мені потрібна якась підтримка віа/віал а її "з коробки" не було, я спробував прошити 1.6мм пцб прошивкою з дискорду матрікс для файе пцб, і тут раптом виявляється, що ніякі прошивки, які там викладені їй не підходять і плата взагалі перестала працювати.
- помучавшись деякий час я пишу астро (головному прошивкописцю матрікслаб) і він мені відповідає, що пцб на таких мікроконтроллерах файе не робила і це, що у мене це підробка на руках, які колись робились там на китайщині місцевими кулібіними. відповідно, нехай той дядечко ляо, який її зробив, мені і дає прошивку для неї
(логічно). я трохи в шоці, смикаю продавця, продавець падає на мороз. ітого у мене на руках залишається практично золота по ціні плата, яка взагалі не альо і не працює, тому що намагаючись її прошити я затер ту прошивку, що на ній була, будучи впевнений, що це файе пцб і з прошивкою проблем не буде.
- пишу також
artko в ПП, адже знаю, що він шарить QMK, описую ситуацію-питаю поради. опускаючи подробиці врешті-решт було вирішено, що я надішлю йому пцб на процедури, адже він запевнив мене, що навіть в такій неприємній ситуації, якщо заморочитись, можна написати прошивку для клавіатури і він має необхідні для цього джедайські скіли. повний сподівань на краще я поскакав на нову пошту наступного ранку і заслав посилку.
- минуло зовсім небагато часу і
artko не інакше як якимось магічним чином зібрав qmk прошивку для 1.6mm плати, про існування якої знає в кращому випадку пару сотень китайців. мало того, що з усім потрібним функціоналом, так ще й з повноцінною підтримкою віа
- але не тільки цю плату я надіслав у відправленні в дніпро, а також 1.2мм файе пцб,
яку я купив до того з австралії, думаючи що вона буде 1.6мм адже з нею також напередодні стався глюк
(смуга потужного везіння у мене в житті, не інакше) і вона була в напівробочому стані, з яким я сам теж не зміг нічого зробити. знову ж таки, опускаючи деталі,
artko в підсумку допоміг повернути до життя і її

таким чином у мене тепер цілих 2 повнофункціональних пцб до матрацу окрім повністю робочої штатної, чому я справді радий, адже купити їх нині вкрай складно і дорого.
є ще один момент в моїх пригодах з пцбшками до матрацу, але про нього я розповім наступного разу, коли з ним також питання буде вирішене остаточно.
коротше, ви зрозуміли: китайці підробляють навіть пцб до преміальних клавіатур
(хоча чому тут дивуватись направду),
artko - потужний qmk/stm32 джедай, який буквально за кілька днів воскресив мені пцб'шок на $500, а клавіатурне хоббі повне цікавих пригод та американських гірок
- спойлер