Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

:laugh: думаю тепер вже точно ні
radical
Member

Повідомлення

Бумик: 05.05.2025 22:43 Avant
Это вроде как серверная память,регистровая.
AMD-only - это вроде из серии разной четности битности с памятью под Интел.Там было 10 и 11 бит,вроде так.
ніт.
це китайська підвальна оператива, зроблена з "серверних" чипів. Вона не регістрова і не ЕСС
на інтелі 775 вона працює
1. на не-інтел чипсетах, таких як nforce, VIA(в цьому випадку можуть бути нюанси з розпізнаванням усього об'єму)
2. на старших інтел-чипсетах, типу P35, але об'єм буде вдвічі менший, ну і від плати залежить, деякі можуть просто не запускати таку чухню

ECC, як правило, не заважає працювати плашці на інтелі, навіть якщо чипсет офіційно з ЕСС не працює, просто ця функція ігнорується, на АМД, звичайно, все працює за замовчуванням. Але це просто ЕСС, "зайвий" чип звичайної пам'яті для контрольної суми.
Tfd
Member

Повідомлення

Egoist: 05.05.2025 22:48 Перелік Low-Density модулів що будуть працювати з Intel
Kingston KVR800D2N6/4G – 4GB DDR2-800, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Transcend JM800QLU-4G – 4GB DDR2-800, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Samsung M378T5263AZ3-CF7 – 4GB DDR2-800, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Hynix HYMP151U64CP8-S5 – 4GB DDR2-667, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Я би додав до списку ще Micron MT16HTF51264AZ-667C1. Або він-же під брендом Crucial. DDR2-667, перевірено на ASUS P5G41-M LX2 GB - 2 модуля робе як 8ГБ. :)

Осьо такий:
спойлер
Зображення
radical
Member

Повідомлення

Ці модулі у час своєї актуальності коштували по 50 баксів і навіть зараз невиправдано дорогі у порівнянні з платами на ддр2, хіба що попадеться десь задешево.
Тут цікава була та сама ддр2 для амд, я її колись ставив на дешеві плати на mcp610, 8гб і xeon, дешево й сердито))
offece-trader
Member

Повідомлення

tribute: 05.05.2025 23:07
spoglyadach: 05.05.2025 22:56 B-) тепер головне питання в кого з цієї гілки є такі модулі
У мене десь є 16gb якогось Трансенду (4*4gb) купувались колись на Asus P5Q Deluxe та Q9300...

Зображення
Дуже бахато !! Дуже дорохо !!1 :)
tribute
Member

Повідомлення

Бумик: 06.05.2025 00:33 Продадите?
не знаю, якось не задумувався про це...
Sanьka
Member

Повідомлення

Хтось відновлював пожовтівший білий пластик старих корпусів?
Пишуть що Діміксидом можна. Воно реально працює?
spoglyadach
Member

Повідомлення

В чому прикол 16Гб повільної рідкісної та дуже дорогої DDR2 якщо можна напхати 16Gb швидкої та доступної DDR3 B-)
Нєпанімаю я вас, навіщо ці всі скачки по граблях
radical
Member

Повідомлення

Ні в чому, просто це рідкісний і дорогий артефакт тих часів.
Ми ж не питаємо, нахіба той сокет 423, коли є більш швидкий і доступний 478 і, тим паче, 775.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так блін її майже ні в кого немає всеодно, одна людина тут відписала що має такий набір який дістався за якийсь адекватний прайс. Всі інші я так розумію такого золотого кітка не мають в арсеналі, тому і питання бо материнку під DDR3 на LGA775 буде простіше знайти
Avant
Member

Повідомлення

spoglyadach
так ця тема головним чином про такі речі і є, хіба ні?
acidburn
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.05.2025 17:41 Хтось відновлював пожовтівший білий пластик старих корпусів?
Вперше чую, димексид це просто сольвент, їм промивають мотори і ще можна суперклей з поверхні відтерти наприклад. Для пластику він скоріше протипоказаний, т.к. вимиває пластифікатор (ну в старому ABS і вимивати вже нема чого).

Класичне відбілювання - пероксид водню (відбілювач для тканини або волосся) плюс ультрафіолет, гугл Retrobright
spoglyadach
Member

Повідомлення

Avant
А я що казав що це офтоп? Я лише веду до того що планки ці фіг знайдеш, а якщо знайдеш то ще не факт, корочше я про доцільність їх пошуку писав

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
acidburn
Теж нріколи не зустрічав такої методи, емульсія що юзається для фарбування волосся+сонячний літній день працює ідеально. Якось відбілював морду рідкісного дисковода своєму знайомому суто по приколу та заради досвіду. Результат чудовий, та й всі написи залишились в ідеалі :up:
Avant
Member

Повідомлення

Нікому не траплялась моддінг підсвітка-трубка з початку-середини 00х в продажі? Восени брав на скайлотс за 100грн собі в сопранік, з того часу більше не траплялась окремо.
спойлер
Зображення
Зображення
Сдохла в 775, що йшла комплектом з корпусом :(
spoglyadach
Member

Повідомлення

Вкласти в трубку світлодіодну стрічку і переробити живлення?
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Avant
http://www.modshop.com.ua/product1307.html
Але ціна для поціновувачів)
Avant
Member

Повідомлення

Mykolay3ack: 11.05.2025 22:31 Avant
Цікавий сайт, ще живий? Про трубки подумаю, шкода що тільки зелені залишились. Правда зате дві і прям канон
Buldozer.
Member

Повідомлення

Avant: 10.05.2025 15:53 Нікому не траплялась моддінг підсвітка-трубка з початку-середини 00х в продажі? Восени брав на скайлотс за 100грн собі в сопранік, з того часу більше не траплялась окремо.
спойлер
Зображення
Зображення
Ай, ностальгия в глаз попала...

У меня была такая Подсветка в свое время

Корпус термалтейк шарк...
Синяя Подсветка
Q6600
P5k
4gb ddr2 800
3870 512gb

:weep: капец же
saren
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.05.2025 17:41 Хтось відновлював пожовтівший білий пластик старих корпусів?
обычным порошком для посуды.
приятель так восстанавливает цвет принтеров, лазерниками занимается. :beer:

Отправлено спустя 2 минуты 40 секунд:
Avant: 10.05.2025 15:53 Нікому не траплялась моддінг підсвітка-трубка з початку-середини 00х в продажі? Восени брав на скайлотс за 100грн собі в сопранік, з того часу більше не траплялась окремо.
спойлер
Зображення
Зображення
у меня де-то валялась, гляну.
бесплантый совет - такие трубки вместе с запуском можно нашевелить в древних, еще не лед-свет, сканнерах а4 и тд.

Отправлено спустя 1 минуту 10 секунд:
Mykolay3ack: 11.05.2025 22:31 Avant
кода-то в этом маазе что-то покупал, но сейчас там цены неадекваные какие-то. автор магаза из лднрЫ вроде?
Avant
Member

Повідомлення

saren: 12.05.2025 00:34 у меня де-то валялась, гляну.
бесплантый совет - такие трубки вместе с запуском можно нашевелить в древних, еще не лед-свет, сканнерах а4 и тд.
Буду вдячний :beer: Такої аппаратури не маю, нажаль
Відповісти