Lorichic: ↑
06.05.2025 16:50смотрю 8500g 109гб давит, может ну его этот x3d и новые интелы, или всё же скорость чтения в аиде не такая и важная характеристика, чего она даёт тебе?
Так мій і не показник. В мене дешманський кіт низькопрофільний за 9к грн. Вони ще більше можуть на хороших чіпах. А щодо "ну його той x3d є 8500G" - так якби тільки була потреба в швидкості рам і все. на одному потоку браузер гортати - тоді питань нема - він по грошах вигідніший. Але ж мова про систему в комплексі. А тут 20 потоків за невеликі гроші, які можуть за короткий проміжок часу процеснути 500-1000 фото з малим тепловиділенням. 9700Х не покаже результат, який я маю. А 9900Х вже буде гарячіший дорожчий і можливо покаже той же результат або трошки нижчий, але з тим теплопакетом - дуже сумніваюсь.
А ще проблема гарячих PCH B650 B850. На цій платі в мене стоїть 2 NVME ssd і чіп Z890 між ними. SSD та PCH мають нормальну температуру. Такі самі SSD на b650i lightning з такою самою компоновкою - і PCH і SSD накопичувачі працюють на межі тротлінгу. Мене це не влаштовує. Бо обидва накопичувачі під час роботи є SCRATCH дисками і активно юзаються.
Відправлено через 17 хвилин 1 секунду:
Так якщо "зрозуміло", тоді що не так з сабжем?
Є чіплетна архітектура Arrow Lake і AMD Granite Ridge.
- (I) показує вищі показники роботи з підсистемою пам*яті.
- Ось (A) 8500G в нього показники на рівні.
- Так але цей (A) монолітний, в чіплетного дизайну (A) все значно гірше
- Это понятно,
Тоді, ще раз, де перевага в чіплетному дизайні AMD над поточним дизайном Intel Arrow Lake.
Всі словились, що так робити не потрібно. А як потрібно?